Filmpje! Thierry Baudet zet Dijkhoff en alle boreaal-roepers nog eens voor aap: “Onze septentrionale wereld!”

Voor iedereen die maar bezig blijft met één woordje uit de overwinningsspeech van Thierry Baudet, heeft de FVD-leider een nieuw filmpje geplaatst waarin hij VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff nog even plaagt met z’n opmerking dat de VVD de Provinciale Statenverkiezingen heeft gewonnen. Ook treitert hij alle “boreaal-exegeten” door met een nieuwe term voor het noorden te komen: onze septentrionale wereld!

Terwijl FVD-tegenstanders nog altijd bezig zijn om Thierry Baudet met hooggeplaatste nazi’s te vergelijken, is bij de partij zelf de overwinningsroes nog altijd niet gaan liggen. Reden dus, om nog maar eens een nieuwe montage van Baudets overwinningsspeech van 20 maart online te gooien, ditmaal op Twitter.

Die toespraak is natuurlijk al talloze malen doorgespit, op zoek naar referenties om Baudet als fascist aan het kruis te nagelen, en meestal bleef men dan steken op het woord ‘boreaal’. Daarom vervangt Baudet dat woord nu door zijn nieuwe begrip voor Europa: onze septentrionale wereld. Gewoon het reguliere Latijnse woord voor noordelijk, vrij van Le Pen-achtige associaties. En voor u zich afvraagt of ook dit woord alweer gelinkt is aan extreem-rechts: yup! En daarvoor kunt u GroenLinks-academicus Miko Flohr danken.

Verder krijgt ook VVD-onderbaas Klaas Dijkhoff nog een plagerijtje voor z’n kiezen. Op de avond van de Provinciale Statenverkiezingen wist de VVD’er namelijk op te merken dat hij “niemand hoefde te feliciteren met het zijn van de grootste partij”, waarbij hij blind vaarde op de exit poll van Ipsos. Helaas, helaas, pindakaas, want uiteindelijk was het dan tóch Forum voor Democratie die als grootste uit de bus kwam rollen.

En terwijl de laatste epische filmmuziektonen wegebben, heeft Baudet het laatste woord: “Maar het lukte ons wel!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Jumping

  Baudet wordt alleen maar sterker en het FvD wordt alleen maar groter.

  Op naar Mei en stem een anti EU partij.

  1. Top

   “Als het woord ‘boreaal’ besmet is, omdat wat nazi’s het gebruikten, hoe kan je het woord ‘socialist’, dan nog gebruiken?”

   1. umhnz

    “Als het woord ‘boreaal’ besmet is, omdat wat nazi’s het gebruikten, waarom gebruikt een Nederlands politicus het dan doelbewust?

    1. Top

     Ik snap best wel, dat je eigenlijk, te dom ben, om te begrijpen wat ‘context’ is. Dat heeft te maken met je lage intelligentie. Maar je kan het misschien ergens een beetje leren. Doe je best en maak me trots.

 2. Meriadoc Brandebok

  Gisteren heeft Forum een smerige truc uitgehaald om zich in Noord-Holland buiten spel te zetten. Ze stuurde een waardeloze informateur het veld in die de verkiezingsprogramma’s naast elkaar legde, rommelig 20 minuten sprak met partijkopstukken en vervolgens concludeerde dat er geen coalitie met FvD mogelijk was.

  Een hoogst opmerkelijke opmerking, want de VVD gaf nadrukkelijk aan juist wel open te staan voor samenwerking met de populisten. Men heeft uit dat kamp zelfs een coalitie met FvD gesuggereerd. Inmiddels pleit de Noord-Hollandse VVD-fractievoorzitter om alle gesprekken tussen de partijen openbaar te maken.

  Vlug zegt Dessing nu dat hij het er allemaal bij laat zitten en dat de VVD onderhandelingen met GL moet starten. Ondertussen verspreiden zijn bazen in Den Haag leugens over het “kartel” en de “klimaatcoalitie”.

  Wie kan FvD, een onbetrouwbare club bomvol leugenaars, charlatans en verspreiders van desinformatie, na gisteren nog als een betrouwbare rechtse bestuurderspartij zien? Alhoewel ik vrees dat Baudets discipelen een broertje dood hebben aan de waarheid. Complottheorieën en hoaxes worden aan de lopende band geproduceerd.

  1. Satty

   Ze besturen liever nog niet. De slachtoffer rol moet eerst nog verder uitgemolken worden.

   1. biggeorge

    heb je het nu over DENK?

   2. Meriadoc Brandebok

    Precies.

  2. DeBruijn

   @ Meriadoc Brandebok

   Dat is wat de VVD zegt, maar wie zegt dat zij de waarheid spreken? Je weet het nooit in de politiek, zij proberen het altijd zo te vertellen dat de ander de schuld is.

   Dus wie de waarheid verteld? De VVD heeft al vaker gelogen, dus ik zou er niet van opkijken.

   1. Adriaan

    VVD en de waarheid? Je krijgt absoluut de lachers op je hand.

   2. umhnz

    Wie vraagt om de gespreksverslagen gaat voor openheid en heeft weinig te vrezen.

   3. Meriadoc Brandebok

    Zoals umhnz zegt: als de VVD loog had men nadrukkelijk verzocht de gesprekken geheim te houden in plaats van alles op straat te gooien.

    Bovendien heeft de VVD geen enkel belang om een samenwerking met FvD te blokkeren. Los van het populisme kunnen beide partijen gemakkelijk tot overeenkomsten komen. In Zuid-Holland sorteert Wiegel al voor op een VVD/FvD-coalitie.

    Conclusie: FvD heeft gelogen om verantwoordelijkheid te ontlopen. Kennelijk is dat een normale gang van zaken bij de rechtspopulisten. En iedereen trapt er in.

  3. Punt50

   U was erbij merk ik.. Vertel vertel we willen het weten!

   1. Meriadoc Brandebok

    Laten we dan op verzoek van de VVD de formatiestukken openbaren, Punt50, en kijken hoe het werkelijk zit. Vooralsnog wijst alles erop dat de VVD wel degelijk een samenwerking wilde, dat het rapport van die FvD-informateur te kort door de bocht is en de bewering van Baudet over kartelgedraai leugenachtigheid betreft.

  4. Arie B

   De MSM kunnen er weer kranten mee vol schrijven. Ik zou blij zijn als ik jou was..

 3. Satty

  Ach ja sommigen geloven alles. Daarom was er zo’n feest op 8chan of niet Tim?

 4. Piet Patat

  Klaas Dijkhoff. Wie neemt dat volgevreten kartelgedrocht eigenlijk serieus ?
  Wat daar uit komt is slechts blaasskakerij, arrogantie en kijk mij eens lekker belangrijk zijn prietpraat. Een typische VVD bobo welke bereid is met Jan en alleman aan te pappen zolang het pluche maar veilig gesteld is.
  Dat hele kartelzooitje dient volledig weggevaagd te worden.
  Het is werkelijk ongekend hoe die club Nederland te grabbel heeft gegooid, uitverkocht aan Brussel en overgegeven aan de mohammedaanse indringers.
  Weg er mee. volgende afrekeningsmogelijkheid : €uropese verkiezingen.
  Stem ze weg !

 5. biggeorge

  ja daarmee stond dijkhoff wel te kakkan idd …

  Nu FvD de grootste EU patij maar dat gaat weer helemaal goed komen want verder zit er niets tussen .

  1. umhnz

   Quote: Nu FvD de grootste EU patij maar dat gaat weer helemaal goed komen
   .
   Na het verdiepen in het prachtige Nederlands lijkt een cursus “hoe zit de EU in elkaar” mij geen overbodige luxe.

   1. biggeorge

    Nederlandse EU partij natuurlijk

    umhnz@ echte kaaskop alleen dapper achter zijn computertje

 6. Adriaan

  Het Forum mag dan wel in de lift zitten, maar als Baudet doorgaat met dit soort taalgebruik, zullen veel kiezers afhaken.

  1. santiago

   Adriaan. Wat bedoel je precies met taalgebruik. Is het verkeerd taalgebruik, onbeleefd taalgebruik of zijn het gewoon te moeilijke woorden voor jou.
   Het taalgebruik, mits fatsoenlijk, is niet belangrijk. Het gaat er om wat iemand te zeggen heeft en dat is in het geval van Baudet helemaal niet interessant dus waarom zou iemand dan afhaken. Een paar woorden die jij niet kent?

 7. santiago

  Het FvD is een grote uit de hand gelopen studentengrap. De z.g. intellectuele elite die leeft en vreet van de centen van de hardwerkende Nederlander. Ze worden betaald( veel te veel) van onze belastingcenten.
  Allemaal ontstaan door de uit de hand gelopen macht van de monarchie. Vrindjes van vrindjes en familie van familie. Allemaal z.g. intellectuelen die posities betrekken als rechter, hoge ambtenaren op ministeries en op allerlei andere belangrijke posten , terwijl ze vaak geheel ongeschikt zijn.
  Ik accepteer best een elite en weet dat een land anders niet bestuurd kan worden, maar dan wel graag capabele mensen, mensen die je af kan rekenen op hun gedrag en verantwoordelijkheid. Ook accepteer ik een economische elite, mensen die door hard werken iets bereikt hebben in het leven. Geld is macht, maar dan wel in de goede handen en gecontroleerd door een capabele overheid en niet door een zootje kwallerige corpsballetjes van Minerva.

  Baudet is een charlatan. FvD bestaat over een poosje niet meer. Alle overlopers/verraders die overgelopen zijn van de PVV naar het FvD moeten zich de ogen uit de kop schamen.

  1. santiago

   Kijk straks maar even naar het verhaal van Sandertje Dekker. Goed voorbeeld van een incapabel Minerva lulletje.

   1. Bosche draak

    Mooi verhaal, doen we niks mee.
    Als dit zo doorgaat hoeft Fvd niks te doen.
    Links stort van zichzelf in als ze hun infantiele geblaas niet kunnen temperen.
    Een beetje zoals de democraten aan de andere kant van de oceaan.

 8. haha

  Als Baudet ‘noorderlijk’ had bedoeld, dan had hij vast wel op dat woord kunnen komen.

 9. Hartenheer

  Echt geweldig zoals de FvD terug slaat.
  Zonder grof te zijn of te beledigen, daar kunnen de ander partijen nog van leren.

  alleen jammer, ga me afvragen of stemmen nog nut heeft als de FvD toch overal buitengesloten wordt.
  Het kartel kan dan toch weer zijn gang gaan.

 10. Heras

  Iedereen die tegen fvd is, heeft het niet begrepen . De meeste nederlanders willen weer trots zijn op nederland. De cultuur terughebben, de nederlandse vlag laten wapperen. Ze zijn niet voor niks de grootste partij geworden. GOED ZO BAUDET, GA ZO DOOR.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.