Geert Wilders: ‘De gewone man mag de subsidies betalen voor de Tesla’s van de VVD-patsers. Kappen!’

De PVV is helemaal klaar met alle PR-mantra’s rondom het Klimaatakkoord, waarmee D66, VVD en GroenLinks de burger in de maling proberen te nemen. Haalbaar en betaalbaar? “Onhaalbaar en onbetaalbaar,” aldus Geert Wilders: “Kappen met die gekkigheid.”

wilders kappen

Alhoewel kritiek op het klimaatbeleid de laatste tijd het exclusieve terrein van Forum voor Democratie lijkt, is ook de PVV nog niet van plan om aan boord van het klimaathysterieschip te klauteren. Dat kunnen we wel afleiden aan de reactie van Geert Wilders, die fel uithaalt naar de opstellers van het Klimaatakkoord. Mark Rutte en Jesse Klaver hebben geprobeerd het allemaal zo “haalbaar en betaalbaar” mogelijk te houden, maar daarover zijn natuurlijk inmiddels de nodige twijfels ontstaan. Consumentenprijzen schieten als paddestoelen raketten de lucht in, terwijl lonen stagneren, warmptepompen onverminderd duur blijven en de belasting op energie voor de zoveelste keer verhoogd wordt. Niet voor niets neemt het Economisch Instituut voor de Bouw de cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving nog eens onder de loep.

PVV-voorman Wilders doopt het motto alvast maar om naar “onhaalbaar en onbetaalbaar,” en somt voor de goede orde nog even op wat hij vindt van het klimaatakkoord – de gewone man mag extra belastingbetalen, zodat de VVD- en GroenLinks-elite kan rondrijden in dure elektrische auto’s terwijl ze hun huis verwarmen met obsceen dure warmptepompen. Wilders:

“Onhaalbaar en onbetaalbaar. Kappen met die gekkigheid. De gewone man en vrouw mogen de subsidies gaan betalen voor de Tesla’s en warmtepompen van de patsers van de VVD en de grachtengordelsocialisten van GroenLinks. Waanzin.”

Iets zegt me, dat Rutte en Klaver deze tweet hoegenaamd volledig gaan negeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Korporaal Monty

  Wat heeft dit met de islam te maken?

  1. ZiggyStardust

   Zonnepanelen en warmtepompen staan niet in de Koran, dus haram.

  2. m.van.rosmalen

   Goh heeft ie het een x ove4 een ander onderwerp is het WEER niet goed.
   Jullie dachten het allemaal toch zo te weten
   Misschien es wat vaker Wilders echt volgen en niet alleen maar de media napraten zou al een stuk schelen en dan weet je ook meteen dat hij nog veel meer is dan alleen Islam.
   Alhoewel veel problemen binnen Ned sam3n hangen met Islam

 2. ZiggyStardust

  Baudet gaat 1000 % gelijk krijgen. We worden weer eens keihard genaaid door het klimaatkalifaat.

  1. Augustus

   Wat aangekaart moet worden is de grote subsidies die deze faculteiten krijgen. Totale onzin zoals “klimaatwetenschap” dat een verkapte alfa studie is krijgt net zo veel of nog meer geld dan echte nuttige wetenschap.

   Daardoor kunnen dit soort mensen gewoon hun gang blijven gaan en met het peer-review systeem de boel belazeren, oftewel 98% van de klimaatwetenschappers geloven dat klimaatverandering bestaat. Wij van wc-eend verhaal.

   1. F. Domela Nienhuis

    Nederlandse overheidsinstituten moeten op de schop

    Geen politieke inmenging meer

    Gepubliceerd op 31 maart 2019 – 21:00 door Rutger van den Noort

    De Nederlandse overheidsinstituten liggen onder vuur door veelvuldig zelfgecreëerde ellende. Het KNMI corrigeerde meetgegevens achteraf, het CBS is niet transparant over de totstandkoming van de inflatiemand, het CPB loopt achter de feiten aan te hobbelen en het WODC is niet onafhankelijk.

    Dit alles leidde onlangs tot een peiling van Maurice de Hond waar uitkwam dat 49% van de Nederlanders eigenlijk geen waarde hecht aan de uitkomsten van de klimaatdoorrekening. Deze scepsis is richting instituten breder gedragen, verwacht ik.

    Bulldozer

    De meest voor de hand liggende route zou zijn om deze instituten niet meer serieus te nemen en ze op te heffen. Maar dat is te simpel. Een ontwikkelde democratie heeft instituten nodig om doorrekeningen te doen en met aanbevelingen te komen. Dus ja, de instituten moeten blijven en ja, het moet stukken beter. De lat moet omhoog. Er is een reorganisatieplan nodig om weer trots te kunnen zijn op onze instituten. Hieronder mijn vijf aanbevelingen.

    1) Volledige transparantie in rapporten

    Persoonlijk vertrouw ik rapporten niet die niet volledig transparant zijn. Ik wil alle modellen na kunnen rekenen, de data waarmee gewerkt wordt, moet ik kunnen zien. De algoritmes die draaien zou ik graag helemaal uitgespeld zien en de randvoorwaarden van het model moeten helder worden beschreven.

    Het is 2019. Als het inflatiecijfer over de maand februari door het CBS wordt gepubliceerd, kan ik niet zien welke boodschappenmand het CBS heeft vergeleken. Bij welke winkel ze hun cola gekocht hebben tegen welke prijs, welke kosten voor autobezit er in zitten, enzovoorts. Bij de modellen van Revnext (dat werkt voor het Planbureau voor de Leefomgeving) was het totaal onduidelijk welke gegevens werden gebruikt. Ook het CPB toont zijn overwegingen niet en laat niet zien welke getallen worden gebruikt.

    Het is heel simpel: als een instituut wetenschappelijkheid pretendeert, dan moeten de uitkomsten reproduceerbaar zijn en daarmee controleerbaar. Volledige transparantie als harde eis.

    2) Instituten onder parlement hangen

    Het doel van instituten is waarheidsvinding, rapportage of feitelijke verslaglegging, dan wel voorspelling. De meeste instituten staan op dit moment formeel op afstand van een ministerie, maar er is in de praktijk wel verbondenheid. Dit houdt in dat er contact is, zoals een maandelijks kopje koffie, een presentatie met een budgetverantwoording of een afstemming over een rapport. Dit moet volledig anders. De instituten moeten volledig losgekoppeld zijn van de ministeries om onafhankelijk te kunnen opereren.

    Ik vind dat nationale instituten direct moeten rapporteren aan het parlement – de wetgevende macht – en niet aan het kabinet – de uitvoerende macht. Het kabinet moet werken met de objectieve gegevens van de wetgevende macht en niet zelf haar eigen waarheid gaan verzinnen. De voorzitter van de Tweede Kamer zou deze instituten moeten aansturen en daarvoor ook budgetverantwoordelijkheid krijgen.

    Concreet: het is nodig dat CPB, CBS, KNMI, WODC en PBL gaan rapporteren aan de Tweede Kamer.

    3) Geen belanghebbenden in bestuur of toezicht instituten

    Er mogen geen politici of belanghebbenden in het bestuur of toezicht van een instituut plaatsnemen. Dat is nu wel het geval. Zo zit Ina Adema in het toezicht van het PBL, terwijl ze VVD-burgemeester van Lelystad is. Ze is woordvoerder VROM geweest, maar heeft verder geen specifieke kennis van het vakgebied. De voorzitter van de raad van toezicht van het CPB is Hans Smits, ex-VVD-er en voorheen topambtenaar. Het zou bijvoorbeeld beter zijn als een hoogleraar monetaire economie instituutsvoorzitter zou zijn.

    4) Onafhankelijk is onafhankelijk

    Er moet wetgeving komen die het strafbaar maakt om tijdens onafhankelijke onderzoeken afstemming te hebben over de resultaten. Toen ik onlangs de tijdlijn las rondom het publiceren van het “onafhankelijke” onderzoek van de MH17-ramp, waarin wekenlang werd onderhandeld over de uitkomst, werd ik echt onpasselijk. We moeten kunnen vertrouwen op de geconstateerde feiten. De route had moeten zijn:

    de installatie van een onafhankelijk onderzoekscommissie;
    op geheime wijze uitvoeren van het onderzoek;
    beleggen van een persconferentie;
    openbaar maken van de onderzoeksresultaten;
    kabinet komt met een reactie en eventueel debat over de uitkomsten.

    5) Alle rapporten openbaar maken

    Het kan ook voorkomen dat er onderzoeken worden gestart die tot een onwelgevallige uitkomst leiden en daardoor niet gepubliceerd worden. Het moet wettelijk verankerd worden dat ieder onderzoek dat gestart wordt, uiteindelijk ook tot een openbaar rapport leidt. Het is niet erg als een onderzoek wordt afgebroken, maar dan moet er een concluderend document worden geschreven. Op deze manier kan een doofpot worden voorkomen. Het is van belang dat er van ieder instituut een actueel overzicht van lopende onderzoeken op de website komt te staan, inclusief verwachte opleverdatum.

    Met de voornoemde vijf maatregelen is een enorme kwaliteitsslag mogelijk, zodat de professionals van deze organisaties weer trots op hun werk kunnen zijn, zonder politieke inmenging in hun onderzoeken. Daar hebben ze recht op, de Nederlandse bevolking ook.

 3. F. Domela Nienhuis

  En wederom heeft Geert Wilders een sterk punt.

 4. Rien Noppen

  Wilders kiest hier, zoals meestal, een linkse invalshoek waar SP, PvdA en GL zonder twijfel mee zullen kunnen instemmen: de energietransitie moet niet ten koste gaan van de lagere inkomens.

  Prima lijn.

  1. Gekko

   Je hebt niets van het artikel begrepen, Noppen.
   Nog een keer lezen of anders je schoolgeld terugvragen.

   1. Rien Noppen

    Wat begreep ik verkeerd, Gekko?

    1. Gekko

     Wilders is helemaal niet voor een energietransitie, koekwaus.

     1. Rien Noppen

      In dat geval hoeft hij zich ook niet druk te maken over subsidies voor de rijken, Gekko.
      Wilders is een typische vertegenwoordiger van de verwarring waar klimaatsceptici zich altijd in vastlullen: er is geen sprake van opwarming van de aarde, bovendien komt die niet door de mens, bovendien kunnen we er niks aan doen, bovendien kunnen we dat niet als Nederland alleen en bovendien moeten de rijken het betalen.

      Warhoofdig gewauwel van mensen die niet weten waarover ze zwetsen.

      Gelukkig is de PVV inmiddels politiek gevloerd.

   2. Satty

    Wilders begrijpt het zelf ook niet helemaal.

 5. Gekko

  Een artikel over Wilders.
  Geen ‘ranzig’. Geen ‘nazi’.
  Dus de auteur is niet MvdG.
  Zou die al bij Joop zitten?

  1. ZiggyStardust

   Lol!!

 6. umhnz

  Laat degene die beweren dat Wilders/PVV niet links cq socialistisch is, voor altijd hun mond spoelen.

  1. Buzz68

   mmm… wat voor’n waarde heeft het denken in links en rechts?
   Is zou ouderwets denken.

   1. umhnz

    Vertel redacteuren en reageerders dat dit ouderwets is.

  2. Augustus

   Veel mensen hebben geen probleem met gematigd economisch links beleid zo lang het gepaard gaat met rechts sociaal beleid, oftewel wat over hebben voor je eigen mensen maar niet voor uitvreters en economische migranten.

 7. F. Domela Nienhuis

  Hierdoor ziet uw financiële plaatje er zo uit

  AMSTERDAM – De prijzen stijgen harder dan de lonen. Dat is slecht nieuws voor werkenden én gepensioneerden. Komt de koopkracht in gevaar?

  De prijzen zijn in maart van dit jaar gestegen met 2,8 procent, zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)bekend. De cao-lonen namen in diezelfde maand met 2,2 procent toe.

  Hoe komt het dat de prijzen zo hard stijgen?
  Dit jaar is de algehele prijsstijging, de inflatie, uitzonderlijk hoog. Dat komt doordat het kabinet het lage btw-tarief heeft verhoogd van 6 naar 9 procent. En doordat de energierekening dit jaar aanzienlijk hoger is. Dat tikt flink door in dit inflatiecijfer.

  Het is dus geen verrassing?
  Dat de prijzen flink stijgen is geen verrassing. Maar de hoogte van de inflatie is dat wel. De btw-stijging is ingevoerd per 1 januari. Uit eerdere gevallen is bekend dat winkeliers en andere ondernemers die btw-stijging volledig doorvertalen in hogere prijzen. Alleen doen ze dat niet direct. In januari viel de inflatie daarom mee. Maar iedere maand pakt de algehele prijsstijging hoger uit.

  Waar zit de grootste pijn?
  De harder gestegen inflatie is vooral toe te schrijven aan de prijs van voedingsmiddelen, van gewone boodschappen dus. Die vallen grotendeels onder het lage btw-tarief dat door het kabinet is opgeschroefd. Voedingswaren stegen in maart weer harder in prijs dan ze in februari al waren gestegen. Ook de benzineprijzen gingen omhoog, maar een gemiddelde consument geeft daaraan minder uit dan aan dagelijkse boodschappen. De energienota is ook een factor van belang, maar die was in maart niet hoger dan in februari, dus dat speelt voor nu geen specifieke rol.

  Komt de koopkracht nu in gevaar?
  Dat is nog niet zeker. Maar het ziet er niet goed uit. Het CBS maakte namelijk tegelijkertijd bekend dat de cao-lonen maar met 2,2 procent zijn gestegen. De loonstijging compenseert dus niet de inflatie. Dat effect is al ingezet in januari en tot nu toe wordt het verschil tussen lonen en prijzen iedere maand een beetje groter.

  Wat had het kabinet voorspeld?
  Het kabinet baseert zich op ramingen van het Centraal Planbureau. Die rekende op 2,3 procent prijsstijging en 2,7 procent loonstijging. Dat pakt tot nu toe dus precies andersom uit. In juni komen de rekenmeersters weer met nieuwe voorspellingen, dan zullen de CBS-cijfers worden meegenomen. Dan moet blijken of deze trend zich heeft doorgezet en of de koopkrachtvoorspelling van gemiddeld plus 1,5 procent wordt bijgesteld. Een andere factor voor de koopkracht is de verlaging van de inkomstenbelasting. Die is gewoon doorgevoerd per 1 januari.

  Kunnen de lonen nog verder aantrekken?
  Dat zou je wel verwachten nu er zoveel vraag is naar werknemers. Maar bij de huidige krapte hadden economen allang een steviger loonimpuls verwacht. Nieuwe cao’s laten soms loonstijgingen van 3 procent zien. Maar of alle cao-afspraken bij elkaar in de buurt komen van de ramingen van de koopkrachtplaatjes is zeer de vraag.

  Wat betekent dit voor gepensioneerden?
  Veel gepensioneerden krijgen geen indexatie van hun aanvullende pensioen. Hoe harder de prijzen stijgen, hoe meer de koopkracht van dat pensioen achteruit gaat. De AOW is wel welvaartsvast. Die stijgt twee keer per jaar mee met de gemiddelde lonen. Maar als de lonen achterblijven en de prijzen harder stijgen is dat dus ook nadelig voor mensen met AOW.

 8. Augustus

  Tesla’s zijn mooie auto’s, maar echt milieu vriendelijk zijn ze nog geen eens met accu’s die stoffen bevatten die stukken schadelijker zijn dan CO2. Vooral als deze accu packs om de 3 jaar vervangen moeten worden omdat ze onder de 50% capaciteit gaan.

  1. F. Domela Nienhuis

   En vergeet de schrijnende kinderarbeid in de kobalt-, lithium- en nikkelmijnen niet. Ook dit bloed kleeft aan de handen van de linkse klimaatmaffia.

  2. Dik

   @Augustus: En de rook van de Tesla komt uit de kolencentrale… Elektra moet namelijk eerst opgewekt worden. Wat dat betreft zijn fossiel gestookte wagens wellicht zuiniger en schoner.

 9. Satty

  “Onhaalbaar en onbetaalbaar. Kappen met die gekkigheid. De gewone man en vrouw mogen de subsidies gaan betalen voor de Tesla’s en warmtepompen van de patsers van de VVD en de grachtengordelsocialisten van GroenLinks. Waanzin.”

  Complete onzin. Laat wilders zich eens in het zorg en heffingstelsel verdiepen.

  1. DeBruijn

   @ Satty

   Geen onzin, een vriend van een familielid is miljonair. Koopt een Tesla en krijgt 25.000 euro subsidie.

   Noem jij dat niet krom?

   1. Satty

    De 25% hoogste huishoudinkomens betalen 75% van het totaal aan inkomstenbelasting. 55 miljard van de 85 miljard.

    Laat dat net ook de mensen zijn die een tesla rijden. Ik vind het laag links populisme om het te stellen zoals wilders doet.

    1. DeBruijn

     @ Satty

     Dat kan wel wezen, maar ik krijg nergens subsidie op.

     De sterkste schouders moeten toch de zwaarste lasten dragen was het in Nederland?

     Je kunt ook die mensen een gratis OV-kaart geven, is veel goed koper.

     1. Satty

      De Bruijn

      Ik ben geen herverdeler, ik ben economisch erg rechts.

      Ik vind volksverzekeringen een zegen maar het huidige bijstand systeem zeer asociaal, je verplicht anderen te werken voor de luie die aan afhankelijkheid went. Ik vind dat de verplaatsing van productie om de simpele arbeiders welvaart te bieden door uitbuiting van andere arbeiders een domme zet die de huidige problemen heeft veroorzaakt. De uitgebuite wil nu ook welvaart wat tot prijsverhogingen hier leidt. Dit is overigens slechts het begin.

      Ik vind belasting voordelen geen subsidie en de stelling dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen al ver voorbij het redelijke. Laat de minder sterke schouders maar wat meer doen.

      Ik vind het hele toeslagen systeem belachelijk, of huren zijn te hoog, dus huizen te duur dus teveel welvaart enz. Moet ik de vakantie voor anderen betalen? Ik geloof in sociaal ondernemen dus je personeel dat loyaal is en hard werkt een vaste baan geven.

      Subsidie is geld toe krijgen. Kinderbijslag, huurtoeslag enz belasting voordeel is geen subsidie. Bij een tesla is het allemaal wat doorgeslagen maar de weergave door Wilders is te zwart wit.

 10. Korporaal Monty

  Wilders is er maar druk mee om zijn adepten terug te winnen.
  Ben alleen bang dat zijn financiers deze koers wijziging niet op prijs zullen stellen.

  1. Rien Noppen

   Ja, Wilders snapt dat Baudet zijn PVV naar de ondergang heeft gebracht en zet een wanhoopsoffensief in.

   Ik hop dat hij daar lang en fanatiek mee doorgaat.

   1. edoc431

    hop jij maar lekker verder hoor grote kindervriend hahahahaah

 11. PMG

  Hèhè, men wordt eindelijk wakker, ook Geert!

  Subsidies op Tesla’s gaan in feite naar Tesla eigenaar, miljardair Elon Musk.

  Die heeft zelf geld zat, schiet achterlijk een Tesla met pop die hijzelf voor moet stellen de ruimte in. Van mij mag hij doen met zijn geld wat hij wil maar ons belastinggeld is van ons en niet voor sponsoring Tesla via hobby van de buurman.

  Kappen met die klimaatidioterie!!!

  Stem FVD!

  1. Satty

   Hoe dan?

   1. toetssteen

    @Satya
    Gewoon kappen! Als u een Tesla wilt rijden, prima, maar zelf betalen.

    1. Satty

     Dat betaal je altijd. Of krijg ik geld toe als ik een tesla neem? Het is een belastingvoordeel, misschien een beetje doorgeslagen maar als je de bijdrage van deze mensen aan de diverse heffingstelsel zou ik dat linkse gedram een beetje nuanceren.

     Wanneer ga jij je excuus aanbieden voor je gemene leugens gisteren?

 12. Hendrik_Groen

  Iedereen kan ZZP worden en vervolgens een Tesla kopen. Krijg je zelfs nog investerings aftrek geloof ik. Dus wat is het probleem?

  1. DeBruijn

   @ Hendrik_Groen

   Probeer maar eens een goede aanhanger achter een Tesla te hangen.

   Heb je dus helemaal niets aan als ondernemen, hooguit voor kantoorklerken.

   1. Vit

    Een caravan kun je sowieso wel vergeten als je de bergen in moet.

 13. Henk Albarda

  Leuke reacties hier weer, zoals gebruikelijk. Iedere burger met enig gezond verstand weet dat het klimaat plan zoals groen links zich dat voorstel absolute waanzin is. Ik geloof heilig in klimaat verandering. Had graag 10 jaar vroeger geleefd, toen was je in de Franse alpen zeker van sneeuw vanaf 600 meter hoogte, heerlijk skien. Het klimaat is meerdere duizenden jaren meer veranderd dan in de afgelopen 200 – 300 jaar.
  Terug naar een onzinnige CO2 heffing voor bedrijven of voor burgers. Waar je de overheidsbelastingen ook oplegt, die kosten komen sowieso bij de burger terecht, de bedrijven gaan of failliet (dan zijn er geen overheidsinkomsten meer) of rekenen die heffingen in hun prijzen door. De burger zou ‘veelvoudig’ gaan betalen, voor uitsluitend onzinnige maatregelen die maar 1 doel hebben, de voor groen links broodnodige subsidie industrie in stand houden.

  1. Rien Noppen

   “Iedere burger met enig gezond verstand weet dat het klimaat plan zoals groen links zich dat voorstel absolute waanzin is. ”

   Het is inderdaad een onderwerp dat de gemiddelde burger niet kan overzien. De heer Albarda is op dat punt geen uitzondering.

   1. umhnz

    Hoho Rien, deze doorgewinterde ondernemer snapt helemaal hoe het bedrijfsleven, belastingen en geldstromen werken.
    Onderschat dit zelfbenoemde inteRllect niet.

    1. DeBruijn

     @ umhnz

     En wat voor bedrijf als ik vragen mag had u?

     Lavendel potpourri leverancier? 😉

     1. umhnz

      @DeBruin.
      Detailhandel.
      Van 150 tot 2500 m2
      Van eenmanszaak tot diverse BV`s
      Van 80 uur werken tot besturen op afstand.
      En nu, de kinderen hebben het bedrijf gekregen en ik leef heerlijk in de herfst en winter onder de Spaanse zon.

     2. DeBruijn

      @ umhnz

      Dus u bent dezelfde als Spaanse kok?

      Maar leuk om te horen en dat de kinderen het overnemen. Wij komen uit een tuindersfamilie, ook 80-100 uur was normaal. Niemand was vies van werken, helaas bracht het niet altijd op wat het zou moeten. De grilligheid van de tussenhandel en supermarkten.

     3. Satty

      umhnz

      Hoe heb jij het met de overdracht van je bedrijf gedaan? Pensienstel er in gelaten om belasting te ontwijken?

     4. umhnz

      @Satty.
      Bedrijven zitten in BV.
      DetailBV-OnroerendgoedBV-WagenparkBV.
      Ben zelf van directeur naar adviseur gegaan, verdient minder, doe ook minder.

     5. umhnz

      @DeBruin.
      Mocht helaas mijn Spaanse paspoort en nog een inlog inleveren bij Tim.
      Happen naar het DDS baasje mocht schijnbaar niet.

     6. DeBruijn

      @ umhnz

      Misschien hield hij niet zo van de Spaanse keuken?

   2. DeBruijn

    # Rien Noppen

    ‘Het is inderdaad een onderwerp dat de gemiddelde burger niet kan overzien. ‘

    En GroenLinks wel dan?

   3. Ego-non-solus

    @RN
    “Het is inderdaad een onderwerp dat de gemiddelde burger niet kan overzien. ”

    Gezien al uw bijdragen ziet u zichzelf als een “bovengemiddelde burger”? Is dat niet wat elitair? Uw vriendin Satty gaat dit niet fijn vinden. Ooh wacht, ook zij is bovengemiddeld natuurlijk.

   4. Vit

    @Rien Noppen

    Jij staat met plezier 10% van jouw uitkering af, of gaat dat te ver?

   5. Top

    Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
    Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

    1. Dik

     @Top: +1

     #negeren

  2. F. Domela Nienhuis

   Voor een sociaal rechtvaardiger leefklimaat moet je dus (Groen) Links wegstemmen. Kappen met die klimaathysterie of liever gezegd die klimaatzwendel! Want het is enkel geldklopperij. Kappen met die Groen Links subsidies = Ons geld voor onze eigen mensen. Met het kappen met die Groen Links subsidies kan de BTW omlaag, kan de energieheffing worden afgeschaft, kunnen de accijnzen omlaag. Ik zeg: Doen! Geef de linkse maffia geen stem!

   1. Satty

    Ons geld? Je schulden zullen enorm zijn.

 14. Heras

  Iedereen weet toch dat het klimaatbeleid waanzin is. Al die onzin wordt doorberekend aan de burgers. Ik voorzie nu al dat kleine bedrijfjes failliet zullen gaan. En k hou mijn hart vast voor de lage-en middeninkomens. Zij zijn de grootste pineut. We zien nu al dat inkomens minder hard stijgen dan de vaste lasten. Over vijf jaar zegt groenlinks misschien:”sorry, foutje bedankt”.

 15. Hendrik_Groen

  Tja, dit is gewoon rechts beleid dat de rijken bevoordeeld worden t.o.v de gewone burger. Dus wat is het probleem? Bijna iedereen bij de DDS wil graag een ultra rechts beleid dus wen er maar vast maar aan. 🙂 Ik denk eerder dat het gewoon jaloersheid is van de reaguurders die natuurlijk bijna allemaal in een oude schroothoop rijden.

  1. DeBruijn

   Hendrik_Groen of ben je Henk-Jansen?

   Ik heb helemaal geen auto.

   Niets met jaloersheid te maken, dat denk je natuurlijk graag. Maar is het eerlijk iemand die een auto van 70-100.000 euro kan betalen, om die 25.000 euro subsidie te geven?

   Ik ken een aantal Tesla-rijders en een met een elektrische Jaguar. Zei hadden die auto’s niet gekocht zonder subsidie, nu wel omdat hij lekker goedkoop was. En het leuke is, de andere benzine of diesel die houden ze aan. Want toch wel makkelijk als je wat verder weg moet.

   Nee, natuurlijk niet. Geef die lui een gratis OV-kaart, dat is goedkoper.

  2. Joop Klepzeikert

   Rechts beleid betekent rijkdom, ofwel kapitaal, voor iedereen die hard werkt. Dit is extreem links beleid. Alles voor alle soorten klaplopers. Ja, ook die extreem rijken zijn klaplopers. Voeren zelf meestal weinig tot niets uit. Dat laten ze voor zich doen. Net als de crimigranten die hier levenslang van gratis geld komen genieten.

 16. Vit

  Over een jaar of 10 kan de gewone man een occasion tesla kopen want die zijn dan wel beschikbaar, alleen is het accupakket dan op en voor wat dat kost kun je een zeer knappe benzine occasion kopen.

  1. Vit

   Ps, tenzij een tesla een zeer hoge afschrijvingswaarde heeft en zij dan de koop zijn voor 1000 euro of zo.

 17. Pescador

  Tja rutte en Klaver en wiebes zijn kompleet gestoord de enige manier om ze te stoppen is om een geel hesje aan te trekken en naar den haag te gaan

  1. DidiMadloba

   Omdat we her zo verschrikkelijk slecht hebben? Welnee, Baudet moet alles uit de kast halen om de mensen eerst zo ontevreden te máken dat ze op hem stemmen.

 18. Punt50

  Soepsidies op E-auto’s? Kappen nou!

 19. Joop Klepzeikert

  Rutte doet weer precies wat hij met de PvdA deed; Precies doen wat werkschuw PvdA links wil. Nu doet hij exact wat D66 wil: De plannen van GroenLinks uitvoeren.
  Heeft volledig schijt aan het volk, wat al decennia overwegend rechts stemt. Hij zal en moet, net als z’n voorganger, BakEllende, Nederland linksaf de afgrond in duwen.
  Daarom trekt hij zich ook niets van PVV en FvD aan.

 20. biggeorge

  niet GAAN betalen hoor Wilders want dat betalen we al een tijdje voor die Tesla rijd . Al die managers rijden in een lease Tesla tegenwoordig

 21. Dik

  Vandaag een prima artikel in de Telegraaf over de doorrekening van de klimaatkosten. Het rammelt aan alle kanten en is gelijk een black box.

  Geert heeft alweer gelijk!

  #stemzeweg

 22. DidiMadloba

  Kijk aan, Wilders slaat linksaf.
  Want zulke opvattingen zijn puur links.
  Wilders kan maar beter een plek opzoeken waar hij veilig met pensioen kan, op een afgelegen tropisch eiland of zo. Of juist lekker onbereikbaar bij de poolcirkel.

 23. Godefroy France

  GEWELDIGE MAN DEZE GEERT WILDERS!
  15 JAREN MET GEVAAR VOOR EIGEN LEVEN VECHT HIJ VOOR ONZE VRIJHEID EN VERWORVENHEDEN!!
  HELD !!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.