Christenfobe NOS blundert: praat over “kerken”, terwijl het gaat om shariahuwelijken en haatimams

De NOS heeft het weer eens nodig geacht om christenen in een slecht daglicht te zetten. En waarom? Omdat shariahuwelijken een steeds groter probleem beginnen te worden in Nederland. Maar wat maakt de staatsomroep daar van: “Mensen die eerst voor de kerk trouwen, moeten boete krijgen.” Faal!

nos kerk christenfoob

Vlak nadat de NOS ongelofelijk domme dingen verkondigde omtrent de aanslagen in Sri Lanka (eerst waren de daders boeddhisten, daarna waren de échte slachtoffers moslims), gaat de staatsomroep van Nederland gewoon vrolijk door met het vernaggelen van christenen. Vandaag komen de VVD en GroenLinks namelijk aanzetten met een wetsvoorstel om haatimams het leven lastiger maken.

In ons land is het namelijk verplicht om, alvorens een religieus huwelijk te sluiten, éérst bij de gemeente te trouwen. Maar wie dat niet doet, die kan geen straf tegemoet zien. Imams trouwen stellen dus lekker toch ‘voor de moskee’, maar doordat er geen staatshuwelijk gesloten is en het voor islamitische vrouwen praktisch onmogelijk is om te scheiden. Ze zitten dus gevangen in een huwelijk waar ze niet meer uit kunnen – ook niet in het geval van misbruik, geweld of – ik noem maar wat – een man die in Syrië voor ISIS gaat vechten.

Onwenselijk, en dus moeten de regels worden aangehaald: wie een puur shariahuwelijk sluit, die krijgt het Openbaar Ministerie op het dak. Nederland is klaar met extremistische moslims die de kantjes van onze rechtsstaat opzoeken – en terecht.

Maar wat doet de NOS met dat nieuws: die tovert “shariahuwelijk” om in “voor de kerk trouwen.” Alsof christenen hier het probleem vormen. Zelfs ex-PvdA-Kamerleden reageren verbaasd:

“Huh kerk? Dit gaat toch vooral over imam-/shariahuwelijken en de vrijheid van vrouwen waar Shirin Musa en Femmes4freedom voor strijden.”

Oerdomme, dikke faal dus weer, NOS. Weer eentje voor je zwartboek, dus, Arnold Karskens!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Dennis76

  Alle imams die een sharia huwelijk voltrekken vervolgen en uitzetten lijkt mij een beter voorstel als deze symptoom bestrijding.

  Deze onderdrukking past niet in onze samenleving!

  1. Mars020

   Misschien kunnen we Tante Rien uithuwelijken aan een kansparel?. Dan kan ze lekker in haar burka als legbatterij fungeren, voor de sharia.

 2. Jumping

  Iedere dag wordt het gewoon duidelijker, na 1975 Joop den Uyl, is Nederland in een sneltrein vaart, de weg van omvolking in geslagen.
  Deze omvolkingstrein stopt pas, als iedere vrouw een hoofddoek draagt.
  Doe er je voordeel mee Links Nederland.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Korporaal Monty

   “Deze omvolkingstrein stopt pas, als iedere vrouw een hoofddoek draagt.:

   Wie maakt jou hier zo bang voor?

   1. Joop Klepzeikert

    Kijk nou eens wat moslims al in bijvoorbeeld Syrië, Iran, Irak en Pakistan aangericht hebben. Dat waren tot de jaren 70 nog vrije landen, waar hippies massaal op vakantie gingen, omdat het daar zelfs vrijer was dan in Europa en Amerika.
    Sinds de Arabische lente, ofwel de laatste mosliminvasies daar, in de jaren 70 is het daar behoorlijk onleefbaar geworden. Vooral voor vrouwen.
    Is dat wat jij en je linkse vriendjes hier ook graag willen?

  2. Joop Klepzeikert

   Na Joop den Uyl?
   Hitler was voor Den Uyl een inspiratiebron, omdat zich rond de Führer een ‘herboren, zelfbewust volk’ had geschaard dat zich niet alleen door materiële waarden liet leiden. Ook „wij strijden tegen die geldmacht, die koopmansgeest die Nederland ten verderve voert”, schreef hij in 1935.
   Joop den Uyl was net zo extreem socialistisch als Hitler was. Stond ook stevig aan de wieg van de massa-immigratie van moslims, die begon met de ‘gastarbeiders’, die massaal naar het GAK liepen voor een uitkering zodra ze een vast contract in handen kregen.

  3. Arthur K.

   Dat wordt FvD. Ik beschouw de sociaaldemocratie als een grotere bedreiging van de individuele vrijheid dan de Islam.

 3. Korporaal Monty

  “In ons land is het namelijk verplicht om, alvorens een religieus huwelijk te sluiten, éérst bij de gemeente te trouwen.”

  Hoe makkelijk is het voor de overheid niet om gewoon een religieus huwelijk niet als een huwelijk te erkennen. Leuk voor je religie maar meer ook niet.

  Door mensen eerst voor de gemeente te laten trouwen wekt je de indruk dat het religieuze huwelijk ook erkend wordt.

  Gewoon heel simpel niet getrouwd bij de geen huwelijk.

  1. Arthur K.

   Juist

 4. F. Domela Nienhuis

  Wat bezielt links toch ons culturele zelfhaat op te Willem dringen?

 5. Rien Noppen

  Als het christofoob zou zijn kan het geen blunder betreffen.

 6. Rien Noppen

  Het gaat hier om de combinatie van kerkelijk huwelijk en burgerlijk huwelijk. Dat is het normale spraakgebruik. Hier een ‘christofobe blunder’ in zien is nogal overtrokken.

  1. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Maar nu lijkt het wel of christenen massaal de wet overtreden met zo een zin, wat niet gebeurd. Iedereen (zover ik weet) trouwt hier in de juiste volgorde.

   Het probleem is dat veel moslims alleen het islamitisch/geestelijk huwelijk aanvaarden en niet het burgerlijke huwelijk. In Libanon wilde ze het burgerlijk huwelijk invoeren, maar daar was de meerderheid op tegen, zowel moslims als christenen. Dus mensen uit die landen die accepteren niet altijd de gang van zaken in Nederland. Zo zijn in mijn straat mensen wel in de moskee getrouwd en niet voor de wet. Had ook niet gekund, want het kind was minderjarig.

   1. van Urk

    Tijd dat de Linkse NPO het Pamflet ”Tien over rood” uit 1966 van Nieuw Links maar eens doorneemt. Kennelijk is dit pamflet ook de inspiratiebron geweest voor Wilders en Baudet.

   2. Joop Klepzeikert

    Op Rienepien reageren is een trol voeren. Totaal nutteloos en dus zonde van je tijd en slijtage aan je toetsenbord.

   3. Dik

    DeBruijn en Urk, jullie voeren een trol en hij lacht jullie midden in jullie bakkes uit! Jullie lopen aan zijn touwtje!

  2. ZiggyStardust

   Rien je zit er totaal naast. Een kerkelijk huwelijk vindt in een kerk plaats. Een sharia huwelijk in een moskee. Een kerkelijk huwelijk is geen sharia huwelijk. Een kerk is geen moskee. Noem het dan een religieus huwelijk.

 7. Niet L niet R

  De uiterst linkse NPO is in zijn geheel onberekenbaar, kijk niet meer naar die linkse kerk!
  Hoogste tijd dat door de NPO de bezem door wordt gehaald!

  1. Arthur K.

   Gewoon geen kijkgeld betalen. Laat de hufters met hun maningen en dreigementen komen, laat ze tonen wat ze zijn: het zijn rovers. Ze parasiteren op de rug van productieve mensen.

 8. NoDoubt

  Shariawet is geen extremisme, het is gewoon een onderdeel van de Koran. Kijk wat de gevolgen zijn in de landen om ons heen. Vele duizenden no-go-zones, waar alleen moslims mogen komen. Deze wijken hebben zij al veroverd en is er geen sprake van integratie. Moskeeën moeten verdwijnen, het ondermijnt de democratie en zuivert dhimmies.

  Dagelijks door de vredelievende islam During this time period, there were 531 Islamic attacks in 37 countries, in which 3162 people were killed and 3569 injured.
  Elke 3 uur wordt iemand in Duitsland neergestoken met een mes. In Frankrijk worden dagelijks kerken aangevallen door moslims, hier wordt geen melding van gemaakt. Het woord CHristenen wordt door msm niet genoemd.

  Je mag heel blij zijn dat Wilders dit wel benoemd, al kost het zijn vrijheid. De linkse groep krijgt het heel zwaar als EUropa islamitsch wordt want de zuiveringen zijn al dagelijks aan de gang. De islam voelt dat het macht heeft want de linkse media is o zo bang om als islamofoob te worden bestempeld. Want dat woord roepen ze steeds maar wat als de islam gewoon de macht overneemt zoals in vele no-go-zones. Wie heeft het zover laten komen???? dezelfde linkse kliek die zo graag links wil worden genoemd maar ondertussen als rechtsen worden betaald. Ze hebben niets meer met het volk op.

 9. lIN-T

  NOS moet worden opgeheven. Zoveel nepnieuws de laatste tijd. En dat nota bene van onze belasting centen waar we hard voor moeten werken. Schandalig!

  1. van Urk

   NOS en NPO baren angst voor moslims en niet voor christenen. Dit soort Linkse organisaties -maar ook linkse cabaretiers- moeten terugkeren naar de vrijzinnige wortels van de sociaal-democratie. Daarbij hoort ook een kritische houding tegenover religieus fundamentalisme, ongeacht of dit christelijk, joods of islamitisch is.

   1. Arthur K.

    Ik wijs de sociaal-democratie af. Dan moet ik maar ergens anders naar toe, hè? Als totaal autochtoon is echter Nederland de plek waar generaties van mijn familie vóór mij geboren en getogen zijn. De roversbende die nu bezit van Nederland heeft genomen, en meent vanuit het Binnenhof mij de wet voor te willen schrijven kan het vergéten: ik doe niet mee aan hun flauwekul. Ik ben van mezelf. Ik heb mijn eigen ethiek en die staat wat mij betreft ver bóven hun “wet”.

  2. Joop Klepzeikert

   De laatste tijd? Mijn geheugen is toch behoorlijk goed, maar kan me niet meer herinneren wanneer de NOS geen nepnieuws heeft gebracht. Kun jij mij helpen aan het laatste NOS artikel wat geen nepnieuws was?

 10. Raveltje

  Nederland is uitgeleverd aan migranten
  Eigen volk wordt alle rechten afgenomen.

 11. Joop Klepzeikert

  Dat zwartboek van Arnold wordt onderhand een encyclopedie.
  Volgens mij wordt het tijd voor een site waarin bijgehouden wordt wanneer de NOS een keer niet verkeerd bericht. Dat zal heel lang een heel kleine site worden, met ongeveer net zoveel inhoud als het boek 100 jaar Duitse humor.

 12. Piet Patat

  Ach ja, NOS. Wat verwacht je dan ?
  Stel je voor dat het beestje bij de naam genoemd gaat worden.
  Ze blijven maar denken bij die NOS dat het klootjesvolk eenvoudig op het verkeerde been gezet kan worden. Verander moskee in kerk en voila, de gedachten gaan daar waar ze niet moeten zijn. Manipulatie, leugens en bedrog. Vooringenomen en suggestief. Daar hang de NOS van aan elkaar.
  Je bent werkelijk van de pot gerukt als je nog enig vertrouwen hebt in die roeptoeter van het linkse establishment.

 13. Caro

  @ Atim

  Toch fijn dat je nq mijn reactie ff verder bent gaan sleuren

 14. Vliegenvanger

  Geen belastinggeld meer naar de Nederlandse Populistische Omroep. Ons dure belastinggeld gebruiken ze om de boel te demoniseren, en bepaalde partijen zwart te maken. Weg met belastinggeld voor de Nederlandse Populistische Omroep, ze moeten zich zelf maar bedruipen. Omdat ze geld krijgen van deze regering demoniseren ze de FvD en PVV. Schandalig die linkse extreem linkse omroep. Weg met de Nederlandse Populistische Omroep.

 15. Tman

  Die moslims zijn slimmer dan de gemiddelde Nederlander en kennen vooral de uitkerings wetgeving met toeslagen!
  Een vrouw met 4 kinderen die niet volgens de Nederlandse wet is gehuwd en waarbij geen erkend vaderschap aanwezig is,de vrouw verklaart de verwekker niet te kennen.
  Heeft recht op bijstand,kindgebonden budget,kinderbijslag,zorgtoeslag en huurtoeslag dat samen netto €2700 bij een huur van €600.
  (als er sprake is van kinderopvang vermeerderd met opvangtoeslag)
  Ze heeft enkel nodig:een verblijfsvergunning en alleenwonend met haar 4 kinderen!
  Er is geen alimentatie te verrekenen want er is(bewust) géén vader aanwijsbaar,de bevruchter komt enkele malen per week zijn vrouw knuffelen,en ze leven nog lang en gelukkig.De vader heeft overigens óók een uitkering+flatje met woonkostentoeslag etc.

 16. Two Ravens Black Kettle

  NOS is nog altijd minder ‘christenfoob’ dan de EO, de NCRV, de KRO en hun islam-voetkleedjes de CU en het CDA.
  Al stampen er duizend olifanten rond en springen er honderdduizend naakte keizers door een hoepel en al slepen de islamitische slagers karrenladingen vol kinderschedels naar Den Haag dan nog zal dit nep-christelijk tuig op het altaar de Drie Aapjes; IkweetNie, IkZieNiks en SnijNogLieverMijnOrenErafDanEénNegatieveOpmerkingTeMakenOverDeReligieDesDoods onwetendheid veinzen. Het zijn goorpijpen. Daarom zijn ze ook allemaal voor het extreem linkse islamofiele NPO. Na mij de zondvloed en laat alles en iedereen maar verrekken.
  Maar wel elke week naar de kerk. Huichelaars en collaborateurs.

 17. koeiepoep

  Shirin Musa en Femmes for Freedom: + 10.

 18. Rud56

  Ja, die NOS/NPO is totaal verrot! Manipuleert bij het leven en het deugvolk trapt er vol in!En tja, is het geen allochtoon dan is het de islam wel hé, zegt al voor de zoveelste maal genoeg!

 19. Arthur K.

  Het is eigenlijk heel simpel: een staatshuwelijk veroorzaakt de “bescherming door de wet”. Mensen die dat graag willen, kunnen wat mij betreft voor een staatshuwelijk kiezen en “genieten” van een andere belastingstatus, van nog meer registratie en van een juridische wirwar wanneer het om pensioenen, verzekeringen, scheiden en erven gaat. Kortom: de “zegeningen” van jullie administratiegekke, cleptocratische, sociaaldemocratische Heilstaat.
  Het werkelijke probleem is dat Christenen (of Mohammedanen, of Joodse mensen) worden gedwongen een staatshuwelijk af te sluiten vóõrdat een kerkelijk (of moskee / synagogisch) huwelijk “mag” worden gesloten (wie heeft hun eigenlijk dat “recht” gegeven? Ik niet hoor!).
  De katholieke kerk is door hierin – tegen haar principes – mee te gaan, gecorrumpeerd , terwijl de protestantse kerk meent “staatsdragend” te moeten zijn. Voor mij kan de staat de pot op, terwijl ik mijn religie wel degelijk belangrijk vind. Dus: ik “dé-solidariseer” me dus van jullie modische sociaaldemocratische religie, die wil, dat we allemaal aan de staat onderdanig moeten zijn.
  De partijen VVD en D66 zitten helemaal verkeerd met hun etatistisch voorzetje. Ze hebben niet eens in de gaten wat ze hiermee lostrappen.
  Het grootste probleem dat wij hebben is de sociaaldemocratische religie, niet de Islam. Die dwingt mij niet hun regels op. De sociaaldemocratie echter wel. En er is maar één uitweg: de Maffia-methode: je doet wat wij willen of anders rot je maar beter op. Sorry guys and girls en anderen, ik ben daarom ook niet meer in de Heilstaat Nederland, ik had schoon genoeg van jullie collectieve drammerigheid. Mijn maag verdroeg het al dertig jaar geleden niet meer.

 20. Mars020

  Hebben die shariafiguren wel genoeg kleine kinderen om uit te huwelijken aan die pedo’s met jurk en baard?.

 21. Dik

  De NOS wil de islam toch geen enkele schade toebrengen, ze knielen, likken en bedelen en dat is alles wat ze doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.