Gecondoleerd, Utrecht! Ook deze stad krijgt een heuse afdeling van Sylvana’s BIJ1: “Kracht, saamhorigheid, focus!”

Sylvana Simons, die in een jaar tijd nog helemaal niets voor elkaar kreeg in Amsterdam, is nog altijd niet klaar met haar politieke pechproject BIJ1. Sterker nog: ze gaat uitbreiden. Nadat ze al een organisatie op touw zette in Rotterdam, heeft BIJ1 nu ook een vertegenwoordiging in Utrecht. En daar is La Simons bijzonder trots op: “Wat een kracht, saamhorigheid, focus en enthousiasme!”

Ongetwijfeld de meest linkse stad van heel Nederland is… Utrecht. Het is min of meer de uitvalbasis van GroenLinks, en ook DENK, D66 en de PvdA zijn er vertegenwoordigd. Toch is alles er nog lang niet links genoeg, menen sommigen. Die sommigen zijn lid van Sylvana Simons’ politieke partij BIJ1, en gaan proberen om over een paar jaar de toch al socialistische gemeenteraad van de meest centrale van het stad nóg linkser te maken.

Men is momenteel bezig zichzelf te groeperen, en binnenkort horen we dus meer van BIJ1 Utrecht. Zo lezen we op Facebook:

“Sylvana Simons: “Voor de kerngroep was het de derde BIJ1komst, ik was er voor het eerst bij en wat een ongelooflijk heerlijke avond was het!

Na 010 en 020 is er nu ook in 030 een echte afdeling van onze landelijke partij. Wat een kracht, saamhorigheid, focus en enthousiasme!
Het was magisch gisteravond.

Welkom Utrecht BIJ1.
Jullie maken me dankbaar en trots!””

Dus inwoners van Utrecht: maak de borst maar nat. Joodse Utrechtenaren worden binnenkort wellicht dus ook uitgemaakt voor “kankerzionist” door BIJ1-tokkies, terwijl spelletjesfanatan moeten vrezen dat Sylvana hun bordspelletjes uit hun kast komt trekken. Toch is er voor ieder wat wils: want dankzij BIJ1 Utrecht gaan de vrouwen aldaar meer orgasmes beleven. Kijk, zo houden we toch nog positiefs over aan die poging van Sylvana om na Amsterdam en Rotterdam ook Utrecht te komen koloniseren!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Diederik van Walsum

  Het is min of meer de uitvalbasis van GroenLinks, en ook DENK, D66 en de PvdA zijn er vertegenwoordigd.

  Moet er dan ook niet een hek omheen net als in Amsterdam?

  1. Rien Noppen

   De haat van provincialen tegen moderne stedelingen is van alle tijden en plaatsen.

   1. ZiggyStardust

    Het neerkijken op provincialen door moderne stedelingen is van alle tijden en plaatsen.

    1. Original NL

     Zuigtrolletje houdt SS graag de hand boven het kroeskoppie..en kom niet aan links…
     #Stem FVD!!

   2. ZiggyStardust

    Provincialen verzorgen voor de moderne stedelingen de eerste levensbehoeften, zoals schoon drinkwater, vlees, groente, zuivel, granen en vis. Met andere woorden, als de pleuris uitbreekt komen de moderne stedelingen op hun blote knietjes smeken om gered te worden. Was in WO1 en WO2 ook al zo. Beetje dimmen Trien.

    1. Rien Noppen

     Klopt, de aardappelen en het varkensvlees worden door de boeren geproduceerd.

     1. ZiggyStardust

      @Rien, de schijf van 2 kun is niet voldoende, als ik jou was zou ik een uitgebreider dieet gaan volgen.

   3. ZiggyStardust

    En zelfs voor energie mogen de moderne stedelingen aan gaan kloppen bij de provincialen, nu Turbo Jetten de Hemwegcentrale sluit. Wees er maar gelukkig mee.

    1. Rien Noppen

     In ruil daarvoor leren de stedelingen de boeren lezen en schrijven.

     🙂

     1. ZiggyStardust

      Dat denk ik niet. De kwaliteit van het onderwijs gaat in de grote steden achteruit. Vooral de beheersing van de Nederlandse taal, zowel lezen en schrijven.

     2. TD

      Rien Noppen:
      Is je vakgebied nietwaar? Leraartje Nederlands.
      Maar door linkse minkukels zoals jij,spreekt men in de grote steden merendeels,Marrokaans,Arabisch en Turks!
      Je gaat nog werkloos worden,maar je kunt altijd nog aan de slag in een COA opvang!

   4. DeBruijn

    @ rien Noppen

    Omgekeerd is die erger. Door stedelingen worden we weggezet als achterlijk. Door mensen uit de stad naast ons werden we k.nker boeren genoemd.

    Volgens veel stedelingen zijn alle agrariërs potentiele dierenmishandelaars. Vaak willen ze wel onze huizen opkopen en de prijs opdrijven, waarna ze beginnen te klagen als er een koe om 6 uur loeit.

    Blijf allemaal lekker in de stad als het daar zo geweldig is.

 2. Brazil

  Wat een heerlijk mens is dit toch , dit klein wijfje dat heel
  rechts laat schuimbekken, echt geweldig.

  1. Rien Noppen

   Ja, Sylvana is het zout in de op zichzelf smakeloze DDS-pap.

   1. ZiggyStardust

    Waarom ben je hier dan iedere! dag Rien? En waarom heb je heel vaak als eerste een reactie geplaatst hier? Dit moet dan toch pure tijdverspilling voor jou zijn, deze smakeloze DDS-pap? Volgens mij doe jij jezelf tekort hier Rien. Er zijn tal van andere fora, zoals Joop, dutchturks en meer van dat soort, waar ze jou de hemel in zullen prijzen met jouw onmetelijke intelligente reaguursels. Ik zeg: Free Rieny!

    1. Original NL

     @ ziggi…..Rien is de drol die bij elk item op DDS weer voorbij komt drijven…de beheerders van DDS hebben hem al meermaals doorgespoelt.
     Helaas produceert links zeer veel van dit soort shit!
     Stem FVD

     1. ZiggyStardust

      Toch vind ik het een goede zaak dat ondanks de huisregels iedereen hier zo ongeveer kan zeggen wat ie wil. Het gaat soms ver, maar niemand wordt gejorist. Maar het gaat lang niet zo ver als op fora als dutchturks etc., en gelukkig maar. De emoties lopen soms hoog op en de rotte vissen vliegen in het rond, maar in het volgende bericht beginnen we hier weer een nieuwe conversatie, en dat vind ik best mooi.

     2. Rien Noppen

      doorgespoeld

     3. ZiggyStardust

      @Rien Noppen: Taanazi.

  2. ZiggyStardust

   Ik moet toegeven dat ik zeker bewondering heb voor haar gedrevenheid, net zoals ik ook bewondering heb voor mensen die zich opblazen in een mensenmassa. Alleen is in beide gevallen de bron van hun gedrevenheid haat, haat naar blanken, haat naar het westen, zelfhaat vanwege hun eigen falen in de maatschappij, haat naar joden en Israël wat wel succesvol is. Ze hebben heel wat over voor hun doel, en dat is bewonderenswaardig, maar hun doel is verwerpelijk.

   1. Satty

    Bewondering voor mensen die zich opblazen in een mensenmassa? Ik neem aan dat je dit niet zo bedoeld. Ik heb bewondering voor mensen die vechten voor hun recht niet voor lafaards die het gevecht met woorden niet aan durven en dan op gewelddadige manier onschuldigen doden.

    Je vindt je blank zijn veel te belangrijk. Het gaat in de meeste gevallen om onrecht, niet om jouw blank zijn maar het bijbehorende voordeel dat jij hebt. Het westen is geen samenhangende gemeenschap maar een zeer diverse mengelmoes waarbinnen veel meningen bestaan met multiraciale groepen. De meeste panafrikanisten bedoelen met het westen een zakelijk perspectief, daar maken veel donkere mensen onderdeel van uit. Het heeft dus geen relatie met huidskleur.

    1. ZiggyStardust

     Nee het heeft geen relatie net huidskleur en ik heb ook geen idee hoe je daar bij komt. En wat blank zijn er mee te maken heeft snap ik ook niet helemaal, maar ieder zijn eigen fetisjen. Waar ik bewondering voor heb, is hoe iemand zo ver kan gaan voor zijn ideologie dat ie daar het ultieme offer voor over heeft. Dat wil overigens totaal niet zeggen dat ik daar achter sta. Ik vraag mij gewoon af wat iemand drijft en hoe dat zo krachtig kan zijn dat je er je leven voor geeft.

     1. Satty

      Ziggy

      Jij had het over blanken en westen haat. Misschien nam ik dat wat te specifiek omdat ik dat verwijt vaak krijg.

      Ik heb zelf geen zaak waar ik voor wil sterven, dan kan ik niet meer vechten. Dood willen als gevoel ken ik wel maar ik wil vechten.
      Een mooie tekst van bob Marley over vechten. Vechten is voor mij met woorden, ik verwerp geweld in elke zin tenzij zelfverdediging.

      “Rise up fallen fighters;
      Rise and take your stance again.
      ‘Tis he who fight and run away
      Live to fight another day.
      With de heathen back dey ‘pon de wall!
      De heathen back, yeah, ‘pon de wall!
      De heathen back dey ‘pon de wall!
      De heathen back, yeah, ‘pon de wall!

      As a man sow, shall he reap
      And I know that talk is cheap.
      But the hotter the battle
      A the sweeter Jah victory.
      With de heathen back dey ‘pon de wall!
      De heathen back, yeah, ‘pon de wall!
      De heathen back dey ‘pon de wall!
      De heathen back, yeah, ‘pon de wall!”

      Vluchten en blijven leven is moed, je kunt een andere dag als de kansen beter liggen weer vechten.

      Fijne avond verder en een goede nachtrust !

     2. DeBruijn

      @ ZiggyStardust

      Ik snap niet dat je bewondering voor iemand heeft die zich opblaast. Dat is de lafste daad ooit. Het is haat en niets minder en vaak waanideeën dat zij beloont worden in het hiernamaals voor hun daad. Dus het is nog egoïstisch ook. Er is onderzoek geweest wat veel zelfmoordterroristen doen voor hun dood. Je geloofd het niet, maar porno kijken. Omdat zij denken dat er 72 maagden op hen wachten. Ik verzin dit niet.

      Iemand die zijn leven geeft om anderen te redden, daar heb ik bewondering voor. Maar dat is heel wat anders dan willekeurig mensen opblazen.

     3. DeBruijn

      @ Satty

      Kansas – The Coming Dawn
      (de band van Dust in the wind)

      As the dew turns into frost
      There is something that I hope will not be lost
      The leaves will change, they’ll start to fall
      I still wonder if it mattered much at all
      When my world starts to fade
      I can only hope that every choice I made
      Will endure, and carry on … into the coming dawn
      The breezes blow, soft clouds drift by
      Like some artists’ canvas captured in my eye
      I am sure, I’m holding fast
      I am dying for a lifetime that will last
      But when my world, starts to fade
      I’m still hoping this foundation that I laid
      Will endure, and carry on … into the coming dawn
      We’re so close, yet never touch
      Can there be a love that changes me this much
      I can’t see, eyes open wide
      Yet I’ll never doubt you’re standing by my side
      When my world, starts to fade
      I can only hope that every choice I made
      Will endure, and carry on … into the
      Coming dawn

     4. ZiggyStardust

      @ de Bruijn. De lafste daad ooit, stel jij. Stel dat iemand de keuze heeft zichzelf of zijn kinderen uit een brandend huis te redden, en dan kiest voor zijn kinderen en zijn eigen leven opoffert. De vergelijking gaat niet 1 op 1 op, maar is wel degelijk vergelijkbaar. Wat drijft iemand om zijn eigen leven voor iets of iemand anders op te offeren? Zoals bv ook de kogelvangers van Ronald Reagan of andere presidenten. Ik vind dit zeer interessant. Het wil niet zeggen dat ik welk gedachtengoed dan ook aanhang.

     5. ZiggyStardust

      @satty. Je hebt zelf geen zaak waar jij voor wil sterven. Maar zou je je dat ook niet voor kunnen stellen? Bv je eigen leven geven voor je kind? Het is een puur hypothetische vraag. Ik heb dit altijd erg interessant gevonden, vooral ook omdat het leven zo onzeker is, en je met je eigen dood misschien zekerheid aan een ander kunt bieden. Zonder opoffering kan het leven morgen ook afgelopen zijn, en waarschijnlijk toch ook niet. Wat is de waarde van leven? Niets en daardoor toch alles, of alles en daardoor niets?

     6. DeBruijn

      @ ZiggyStardust

      Ik geloof dat we elkaar niet goed begrijpen. Want ik heb wel bewondering voor mensen die hun leven geven voor anderen. Maar niet voor mensen die zich met bommen om hun lijf een markt op lopen en zichzelf opblazen.

      Ik heb wel bewondering voor een ouder die zijn leven geeft of iemand die een ander beschermd door voor hem of haar te springen en de kogels op te vangen.

   2. Original NL

    Quote…..zoals ik ook bewondering heb voor mensen die zich opblazen……
    Als SS zichzelf opblaast heb ik ook heel veel bewondering voor haar…toe maar syl je kunt het…..verander bij1 in uit1!

   3. DeBruijn

    @ ZiggyStardust en Satty

    Het nummer Icarus II van de band Kansas heeft een mooie tekst over zelfopoffering tijdens WWII.

    Is erg lang, dus ik plaats hem hier daarom niet. Maar zoek eens op, is erg mooi.

    1. ZiggyStardust

     Dank je voor de tip.

    2. ZiggyStardust

     Het doet me oa denken aan goodnight Saigon van Billy Joël. And who was wrong
     And who was right
     It didn’t matter
     in the thick of the fight.

 3. eenling

  Wat een fijn bericht. De Nederlandse democratie in optima forma. Meer keus, meer kleur, meer diversiteit. Ieder mag zijn zegje doen. Op naar 040 Sylvana!

  1. ZiggyStardust

   Als er animo voor is sta ik daar zeker achter. Iedereen heeft het recht om gehoord en vertegenwoordigd te worden, als het binnen de wet valt.

 4. biggeorge

  Weer krijgt ze aandacht dat is wel triest of ze doet het slim want aandacht krijgt ze wel …(zetels gelukkig niet)

  1. eenling

   Vooral veel aandacht vanuit de nogal rechtse gelederen…dat maakt iemand alleen maar groter.
   Kijk naar het effect van al het linkse commentaar op Wilders en Baudet…..
   Zij snapt donders goed hoe het spelletje werkt. Aandacht, positief of negatief, werkt!

   1. ZiggyStardust

    Ben ik wel met je eens, de aandacht die ze krijgt maakt haar groter dan ze is. Als ze slim is maakt ze hier handig gebruik van, zo werkt het nu eenmaal, als ze haar periode bij Denk maar vergeet, want met die tactieken, daar kom je echt niet verder mee.
    Maar het zou in haar voordeel werken als ze zichzelf eens wat constructiever opstelt. Tot nog toe is het vooral vingertje wijzen en symptomen van haat. Haat naar blanken en joden.

    1. Original NL

     Quote..
     ….Als ze slim is ….
     Maar dat is ze gelukkig niet!!

 5. Vrijedenkert

  Utrecht daar was die drammerige Spekzwam ook jarenlang actief voor de Partij van de Allochtonen waar we vervolgens DENK aan te danken hebben…
  PvdA, Groene Khmer, DENK en BIJ1
  Utrecht stad van wegkijkende salonsocialisten, radicale discriminatie zoekende oproerkraaiers, ecologische communisten en Nederland hatende Moslimbroederschap-aanhangers en dat samen met een ultra-links geinfiltreerde universiteit.
  Utrecht en Amsterdam 2 plekken waar ik niet wil komen.

  1. Brazil

   Speknek was inderdaad een super kut ventje, gelukkig dat hij weg is.

 6. TD

  “wat een ongelooflijk heerlijke avond was het!”
  Was Anja Vuilnisbelt óók aanwezig?Dan is het waarschijnlijk een orgastische avond met veel hoogtepunten geweest!

 7. Satty

  ‘Kijk, zo houden we toch nog positiefs over aan die poging van Sylvana om na Amsterdam en Rotterdam ook Utrecht te komen koloniseren!’

  Hahaha mooie woordkeuze, koloniseren. Mijn advies voor sylvana blijft zet in op verheffing. Gebruik je netwerk, je bekendheid om jonge vrouwen te bereiken dat ze kunnen bereiken wat ze willen in Nederland binnen hun mogelijkheden, leer ze wat een gewenste gezinssituatie is, leer ze dat mannen verantwoordelijk zijn voor hun kinderen. Dat ze niet hoeven voort te zetten wat hun in achtergestelde positie is aangeleerd. Dat lijkt me een stuk zinvoller dan meiden een slachtoffer rol aanpraten, door bij de vrouwen te beginnen komen de mannen vanzelf mee, mannen zijn gewoon wat traag van begrip.

  1. ZiggyStardust

   Wat jij zegt is idd een mooie boodschap, en ook een juiste lijkt mij. Ik zou het helemaal niet erg vinden, maar zelfs toejuichen als bij1 een permanente plaats in de politiek verwerft. Maar er hangt op dit moment wel een een geur van antisemitisme en blankenhaat rond Bij1, en dat is jammer en zal niet leiden tot een constructieve bijdrage. Ik schat op dit moment Sylvana Simons niet te hoog in, maar ze is wel gedreven, en met de juiste mensen om zich heen ( niet Anja Meulenbelt dus!!!) en goede raadgevers kan ze misschien nog iets betekenen voor de Nederlandse politiek en het Nederlands volk. Ze moet nog groeien, ze is gelukkig weggegaan bij Denk, heeft daarna heel hoog ingezet, maar het niet gehaald. De inzet is er nog steeds en dat is het belangrijkste. Maar de antisemitische, het zogenaamde witte privilege en communistische elementen moet ze uit haar partij verwijderen, en dan heeft ze naar mijn mening een gerede kans dat ze iets voor haar doelgroep kan bereiken.

   1. Satty

    Ziggy

    Dan zal ze eerst de doorgeslagen identiteitspolitiek los moeten laten. Het is belachelijk om een ieder die sinterklaas viert met zwarte Piet racist te noemen, daar doet ze mijn vrienden te kort mee. Ik heb een probleem met de slachtoffer rol die in bij1 vaak de boventoon voert. Ook al heeft ze op andere vlakken soms best een puntje, zoals iedere partij. Of er echt sprake van blanken haat en antisemitisme is betwijfel ik. Mocht het wel zo zijn is dat verwerpelijk, racisme is altijd fout.

    1. ZiggyStardust

     Ze heeft het iets te vaak over wit privilege naar mijn mening, wat wel vreemd is gezien haar voorkeur voor rijke blanke mannen, maar dat terzijde. Anja Meulenbelt is een pro Palestijns activiste en de stemmingen over moties over zaken die antisemitisme aangaan of Israël of joden doen vermoeden dat bij1 toch niet zoveel opheeft met de radicale gelijkheid waarnaar het zelf zegt te streven.

 8. A3aan

  Heb een heleboel gelezen maar weet niet waar wie wat het om gaat! Koekoek!

  Vanmorgen tijdens het lopen met de honden hoorden wij de koekoek, dat betekent rotweer en, jazeker met pijpestelen uit de lucht. Niet lekker voor mijn ruggetje.

 9. Mariposa78

  Arm Utrecht je wilde zoveel maar kon net niet.

 10. Peter Loosduinen

  Op de eerste rij links meen ik een rolmops te zien.

 11. Buzz68

  Sssst,…. Niet verder vertellen;
  Ik heb nog een neocoloneaal schaakspel met echte witte -en zwarte stukken.

 12. Siemien

  SS is natuurlijk echt een schande voor utrecht

 13. Nuts

  Waarom verbaasd mij dit nu niet ?

  Ik heb niemand meer van mijn familie in de stad Utrecht wonen.

  Allen gevlucht.

  Mijn Utrechtse facebook kennissen ?….allemaal gebrainwashed…

  Overal waar Universiteiten zitten…..brainwashed milleniums.

  Bertus,

 14. Dik

  Sylvana wie?

 15. Robert Leiden

  Intussen in Noord-Holland:
  FvD gaat daar niet meedoen.
  Copy/paste PVV, VNL, Trots, LPF, CD…

 16. Markie

  Kom op Nederland.. Minder….

 17. Rogerio

  Geweldig toch! Kunnen ze in Utrecht oom aan de slag met het heikele probleem der (straat) naamborden. Om te beginnen wellicht met een expliticerend bord bij het standbeeld van Che Guevara…. ” ons lichtend voorbeeld en grote voorganger.Slachtte iedereen af die het niet met zijn marxistische intersectionele gevalideerde neokolonialistische visie eens was”. En wellicht kan dan meteen het fameuze Kanaleneiland omgedoopt worden in het Sylvaneneiland.

 18. Heras

  Dit soort clubjes voegen geen positieve inbreng toe. Alleen maar verdeeldheid. Daar is ze ook op uit. Vroeger werden ze gewoon aan het werk gezet, maar tegenwoordig mogen ze schreeuwen en worden daar ook nog voor betaald.

 19. Niet L niet R

  Die zielige juffrouw, ook daar spendeer ik geen tijd meer aan!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.