Filmpje! Theo Hiddema (FVD) over Otten-incident: ‘betuig spijt, stap op én beslis zelf over Senaatszetel’

Tweede Kamerlid Theo Hiddema was vanochtend te gast bij WNL en sprak daar met de aanwezigen over het Otten-incident. Volgens Hiddema ‘is Henk Otten niet onbetrouwbaar gebleken, maar is hij lichtzinnig geweest. En nooit op eigen voordeel uit geweest.’ Tevens houdt Hiddema zijn voormalig penningmeester enigszins uit de wind: ‘kom niet aan met de suggestie dat Otten heeft gekozen voor het ‘schip met geld”.

‘Het gaat helemaal niet om geld’ aldus Theo Hiddema.

Duidelijke woorden. Zoals het er nu naar uitziet lijkt de rel echter nog niet overgewaaid. Henk Otten is en blijft FVD’er en mede dankzij zijn harde werk is de partij snel gegroeid. Vergeet niet dat Otten een organisatorische tank is. Waar velen afhaken gaat Otten door. En door en door. Een stugge Drent dus. Maar Otten heeft wel een paar kleine fouten gemaakt, waarvoor hij volgens Hiddema ‘spijt moet betuigen’.

Op welke wijze Otten invulling gaat geven aan deze collectieve schuldbelevenis weten we niet, maar ongetwijfeld dat een aantal gesprekken de kou uit de lucht kunnen halen. Ook stelt Hiddema dat het noodzakelijk is dat Otten zélf besluit of hij wél of niet in de Eerste Kamer plaatsneemt. Dit betekent concreet dat de FVD-partijtop nog wel vertrouwen heeft in Otten. Gezien het trackrecord van de beste man is dat niet vreemd. Maar gezien de wijze van werken in de afgelopen maanden lijkt het fractievoorzitterschap iets te veel gegrepen.

Wel kan hij zijn werk als Henk ‘de tank’ Otten voortzetten en de Klimaatwet stoppen. Maar daarvoor is het vertrouwen van zijn aankomende mede-senatoren en de leden van de Provinciale Staten onontbeerlijk. Hiddema stelt dan ook voor dat Otten in gesprek gaat met de provinciale FVD-leiders. Als het nog steeds klikt dan zou er geen bezwaar moeten zijn Otten tot senator te benoemen

Het enige bezwaar dat dan nog kan worden gevonden tégen Otten is de zwaarwegende factor van de mening van de kiezer. De FVD-kiezer is namelijk allerminst blij met de acties van Henk Otten, die zich daarmee tot knecht maakte van de NRC.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Tman

  Hiddema is voorzichtig in woordkeus,en met recht.
  Otten kan beter niet in de senaat gaan zitten,en om hem met felle bewoordingen te attaqueren,werkt averechts bij dit dwars verraderlijk mannetje.Het FvD probeert Otten er voorzichtig van te overtuigen dat het beter is de het schip te verlaten,omdat hij politiek beschadigt is en verdere groei van de partij afremt!

  1. Robert75

   Hiddema knapt het vuile werk van Baudet op. Baudet hebben we sinds dat hele incident niet gezien. We zien en horen alleen Hiddema over het conflict Baudet/Otten. Waar we nu dus juist de partijleider zouden moeten zien, zien we alleen Hiddema optreden als woordvoerder voor Baudet.

   1. Pieter Vroonland

    Ja en wat is daar mis mee ?

    1. Robert75

     Wat daar mis mee is. Dit leek me toch het juiste moment voor Baudet om te laten zien dat die partijleider is en dat die dus zelf naar voren treedt. Maar in plaats daarvan schuift hij Hiddema na voren die de kastanjes uit het hete vuur mag halen.

     1. Joop Klepzeikert

      Na een buikgriep of voedselvergiftiging (wat het precies was lijkt nog niet duidelijk) voel je je echt nog niet direct lekker genoeg om suggestieve vragen te beantwoorden. In zo’n geval is het alleen maar verstandig dit aan je compagnon over te laten.
      Uiteraard is dat voor de tegenstanders van FvD aanleiding om te denken dat het helemaal mis gaat met FvD en dat is jullie goed recht, maar ik zou er niet te hard op rekenen dat het werkelijk mis gaat met FvD.
      Die illusie wordt een desillusie.

     2. Dik

      @Robert: Net als Rutte die dat door Klaas ‘laat doen’?

      Waar ben je anders een partij voor? Ik kan mij voorstellen dat Baudet even uit de wind wil blijven, het is warempel niet gemakkelijk.

     3. toetssteen

      @Joop
      In de volksmond heet het niet voor niets de ziekte van Le Mans (de 24 uur race).

     4. Rien Noppen

      “Na een buikgriep of voedselvergiftiging (wat het precies was lijkt nog niet duidelijk) voel je je echt nog niet direct lekker genoeg om suggestieve vragen te beantwoorden.”

      Baudet werd gisteren al weer fris en fruitig op straat aangetroffen.
      Die buikgriep is een doorzichtig smoesje. De lamstraal vreest de camera’s omdat hij geen verhaal heeft en de bestuurlijke bekwaamheid mist om deze chaos op te lossen.

      Je kunt niet zeggen dat ik het niet voorspeld heb.

   2. Heinz

    Baudet kan nog wel eens last krijgen van mr. Hiddema door deze affaire. Als je als partijleider er moet staan, dan sta je.! Zonder uitvluchten. Hiddema kan zich oppoetsen.
    Volgdende peiling min 1 ♡

    1. Dik

     “Baudet kan nog wel eens last krijgen van mr. Hiddema…”

     Dat denk ik niet, Hiddema is een verstandig man.

     1. Heinz

      Toch denk ik @Dik, dat mettertijd mr. Hiddema zich niet als lijfeigene van Baudet wil laten zien. Eenmaal heeft hij Baudet uit de wind gehouden maar dit lijkt mij niet de bedoeling. Baudet heeft een ‘tikkie’ gehad.

     2. Dik

      @Heinz: Degene die een tikkie heeft gehad is natuurlijk Otten, dacht je ook niet? En tikkies horen bij politiek, FvD kan er alleen maar op vooruit gaan.

      #fvd

  2. Caro

   Het viel mij ook op dat dhr. Hiddema zorgvuldig is met woordkeus.
   Ik wacht maar af hoe het afloopt, mij is nog steeds niet duidelijk – zoals ik op een ander artikel eerder reageerde – hoe het nu met zetels in 1e kamer gaat.

 2. Rien Noppen

  “En nooit op eigen voordeel uit geweest.’ ”

  En daarom twitterde Baudet dat hij een greep uit de kas deed.

 3. Joop Klepzeikert

  Ook hier blijkt weer uit wat een verstandig man Theo Hiddema is. Hij laat zich niet gek maken, laat zich geen woorden in de mond leggen en legt heel rustig uit hoe het nu verder gaat. Dat gaat ook precies zoals je van een goede partij kan en mag verwachten. Geen overhaaste beslissingen, maar eerst maar eens alles echt volledig op een rijtje zetten.
  Daar zouden heel veel partijen en mensen een heel groot voorbeeld aan kunnen nemen.

 4. Robert75

  @ Joop Klepzeikert

  Jaja dus jij gelooft dat die inderdaad buikgriep had. Ja vast hoor. Als de nood aan de man is dan heeft hij ineens last van zijn buik. Goh wat een toeval zeg.

  1. Dik

   @Robert: Maak je toch niet zo druk joh, hou je vast aan wat Baudet heeft gezegd bij Jensen: ‘Ik sluit de PVV niet uit en ik zal Wilders niet zomaar afvallen, ook zal FvD samenwerken met de PVV…’

   #winwin

  2. Beukman

   @Robert
   Het lijkt erop dat Thierry aan het wakker worden is en heeft ontdekt wat politiek werkelijk is: een wespennest. Vuile handen maken is een onderdeel van het métier.
   De vraag is of broekie Baudet er geschikt voor is.

   1. Rien Noppen

    Hiddema verklaart dat Otten geen geldelijk voordeel beoogde en Baudet roept dat de crimineel Otten een greep uit de kas deed.

    Die twee verklaringen sporen niet lekker met elkaar.

    1. Beukman

     @Rien
     Hiddema zijn heuprevalidatie is uit diezelfde kas betaald. Hij kijkt dus we uit om Ottens integriteit ter discussie te stellen.
     En Thierry kan waarschijnlijk niet tegen deze door de wol geverfde heren op.

     1. Rien Noppen

      Baudet wist van de jarenlange financiële gewoonten en afspraken binnen het FvD en dus ook van de wijze waarop bestuursleden als Rooken Otten werden betaald en Hiddema kon revalideren in een luxe zorghotel op kosten van het FvD.
      Wat bijzonder laag van hem is dat hij dit jarenlang tolereerde maar ineens twitterde dat Otten ‘een greep uit de partijkas’ had gedaan nadat Otten hem politiek-inhoudelijk bekritiseerde. Dat is een dolk in de rug van iemand waarmee je jaren samenwerkte.

      Het is een vuile streek en bovendien van een ongekende domheid. Het dagenlang zwijgen en geen helderheid geven over de ontstane chaos lijkt me doorwrijven in de zelf veroorzaakte vlek.

      Ik kan niet goed zien hoe het FvD zich van deze afgang nog kan herstellen. Ik hoop het overigens ook niet: geen beschaafd mens zit op dit soort maffia-partijen te wachten.

   2. santiago

    Beukman. Dat wisten we toch allang dat Baudet niet geschikt was voor de echte politiek, maar daar is hij ook niet door de elite voor aangesteld. Zijn doel was met zijn vlotte babbel en zijn charmante gedrag, de PVV te halveren en half mongeaul Nederland zoals vit , dik etc . op het FvD te laten stemmen. Voor de verkiezingen over 2 jaar verzinnen ze wel weer wat anders. Ik moet helaas toegeven dat het hem aardig is gelukt, want de komende jaren is het in de provincies een grote puinhoop.

    1. Beukman

     @Santiago
     Baudet is zelf in alle opzichten een elite-boy en hetzelfde geldt voor meester Hiddema. Ze wonen notabene beiden in de zo gehekelde grachtengordel.

     We zullen spoedig weten of Thierry geschikt is voor de echte politiek. Hij zal dan wel aan zichzelf moeten werken, zoals dat heet.

  3. Joop Klepzeikert

   Flikker op, zwakzinnig ultra-linkse trol. Jij bent de volgende op mijn negeerlijst.

 5. Henk Albarda

  Keurig optreden van Theo Hiddema in WNL. Zoals hijzelf aangaf, allen in FvD moeten wennen aan het politieke bedrijf. Is ook logisch, de partij bestaat krap 2 jaar. Dat er veel kritische geluiden zijn, geeft slechts nog sterker aan hoe benauwd tegenstanders zijn. Politiek Den Haag ziet met lede ogen dat hun wereldje toch niet zo dominant is als dat wereldje leek. Met mij zijn er nog vele, zeer vele kiezers en leden die graag samen met Thierry Baudet, Theo Hiddema, Annabel Nanninga en evt Henk Otten, FvD verder willen ontwikkelen. De potentiele senatoren zouden wel eens mee kunnen krijgen hoe de FvD kiezer over de ‘affaire’ Otten denkt…….

  1. Dik

   @Henk: Mooi verwoord Henk!

   +1

 6. Robert75

  Dik 3 minuten ago
  @Robert: Net als Rutte die dat door Klaas ‘laat doen’?

  ————————————————————————————————–

  Klopt maar daar is Klaas Dijkhoff fractieleider voor. Daarom zien we hem de hele tijd want dat is zijn taak als fractieleider.

  1. Dik

   @Robert: Daar heb je dan wel weer gelijk in.

   1. Robert75

    Dat bedoel ik. Dat mag je verwachten van een fractieleider. Als er een geschil is binnen de VVD treedt Dijkhoff na voren want dat is nu eenmaal zijn werk. Daar ben je fractieleider voor. Maar Baudet is toch ook fractieleider dus waarom treedt hij zelf niet na voren als er een probleem is? Want dat mag je toch gewoon verwachten van een fractieleider? Maar hij laat zijn werk gewoon opknappen door een 2e kamerlid.

    1. Dik

     @Robert: Goede vraag aan Baudet!

    2. Caro

     Misschien omdat hij zelf onderdeel conflict is?

 7. Vit

  Goed van Hiddema hoor, maar hij is bij mij wel een beetje van de sokkel gevallen met zijn ik wist van niks wat betreft financiën, mijn buurman Pecunia (belasting inspecteur) hier wel bekend, moest er ook hartelijk om glimlachen omdat het belastingtechnisch wat lastig ligt.

  1. Dik

   @Vit: Bij mij is Hiddema niet gevallen hoor, ik denk oprecht dat hij niet zoveel heeft met centen.

   1. Vit

    @Dik

    Ik vermoed zo dat jij ook wel wil weten waar plotseling een paar duizend Euro vandaan komt, want handig bij het invullen van de aangifte.

    1. Vit

     Maar neemt niet weg dat ik hem een aardige kerel vind, een beetje schurkachtig dat wel.

     1. Dik

      @Vit: Ja het is een advocaat, die zijn altijd behoudend.

    2. Vit

     Mijn buurman Pecunia zegt altijd, als je de belastingen een poot kunt uitdraaien moet je het vooral niet nalaten.

     1. santiago

      Vit. Moet je maar eens aan bea en haar zusters vragen, die weten er wel raad mee.

  2. Niet L niet R

   Bij mij is Hiddema beslist niet van zijn sokkel gevallen!

 8. Niet L niet R

  Begrijp Otten niet, dat hij een interview gegeven heeft aan de NR C!
  Deze linkse jongens zijn er alleen maar op uit om Forum te beschadigen!
  Niet slim maar heel erg dom van Otten, maar wie zijn komt brand, moet op de blaren zitten!

 9. Godefroy France

  MR Hiddema is een verademing in de slangenkuil, men mag hem met recht HIDDEMEISTER noemen, perfecte combinatie met Jonge ietwat onbesuisde Beaudet!

  1. Piet51

   @Godefroy France
   Met iemand als Hiddema moet je wel oppassen. Hij weet zware criminelen op vormfouten uit de cel te houden en is daar nog trots op ook. Maar hij voelt zich dan ’s avonds op straat wel wat ongemakkelijk, want er loopt tenslotte een gevaarlijk iemand rond.

 10. Catalaanse kok

  Wat mij opvalt is dat DDS een stuk voorzichtiger is geworden in het blindelings veroordelen van Otten.

  1. Rien Noppen

   En wat ook bijzonder opvalt is dat de aanhangers van het FvD hier niet zwaar tillen aan de financiële malversaties met ledengelden en het het laffe duikgedrag Van Baudet.

   1. Catalaanse kok

    Van de partijkas snoepen is/was schijnbaar normaal voor het kader, niemand uitgezonderd.
    Duiken en onzichtbaar blijven kan Baudet uitstekend, terwijl hij eerst niet uit de media te branden was.

   2. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    De grootste oplichters lopen bij de VVD, daar doen ze ook niet moeilijk.

    1. Beukman

     @DeBruijn
     VVD is ongetwijfeld de grootste oplichterspartij. Ongetwijfeld omdat de oplichters aldaar vaak het soort banen hebben of hadden waarin oplichting door hen niet als zodanig wordt herkend – normvervaging heet dat. Zie recent de affaire Duthler.

     Zoals Rien al eerder opmerkte, passen Otten en meester Hiddema aardig in dit plaatje.
     VVD probeert nu schoon schip te maken. Wat gaat de onervaren Baudet doen?

     1. DeBruijn

      @ Beukman

      Het is triest, maar dat is niet anders in de samenleving. Ik had een vriend die altijd heel minachtend over de buurman praatte, want die lichtte de verzekering op. (had bij zichzelf ingebroken).
      De eerste beste keer dat hij zelf dacht iets gesloopt te hebben van mij, gaf hij een 5x zo hoog bedrag op, dan het apparaatje waard was. Toen ik zei dat het helemaal niet kapot was en ik zei dat hij de verzekering af moest bellen, zei hij ‘jij bent echt gek, lekker incasseren. Wat geef jij erom’.

      Deze dubbele moraal zie ik overal terug in de samenleving, dus ik kijk er niet meer van op. Hetzelfde heb ik met een overbuurvrouw, die zich druk maakt over de verruwing van de samenleving, maar vervolgens iemand die iets fout doet verrot scheld.

      Bij het FvD zouden ze het ook beter doen, maar het lijkt erop of ze vooral andermans fouten zagen en vergeten naar hun eigen tekortkomingen te kijken, helaas. Inderdaad afwachten wat nu echt waar is over het graaien van Otten en wat zij er aan zullen doen.

     2. Beukman

      @DeBruijn
      Herkenbaar, ook ik heb een gruwelijke hekel aan dat oplichten van de verzekering alsof het de normaalste zaak van de wereld is, en alsof andere verzekerden daar niet indirect voor opdraaien.

      Wat geweld betreft: Baudet noemde zijn partij een tijdje terug “de Partij van de Liefde”. Dat ga ik ze (met zachte hand) inpeperen! 🙂

     3. Catalaanse kok

      Partij van de liefde voor de partijkas.
      Daar kan ik me wel in vinden.

     4. DeBruijn

      @ Beukman Catalaanse kok

      Of stond hij net voor de spiegel toen hij dat zei 😉 ?

     5. Beukman

      Woehaa! Die kans lijkt me sowieso vrij groot. 🙂

     6. DeBruijn

      @ Beukman

      Herinner je Bud Bundy van Married with children uit de jaren 90? Die stond zichzelf ook altijd te bewonderen voor de spiegel.

      Hij was alleen wat kleiner, maar zelfde gevalletje.

     7. Beukman

      @DeBruijn
      Nee, nooit gezien. Ik was in die tijd geloof ik meer bezig met unmarried with no children. Maar ik heb de man gegoogeld, en snapte meteen wat je bedoelde.

     8. DeBruijn

      @ Beukman

      Ik kon het filmpje van Bud niet vinden, maar hier is zijn vader, Al Bundy:

      youtube.com/watch?v=ezSnmTaoVnM

     9. Beukman

      @DeBruijn
      Ha! Zou Thierry ook zo voor de spiegel staan?

  2. Beukman

   @Kok
   Dat is een begrijpelijk gevolg van het langdurig zwijgen van de Partijleider.
   Extra verwarrend zal het zijn dat Otten hier in het verleden op het schild is gehesen omdat hij rust in de tent had gebracht. Hoe kan zo iemand nu opeens een verrader zijn?

 11. santiago

  Weer een plekje bij rikkie niemand voor die geestelijk beperkte forumclown. Mooi hoor en inhoudelijk ook een goed verhaal. Hulde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.