Demoniserend DENK Europa: ‘Ons grootste gevaar is rechts-extremisme, gevoed door FVD en PVV!’

In het eerste lijsttrekkersdebat voor de Europese Parlementsverkiezingen is DENK meteen met flink veel geschreeuw van start gegaan. Volgens de partij, die vermoedelijk geen zetel gaat halen, is het grootste probleem van Europa momenteel het rechtsextremisme, dat door de PVV wordt aangejaagd. En door Forum voor Democratie, zo spoedt de partij daarna nog te zeggen op social media.

Er zijn niet veel mensen die het gezien hebben, maar de lijsttrekkers voor de Europese Parlementsverkiezingen zijn stilletjes begonnen met hun campagne voor de verkiezingen eind volgende maand. In Brussel vlogen enkele kemphanen elkaar eerder deze week in de haren bij het eerste verkiezingsdebat.

Ayhan Tonça trapte de campagne af voor DENK, en deed dat meteen in DENK-stijl met een ad hominem. Hij viel zijn PVV-collega Marcel de Graaff aan, omdat hij bij een partij hoort die – volgens de DENK’er – het rechtsextremisme in Europa aanwakkert. Er zijn trainingskampen in Frankrijk, en mede dankzij de retoriek van de PVV trekken die inmiddels volle bezettingen, vond Tonça. Op Facebook werd Forum voor Democratie er ook in één adem bij genoemd:

“Rechts-extremisten sturen aanhangers naar Franse trainingskampen om zich voor te bereiden op een strijd voor het ‘blanke ras.’

Tijdens het lijsttrekkersdebat wijst Ayhan Tonca op het grootste gevaar van Nederland en Europa; namelijk rechts-extremisme dat gevoed wordt door uitspraken van partijen als PVV en FvD.”

Voor een partij wiens leiders op de foto gaan met aanhangers van rechts-extremistische partijen uit Klein-Azië, heeft Tonça natuurlijk wel héél erg grote woorden. Zijn partij wakkert net zo goed allerlei onfrisse sentimenten aan. Zie bijvoorbeeld hoe dankzij Tonça’s eigen partijleider Kuzu de bedreigingen bij enkele Nederlandse politici binnenstroomden, nadat Kuzu ze bij media in het Midden-Oosten had zwart gemaakt.

In Nederland zelf deed Kuzu er nog een schepje bovenop: mensen die hun vraagtekens zetten bij de multiculturele samenleving, die mogen gewoon lekker “oprotten” uit Nederland.

Nee, als er één partij is die het (rechts)extremisme in de hand heeft gewerkt de afgelopen jaren, dan is het DENK. Dan moeten ze niet schijnheilig doen en met het vingertje naar anderen wijzen. Dat is gewoon hypocriet met een hoofdletter H. Maar ja, hè, het is DENK. Inmiddels verwachten we ook niet meer beter van deze kalifaatstrijders.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. DeBruijn

  DENK is toch ook extreemrechts?

 2. Jumping

  Denk is ontstaan uit de schoot van de PvdA.
  Denk bestaat, dank zij de steun van de Linkse wegkijkclub.
  En voor de rest gaat verstandig Nederland, ondanks het DEMONISEREN en het CORDON SANITAIRE gewoon door.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 3. Eric 1

  Moslims moeten is stoppen met de slachtoffer rol spelen. Zij doen nooit wat het is altijd de schuld van een ander. Moslims islam dat zijn de kwaad van alles

  1. Mart

   Het zit in hun genen,….altijd anderen de schuld geven, het vrouwje dat verkracht is,de winkelier de terug schiet….MO en zijn Imans hebben dit er goed ingestampt

   1. Dik

    @Mart: Klopt, islam kent een eer- en schaamtecultuur, de moslim heeft het daardoor nooit gedaan, sluit naadloos aan bij onze schuldcultuur, niemand wil namelijk uitgescholden worden voor racist, dat is meestal het eerste dat ze doen als ze betrapt worden.

    Ik neem geen blad voor de mond, zeker niet inzake de lang zo bewierookte multiculturele samenleving. Dat er problemen zijn, is namelijk evident. Zie de oververtegenwoordiging van allochtonen in de bijstand en misdaadcijfers.

    Intolerantie begint niet bij het benoemen van problemen. Het begint bij recht praten wat krom is, en schiet wortel bij wegkijken, vergoelijken en doodzwijgen. Ik zie het nu gebeuren: de angst om te kwetsen, die leidt tot een politiek correcte kramp, en het slachtofferschap, dat wordt uitgemolken. Dat is pas echt gevaarlijk.

 4. Mars020

  Denk is een levensgevaarlijke extremistische club. Snap niet, dat zoiets mag in Nederland?. Deze partij moeten ze zo snel mogelijk verbieden, want dat trekt psychopaten aan.

 5. Gekko

  Huh? Lijsttrekkersdebat Eerste Kamerverkiezingen? Maar Denk gaat sowieso niet in de Eerste Kamer komen. Want te weinig stemmen bij de provinciale statenverkiezingen.

  Wat deed die gespleten Tonga dan bij dat debat?

  Stukje fake news op DDS.

 6. JohanD

  Tja, wie weet is er wel een reden waarom Denk daar geen zetel behaald!

 7. Eric 1

  Mars 020 Dat DENK mag bestaan is mede mogelijk gemaakt door onze democratie. Daar zouden wij eigenlijk de komende 5 jaar van af moeten om het land recht te rukken en na die 5 jaar weer invoeren dan kan je DENK inderdaad verbieden

 8. Hartenheer

  Citaat: rechts-extremisme dat gevoed wordt door uitspraken van partijen als PVV en FvD.”

  Kan iemand me vertellen waar de FvD extreme rechtse uitspraken heeft gedaan?

  Volgens mij zijn de ander partijen D66, PvdA, Groen Links, VVD waar als leider bij1 de rassenhaat aan het aanwakkeren.

 9. Cycle25

  Haha, alles wat DENK niet behapt komt door extreem rechts, dus Koerden…o wacht..en volgend jaar komen ze met : alles wat mis gaat in moslimlanden komt door het blanke ras.

 10. Heras

  Die denk-mannetjes..ze kennen nog steeds hun plaats niet. Het merendeel van de bevolking heeft genoeg van ze. Kijk maar naar de uitslagen.

 11. nienke

  Ja, dankzij de PVDA. is denk ontstaan bedankt PVDA.
  Als ik hun was zou ik maar niet zo’n grote mond opzetten nog geen zeteltje gewonnen.
  Laten ze eerst maar naar zichzelf kijken wat zij allemaal uit kramen daar lusten de honden geen brood van.
  Altijd met het vingertje naar een ander wijzen daar zijn ze goed in.

 12. Jantje

  Inderdaad zijn de PVV en FvD hun grootste gevaar. Die zijn niet in slaap gesust voor de islam zoals de rest van de partijen.
  Islam = haat tegen mensen.

 13. Veteraan

  Doe mij de afstandsbediening is van die bomgordels die ze vast al hebben klaar liggen.

 14. NoDoubt

  Het grootste gevaar is Mohammed, moordenaar van tenminste 800 mensen en als je dhimmies vermoordt kom je met 72 maagden in de hemel. Dat is nog eens een Koran. Wel vallen over het VOC of Jan de Wit maar geen correctie over Mohammed. Wel over ISIS die alleen maar uitvoerde wat Mohammed exact hetzelfde heeft gedaan. Er is geen islamitsch land waar democratie is.

  1. Dik

   “Het grootste gevaar is Mohammed…”

   +1

   1. bejaarde

    +2

 15. Vrijedenkert

  Ik ben het met DENK eens dat rechts-extremisme een gevaar is voor de samenleving maar ik heb tot nu nog geen enkel bewijs gezien dat het FvD ook fascistisch en extreem-rechts is…
  Waar blijft dat bewijs?
  Wat vage aannames en vergezochte interpretaties van toespraken die nergens op slaan zijn geen bewijs en alleen maar verdachtmakingen!

  En waarom hoor ik van DENK niks over de andere bedreigingen voor de samenleving zoals geweldadig extreem-links en radicale-Islam en geweldadige jihadisten?
  DENK is een zeer hypocriet clubje die alleen de gevaren willen opnoemen wat in hun voordeel kan werken maar eigen stoepje schoonhouden of enige vorm van zelfreflectie ho maar…

  En waarom hoor ik DENK niets zeggen over de Moslimbroederschap?
  Deze organisatie die in heel veel landen is verboden hebben toevallig het hoofdkwartier in Ankara staat, het land waarvan DENK de president en zijn AK partij zo aanbidden en die op hun beurt weer warme banden onderhouden met de Moslimbroederschap!

  De Moslimbroederschap die er openlijk voor uitkomen wereldwijd een Islamitische staat te willen stichten met Sharia-wetgeving en dit in het vrije westen willen bewerkstelligen met massa-immigratie, gezinshereniging , sterke bevolkingsgroei van moslims in westerse landen, het tegengaan van assimilatie en integratie van moslims in westerse landen, infiltratie van democratische en rechtssystemen en infiltratie van organisaties in westerse samenlevingen om deze van binnen uit manipuleren, en propaganda en indoctrinatie en manipulatie van moslimbevolkingen in die westerse landen!

  Ik heb twijfels over democratische bedoelingen van DENK en heb een sterk vermoeden dat DENK de ambities en doelstellingen van de Moslimbroederschap ondersteunen en zelf ook nastreven.

 16. Kristalix

  Denk? Moslim extremisten. Horen niet in de politiek.

  1. Original NL

   Denk?
   Moslims horen niet in een democratie punt!!!

  2. DidiMadloba

   Extremisten zijn überhaupt een gevaar in de politiek. Ook overfanate christenen. En zeker Baudet, die terug wil naar de Middeleeuwen en ettelijke eeuwen Europese cultuurgeschiedenis verwerpt als nieuwlichterij.

 17. Arie B

  Ook veel bijval/geklap in de zaal. Of zou er, naast de geluidsman, maar twee of drie luisteraars gezeten hebben?

 18. Rud56

  DENK-lui zijn de nazi’s van deze eeuw! Ja, want de islam staat gelijk aan de nationaal-sociaal-ideologie uit de jaren 30 vorige eeuw! Mogelijk is de islam zelfs de bron geweest voor de nazi’s, haalden zij hun satanische inspiratie daaruit.

  Ja, dankzij de PvdA, dankzij deze ontzettende, achterbakse deuglui, zit de maatschappij nu opgezadeld met een héél gevaarlijke partij met dito aanhang!

  Gedenk dat bij de komende verkiezingen!

 19. Rud56

  @Nodoubt
  ++++1

 20. Vliegenvanger

  De gevaarlijkste partij met demoniseren is de partij Denk. Die partij moet zo snel mogelijk flink genegeerd worden. Flink aanpakken in de kamer, die arrogante kwalle balle denken dat ze het hier voor t zeggen hebben.

 21. Godefroy France

  DENK ZIJN TOCH HAATBAARDENDE HALSAFSNIJDENDE ANTISEMIETEN???

  Wie stemmen daar dan op???

 22. DennisEijs

  Precies, en ‘Ons’ grootste gevaar is de (Turks) Islamitische gedachte, aangevoerd door DENK en NIDA (Nada). Het is maar net wat je met ‘ons’ bedoeld.

 23. Siemien

  Het gevaar komt van mensen uit de EU die niet luisteren naar burgers.
  Het gevaar is dé islam die “on”gecontroleerd de open grenzen binnen komen.

 24. DidiMadloba

  “Extreem-rechts” is een abstractie, net als “fascistisch”. Lang voor de tijd dat he er uit bent wat daar onder verstaan wordt haakt iedereen geeuwend af, en komt de vraag of die kwalificatie hier terecht wordt gebruikt niet meer aan bod.

  Het echte gevaar vormen de populistische leugenaars die de kiezer bang maken met gevaarlijke onzin.

  Zoals dat Nederland buiten de EU beter af zou zijn. En dat de EU een ondemocratisch geldverslindend dictatoriaal monster is.

  1. Dik

   “Extreem-rechts” is een abstractie, net als “fascistisch”.

   Fascisme is behoorlijk omschreven hoor, alles waar DENK en GroenLinks voor staan is in die term verenigd.

  2. Viracocha

   Didi, u doet hetzelfde als degenen die negatieve reacties geven op DENK: u handelt in angst en emoties.

 25. Michael M

  Als het aan Denk ligt dan adopteren we de hele wereld hier naartoe zodat Europa vanzelf door zijn hoeven zakt door een eventuele burgeroorlog waar we naartoe streven. En de geldwolven vertrokken zijn en Europa in puinhopen achterlaat. Hopelijk komt het niet zover. Timmermans, Juncker, en alle andere machtspositie poppetjes zullen alles op alles zetten om hun eigen positie te versterken om hun geldbronnen te beschermen en verdiensten van meer dan 5 ton per jaar niet te verliezen. En om bergen geld te beschermen zal men een ieder aanvallen die de macht wil wegnemen uit die supermacht Brussel. Hoe vaak is daar niet over geschreven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.