Christenfobisch DENK maakt grapjes over barbecues en Notre Dame, erkent nu toch respect

Nog geen enkel woord van sympathie, geen enkele blijk van medeleven en geen letter aan steunbetuiging voor het Franse volk nu de Notre Dame gisteravond bijkans volledig is afgebrand. DENK wekt de indruk dat het hen niet zo boeit dat één van Europa’s vooraanstaande cultuuruitingen in rook is opgegaan. Wel maakt men leuk grapjes over barbecues op social media.

Update: DENK geeft toe, het is tóch wel zonde dat de Notre Dame is afgebrand. Gelukkig maar, je weet maar nooit!

Sla de Twitteraccounts van DENK-Kamerleden Tunahan Kuzu, Farid Azarkan en Selçuk Öztürk er maar op na. Of het officiële partijaccount. Terwijl politici van andere partijen hun medeleven betuigen of hun schok uiten dat de Notre Dame is afgebrand, laat DENK op het moment van schrijven helemaal niets van zich horen. Ook op Facebook is het stilte troef (1, 2, 3, 4). Wel viert men feest omdat een zetel in Flevoland officieel is binnengehaald. Maar over de Notre Dame? Doodse stilte. Terwijl de partij er altijd (terecht!) als de kippen bij is om steun te betuigen wanneer er iets verschrikkelijks met een moskee gebeurt, zwijgt men nu als het graf wanneer het eens een christelijk heiligdom is dat iets ergs overkomt.

Het roept nog maar eens het beeld op van een partij die helemaal niet zo multicultureel is als ze zelf zeggen: in wezen is DENK er dus alleen voor de islamieten, en de rest van de wereldbevolking kan lekker het heen-en-weer krijgen. Dikke vinger en de groetjes van Kuzu, Azarkan en Öztürk!

Hoe ongevoelig de DENK’ers zijn voor het verdwijnen van belangrijk Europees, christelijk cultureel erfgoed blijkt wel uit Facebook-posts van hun eigen officiële jongerenbeweging. Terwijl de brandweer in Parijs nog nauwelijks het sein brand meester heeft gegeven, staan de DENK-jongeren alweer grapjes te maken over een barbecue. Met veel vlammetjes-emoticons erbij vragen ze of we wel “readyyyy zijn voor hun aanstaande evenement.

Wat. Een. Tuig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Godefroy France

  DUBBELE PASPOORTEN UITSLUITEN VAN OVERHEIDSFUNCTIES !!!
  Bij bewezen haatbaard en halsafsnij sympatiën nederlands paspoort afpakken en retour land van ander paspoort !!!

  1. Rosasolis

   @Godefroy France. De dubbele paspoorten moeten verdwijnen, voor iedereen.

   1. Hartenheer

    +1

 2. santiago

  Zondag a.s. toch maar iets extra’s in de collectezakken en mandjes doen om bij te dragen aan de kosten voor het herstel van de notre dame.
  De katholieke kerk heeft het toch al zo zwaar, al het geld dat ze moeten betalen aan de slachtoffers van kindermisbruik door priesters bisschoppen en kardinalen rijst ook al de pan uit dus stort, het is voor het goede doel.

  1. tomygun

   santiago ik ben het met je eens de kerk kan van mij naar de hell
   gaan, maar ik kijk naar dit gebouw niet als een kerk maar naar
   de kunst hoe men vroeger een gebouw kon neer zetten met zoveel
   detail voor mij steld heden daagse kunst en bouwen niets voor .
   Maar het is en blijft een kosten potje voor de frambozen.

 3. Rosasolis

  Ja het zijn inderdaad tuig zonder gevoel. Maar gelukkig is de Notre Dame niet helemaal verloren. Vele oude schatten zijn eerder weg gebracht voor restauratie. En misschien de aller grootste schat van de Notre Dame is wel gespaard geweest: het prachtige orgel!
  De kathedraal wordt helemaal gerestaureerd.

 4. Piet Patat

  Is er vanuit de moslimwereld ûberhaupt al steun betuigd of stelt Piet nu een retorische vraag ?

 5. Dik

  Islam is nóóit vrijblijvend, ook niet in de vorm van DENK!

 6. Rien Noppen

  Ver gezocht, dit.

  1. Punt50

   In Amsterdam is een bejaard koppel slachtoffer geworden van een brutale homejacking. De daders, vier jonge mannen van buitenlandse origine, zijn spoorloos. Daarom heeft de Nederlandse politie nu beelden vrijgegeven van de daders tijdens het Nederlandse opsporingsprogramma ‘Bureau 020’.

   De feiten dateren van 8 juli 2018, maar raakten nu pas bekend. Omstreeks 4u ‘s nachts drongen vier mannen van buitenlandse origine, allemaal ongeveer 20 jaar oud, het huis van een bejaard koppel binnen. Het koppel lag al te slapen, toen het viertal plots naast hun bed stond.

   1. Rien Noppen

    Waar slaat dit op?

    1. Punt50

     In het Nederlandse Tilburg werd zondag een gewapende overval gepleegd door wel heel jonge gangsters. De daders, jongeren van Turkse origine, zijn amper tussen de 12 en 14 jaar oud. Dat meldt de Nederlandse krant WNL.

     Zondagavond omstreeks 21u wandelden twee jongeren van buitenlandse origine een snackbar in de Nederlandse stad Tilburg binnen. Ze droegen bivakmutsen en waren in het bezit van een vuurwapen. Eén van de allochtone jongemannen bedreigde het personeel met het wapen terwijl zijn kompaan de kassa leegroofde. Hun derde vriend bleef buiten op de uitkijk staan.

  2. Hartenheer

   Rien Noppen

   Voor het eerst heb je een punt.
   Het is banaal dat dit er in staat.

   Maar dat zal je waarschijnlijk niet bedoelen 😀

 7. monach

  Hun houding is hoe de vrome moslim zich behoort te gedragen.

  Er staan in de koran vele verwijzingen naar redenen waarom moslims blij zijn als een dergelijk gebouw in de fik staat. Niet-moslims zijn de vijand die bestreden moet worden = te lezen iedere bladzijde van de koran.

  ”Ongelovigen zijn geen traan waardig.” Soera 5:68

 8. F. Domela Nienhuis

  Notre Dame in vlammen op; Franse kerken wekelijks doelwit van migranten

  Gevestigde orde in Europa reageert schouderophalend over vernielingen in honderden kerken – maar wat als het moskeeën waren geweest?

  UPDATE: De schade aan de Notre Dame lijkt minder groot dan eerst werd gemeld. Sterker nog: het interieur van de kathedraal blijkt ‘op wonderbaarlijke wijze gespaard’. President Macron beloofde dan ook het beroemde bouwwerk, waarvan het houten dak grotendeels in vlammen opging, geheel te laten herstellen.

  Gisteren: Of de brand die één van ’s werelds bekendste klassieke bouwwerken, de Notre Dame kathedraal in Parijs, zo goed als zeker totaal heeft verwoest daadwerkelijk is ontstaan door renovatiewerkzaamheden zullen we mogelijk nooit zeker weten. Wel zeker is dat er de afgelopen jaren vele honderden Franse kerken zijn besmeurd, beschadigd en aangevallen door moslimmigranten, onlangs zelfs 10 in één week (4). Op Franse Twitter accounts circuleerde dan ook een gerucht dat de brand in de Notre Dame mogelijk is aangestoken door een islamitische werknemer van het renovatieteam.

  Ontzetting in Frankrijk, want één van de drie bekendste gebouwen in de hoofdstad moet ondanks de inzet van 400 brandweerlieden zo goed als zeker als verloren worden beschouwd. President Macron onderbrak er zijn agenda voor en snelde zich naar het ramptoneel. Eerder twitterde hij dat ‘onze dame in Parijs in vlammen staat. De hele natie is emotioneel. Mijn gedachten naar de katholieken en alle Fransen. Net als al onze landgenoten ben ik bedroefd dat dit deel van ons in brand staat.’ (2)(3)

  Hoewel de politie vrijwel meteen verklaarde dat de brand door een ongeluk is ontstaan, is het Openbare Ministerie in Parijs een onderzoek naar de oorzaak gestart.

  Onverschilligheid bij Europese elite over vernielde kerken
  Of dat bij de honderden kerken die de afgelopen jaren het doelwit werden van moslimmigranten ook is gebeurd valt te betwijfelen. In tal van kerken werden vernielingen aangericht, kostbaarheden gestolen en christelijke symbolen zoals kruisen en schilderijen verwoest of besmeurd met onder meer uitwerpselen. Begin februari werden in één week maar liefst 10 kerken het doelwit, ook van pogingen tot brandstichting. (1)

  Zo werd de Saint-Sulpice, de op één na grootste kerk van Parijs, op 17 maart getroffen door een brand die in eerste instantie eveneens als een ‘ongeluk’ in de media kwam. Pas later gaf de politie toe dat het geen ongeluk maar brandstichting was geweest.

  Waren moskeeën het doelwit geweest van christenen of andere activisten, dan had de Europese politieke en media elite moord en brand geschreeuwd en hadden we al tal van ‘solidariteits’ optochten tegen ‘extreemrechts racisme’ gehad. Nu de situatie echter omgekeerd is reageert de linksgroenliberale gevestigde orde met een nonchalant –en heimelijk wellicht zelfs instemmend- schouderophalen.

  Over de Notre Dame zullen we daarom enkel weer de bekende krokodillentranen horen, waarna het importeren, beschermen en laten verspreiden van een religieuze ideologie met een historische diepe haat voor het christendom, waar de Europese cultuur op is gebaseerd, gewoon met volle kracht zal blijven doorgaan.

  1. Janna47

   Bijzonder vreemd dat gisteren terwijl de brandweer nog niet ter plekke was, al geroepen werd, dat het geen brandstichting was…..Meestal duurt het dagen voor zoiets bekend is…Vreemd ook, dat meteen de fik er goed in zat…geen smeulend brandje zeg maar…

  2. Rien Noppen

   Domela haalt zijn mosterd bij Xandershit.

   🙂

   1. Punt50

    Nigeria had tijden terug een overwegend christelijke bevolking. In het noorden van het land waren terroristische islamitische strijdgroepen actief; die hadden gebieden gecreëerd waarin de sharia het voor het zeggen had. Zij hebben gestaag hun invloed op gewelddadige wijze uitgebreid en nu kan men het land het beste omschrijven als islamitisch, waarin de oorspronkelijk christelijke bevolking systematisch wordt gedecimeerd. Veel christenen werden/worden in hun kerken meedogenloos afgeslacht. Het islamitische bewind van president Muhammadu Buhari heeft daar kennelijk geen controle over (of stemt er misschien wel mee in? Wie zal het zeggen?). In dit land heeft de criminaliteit bijna geheel vrij spel.

   2. toetssteen

    @RN
    De door u genoemde site is ermee gestopt, dus….

  3. HierBenIk

   Goed beschreven!

 9. hansjagt

  Ik ga er van uit, dat er voor de 2e kamer verkiezingen, de dubbele paspoorten voor
  politici m.b.t. Nederland, verdwenen zijn, alhoewel het clubje van Denk achteruit hobbelt. Het is te merken aan het feit, dat Denk GEEN ENKELE ZETEL IN DE 1E KAMER HEEFT GEWONNEN. (de 3 kereltjes hadden gerekend op minimaal 2 zetels)
  De achterban van Denk schaamt zich, voor de 3 jongetjes van Denk, dat is ook wel logisch, want het gedrag van deze mannekes is: A-SOCIAAL EN PRIMITIEF.

 10. Lambieck

  Wie heeft de tweets van Baudet over dit culturele drama gelezen ?

 11. rexm

  Wat verwacht men nu van een moslim, niets dus, maar wat verwacht een moslim van ons, juist zakken vullen en een oetkiering.
  Er is maar een remedie voor ze, inpakken en wegwezen.

 12. Cootje

  Ik vind het wel mooi dat de club denk er is , wat de oude politieke thee partijen en soortgenoten, plus de liberalen met de misbruikers kerk partijen al 50 jaar dood zwijgen dat er een zuivere tweedeling is in Nederland , waar jan maat werd weggezet als racist , de hoofdrol spelers van de serie opsporing verzocht zijn nog steeds de licht getinte variant , en daar mag je een mening over hebben, en mag je stemmen op partijen die dat benoemen, de tijd van subsidies en thee drinken is voorbij, gewoon tegenstellingen hard bloot leggen, gewoon helder zwart wit denken en handelen, wilders en baudet zijn niet voor niets populair , laat denk die tegenstellingen maar verharden . Dat gaat te minste ten koste van de oude politiek,

 13. Dik

  Zie daar ‘Kwalter’, alweer een nieuwe scripter… 🙂

  1. Kwalter

   Een scripter is iemand die “het technisch gedeelte van een site bouwt”….

   Dik, bedenk ajb zélf iets i.p.v. anderen te kopiëren.

 14. koeiepoep

  Tja, dat er een cultureel erfgoed afbrandt is triest. In een Europa, dat er niet voor terug deinst, om geschiedenis en kunst te ontkennen, dan wel af te dekken , worden er hier wel erge krokodilletranen geplengd. Namen van oude zeehelden moeten weg. Café’s moeten hun naam veranderen. En als er eens een man in een jurk uit een midden oostisch land op visite komt, worden blote beelden en schilderijen afgedekt. Zelf zal alle geloof me aan de bips roesten. Geen kind is er veilig, geen mens wordt er niet gehersenspoeld met allerhande sprookjes.

  1. Dik

   @Koe: Van Syp Wynia, di 16-4-2019

   “Met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, duikt alweer de vraag op of
   traditionele feestdagen nog wel bestaansrecht hebben in onze veranderende
   samenleving. ,,In Nederland wordt altijd maar weer gemorreld aan zaken waar niets
   mis mee is”. De Nederlandse feesten en feestdagen staan al ongeveer een kwarteeuw
   ter discussie. Weinige blijven gespaard. Vaak luidt de klacht dat ze ‘niet meer van deze
   tijd’ zouden zijn. Of dat ‘Nederland verandert’ en dat de feestdagen mee moeten
   veranderen. Het omgekeerde gebeurt met feestelijkheden van elders, van Suikerfeest tot Halloween. Die worden juist met enig enthousiasme onthaald. Die zijn blijkbaar erg van deze tijd.

   De weggeefneiging is hardnekkig. Twee jaar geleden kwam de Remonstrantse Broederschap nog met het initiatief om tweede pinksterdag in te ruilen voor het islamitische Suikerfeest. En om de zoveel tijd is er wel een politicus die een bestaande feestdag wil inruilen voor een islamitische.”

   1. koeiepoep

    En wat gaan we doen, op die traditionele feestdagen? Naar de meubelboulevard. Winkels roepen om het hardst: “gewoon open” te zijn. Ik denk gewoon: lekker dagje vrij. Ik wil ook best een dagje vrij met suiker. Maar er geen andere dag voor inleveren. Nee, ik wil én én. Maximaal profiteren van alle nieuwe cultuur. Kunnen we ook vrij met chinees nieuw jaar? Lekker hoor…

   2. Yoyo

    #Dik +1

 15. Tman

  Als Mekka fikt hoor je ze wél!

 16. Siemien

  Maar deze mannetjes van Denk zijn natuurlijk helemaal niet christelijk en wensen dat dit ook uit Nederland verdwijnt

 17. Heras

  Ik hoop dat ze bij de europese verkiezingen net zo klein blijven als nu. Wij hebben niets aan hen. Alleen maar gif spuien.

 18. Heinz

  Wie veel DDS’ers hebben zich gemeld om te helpen blussen? Aan woorden heb je niets. Medeleven betaalt zich niet uit. Emmertjes water doorgeven wel, maar dat kost inspanning zoals vroeger bij een stadsbrand. London.

 19. Korporaal Monty

  Empathie is ver te zoeken bij radicalisten.

  Maar dat is toch geen nieuws hier bij DDS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.