Erik van Muiswinkel ziet islamitische bezetting van Europa wel zitten: ‘Irrigatie, rijkdom en geneeskunde!’

BNNVARA-komiek ziet de islam niet zo als een bedreiging, zo laat hij vandaag op Twitter weten. Sterker nog, de laatste keer dat deze godsdienst een grote aanwezigheid wist op te bouwen in Europa – in Spanje – heeft dit louter tot verbeteringen geleid. Van Muiswinkel noemt significante stappen vooruit in de landbouw, de geneeskunde en de sociaal-economische situatie.

Daar waar partijen als de PVV constant waarschuwen voor de oprukkende islam die ons continent zou willen veranderen in “Eurabië,” daar is BNNVARA-cabaretier Erik van Muiswinkel niet echt bang voor meer islamitische invloed. Op Twitter verhaalt de voormalige Hoofdpiet namelijk in een geschiedkundige verhandeling, waarin hij uiteenzet dat de bezetting van Spanje door de Moren de beschaving eigenlijk alleen maar voordelen heeft gebracht.

Op sarcastische toon zegt Van Muiswinkel:

“De laatste keer dat Europa écht bedreigd werd door de Islam, 5 eeuwen lang vanaf 711, veroverde het tuig heel Spanje! Voerde daar ongevraagd irrigatie in, herverdeelde rijkdom, ontwikkelde geneeskunde, vertaalde ónze blanke Griekse filosofen. Godzijdank waren ze in 1492 weer weg!”

Kortom: zo’n islamitische overheersing, dat lijkt Van Muiswinkel wat wat. De kunsten, wetenschap en landbouw varen er wel bij! En, zo insinueert hij, ook als de islam anno 2019 meer invloed krijgt, dan hoeft dat natuurlijk niet allemaal slechte invloed te zijn.

Het verhaal Van Muiswinkel klopt deels. Het tijd perk waar de komiek op doelt, staat bekend als het Islamitische gouden tijdperk. Een soort gouden eeuw, maar dan 500 jaar lang. Onder islamitisch bewind bloeiden handel en wetenschap op als nooit tevoren. Prachtig!

En, is dat tijdperk nu weer terug, en kunnen we daarvan een graantje meepikken als Europa door onszelf over te geven aan een “islamitische bedreiging”? Nou… om met Richard Dawkins te spreken: “All the world’s Muslims have fewer Nobel Prizes than Trinity College, Cambridge. They did great things in the Middle Ages, though.”

En daar zullen we het dan maar bij laten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

112 reacties

 1. Rien Noppen

  “De laatste keer dat Europa écht bedreigd werd door de Islam, 5 eeuwen lang vanaf 711, veroverde het tuig heel Spanje! Voerde daar ongevraagd irrigatie in, herverdeelde rijkdom, ontwikkelde geneeskunde, vertaalde ónze blanke Griekse filosofen”

  Deze feiten kunnen lastig worden ontkend.

  1. Ries

   Wat ook niet kan worden ontkend, is dat de ontwikkeling daarna onmiddellijk tot stilstand kwam, dus om daar nou de loftrompet over af te steken….

  2. Vit

   @Rien Noppen

   Daarna ging het bergafwaarts.

   1. Rien Noppen

    Dat is betrekkelijk, Vit, de christenen die de Moren uit Spanje verdreven waren grotere barbaren.

    Hoe het zij, de redenering van sommige dat de Islam zich niet verdraagt met beschaving en wetenschap is met dit historische feit gefalsificeerd. Boerenlogica had je overigens ook tot die conclusie kunnen voeren.

    1. Vit

     @Rien Noppen

     Het had met islam niets te maken, er waren toen gewoon intelligente mensen zoals Ibn Al Haytham, daarna kwam er de klad in om wat voor reden dan ook, waarschijnlijk door inteelt.

     1. Rien Noppen

      Precies, zo heeft de westerse beschaving ook weinig met het christendom te maken. Als we de Islam hadden omarmd hadden we globaal dezelfde ontwikkeling doorgemaakt.

      Er is geen causaal verband tussen geloofsinhoud en stand en ontwikkeling van een beschaving. De religie van dienst functioneert slechts als legitimatie voor de streken die mensen toch al van plan waren uit te halen en de vormgeving van de kunstzinnige ornamenten.

     2. Vit

      Rien Noppen

      “Precies, zo heeft de westerse beschaving ook weinig met het christendom te maken. Als we de Islam hadden omarmd hadden we globaal dezelfde ontwikkeling doorgemaakt”

      Nogmaals, het had niets met islam te maken, sterker nog ook toen namen intelligente mensen het geloof met een korreltje zout, zoals bovengenoemde man die niet echt bekend stond om zijn volgzaamheid.

     3. Dik

      @Vit: Jammer.

     4. Rien Noppen

      Dat klopt, vit, als gelovigen hun geloofsteksten al te serieus gaan nemen begint de ellende.
      Zo hadden we ook geen Jodenvervolging gehad in Europa als de christenen de Evangeliën niet zo letterlijk hadden genomen.

     5. Vit

      @Rien Noppen

      Geloof maakt meer kapot dan je lief is, daarom hoeven we ook niet blij te zijn met (Salafistische) moskeeen/kazernes.

     6. Rien Noppen

      Eens, vit.

     7. Vit

      Religie is gebouwd op drijfzand, atheïsme ook maar gefundeerd.

     8. Rien Noppen

      Religieuze godsvoorstellingen zijn gebaseerd op drijfzand en speculatie. Religie als menselijke praktijk is een sociologisch feit en evenzeer een menselijk ervaringsfeit. De mens is vanuit zijn bewustzijn immanent religieus, ook als hij zichzelf tot atheïst verklaart.

     9. Vit

      @Rien Noppen

      Nou ben ik sterk atheïst, maar als ik Amira Willighagen hoor zingen lijkt het een godsgave.

      Zoek bijvoorbeeld op youtube ‘Amira your love’, schitterend wat dat moppie toen 14 jaar presteert. (moest er even uit) sniff.

     10. Rien Noppen

      Heel mooi, vit, inderdaad een daad van Goddelijke Genade.

     11. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Christendom heeft niet met cultuur en succes van Europa te maken en als we islamitisch geweest zijn, dan was hetzelfde gebeurd.

      Meen je dat echt? Waar is democratie hier geboren en niet in islamitische landen? Waarom zijn vrouwenrechten hier ontstaan? Waarom hebben de moslims sinds Spanje niets meer bijgedragen? 500 jaar de tijd gehad.

      Weet je als Europa islamtisch was, dan hadden we ook geen democratie geweest, hadden we geen lhgbt gemeenschap, geen vrouwenrechten en waren hier ook geen andere gelovigen meer geweest, en de minderheid die er wel was, die zijn tweederangs. Zoals in alle moslimlanden, had je geen atheïsten gehad.

      Wel grappig dat jullie zeggen dat de islam toleranter was, dan kun je vast wel een tolerant islamitisch land noemen. Eentje waar je een Canalpride hebt en waar vrouwen in bikini op het strand mogen liggen.

      Noem er eentje, als zij toleranter zijn dan het christendom.

      Eentje maar!

     12. Punt50

      @ DeBruijn

      Islammer pedo & bekend CO2 junkie Rientje zal nooit toegeven… Bespaar u toch de moeite.

     13. Vit

      @DeBruijn

      “Wel grappig dat jullie zeggen dat de islam toleranter was, dan kun je vast wel een tolerant islamitisch land noemen.”

      Jullie is jodenvolk, oeps sorry mijn welgemeende excuses!

      De islam is nooit tolerant geweest, de mensen zelf waren destijds een stuk snuggerder, er was inderdaad een Arabisch gouden tijdperk wat het islamitische wordt genoemd maar dat kun je er gevoegelijk aflaten.

     14. Rien Noppen

      @DeBruijn, de discussie ging over de vraag of de geloofsinhoud van de Islam wetenschap en rechtsstaat in de weg staat. Het voorbeeld van Zuid Spanje geeft aan dat dit niet het geval is, daar bleken (in historisch perspectief) de moslims een stuk wijzer en toleranter dan de barbaarse christenen die ze verdreven. Er bestaat eenvoudig geen causale relatie tussen geloofsinhoud en mogelijkheden tot modernisering.
      De Islam trok zich in het begin van de 16e eeuw terug in de gebieden die we ruwweg het Midden Oosten kunnen noemen en de islamitische cultuur raakte in verval. Deels heeft dat te maken met de sociaal-economische en politieke strubbelingen in die regio maar ook door de greep die de Islam op de wetenschap en de kunst kreeg. In zekere zin gebeurde hetzelfde als in Europa waar wetenschappers en filosofen die tegen de Bijbelse waarheden ingingen op de brandstapels terecht kwamen maar het verschil is dat die strijd in Europa (om een waaier van redenen waarvan de renaissance en de reformatie mogelijk de belangrijkste waren) door de wetenschappers en de filosofen werd gewonnen. Soms is de geschiedenis een dubbeltje op zijn kant.

      Het verhaal is oneindig complexer maar christendom en islam verklaren in dat sort processen weinig tot niks.

     15. Vit

      @Rien Noppen

      “de discussie ging over de vraag of de geloofsinhoud van de Islam wetenschap en rechtsstaat in de weg staat.”

      Maak daarvan ‘stond’ en verder ben ik het met je eens.

     16. Vit

      Ps, jammer dat de serie ‘Kosmos’ niet meer op Netflix staat, hierin wordt het precies beschreven.

     17. DeBruijn

      @Rien Noppen

      De wetenschap in Europa is begonnen door christenen, die voortbouwden op de Grieken en Romeinen. Dat wetenschappers op de brandstapel belanden, dat had met de corrupte Roomse kerk te maken. De wetenschappers waren zelf ook gelovig zoals Galileo en vele anderen.

      Newton, verkozen tot grootste wetenschapper aller tijden, was christen en droeg zijn werk altijd aan zijn God op. In the Scientic Journals in het VK stond aan het begin van elk jaar ‘We dragen ons werk op tot de glorie van God, dat is hun inspiratie’. Bezoek de bibliotheek maak waar die bewaard worden.

      Faraday, Kelvian, Pascal, allemaal christenen.

      Bach werd geinspireerd vanuit zij geloof om muziek te maken. Had hij niet geloofd, dan had hij waarschijnlijk ook muziek gemaakt. Maar dus nooit de Matthias Passion geschreven.

      De invloeden van hun geloof zie je door hun werk heen. Zo zie je door mijn gedichten ook mijn invloeden terug, zo simpel is het. Net zoals ik mijn inzet voor andere mensen, dat doe ik niet omdat ik onverschillig ben. Alles hangt met elkaar samen.

      De grote kathedralen zijn ook gebouwd doordat mensen geinspireerd waren door hun geloof. Piramides, tempels, ed, het zelfde. Die waren er niet geweest als niemand geloofd had.

      Ik zeg niet dat islam wetenschap afwijst, maar dat de tijd daar wel heeft stil gestaan. Neil de Grasse heeft daar een goede lezing over, zoek maar eens op op Youtube.

    2. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Hoe verklaar je dan dat sinds die tijd in Spanje zij niet meer hebben bijgedragen aan wetenschap, cultuur, literatuur, enzovoorts?

     Hoe verklaar je dat er geen land is met meerderheid moslims waar een echt democratie is?

     Hoe verklaar je het feit dat Brunei, Afghanistan, Somalië, Marokko, Pakistan en vele andere landen homo’s gestenigd mogen worden? En afvalligen hetzelfde lot ondervinden?

     Hoe verklaar je dat IS en de Taliban alle oudheden vernietigden?

     Hoe verklaar je dat er bijna geen nobelprijs winnaars zijn, terwijl de Joden er zoveel hebben?

     1. Rien Noppen

      “Hoe verklaar je dan dat sinds die tijd in Spanje zij niet meer hebben bijgedragen aan wetenschap, cultuur, literatuur, enzovoorts?”

      Ze zijn verdreven uit Spanje.

    3. DeBruijn

     @ Rien

     Hitler was geen christen. Sommige zijn de fout ingegaan, maar veel christenen zijn ook ogepakt doordar ze tegen de Nazi’s ingingen. Hitler citeerde de evolutietheorie om de Joden uit te roeien, want hij wilde niet dat zwakke volken met de sterkere volken zouden vermengen.

     Als de islam zo tolerant is, waarom zijn dan 1,5 miljoen Joden uit die landen gezet? En waarom verhuisden Joden niet naar islamitische landen, maar kwamen ze wel naar Europa?

     Waarom als de islam zo toleranter is zijn er bijna geen christenen meer in Irak, S. Arabië, Jemen, Oman, Iran, Pakistan, het laatste land heeft ook de Hindoegemeenschap gedecimeerd, zo ook de Boeddhisten.

     Heel tolerant toch? Homo’s stenigen, is dat tolerant? Dacht het niet. Vrouwenbesnijdenis, tolerant? Dacht het niet.

     1. DeBruijn

      @ Rien

      Dus omdat een groep moslims uit Spanje verdreven zijn, heeft heel de islamitische wereld niets meer bijgedragen?

      Belachelijk argument! En hoe zijn zij in Spanje terecht gekomen op de eerste plaats? Door oorlog.

     2. Punt50

      @ DeBruijn

      CO2 junk Rientje Guus Gelul zal nooit toegeven dat de islam een haatzaaiende doctrine is.. Hij is zelf een islammer.

     3. Rien Noppen

      “Hitler was geen christen.”

      Dat vond hij zelf niet:

      ‘In een toespraak van 12 april 1922 in München zei Hitler: ‘Mijn gevoel als christen wijst me op mijn Heer en Heiland als een vechter. Het wijst me op de man die ooit in eenzaamheid, omringd door maar enkele volgelingen, de ware aard van deze joden doorzag en mensen opriep om tegen hen te strijden en die – Gods waarheid!- niet het grootst was als lijder, maar als vechter. Als christen en als mens heb ik met een grenzeloze liefde de passage gelezen waarin hij ons vertelt hoe de Heer zich tenslotte in al zijn macht verhief en de gesel greep om het addergebroed uit de tempel te verdrijven. Wat een indrukwekkende strijd heeft hij gevoerd tegen het joodse vergif! Nu, na tweeduizend jaar, versta ik met de diepste emotie vollediger dan ooit tevoren dat het hierom was dat hij aan het kruis zijn leven moest laten. Als christen heb ik de plicht me niet te laten bedriegen, maar de plicht om een vechter te zijn voor waarheid en gerechtigheid. En als mens heb ik de plicht om erop toe te zien dat de menselijke samenleving niet op dezelfde rampzalige manier instort als de beschaving van de antieke wereld tweeduizend jaar geleden; een beschaving die door dit zelfde joodse volk naar zijn ondergang is geleid.’

      Hij schreef: “‘Almachtige God, zegen straks onze wapenen; wees even rechtvaardig als Gij altijd waart; oordeel nu opnieuw, of wij onze vrijheid nu waardig zijn, en veroordeel ons niet; Heer, zegen onzen strijd!’ (Mein Kampf. Blz. 802)

      We hebben hier dus met een fanatieke christen te maken.

     4. Punt50

      Dat schreef AH in 1922.. Je geeft het zelf al aan. Die Arnoud van Doorn was ook geen islammer in zijn jeugd.

     5. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Geen idee waar je die tekst vandaan hebt, maar Hitler was sinds zij 6e niet meer in de kerk geweest. Dit is echt onzin, Himmler was openlijk anti-christelijk en zo was Hitler op een gegeven moment.

      Dit is echt onzin. Jij hebt Mein Kampf toch gelezen? Dan weet je wat je zegt echt onzin of je doet dit om te jennen of je geloofd in complottheorieën.

      Alle wetenschappers zijn er over eens dat Hitler niet gelovig was, hoewel sommigen nu beweren dat hij anamist was, maar zeker geen christen. Waarom denk je dat zij geprobeerd hebben de kerk te herschrijven?!

      Hitler was geen christen punt en anders zou ik eerst eens echt onderdoen.

    4. Vit

     @Rien Noppen

     Toen zij het lied ‘Ave Maria’ zong bij ‘Holland Got Talent’ als 9 jarige had ik het niet meer want dat is gespeeld bij de begrafenis van mijn moeder.

     1. Vit

      Er zijn toch nog mooie dingen om van te genieten in dit aardse ‘Tranendal’.

  3. Stanly2000

   De Moorse heersers uit die tijd omringden zich graag met astronomen, filosofen, dichters, architecten en kunstenaars. Die waren vaak van Joodse afkomst.

  4. DeBruijn

   De belasting die voor niet moslims ingevoerd werd in Spanje ook niet, de slachting die zij in zuid-oost Europa aanrichten onder de Slavische volken, Bijzantijnen, Kopten en andere Noord-Afrikanen kunnen ook niet ontkent worden.

   De slachtingen in India ook niet trouwens.

  5. Tman

   Rien Noppen:
   En dat wordt nu allemaal herhaald?
   We gaan dus fantastische tijden tegemoet!

 2. Dik

  Van Muiswinkel?

  Ik heb thuis een muizenklem. Ik smeer daar een beetje pindakaas op, de muis snuffelt en neemt een likje en dan PATS! schedeltje geplet.

  1. Ries

   Heel juist en nog wel een hersenloos schedeltje….

   1. haha

    en roep je dan ‘paf’?

 3. Dik

  O ja, doe jezelf en anderen een plezier en negeer de trol alhier.

  1. umhnz

   Ik zal u negeren.

   1. Top

    Ik heb uw bijdragen eens goed bestudeerd. Uit mijn analyse, maak ik op, dat u geen arbeid verricht, dus eigenlijk een ‘onrendabele’ bent. En dat u niets meer om handen heeft, dan een vastgeroeste mening op het internet te verspreiden. We kunnen het kokervisie noemen Wat u hier in de regel poneert is complete flauwekul.
    ga eens aan het werk! het zal je goed doen, onrendabele sneeuwvlok.

    1. Dik

     @Top: De sneeuwvlok is de 70 genaderd of reeds gepasseerd. Geen woord meer aan vuil maken is mijn devies.

    2. Rien Noppen

     De heer Top werkt zich in het belang van de samenleving een slag in de rondte maar vindt gelukkig tussendoor gelukkig nog de tijd inhoudelijke sterke bijdragen op DDS te plaatsen en nauwe openingen voor zijn jeukende cornucootje te vinden.

     1. Top

      . Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes (pedo clubje Martijn} eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren.En uw bijdrage over ‘cornucootje’ is dan, In ieder geval iets wat jij al jaren niet meer kan doen, door je prostaatjefalen, Simpelton. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.

     2. Bosche draak

      Kunnen we van jou niet zeggen, kansloze niksnut

 4. henk vintage

  Hij is in de war met de Joden.

  1. umhnz

   Joden in Spanje?
   Nooit iets bijzonders van gehoord.

   1. Stanly2000

    De Moorse heersers uit die tijd omringden zich graag met astronomen, filosofen, dichters, architecten en kunstenaars. Die waren vaak van Joodse afkomst.

  2. Dik

   @Henk: Hij is sowieso in de war, denk je ook niet?

 5. Ries

  Wat muis vergeet te melden is dat de ontwikkeling in Europa straight ahead ging en dat die van de islam alleen maar in de achteruitversnelling stond en staat. Ik had muis toch wat intelligenter ingeschat, maar hij laat nu toch wel heel duidelijk zien in het verleden te leven.

  1. Dik

   “Ik had muis toch wat intelligenter ingeschat…”

   #pats

   1. Ries

    Niks aan verloren. Sowieso hersenloos….

 6. Henk Albarda

  Dat in Afghanistan de talibaan (zeer gelovige moslims, vinden ze zelf) niet alleen vrouwen verbiedt onderwijs te genieten, maar ze regelmatig zwaar verwondt of afmaakt (Talibaan bomaanslagen op scholen) als ze toch naar school gaan, dat vind de heer Noppen vast een heel goed idee, Anno 2019. Nee, de heer Noppen leeft graag in het verre verleden. Meestal zo met links, vrijwel steeds zeer conservatief. Wanneer heeft u zich voor het eerst wijsgemaakt dat u een progressief groen linkser bent?

  1. Rien Noppen

   Nee, hoor Henk, dat vindt de heer Noppen helemaal geen goed idee.

   Hoe heeft u zich die waanzin in het hoofd kunnen halen?

  2. Dik

   “de heer Noppen”

   #negeren

 7. Seneca

  Muiswinkel heeft ontegenzeggelijk een punt. hij vergeet echter te vermelden dat de Islam veroveraars van toen, open stonden voor samenwerking met anderen zoals Joden en Christenen. er was geen vervolging van andersdenkenden, integendeel iedereen had de vrijheid om haar/zijn religie te volgen. daardoor kon het intellect ‘stromen’ en werden de landbouwgronden geïrrigeerd (afkomstig en bekend uit het M-O) de geneeskunde bevorderd (Joden) en de vertaling der Griekse filosofen vond toen niet plaats maar was reeds in de Romeinse tijd (100-200 van onze jaartelling) geschied. dus zoals zo vaak, onze HoofdPiet heeft de klok horen luiden maar hij weet niet waar de klepel hangt.

  1. Dik

   “Muiswinkel heeft ontegenzeggelijk een punt.”

   Anders noem jij toch gewoon de voordelen van islam.

   1. Seneca

    @diik
    mag ik u verzoeken mijn reactie in zijn geheel te lezen en niet te reageren op de openingszin van mijn reactie. u praat over trollen maar door uw kortzichtige houding kenmerkt u zichzelf als een trol in wording.

    1. Rien Noppen

     Dat ‘in wording’ kun je wel weglaten. Dik is op afstand de grootste discussieverziekende trol op DDS.

    2. Dik

     @Seneca: Ik heb je hete reactie gelezen beste Seneca en ik ben het ook met jouw conclusie (onze HoofdPiet heeft de klok horen luiden maar hij weet niet waar de klepel hangt.) eens.

     Ik geef toe dat ik chargeer, maar ook jij kunt geen voordelen van islam benoemen, toch?

     1. Dik

      hete = hele

     2. Seneca

      @dik
      afgezien van de ‘gouden tijd’ die zich in Spanje ontwikkelde, die eerder een gevolg was door de zeer tolerante Berbers, kan ik geen voordelen benoemen die een islamitische overheid, aan een westerling, zou kunnen bieden.

  2. Rien Noppen

   “hij vergeet echter te vermelden dat de Islam veroveraars van toen, open stonden voor samenwerking met anderen zoals Joden en Christenen. er was geen vervolging van andersdenkenden, integendeel iedereen had de vrijheid om haar/zijn religie te volgen.”

   Ja, dat was het grootste verschil met de Christenen die de Islam verdreven: die dwongen de Joden op straffe van de dood zich te bekeren en richtten brandstapels op voor ketters.

   De Islam is veel toleranter dan het christendom.

   1. Stanly2000

    De Islam WAS veel toleranter dan het christendom. Lijkt mij juister!

    1. DeBruijn

     Vandaar dat deniet moslims de djizia, de extra belasting voor niet moslims moesten betalen. Heel tolerant. Vraag in zuid-oost Europa hoe tolerant de islamieten daar waren. Honderdduizenden mensen vermoord on de Bijzantijnen, Grieken, Slavische volken, enzovoorts.

     Heel tolerant ja, ook heel tolerant toen zij oostelijk trokken naar Pakistan en India of Noord-Afrika.

     Miljoenen mensen gedood, die geen moslims wilde worden, hele culturen vernietigd, zelfs dit jaar nog door IS.

    2. edoc431

     rientje geeft hier openlijk toe een moslim te zijn

    3. Anthony2

     Absoluut….

  3. Rick Naert

   “Er was geen vervolging van andersdenkenden”, schrijft u. Hoe komt het dan dat in 1066 circa 6.000 Joden vermoord werden tijdens een progrom in Granada?
   Irrigatie bestond al in de Oudheid (Romeinse tijd). Qua wetenschappen en bouwkunst lag het Oost-Romeinse Rijk (Byzantium) ver voor op het Moorse Spanje van die tijd.

   1. DeBruijn

    Spanje was in die tijd was helemaal geen utopia, zoals vele beweren. Zowel links als moslims halen dat vaak aan. O

 8. Gekko

  In mijn dorpje was er ook een islamitische huisarts, uit Iran afkomstig. De kundigheid van de man was nog niet eens het probleem. Maar als rechtgeaarde moslim moest hij 6x per dag bidden. En hij deed dat dus ook tijdens het spreekuur, meerdere keren zelfs.

  De gevolgen laten zich raden: De wachtkamers puilden uit, want de man kon zich niet aan de gesprekstijden houden. Zelfs midden tijdens een onderzoek kon hij rustig weglopen, om in een aanpalende ruimte minimaal op de knietjes te gaan. Lag jij daar in je blote niksie op de behandeltafel te wachten!

  Na een half jaar en honderden klachten van patiënten greep het maatschap waar deze moslimarts voor werkte in: Hij werd ontslagen.

  1. Rien Noppen

   Gekko lult en fantaseert maar wat en dat blijkt alleen al uit het feit dat er helemaal geen islamitisch voorschrift bestaat volgens welke moslims 6 keer per dag moeten bidden.

   Je maakt jezelf belachelijk met dit soort gezwets, Gekko.

   1. Stanly2000

    Klopt geen 6 keer per dag, maar 5 keer.
    De salat of salah is het rituele gebed binnen de islam. Het is een van de vijf zuilen van de islam en dus verplicht. Moslims zijn verplicht vijf keer per dag de salat te verrichten, volgens een Hadith door God aan Mohammed gegeven tijdens de Nachtreis.

    1. DeBruijn

     Jullie hebben wel grote sympathie voor de islam, noemen het tolerant. Dan weet u dat in de Hadith staat dat je je vrouw mag slaan, dat je haar weg mag sturen zonder reden (de vrouw mag zelf niet weg, want dan wordt zij gestenigd), Joden zeer minderwaardigs afgeschilderd worden. Ook staat in de Hadith dat Mohammed met een kind van 6 getrouwd was en seksuele gemeenschap had met haar toen ze 9 was.

     Heel tolerant!

     1. Rien Noppen

      Ik heb helemaal geen sympathie voor de islam, De Bruijn. Zit toch niet zo onnozel te fantaseren.

  2. toetssteen

   @Gekko
   Velen vergeten het niet verplichte tahajjud-gebed. Dat is ’s nachts, maar nogmaals, niet verplicht.

 9. Toverkol

  Ik kan mij niet herinneren wanneer de islam de afgelopen 20 jaar ook maar één positiefs iets aan de mensheid heeft toegevoegd.
  Hetgeen ik zie zijn messentrekkers, verkrachters en terroristen….

  1. Rien Noppen

   Misschien moet je de Mezquita in Cordoba eens bezoeken of een gedichtenbundel van Hafiz of Rumi lezen.

   1. Punt50

    Misschien moet je met je vingers van de CO2 afblijven.

  2. Original NL

   @toverkol
   Maak van die 20 jr gerust 600 jaar!

   1. Toverkol

    @original nl, je hebt gelijk…..

 10. Heinz

  Alles is beter dan het verstikkende hypocriete Calvinisme.

 11. Punt50

  Zie ik op de foto nou goed dat die Muizenwinkel een haatbaard laat staan?

 12. lIN-T

  Waarom rot hij dan niet op naar het midden oosten, hoogwaardige samenlevingen daar toch? Ruilen we hem in voor een geit, win-win.

 13. Original NL

  Noppen de…..
  Islambeciel
  CO2debiel
  Deugfascist
  Volkertfan
  NSB’er
  Quisling
  DDS trol
  Narcist
  Psychopaat
  Kortom:
  Een gevaar voor het welzijn van mijn en uw kinderen!!!

  1. Top

   Ik geef zo weinig mogelijk aandacht, aan die aarsmade. Hij stinkt al naar de aarde en is een gruwel om te zien. Ik schrijf meestal als repliek Blablabla Blaaskaak. En zelfs dat is te veel aandacht. deze antisemitische pedofiel, wordt hier gehandhaafd, maar verziekt een groot deel van een normale discussie en ik ben niet de enigste die dat vind.

   1. Original NL

    TOP +++

   2. Rien Noppen

    Siemien tobt als christen met nare pedofiele gevoelens en die projecteert hij in zijn wanhoop op anderen.

    Ik vind dat deze man mededogen verdient. Dit is natuurlijk een ellendige situatie.

    1. Punt50

     CO2 direct in de bloedbaan injecteren gaat sneller!

  2. Joop Klepzeikert

   In ieder fatsoenlijk land worden idioten als Noppen in een gesloten inrichting opgesloten. In Nederland krijgen ze zoveel gratis geld dat ze 24/7 dronken en stoned tegelijk op internet kunnen trollen. Van ons geld.

 14. Heras

  Ja dat heb je he, als man zijnde. Ons vrouwen wacht geen 27 maagden…en Erik, kijk even verder dan je neus lang is.
  Daar waar de islam heerst, is de cultuur verdwenen. Daarvoor in de plaats is onderdrukking en macht gekomen. Het uitdoven van alle leven.

  1. Original NL

   Quote…..Daar waar de islam heerst,……
   Verandert een natie in een achterlijk shithole met barbaarse wetten en gebruiken!!!
   #stopdeislam!!

 15. Ome Wim

  Die Muiskinkel heeft duidelijk weer eens met zijn neus in de poederdoos gezeten, waarom komen de Islamieten, die het volgens Muiskinkel allemaal zo goed kunnen, dan naar Europa en zetten ze niet de zaken in eigen land op orde, zou dat misschien komen doordat sinterklaas daar woont en ze voorziet van gratis geld, medische verzorging en woonruimte zonder arbeid ??????

 16. Joop Klepzeikert

  Erikje heeft harde klappen tegen z’n hoofd gehad, waardoor hij ernstige hersenbeschadigingen opgelopen heeft.
  Weet in 1 tweet 7 onwaarheden te proppen. Op zich is dat natuurlijk best knap, maar staat ook wel heel erg dom.
  Zelfs zijn linkse publiek prikt daar steeds meer doorheen, waardoor hij zich in eigen voet schiet. Zijn publiek is zijn inkomsten.

 17. edoc431

  ik zie dat de viespeuk ook al een pratende kut heeft drankorgel wordt met de dag smeriger .

 18. Kristalix

  Er zit een schroeffie los bij de man. Opvallend, een komiek die ziende blind is.

 19. Kees

  De islam is voor achterlijken en hun aanhang en de islam verdraagt zich niet met beschaving en wetenschap, dat blijkt elke week opnieuw.

 20. Godefroy France

  Deze antisemitische zwartepiet verdient TBS

 21. C.A.Barstow

  Neem in de islamitische staten de olie weg en het enige dat er over blijft is een smerige puinhoop.

  Het enige volk in het gehele midden oosten dat een fatsoenlijk democratisch land heeft opgebouwd zijn de Israëliërs!
  daar kunnen die islamitische neanderthalers nog een punt aan zuigen.

  Stem ook in mei op FvD!

 22. Hartenheer

  Wie kan mij een islamitisch land aanwijzen waar de ‘Irrigatie, rijkdom en geneeskunde!’ op een hoog peil voor het gewone volk zitten.
  Tot op heden zijn het allemaal uitgeputte landgrond waar men op stoffige wegen en inarmoede leeft

 23. koeiepoep

  Breakie breakie: Hoofdpiet bekeert tot t salafisme. Sint ten einde raad: Ik durf m niet meer alleen te laten met het grote boek! Staks vervangt ie het stiekum door een ander boek.

 24. RvdBe

  Waarom konden die hoogst intelligente moslims dat land in het midden oosten niet irrigeren en die domme joden wel?
  Als je heden ten dage nog zo,n achterlijk geloof aan hangt kun je ook nauwelijks spreken van enige bovenmatige intelligentie.

 25. A3aan

  Ach, als van Muiskinkel een prettig islamitisch landje zoekt, waar het baasje daar vol voor de sharia gaat, boek een enkele reis naar Brunei.

 26. Rud56

  Die Muiswinkel wordt met de dag gestoorder!
  Tja, wat linkse indoctrinatie al niet met je kan doen!

 27. oknarf

  Sterker nog, na de “gouden eeuw” van de islam werd het moslims verboden zich met wetenschap en filosofie bezig te houden…
  Tot op de dag van vandaag zelfs.

  1. F. Domela Nienhuis

   Ook boekdrukkunst werd verboden. Want de onderdanen moesten dom gehouden worden. Zo gaat dat bij het Islamitische verdeel en heers.

 28. F. Domela Nienhuis

  Islamexpositie 1001 INVENTIONS is propagandastunt

  Dertien vooraanstaande westerse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de rondreizende tentoonstelling ‘1001 Inventions’ van geen kanten deugt. De expositie, gewijd aan de ontdekkingen van islamitische geleerden tussen de zevende en zeventiende eeuw, claimt verschillende historische successen zonder daarvoor ook maar een greintje bewijs te leveren. De tentoonstelling wil het grote publiek doen geloven dat de islamitische wetenschap lekker het eerst was. De eerste vliegmachine, de eerste vrouwelijke wetenschapper en het lanceren van de eerste onbemande raket zijn volgens de organisatoren allemaal voorbeelden van de bloeiende islamitische wetenschap uit die tijd. Nog even en niet de Chinezen, maar de moslims hebben het buskruit uitgevonden.

  Een fraai stukje geschiedvervalsing. De samenstellers van de tentoonstelling zijn al minstens vier jaar op de hoogte van de kritiek, maar zien geen enkele aanleiding om de grote hoeveelheid ernstige fouten te verbeteren. Reden genoeg zelfs voor een hoogleraar islamitische wetenschappen aan de Universiteit van Oxford om het bijltje er bij neer te gooien als adviseur van het hele circus. Volgens haar hebben de organisatoren, niet gehinderd door enige kennis, de zaken mooier voorgedaan dan zij waren. Andere wetenschappers spreken zelfs van minachting voor juistheid die uitloopt op pure fictie.

  Waarom aantoonbaar liegen, verdraaien en overdrijven als de waarheid zo makkelijk te achterhalen is? Gewoon, omdat de hele tentoonstelling een pure propagandastunt is. Om de superioriteit van islam te benadrukken. Kijk eens hoe goed wij zijn. En dat is hard nodig ook, nu de moderne islam zijn ware gezicht laat zien en de wereld overspoelt met middeleeuws geweld en barbaarse wreedheden. Islam is verworden tot een kwaadaardig sektarisch sprookje, dat slecht afloopt voor iedereen die het ware geloof niet omarmt. Een beetje positieve PR kan dan ook geen kwaad. Ook al is het volledig uit de duim gezogen.

  Voor iedereen die de komende weken de islamitische leugens en bedrog nog met eigen ogen wil zien, de tentoonstelling staat tot en met 11 januari 2015 in het voormalige Postkantoor van Rotterdam. Zes miljoen betalende bezoekers gingen u voor.

 29. nienke

  Nog steeds niet naar de psychiater geweest van Muiswinkel?
  Wordt tijd voor wat goede medicijnen misschien worden die paar hersenen die daar nog zitten door elkaar gerammeld worden en gedraag je je weer een beetje normaal.
  Of je bent een hopeloos geval en dat laatste zal wel het geval zijn.

 30. Vrijedenkert

  Domme uitspraak van Muiswinkel, de Islam voor en tijdens de middeleeuwen was op een aantal punten zeer vooruitstrevend men omarmde scholing, onderzoek en men heeft veel bijgedragen aan de wetenschap om de mensheid vooruit te helpen!

  Tegenwoordig is het andersom , de Islam draagt bijna niks meer bij aan de wetenschap en vele stromingen willen juist terug naar stenen tijdperk van voor de Islamitische gouden tijdperk zo omstreeks het jaar 600…

 31. Heras

  Hoe simpel kun je zijn. Hij moet de koran en de hadith eens lezen. Dan ziet hij alle doodsbedreigingen., aan christenen en joden. De vrouwen die allemaal naar de hel gaan enz.
  Alle cultuur in het MO is vernietigd door orthodoxe moslims. En het moet hier ook kapot gemaakt worden. Dat er toendertijd een opbloei geweest is, had te maken met vrijheid en vrede. Inmiddels hebben ze daar onderdrukking en vervolging en is alles gesloopt.

 32. Kiliaan Noppen

  Hier op DDS wordt intens gehoopt dat Lucassen ongelijk heeft en dat er sprake is van grootschalige moord en doodslag in de asielcentra waarmee het racistische vooroordeel jegens immigranten in het algemeen en moslims in het bijzonder een stevige boost kan krijgen.

  1. Siemien

   Hier op DDS hoopt 98,9% van de reaguurders dat islamlover Rientje oprot

 33. nienke

  Waarom moet ik elke keer weer opnieuw registreren??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.