Column Jan Roos: ‘Ik ga FVD stemmen bij #EP2019 – de PVV heeft in Brussel werkelijk niets gepresteerd!’

Jan Roos.
Foto: Jan Roos.

Onze columnist Jan Roos is er uit: bij de Europese Parlementsverkiezingen van 23 mei aanstaande gaat hij op Forum voor Democratie stemmen. “Een nieuw EU-kritisch geluid,” aldus de Jan. Over de PVV is hij minder te spreken: “Zonder problemen steken ze de enorme vergoedingen in de zak, maken ze het verhuiscircus naar Straatsburg mogelijk en verder hoor je helemaal niets.”

De Europese Parlementsverkiezingen staan voor de deur en de keuze voor mij is eigenlijk heel erg makkelijk. De Eerste Kamer heeft namelijk net een streep gezet door een initiatiefwet die moest regelen dat voor het goedkeuren van Europese verdragen voortaan een tweederde meerderheid in het Nederlandse parlement nodig is. Na dertien jaar kwam dus een einde aan de poging van SGP-leider Kees van der Staaij om de Brusselse invloed op Nederlandse regelgeving in te perken. Je hoeft dus alleen maar even te kijken wie niet hebben geprobeerd om het minder makkelijk te maken om ons land op te heffen.

Natuurlijk D66, maar die partij zou zijn eigen moeder nog verkopen als dat door de Europese Unie wordt gevraagd. Ook GroenLinks en de PvdA willen het vaderland zo snel mogelijk in de uitverkoop doen, al ben ik daar altijd minder boos om. Links heeft een hekel aan nationalisme en denkt werkelijk dat we uiteindelijk beter af zijn als we allemaal hetzelfde zijn als één volk onder één vlag. Daar kan je de geschiedenisboeken op naslaan. Maar je kan het die lieverds eigenlijk niet kwalijk nemen – hun verregaande afkeer tegen de natiestaat heeft alleen maar met emotie te maken en niets met ratio.

En nu wordt het interessant, want ook VVD en CDA hebben tegen de wet van Van der Staaij gestemd en willen dus geen drempel opwerpen tegen het Groot Europees Rijk. Elke vorm van EU-kritiek uit deze hoek is dus nooit meer serieus te nemen, als je dat al deed. Deze partijen doen namelijk zogenaamd moeilijk in Den Haag, maar tekenen standaard bij het kruisje in Brussel.

Dan de voorstanders. Naast indiener SGP heb je ook nog de ChristenUnie. Alleen ik stem nooit op een confessionele partij dus die twee haken in principe al af. Partij voor de Dieren en 50+ zijn mij te one-issue, en de SP is me veel te links.

Dan blijft de PVV over, maar die club heeft in Brussel werkelijk niets gepresteerd. Zonder problemen steken ze de enorme vergoedingen in de zak, maken ze het verhuiscircus naar Straatsburg mogelijk en verder hoor je helemaal niets.

Dus ik stem ook deze keer op Forum voor Democratie; een nieuw EU-kritisch geluid. Alleen is het te hopen dat ze een deuk in dat ondemocratische pakje boter kunnen slaan. Want het partijkartel? Dat is ook in Brussel de baas.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Ik denk dat Jan Roos wel minister kan worden in het toekomstige kabinet van Tjerry.

  1.   

   Wat is er toch met die PVV ers dat ze zo haatdragend zijn? Volgens mij veel minder het geval bij FVD ers.
   Afgunst?

   1.   

    Vooral afgunst, gevoel dat FvD stemmers allemaal ex-PVV’ers zijn die hun Wilders de rug hebben toegekeerd, frustratie dat de PVV niks voor elkaar heeft gekregen, frustratie dat ze door iedereen als ‘tokkie’ worden beschreven, of racist, of whatever, etc etc. als ik het kartel was, zou ik flink gaan stoken tussen PVV en FvD op forums, zodat die alliantie in ieder geval van de baan is (gratis tip voor de wannabee communistjes).

   2.   

    is niet een pvv dingetje, is meer een roos de schreeuwert dingetje.

 2.   

  Kabinet Tjerry I. Met Jan Roos op onderwijs. Peter R samen met Elly Lust op J&V, Harrie Mens op financien, Badr Hari Sport en nog een paar hele goede, bekwame mensen. Wordt een prachtig kabinetje.

  1.   

   Voor de PVV-ers Martin Bosma en Fleur Agema heeft Baudet vast ook nog wel een leuk ministerspostje: mediazaken resp. zorg.

   1.   

    Bosma op media.. zie het al helemaal voor me, alleen nog maar kunst en kitsch en vroege vogels en het NOS Journaal gepresenteerd door Robert Jensen.

 3.   

  Ik snap dat Jan deze keer niet gaat stemmen op de fraudeurs van de PVV: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
  De vraag is wel of je met goed fatsoen kan stemmen op een partij die de ene dag een Nexit bepleit en daarmee indirect rampspoed wil afroepen over ons land, maar de volgende dag alweer moties wegstemt vóór uittreding van Nederland uit de EU. De zwabberaars van FvD weten zelf dus niet eens wat ze willen.

  Op een paar na dan: de FvD-elite houdt weliswaar niet van de EU, maar wél van de salarissen die de EU betaalt. Vandaar dat er op de kieslijst de usual suspects staan: Eppink, Rooken, Rob Roos, Otten. Allen lieden die elders al een prima baan met dito salaris hebben. De FvD-carrousel draait op volle toeren.

  1.   

   @ Beukman

   GROTE ONZIN !!

   Dit > een Nexit bepleit en daarmee indirect rampspoed wil afroepen over ons land <

   Angst.. alleen maar angst. Nergens voor nodig. In Zwitserland en Noorwegen eten ze ook geen boterham minder. Er was ooit leven voor de EU, echt waar. En toen hadden we een lekker harde gulden. Waar we zelf de baas over waren.

   Maar ik begrijp dat jij liever naar de pijpen van dronken droppie Juncker danst?

 4.   

  Jan Roos kunnen we bij de PVV missen als kiespijn hoor. Daar ligt geen hond wakker van.

  1.   

   U bent lid van de PVV ?

   1.   

    Ik stem PVV. Nu en altijd. Ik loop niet met de de wind mee. Zijn argument slaat nergens op. Niet meer op de PVV stemmen omdat ze volgens Jan Roos dan niets klaar hebben gespeeld. Maar dan stemt die dus Forum die tot op heden nog minder hebben klaar gespeeld. Die hebben nog helemaal niets bereikt.

    Dus hij stemt niet meer op een partij omdat ze volgens hem niets klaar hebben gespeeld om dan vervolgens over te stappen naar en partij die nog veel minder heeft klaar gespeeld.

    Maar goed van Jan Roos kunnen we niet anders verwachten. Hij is ooit al eens lijsttrekker geweest van een partij opgericht door 2 weglopers. Dus ja dat die weglopen kan je verwachten.

    Jan Roos loopt gewoon met de wind mee en meer niet.

    1.   

     Waarom al die drukte? De EU doet het goed. Wel moeten hervormingen komen. En dat gaan gebeuren.

    2.   

     Precies Robert.
     Vuil smerig kwalleke die Jantje Roos en een grote vriend van Derrie natuurlijk vandaar ook dit column.
     Alles word uit de hoge hoed gehaald om zoveel mogelijk stemmers weg te kapen bij de PVV.
     Een slim vooropgezet plan waar de meeste debielen op dit forum nog intrappen ook.

 5.   

  De FvD heeft de nexit motie van de PVV niet gesteund, dus daar stem ik zeker niet op.
  Verder is de PVV toegetreden tot de “Europa van Naties en Vrijheid”, zodat ze wel invloed kunnen uitoefenen.
  Hoeveel invloed gaat de FvD uitoefenen met een paar zeteltjes als ze niet in een alliantie zitten? 0,0 natuurlijk.
  Heel jammer voor Roos, maar ik denk eerder dat hij voor de AIVD werkt dan dat het een serieus politicus is.

  1.   

   Dit zei Baudet enige tijd terug:

   … hervormen van de EU, het terugschroeven van de centralisatie, is ONMOGELIJK. De belangrijkste uitgangspunten van de Europese Unie – de gedeelde munt, de open grenzen, de ambitie om ‘als één blok’ op het internationale toneel te staan: ze kunnen nooit duurzaam worden gerealiseerd zonder politieke unie’

   We kunnen derhalve concluderen dat FvD niks in de EU te zoeken heeft. De enige liefde van de FvD-elite voor de EU geldt die voor de goedbetaalde baantjes. Baudet is een aardige en charmante jongeman. Hij spreekt echter met een gespleten tong. Jammer.

 6.   

  Voor al diegene oa ook Jan Roos….die denken dat Fvd ….wel….wat kan klaar krijgen in Brussel……..zullen bedrogen uitkomen.
  Ook Fvd zal net als de PVV buitengesloten gaan worden.
  Als je geen kans krijgt om mee te doen….kun je ook niets veranderen.
  En als je wel mee wilt doen en moet dan je principiële standpunten inleveren…..wat Fvd wellicht gaat doen om het pluche te bereiken……..dan zijn we weer terug bij af.
  En dan komen we weer uit bij het oude gezegde….zoiets van plas….was.
  Dus ik hou vast aan de PVV dan ben ik verzekerd van honkvaste standpunten.

 7.   

  “…Dus ik stem ook deze keer op Forum voor Democratie; een nieuw EU-kritisch geluid…”

  Wat zei Thierry ook al weer bij Jinek?
  “…ik ben tegen de EU maar voor Europese samenwerking…”
  Inderdaad een nieuw geluid, zo hadden wij het nog niet gehoord.

  De Engelsen hebben trouwens ook een leuke:
  “.. wij willen geen EU lid meer zijn, geen contributie betalen, maar wel de voordelen behouden…”

  Groningers kunnen er ook wat van:
  “…gaswinning moet stoppen wegens aardbevingen, dus stemmen we FvD want die is tegen het klimaatakkoord…”

  FvD stemmers in het algemeen zijn hilarisch:
  “… 4 mei vinden wij belangrijk, dus stemmen we Baudet want die is voor een blank Europa…”

  Dat worden weer fraaie oudejaars conferences :)

 8.   

  Jan Roos, bent u vergeten dat PVV buitenspel is gezet? Vleugellam is gemaakt en 1,5 miljoen kiezers genegeerd?

  1.   

   @Marija
   Vonden die 8.5 mjn andere kiezers niet erg hoor.

 9.   

  Maar ook een feit is….dat ruim 8 miljoen kiezers…..ook niet op Fvd hebben gestemd……dus…..en wat nu?

 10.   

  Je kunt niet zeggen, dat de PVV geen invloed heeft. De tegenstanders zijn altijd massaal in de weer om die invloed met vrijwel alle middelen, ook ondemocratische en onfrisse, tegen te gaan maar dat betekent toch wel, dat er ook mensen zijn en niet weinigen, die het daar niet mee eens zijn. Die laten het op hun beurt wel merken. Dat hebben ze gedaan bij politieke verkiezingen en een heleboel mensen ook via openbare nieuwe media waar ze hun mening ventileren. DDS is er een voorbeeld van. De boodschap blijft levend. Dat nu de FvD profiteert van wat de PVV heeft bereikt, komt door de inschatting van de kiezers, dat daarmee de boodschap als de PVV altijd is uitgedragen, aanmerkelijk wordt versterkt. Door het optreden van de FvD wordt het voor tegenstanders moeilijker om te bestrijden. Ook al zullen die tegenstanders het massaal blijven doen en maken ze gebruik van officieus toegestane democratisch ontoelaatbare politieke onderdrukking. De strijd is ook internationaal. Zo is het Europese parlement zeker van belang. De fractie waarvan de PVV deel uit maakt, zal wel bij de komende verkiezingen versterkt worden. Dat de PVV daaraan geen extra bijdrage zal leveren omdat nu de FvD is ontstaan, zit er dik in. De optelsom van FvD en PVV zal wel meer zetels behalen bij de komende verkiezingen. Of de FvD zich zal aansluiten bij een Europese fractie? Niet dadelijk maar op termijn wellicht en dan bij dezelfde fractie als waarvan nu de PVV deel van uit maakt.

 11.   

  Ik zou niet zeggen dat de PVV niets heeft gepresteerd, maar ik ga natuurlijk wel FvD stemmen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!