Catherine Keyl klapt uit NPO-mediakartel: ‘Horen overal hoe erg alles is voor moslims, maar niets over christenen!’

snapshot
Foto: Catherine Keyl. Bron: Screenshot EO.

Binnen de NPO is er altijd één rode draad die door vele verhalen heen loopt: frame moslims als slachtoffers, maar houd het bij christenen bij wat meer neutrale termen. Of zet ze zelfs neer als daders of erfgenamen van het kolonialisme: de keuze is reuze. Het zijn allang niet meer alleen PVV- en FVD-kiezers die te hoop lopen tegen deze tweeslachtige redactionele lijn, maar ook presentatrice Catherine Keyl (NCRV, EO, MAX, NTR) heeft er inmiddels meer dan tabak van.

Wat zegt u? Dat klaagzangen over de wijze waarop moslims heel anders benaderd worden door de NPO dan de christenen meer is dan alleen een talking point van Geert Wilders of Thierry Baudet? U weet dat natuurlijk al lang. Maar in links Nederland is dat natuurlijk uitermate schokkend nieuws.

Er gingen dan ook tsunami’s van verontwaardigingen door het land toen vanochtend op Radio 1 de presentatrice Catherine Keyl aangaf dat de wijze waarop de NPO omspringt met moslims en christenen niet echt in de haak is. Aanhangers van de islam zijn permanent slachtoffer van allerlei zaken, maar het lijkt wel alsof het zijn van christen betekent dat Hilversum je tot het einde der tijden doodleuk negeert.

Dat kan toch niet, stelt Keyl:

“Keyl is boos. “Ik vind het eigenlijk heel raar dat er niet wat meer nadrukt komt te liggen op dat de christenen zo onderdrukt worden. Ik bedoel: we horen overal over hoe erg het is als moslims hun godsdienst niet mogen uitoefenen, maar over de christenen hoor je dat eigenlijk helemaal niet. En dat vind ik zo raar, want wij zijn – al ga je niet naar de kerk – toch wel een christelijk land zeg maar. Ik vind het vreemd dat daar zo weinig solidariteit voor is.”

We schamen ons bijna voor onze cultuur, aldus Keyl. “Ik heb altijd een beetje het gevoel dat de media zich een beetje gegeneerd voelen om het voor christenen op te nemen.””

Zeg het ze, Cath!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  Gut, ze betert haar leven. Ik ken haar uit een vorig leven: arrogant mormel.

  1.   

   Van Saulus tot Paulus ??

 2.   

  Na aanslagen van moslimextremisten hoor je altijd gelijk dat we op moeten passen voor islamofobie, maar nooit hoor je dat we op moeten passen voor aanslagen hier op christenen of waar dan ook.

  Beetje merkwaardig is dat wel.

 3.   

  Beetje laat wakker geworden en nog wat slaperig zo te lezen, tsjongejongejonge, hoe suf kun je zijn, leef lekker verder in dromenland!

 4.   

  Catherine Keyl is naar mijn mening niet wat je noemt een onbetrouwbaar mens.
  Het valt me wel op dat steeds meer links georiënteerden uit de kast komen,waarschijnlijk uit schaamte want ze verloochenen zichzelf door moslims te adoreren en altijd vrij te pleiten!
  Hier op DDS heeft niemand dat schuldgevoel,valse trots denk ik!
  What a shame.

 5.   

  Ik heb die vrouw nooit echt gemogen, maar ga haar steeds meer waarderen. Eindelijk iemand uit de media die haar mond open durft te trekken.

  1.   

   Net Als Gerard Joling dus…
   …zegt niet zo veel, Joop Klepzeikert.

   1.   

    Gerard trekt inderdaad ook regelmatig z’n mond open, maar wordt meestal niet serieus genomen. Katherine wordt meestal wel behoorlijk serieus genomen in medialand.

  2.   

   @Joop: Ik lees haar columns in de Telegraaf, ze is prima te doen!

   1.   

    Ik heb de TeleBelg al heel lang niet meer gelezen. Wordt een beetje misselijk van de dodebomen media de laatste decennia.

   2.   

    Af en toe een beetje te feministisch, maar aan de andere kant krijgen die ook nog wel eens een veeg uit de pan.
    Dus ze krijgt het voordeel van de twijfel.

  3.   

   @JK
   ++++++++

 6.   

  Oppassen Katherine!
  Alles wordt data opgeslagen!
  Moslims krijgen ECHT de macht! Dankzij het vermolmde PVDA.
  En…….Katherine: ISIS moordenaars(ressen) mogen terugkomen! Worden geholpen door de Linkse Asiel-industrie.
  En de ” alles verwoestende correcte” politici? : wegkijken en meepraten met de “Gutmensch”
  Wat een verrot land is dit aan het worden!

 7.   

  Ze heeft gelijk. Christenen moeten alles inleveren en
  worden vervolgt.
  Dat zie je ook met de terreuraanslag op Sri Lanka

 8.   

  Inderdaad Kapitein Haddock.
  Jij zit bijna op de lijn van HendrikJan.
  Is die HJ soms op vakantie.?
  Wat is dit Nederland een keiverrot land geworden.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 9.   

  Je kan van al die geloven wat zeggen , en er is er geen een frisse bij , maar om in de rij te staan voor de pedo kolonie , en de wetenschap komt wel het zwarte gat tegen , er zweven tig satellieten rond , maar de hemelpoorten zijn ze nog niet tegengekomen, maar mevr Keyl kan alleen maar de positieve verhalen , het zal je kind maar wezen

 10.   

  Laten we maar hopen cq bidden dat er meer zijn die wakker worden.

 11.   

  Wel vreemd dat bepaalde linkse mensen die overal reageren op het forum hier niets over willen zeggen.

  Dus zij bevestigen het beeld wat hier geschetst wordt door mevrouw Keyl.

  1.   

   “Wel vreemd dat bepaalde linkse mensen die overal reageren op het forum hier niets over willen zeggen.”

   Ja nodig jij ze even lekker uit! Doe je nu of je dom bent of ben je niet wijzer? Het linkstuig komt hier niet om iets te zeggen, ze komen hier alleen om te zuigen en jij geeft ze een podium.

   Islam is levensgevaarlijk maar wordt op handen gedragen, de weggeefziekte (weg-met-ons) is hardnekkig.

 12.   

  Nee Catherine, dat horen we niet. Nederland islamiseert in hoog tempo en de media doet daar al jaren aan mee.

  Islam = levensgevaarlijk

  1.   

   Levensgevaarlijk …inderdaad.en die er wat aan doen zo als bij jullie Wilders,in de U,SA Trump en hier Bolsonaro worden door stom links al nazies en facisten uitgemaakt.

 13.   

  Catherina Keyl heeft volkomen gelijk. ik zou graag zien dat er lieden van de msm de ballen hebben om ‘uit de kast’ te komen. overigens valt het mij mee, dat DDS het aandurfde om dit topic te plaatsen.

 14.   

  He’ He’ eindelijk iemand die het licht heeft gezien!

  1.   

   Bij de laatste verkiezingen bleek dat er heel wat meer mensen het licht al lang hebben gezien hoor!

   Dit mens lult maar wat om in de belangstelling te blijven die ze dus vervolgens krijgt.

   Gevalletje Heintje Davids.

 15.   

  Waar heeft dat mens het over?
  ze heeft er jarenlang zelf aan mee gewerkt, ongeloofwaardig dus.
  Iedere Nederlander met het hart op de juiste plaats weet dat dat vuile linkse tuig erop uit is Nederland en onze joods/christelijke cultuur te vernietigen.

  Stem tegen het linkse landverraders tuig,
  Stem in mei ook op FvD!

  1.   

   Rustig maar, je bent net op!

 16.   

  Alle begrip voor een cynische reactie als Klaas Dijkhoff weer eens een ‘rechtse’ ‘ballon’ oplaat en rutte na verkiezingen of na een groot evenement weer het linkse standpunt uitvoert.
  Maar als Catherine Keyl, die vaker NPO kritisch is, de kans neemt op een NPO zender zon kanttekening maakt, steun dat! Arrogant? Sophie in ‘t Veld is massief arrogant, die Nederland onnozel noemt omdat VVD, CDA, 50Plus en PvdD met FvD en PVV ja stemmen op een SGP motie om tegen de EU bureaucratie in te gaan. Als wij hier iedereen die niet FvD of PVV kiezer is, uitmaken voor arrogant, is dat een arrogantere houding dan Catherine Keyl.

 17.   

  Misschien is er dan toch nog een verandering mogelijk.
  Sommige mensen durven hun kopjes boven het maaiveld uit te steken, en dat is te waarderen. Zo zijn er al enkele wetenschappers die moeten erkennen dat het milieubeleid niet helemaal klopt en zegt een redacteur dat hij alleen nieuws mag brengen dat links georiënteerd is.
  Er is echt verandering mogelijk.

 18.   

  Catharina heeft het topje van de ijsberg benoemd, vervolging van christenen maar benoemd niet de slachtpartijen die soms op beestachtige wijze plaats vinden op mannen, vrouwen en hun kinderen in verschillende landen.

 19.   

  LS…

  Religie: De Bron van Alle Kwaad !

 20.   

  Petje af voor Catherine Keyl! Zij is haar journalistieke ethiek tenminste niet kwijt in tegenstelling van de huidige ‘journalisten’ of eigenlijk ‘meelopers, bange schapen’ van het politiek correcte bestel. Niemand durft!

 21.   

  Catherine Keyl heeft gelijk. Geen maand gaat voorbij dat ik in het folder van Open Doors, (Open Deuren), lees over wreedheden tegen christenen in vele landen van de wereld. De Islam is hard bezig om te proberen de wereld te veroveren. Vorige week werden bijna 400 christenen en westerse toeristen in Sri Lanka vermoord, wegens de aanslag van Een extreem rechts Australisch man die 2 moskeeen in Christchurch aanviel.
  Hoewel niet ieder moslim fanatiek is, en de jihad steunt, moet er veel meer aandacht gegeven worden in onze samenleving over de gevaar van moslim extremisten.
  Iedereen moeten weten wat hun einddoel is, zoals in de koran geschreven:
  1. Er is alleen Een geloof toegestaan: de islam.
  2. Alle “ongelovigen” moeten bekeren tot de islam, of vernietigd worden.
  3. Wanneer de landen islamitisch zijn, moeten overal kalifaten
  opgericht worden met alleen de Sharia wet.
  Pas op Catherine! Goed dat jij durft als TV presentator, de waarheid over islamitische terreur tegen christenen verteld, maar nu moet je uitkijken naar je eigen veiligheid, en dat van je familie, en medewerkers.

 22.   

  Als atheïst voel ik me ook een beetje gediscrimineerd.
  Daar hebben ze het nooit over :D

 23.   

  NIEUWE HELDIN
  Nederlanders zijn door de geschiedenis heen vazallen van de onderdrukkers, eerst vielen we voor Adolf, nu voor Allah, maar meer en meer komt het realiteitsdenken bovendrijven waarvoor hulde!
  PVV EN FVD KUNNEN ONS LAND REDDEN!

 24.   

  Ook niet mijn favoriet, maar op dit punt heeft ze natuurlijk wel gewoon 100% gelijk. Punt-Basta.

 25.   

  NPO is een (s)links bolwerk bezet door zakkenvullers, hand-op-houders en raddraaiers gefinancierd met belastinggeld, òns belastinggeld !!!!!

 26.   

  dat noemen we tegenwoordig tooch oikofobie?!

 27.   

  De NPO ontvangt een hoop geld van het Rijk. Het potje wordt bijna helemaal uitgehaald door linkse presentatoren van linkse praatprogramma’s en enkele directeuren. Van de paar centen welke overblijven gaan ze de programma’s eindeloos herhalen. Geld voor nieuwe innoverende programma’s is er niet meer. Als het op deze manier moet en onze publieke omroep verworden is tot wat het nu is mogen ze van mij het hele zooitje opdoeken. Momenteel is de NPO een pinautomaat waarmee linkse bobo’s zich op een á sociale manier verrijken.

  1.   

   U loopt vele jaren achter. Er zijn al lang rechtse omroepen. Mooi toch, dat unieke Nederlandse systeem van omroepverenigingen? Jammer wel dat Sander Dekker als staatssecretaris dat systeem nogal heeft verziekt, vanuit de misvatting dat wat uit de algemene middelen wordt betaald ook voor iedereen leuk moet zijn.

   Enfin, het hele fenomeen “omroep” is technische achterhaald.

   Laten we blij zijn dat we niet in Duitsland zitten, waar je € 17,50 per maand betaalt voor de publieke omroep. In Zwitserland hebben ze een referendum gehouden over de publieke omroep daar. Uitkomst: die mag blijven!

 28.   

  Catherine Keyl is van joodse afkomst. Het joodse geloof lijkt veel op de islam, in die zin dat het strikt monotheïstisch is, terwijl het christendom dat rare verhaal heeft van de heilige drieëenheid, met die onechte zoon van God.

  Wat moslimhaters niet willen horen is dat veel bezwaren tegen islamitische landen veel meer met de landscultuur dan met het geloof te maken hebben. Van de weeromstuit betekent dit dat christenen uit het Midden-Oosten soms ook behoorlijk radicaal zijn. En Nederlandse moslims harstikke lief, alleen zal ik dat hier niet mogen zeggen. Dus barst maar los, trollen!

  1.   

   Blablablablablabla…

 29.   

  Wat ik voor 1000% NIET snap:
  de verwende feministische, westerse, vrouwen steunen de, min of meer, moordenaressen;
  willen niet weten wat in werkelijkheid gebeurt is!
  Willen deze feministen ook terug naar het aanrecht, onderdrukking, besnijdenis, kinderfabriek, enzovoort?
  En zeer opvallend: deze “moderne” feministisch zijn allemaal Links!

 30.   

  Respect voor religie is niets anders dan angst voor vergelding! Moslims horen hier niet en zullen hier ook nooit horen….. Terug de zandbak in… Liever vandaag dan morgen hilarisch gewoon geweldig

 31.   

  Top! Maar nu kom je nergens meer aan de man qua job, zo doen ze dat, de linkse anti semieten en fascisten marxisten….

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!