Filmpje! Theo Hiddema (FVD) over Otten-incident: 'betuig spijt, stap op én beslis zelf over Senaatszetel'

Geen categorieapr 28 2019, 13:00
Tweede Kamerlid Theo Hiddema was vanochtend te gast bij WNL en sprak daar met de aanwezigen over het Otten-incident. Volgens Hiddema 'is Henk Otten niet onbetrouwbaar gebleken, maar is hij lichtzinnig geweest. En nooit op eigen voordeel uit geweest.' Tevens houdt Hiddema zijn voormalig penningmeester enigszins uit de wind: 'kom niet aan met de suggestie dat Otten heeft gekozen voor het 'schip met geld''.
'Het gaat helemaal niet om geld' aldus Theo Hiddema.
Duidelijke woorden. Zoals het er nu naar uitziet lijkt de rel echter nog niet overgewaaid. Henk Otten is en blijft FVD'er en mede dankzij zijn harde werk is de partij snel gegroeid. Vergeet niet dat Otten een organisatorische tank is. Waar velen afhaken gaat Otten door. En door en door. Een stugge Drent dus. Maar Otten heeft wel een paar kleine fouten gemaakt, waarvoor hij volgens Hiddema 'spijt moet betuigen'.
Op welke wijze Otten invulling gaat geven aan deze collectieve schuldbelevenis weten we niet, maar ongetwijfeld dat een aantal gesprekken de kou uit de lucht kunnen halen. Ook stelt Hiddema dat het noodzakelijk is dat Otten zélf besluit of hij wél of niet in de Eerste Kamer plaatsneemt. Dit betekent concreet dat de FVD-partijtop nog wel vertrouwen heeft in Otten. Gezien het trackrecord van de beste man is dat niet vreemd. Maar gezien de wijze van werken in de afgelopen maanden lijkt het fractievoorzitterschap iets te veel gegrepen.
Wel kan hij zijn werk als Henk 'de tank' Otten voortzetten en de Klimaatwet stoppen. Maar daarvoor is het vertrouwen van zijn aankomende mede-senatoren en de leden van de Provinciale Staten onontbeerlijk. Hiddema stelt dan ook voor dat Otten in gesprek gaat met de provinciale FVD-leiders. Als het nog steeds klikt dan zou er geen bezwaar moeten zijn Otten tot senator te benoemen
Het enige bezwaar dat dan nog kan worden gevonden tégen Otten is de zwaarwegende factor van de mening van de kiezer. De FVD-kiezer is namelijk allerminst blij met de acties van Henk Otten, die zich daarmee tot knecht maakte van de NRC.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten