Catherine Keyl klapt uit NPO-mediakartel: ‘Horen overal hoe erg alles is voor moslims, maar niets over christenen!’

Binnen de NPO is er altijd één rode draad die door vele verhalen heen loopt: frame moslims als slachtoffers, maar houd het bij christenen bij wat meer neutrale termen. Of zet ze zelfs neer als daders of erfgenamen van het kolonialisme: de keuze is reuze. Het zijn allang niet meer alleen PVV- en FVD-kiezers die te hoop lopen tegen deze tweeslachtige redactionele lijn, maar ook presentatrice Catherine Keyl (NCRV, EO, MAX, NTR) heeft er inmiddels meer dan tabak van.

Wat zegt u? Dat klaagzangen over de wijze waarop moslims heel anders benaderd worden door de NPO dan de christenen meer is dan alleen een talking point van Geert Wilders of Thierry Baudet? U weet dat natuurlijk al lang. Maar in links Nederland is dat natuurlijk uitermate schokkend nieuws.

Er gingen dan ook tsunami’s van verontwaardigingen door het land toen vanochtend op Radio 1 de presentatrice Catherine Keyl aangaf dat de wijze waarop de NPO omspringt met moslims en christenen niet echt in de haak is. Aanhangers van de islam zijn permanent slachtoffer van allerlei zaken, maar het lijkt wel alsof het zijn van christen betekent dat Hilversum je tot het einde der tijden doodleuk negeert.

Dat kan toch niet, stelt Keyl:

“Keyl is boos. “Ik vind het eigenlijk heel raar dat er niet wat meer nadrukt komt te liggen op dat de christenen zo onderdrukt worden. Ik bedoel: we horen overal over hoe erg het is als moslims hun godsdienst niet mogen uitoefenen, maar over de christenen hoor je dat eigenlijk helemaal niet. En dat vind ik zo raar, want wij zijn – al ga je niet naar de kerk – toch wel een christelijk land zeg maar. Ik vind het vreemd dat daar zo weinig solidariteit voor is.”

We schamen ons bijna voor onze cultuur, aldus Keyl. “Ik heb altijd een beetje het gevoel dat de media zich een beetje gegeneerd voelen om het voor christenen op te nemen.””

Zeg het ze, Cath!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Ries

  Gut, ze betert haar leven. Ik ken haar uit een vorig leven: arrogant mormel.

  1. Peter Loosduinen

   Van Saulus tot Paulus ??

 2. DeBruijn

  Na aanslagen van moslimextremisten hoor je altijd gelijk dat we op moeten passen voor islamofobie, maar nooit hoor je dat we op moeten passen voor aanslagen hier op christenen of waar dan ook.

  Beetje merkwaardig is dat wel.

  1. Van der Scheur

   Heel dat woord Islamofobie is een verzinsel om meteen de kritische mensen of de reactieve mensen als bang af te schilderen. Zoiezo een foute term met een duidelijke bedoeling. Als je tegen Moslims bent dan ben je dus bang van ze. Dat zou impliceren dat je jezelf ondergeschikt opstelt.

   De term discrimineren is beter op zijn plaats als je tegen Moslims bent. Je verklaart onderscheid te maken vanwege ras of geloof en generaliseert dit voor de hele groep. Dan wil ik de discussie wel aan of dat discrimineren een logische oorzaak heeft of niet.

 3. PMG

  Beetje laat wakker geworden en nog wat slaperig zo te lezen, tsjongejongejonge, hoe suf kun je zijn, leef lekker verder in dromenland!

 4. Tman

  Catherine Keyl is naar mijn mening niet wat je noemt een onbetrouwbaar mens.
  Het valt me wel op dat steeds meer links georiënteerden uit de kast komen,waarschijnlijk uit schaamte want ze verloochenen zichzelf door moslims te adoreren en altijd vrij te pleiten!
  Hier op DDS heeft niemand dat schuldgevoel,valse trots denk ik!
  What a shame.

 5. Joop Klepzeikert

  Ik heb die vrouw nooit echt gemogen, maar ga haar steeds meer waarderen. Eindelijk iemand uit de media die haar mond open durft te trekken.

  1. Isengrijn

   Net Als Gerard Joling dus…
   …zegt niet zo veel, Joop Klepzeikert.

   1. Joop Klepzeikert

    Gerard trekt inderdaad ook regelmatig z’n mond open, maar wordt meestal niet serieus genomen. Katherine wordt meestal wel behoorlijk serieus genomen in medialand.

  2. Dik

   @Joop: Ik lees haar columns in de Telegraaf, ze is prima te doen!

   1. Joop Klepzeikert

    Ik heb de TeleBelg al heel lang niet meer gelezen. Wordt een beetje misselijk van de dodebomen media de laatste decennia.

   2. Bosche draak

    Af en toe een beetje te feministisch, maar aan de andere kant krijgen die ook nog wel eens een veeg uit de pan.
    Dus ze krijgt het voordeel van de twijfel.

  3. Vliegenvanger

   @JK
   ++++++++

 6. Kapitein Haddock

  Oppassen Katherine!
  Alles wordt data opgeslagen!
  Moslims krijgen ECHT de macht! Dankzij het vermolmde PVDA.
  En…….Katherine: ISIS moordenaars(ressen) mogen terugkomen! Worden geholpen door de Linkse Asiel-industrie.
  En de ” alles verwoestende correcte” politici? : wegkijken en meepraten met de “Gutmensch”
  Wat een verrot land is dit aan het worden!

 7. Raveltje

  Ze heeft gelijk. Christenen moeten alles inleveren en
  worden vervolgt.
  Dat zie je ook met de terreuraanslag op Sri Lanka

 8. Jumping

  Inderdaad Kapitein Haddock.
  Jij zit bijna op de lijn van HendrikJan.
  Is die HJ soms op vakantie.?
  Wat is dit Nederland een keiverrot land geworden.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 9. Cootje

  Je kan van al die geloven wat zeggen , en er is er geen een frisse bij , maar om in de rij te staan voor de pedo kolonie , en de wetenschap komt wel het zwarte gat tegen , er zweven tig satellieten rond , maar de hemelpoorten zijn ze nog niet tegengekomen, maar mevr Keyl kan alleen maar de positieve verhalen , het zal je kind maar wezen

 10. Cesare

  Laten we maar hopen cq bidden dat er meer zijn die wakker worden.

 11. DeBruijn

  Wel vreemd dat bepaalde linkse mensen die overal reageren op het forum hier niets over willen zeggen.

  Dus zij bevestigen het beeld wat hier geschetst wordt door mevrouw Keyl.

  1. Dik

   “Wel vreemd dat bepaalde linkse mensen die overal reageren op het forum hier niets over willen zeggen.”

   Ja nodig jij ze even lekker uit! Doe je nu of je dom bent of ben je niet wijzer? Het linkstuig komt hier niet om iets te zeggen, ze komen hier alleen om te zuigen en jij geeft ze een podium.

   Islam is levensgevaarlijk maar wordt op handen gedragen, de weggeefziekte (weg-met-ons) is hardnekkig.

 12. Dik

  Nee Catherine, dat horen we niet. Nederland islamiseert in hoog tempo en de media doet daar al jaren aan mee.

  Islam = levensgevaarlijk

  1. Mart

   Levensgevaarlijk …inderdaad.en die er wat aan doen zo als bij jullie Wilders,in de U,SA Trump en hier Bolsonaro worden door stom links al nazies en facisten uitgemaakt.

 13. Seneca

  Catherina Keyl heeft volkomen gelijk. ik zou graag zien dat er lieden van de msm de ballen hebben om ‘uit de kast’ te komen. overigens valt het mij mee, dat DDS het aandurfde om dit topic te plaatsen.

 14. Fritsie

  He’ He’ eindelijk iemand die het licht heeft gezien!

  1. PMG

   Bij de laatste verkiezingen bleek dat er heel wat meer mensen het licht al lang hebben gezien hoor!

   Dit mens lult maar wat om in de belangstelling te blijven die ze dus vervolgens krijgt.

   Gevalletje Heintje Davids.

 15. C.A.Barstow

  Waar heeft dat mens het over?
  ze heeft er jarenlang zelf aan mee gewerkt, ongeloofwaardig dus.
  Iedere Nederlander met het hart op de juiste plaats weet dat dat vuile linkse tuig erop uit is Nederland en onze joods/christelijke cultuur te vernietigen.

  Stem tegen het linkse landverraders tuig,
  Stem in mei ook op FvD!

  1. Rien Noppen

   Rustig maar, je bent net op!

 16. Henk Albarda

  Alle begrip voor een cynische reactie als Klaas Dijkhoff weer eens een ‘rechtse’ ‘ballon’ oplaat en rutte na verkiezingen of na een groot evenement weer het linkse standpunt uitvoert.
  Maar als Catherine Keyl, die vaker NPO kritisch is, de kans neemt op een NPO zender zon kanttekening maakt, steun dat! Arrogant? Sophie in ’t Veld is massief arrogant, die Nederland onnozel noemt omdat VVD, CDA, 50Plus en PvdD met FvD en PVV ja stemmen op een SGP motie om tegen de EU bureaucratie in te gaan. Als wij hier iedereen die niet FvD of PVV kiezer is, uitmaken voor arrogant, is dat een arrogantere houding dan Catherine Keyl.

 17. Heras

  Misschien is er dan toch nog een verandering mogelijk.
  Sommige mensen durven hun kopjes boven het maaiveld uit te steken, en dat is te waarderen. Zo zijn er al enkele wetenschappers die moeten erkennen dat het milieubeleid niet helemaal klopt en zegt een redacteur dat hij alleen nieuws mag brengen dat links georiënteerd is.
  Er is echt verandering mogelijk.

 18. Pjotter

  Catharina heeft het topje van de ijsberg benoemd, vervolging van christenen maar benoemd niet de slachtpartijen die soms op beestachtige wijze plaats vinden op mannen, vrouwen en hun kinderen in verschillende landen.

 19. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Religie: De Bron van Alle Kwaad !

 20. F. Domela Nienhuis

  Petje af voor Catherine Keyl! Zij is haar journalistieke ethiek tenminste niet kwijt in tegenstelling van de huidige ‘journalisten’ of eigenlijk ‘meelopers, bange schapen’ van het politiek correcte bestel. Niemand durft!

 21. Rosasolis

  Catherine Keyl heeft gelijk. Geen maand gaat voorbij dat ik in het folder van Open Doors, (Open Deuren), lees over wreedheden tegen christenen in vele landen van de wereld. De Islam is hard bezig om te proberen de wereld te veroveren. Vorige week werden bijna 400 christenen en westerse toeristen in Sri Lanka vermoord, wegens de aanslag van Een extreem rechts Australisch man die 2 moskeeen in Christchurch aanviel.
  Hoewel niet ieder moslim fanatiek is, en de jihad steunt, moet er veel meer aandacht gegeven worden in onze samenleving over de gevaar van moslim extremisten.
  Iedereen moeten weten wat hun einddoel is, zoals in de koran geschreven:
  1. Er is alleen Een geloof toegestaan: de islam.
  2. Alle “ongelovigen” moeten bekeren tot de islam, of vernietigd worden.
  3. Wanneer de landen islamitisch zijn, moeten overal kalifaten
  opgericht worden met alleen de Sharia wet.
  Pas op Catherine! Goed dat jij durft als TV presentator, de waarheid over islamitische terreur tegen christenen verteld, maar nu moet je uitkijken naar je eigen veiligheid, en dat van je familie, en medewerkers.

 22. Hartenheer

  Als atheïst voel ik me ook een beetje gediscrimineerd.
  Daar hebben ze het nooit over 😀

 23. Godefroy France

  NIEUWE HELDIN
  Nederlanders zijn door de geschiedenis heen vazallen van de onderdrukkers, eerst vielen we voor Adolf, nu voor Allah, maar meer en meer komt het realiteitsdenken bovendrijven waarvoor hulde!
  PVV EN FVD KUNNEN ONS LAND REDDEN!

 24. HierBenIk

  Ook niet mijn favoriet, maar op dit punt heeft ze natuurlijk wel gewoon 100% gelijk. Punt-Basta.

 25. Ome Wim

  NPO is een (s)links bolwerk bezet door zakkenvullers, hand-op-houders en raddraaiers gefinancierd met belastinggeld, òns belastinggeld !!!!!

 26. Mark240

  dat noemen we tegenwoordig tooch oikofobie?!

 27. ajamhavermans

  De NPO ontvangt een hoop geld van het Rijk. Het potje wordt bijna helemaal uitgehaald door linkse presentatoren van linkse praatprogramma’s en enkele directeuren. Van de paar centen welke overblijven gaan ze de programma’s eindeloos herhalen. Geld voor nieuwe innoverende programma’s is er niet meer. Als het op deze manier moet en onze publieke omroep verworden is tot wat het nu is mogen ze van mij het hele zooitje opdoeken. Momenteel is de NPO een pinautomaat waarmee linkse bobo’s zich op een á sociale manier verrijken.

  1. DidiMadloba

   U loopt vele jaren achter. Er zijn al lang rechtse omroepen. Mooi toch, dat unieke Nederlandse systeem van omroepverenigingen? Jammer wel dat Sander Dekker als staatssecretaris dat systeem nogal heeft verziekt, vanuit de misvatting dat wat uit de algemene middelen wordt betaald ook voor iedereen leuk moet zijn.

   Enfin, het hele fenomeen “omroep” is technische achterhaald.

   Laten we blij zijn dat we niet in Duitsland zitten, waar je € 17,50 per maand betaalt voor de publieke omroep. In Zwitserland hebben ze een referendum gehouden over de publieke omroep daar. Uitkomst: die mag blijven!

 28. DidiMadloba

  Catherine Keyl is van joodse afkomst. Het joodse geloof lijkt veel op de islam, in die zin dat het strikt monotheïstisch is, terwijl het christendom dat rare verhaal heeft van de heilige drieëenheid, met die onechte zoon van God.

  Wat moslimhaters niet willen horen is dat veel bezwaren tegen islamitische landen veel meer met de landscultuur dan met het geloof te maken hebben. Van de weeromstuit betekent dit dat christenen uit het Midden-Oosten soms ook behoorlijk radicaal zijn. En Nederlandse moslims harstikke lief, alleen zal ik dat hier niet mogen zeggen. Dus barst maar los, trollen!

  1. Sealgaire

   Blablablablablabla…

 29. Kapitein Haddock

  Wat ik voor 1000% NIET snap:
  de verwende feministische, westerse, vrouwen steunen de, min of meer, moordenaressen;
  willen niet weten wat in werkelijkheid gebeurt is!
  Willen deze feministen ook terug naar het aanrecht, onderdrukking, besnijdenis, kinderfabriek, enzovoort?
  En zeer opvallend: deze “moderne” feministisch zijn allemaal Links!

 30. Likko

  Respect voor religie is niets anders dan angst voor vergelding! Moslims horen hier niet en zullen hier ook nooit horen….. Terug de zandbak in… Liever vandaag dan morgen hilarisch gewoon geweldig

 31. Jean Nederland

  Top! Maar nu kom je nergens meer aan de man qua job, zo doen ze dat, de linkse anti semieten en fascisten marxisten….

 32. JFU

  Of ze het nu echt meent of niet…ze heeft het gezegd….
  Het einde van haar carrière is in zicht.
  Zulke opmerkingen zijn een doodzonde bij de NPO. Op slinkse wijze zal ze worden afgeserveerd.

 33. Vliegenvanger

  Oprotten met die NPO, dat is een grote vieze kliek van de linkse staats maffia. Demoniseren, liegen, bedriegen, dat is de opdracht van deze staatsomroep. Ze worden door ons belastinggeld gesubsidieerd. Grote schande dat dit mogelijk is in dit links wegkijkende land.

 34. W.Rosenberg

  “Gerard trekt inderdaad ook regelmatig z’n mond open, maar wordt meestal niet serieus genomen. Katherine wordt meestal wel behoorlijk serieus genomen in medialand”

  Bitch je lult uit je nek. Catherine Keyl wordt absoluut niet serieus genomen, en terecht. Domme gans is het. Waait links dan rechts en komt gewoon over als domme theemuts, wat ze jarenlang ook was bij de 5 Uur Show. En nu terug naar je sociale werkplaats, Joop!

 35. Michael M

  Klopt helemaal. Als links bijvoorbeeld vrienden hebben dat moslims zijn, ik heb ze ook, maar ik ga echt niet mijn kerstboom voor ze weghouden in mijn eigen huis. Ik accepteer hen en dat hoort ook andersom zo te zijn als we elkaar bezoeken. Maar er zijn nu eenmaal linkse groepjes dat gewoonweg klakkeloos hun eigen tradities voor ze opzij schuiven en zichzelf teniet doen. Ze beginnen een soort zelfhaat om een ander niet tegen het hoofd te stoten. Ineens haten ze kinderfeestjes en de Kerst. Ze cijferen zichzelf helemaal weg en dat is heel fout. Maar dat het meeste nieuws over moslims gaat is inderdaad zo. Er mag ook wat meer nieuws komen over Joden, Christenen, Jehova’s Boeddhisten en tal van andere religies want zij hebben ook recht in de wereld.

 36. Joost mag het weten

  Christenen zijn de meest vervolgde groep ter wereld maar dat weet geen hond. Dat het Westen, en dan met name Amerika, hieraan schuld heeft weten er nog minder. Leiders in het Midden Oosten die lid zijn van de Ba’ath partij dwingen (vaak met harde hand) de vrijheid van godsdienst af. Voorbeelden van dergelijke leiders: Sadam Hoessein, Muhamar Gadafi, Bashar Assad,…

 37. fanof43

  Dat is eens een keer goed nieuws.

 38. Jannes46

  Bravo Catherine, wakker geworden ten langen leste?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.