Geert Wilders: ‘Haal Syrisch tuig met messen van de straat, sluit ze op, stuur ze weg, stuur ze terug!’

Na de massale steekpartij in Hoofddorp gisteren, waarbij de daders allen Syriërs waren, heeft PVV-voorman Wilders een panklare oplossing: al het Syrische tuig met messen moet ogenblikkelijk van de straten worden gehaald en teruggestuurd naar het land van herkomst.

Het anders vrij rustige Hoofddorp is gisteren opgeschrikt door een massale steekpartij in een speeltuintje. Een groep Syrische jongens wilde kennelijk de hangplek gewapenderhand in bezit nemen, en besloot daarom met messen in te steken op een groep Nederlandse tieners die óók graag naar de speelplaats komen. Als een stel beesten is er ingestoken op de autochtone jongeren, zo beschrijft De Telegraaf:

“Maandagmiddag liep het volgens de ooggetuige uit de hand toen vier of vijf Syriërs naar de speeltuin kwamen. Er onstond een kort handgemeen en de andere groep schreeuwde de Syriërs toe dat ze ‘dom’ zijn. De Syriërs liepen volgens de ooggetuige weg en kwamen binnen vijf minuten weer terug, vermoedelijk om wapens te halen. Daarna vielen ze direct de groep van tien jongens aan. Twee van hen zouden een mes hebben, eentje een riem. De slachtoffers werden meerdere malen gestoken, volgens de ooggetuige in de omgeving van hun buik en richting het hart. Ze vielen op het gras.”

Wonder boven wonder zijn er geen doden gevallen bij de laffe aanval. De volgende keer zijn we echter misschien niet zo gelukkig, impliceert PVV-voorman Geert Wilders. En daarom wil hij dat alle Syriërs die met messen over straat gaan worden opgehaald, opgesloten, weggestuurd en teruggestuurd. De parlementariër zegt nauwelijks te kunnen geloven dat deze lui in Hoofddorp over straat gaan, en niet in Syrië zelf. Daarom moet de IND er een tandje bijzetten, aldus Wilders.

Tot in hoeverre het echter haalbaar is om iedereen weg te sturen, is trouwens een ander verhaal. Experts zeggen dat het buitengewoon moeilijk gaat worden om grote groepen Syrische asielzoekers terug te krijgen naar hun voormalige thuisland: “99% van de 70.000 Syriërs blijft in Nederland,” aldus Harald Doornbos: “Dus wen daar maar aan.” Er is dus een kans dat we de laatste steekpartij nog niet hebben meegemaakt…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Ritter

  Deze mensen nemen hun gebruiken /gewoonten/cultuur mee naar Europa.

  Een van deze “gebruiken” is dat problemen in die landen vaak worden opgelost met steekpartijen/messen. Dat is deel van hun cultuur.

  En dat zien we dus ook nu ook in Nederland en in andere landen van Europa waar deze immigranten zich vestigen.

  1. Benny

   Ik hoop dat de ouders van die autochtonen jongeren allemaal openstonden voor een ruim en ongecontroleerde immigratie zoals die plaats heeft gevonden ( zal wel van niet, omdat deze in de betere woonwijken wonen) dan krijgen ze direct waar voor hun stem… #klaag ze aan (de verantwoordelijke)

 2. TD

  “van de straten worden gehaald en teruggestuurd naar het land van herkomst”

  Helemaal mee eens,maar met onze humane en empatische overheid gaat dat niet gebeuren,er komt wel weer geldverslindend meer toezicht en aandacht voor deze bevolkingsgroepen!
  Het gaat helemaal mis met de import van die woestijnratten,de grenzen moeten inderdaad dicht!!

  1. Giovi

   Sterker nog; die messenstekende woestijnratten moeten uitgewezen worden en teruggestuurd worden naar hun prehistorische woestijncultuur. De rest van de Nederlandse (NOT) IS-haatbaarden die nu nog daar zitten moet ook daar (in Syrië en Irak) berecht worden geheel naar hun eigen zo verheerlijkte Islamitische shariawetgeving. Dus stenigen en ophangen dat addergebroed. Ze hebben de Nederlandse (Europese) samenleving afgezworen en zullen daar nu de hun zo verheerlijkte consequenties voor moeten aanvaarden. Allah is mild. Hun koters mogen worden opgevangen in liefdevolle, Nederlandse pleeggezinnen.

 3. umhnz

  Een pro-PVV artikel.
  Omzetarmoede?

 4. F. Domela Nienhuis

  Kunnen we de staat niet aanklagen voor het in gevaar brengen van de veiligheid van de Nederlanders en de staat dwingen tot de grenzen te sluiten voor deze primaten en hen te repatriëren naar de woestijn terug? Een soort urgenda…

 5. F. Domela Nienhuis

  Wat zal @MichaelVdGaliën hier nou van vinden..? 🙂

 6. Jumping

  Inderdaad F.Domela Nienhuis.
  Rutte moet worden aangeklaagd, als MP van Nederland, is hij mede verantwoordelijk, voor de veiligheid van de Nederlanders.
  Hij heeft de grenzen open gezet.
  Stem in Mei een anti EU partij.

 7. DeBruijn

  Hier in de buurt hebben Syriërs ook met mensen elkaar bewerkt. Werden niet eens opgepakt voor het feit, geen gevangenisstraf, geen boete, noppes.

  Ook kindhuwelijken komen sinds hun komst meer voor in Nederland.

  Dit gaat vaker gebeuren, in Duitsland is het geweld en criminaliteit ook gestegen na het ‘Wir Schaffen es’.

 8. Toverkol

  Waarom nu zo’n kostbare oplossing ?

  1. PMG

   Welke kostbare oplossing? Wat denk je dat 1 Syriër ons kost per maand?

   1. PMG

    Wat geeft de overheid (lees: wij, de belastingbetalers) uit aan de opvang van asielzoekers …

    Kosten individuele asielzoeker. De kosten van het COA voor het opvangen van asielzoekers in een AZC zijn ongeveer € 37.300 per persoon per jaar.

    Het bruto modale inkomen wordt volgens het CPB voor Jan Modaal in 2019 geschat op € 36.000.
    Als gemiddelde Nederlander kun je dus in je eentje niet eens 1 asielzoeker bekostigen (denk ook aan de inkomsten belasting en premies die nog van die 36 duizend af gaan)

 9. PMG

  Uitzetten die hap, wij zijn deze losers niets verplicht en ze kosten handenvol geld, alle Syriers terug naar het nu o zo mooie en veilige Syrie en terugbetalen wat ze van ons gekregen hebben toen ze hier waren.
  Wanneer ik in een hotel slaap en eet krijg ik aan het einde van mijnverblijf ook de rekening gepresenteerd.
  Ze kwamen hier niet op uitnodiging om te komen logeren maar stonden gewoon op de stoep, nu vertrekken!!!

  1. Satty

   Jawel uitvreter jij hebt nergens recht op.

   1. edoc431

    En jij nog minder je bent nog te duur voor de zuurstof die je inademt zeikwijf

   2. Veteraan

    Nog even een reactie dan voor de afwisseling Umfufu want je bent je pillen weer vergeten en vanochtend nog gekker dan anders en dat moet beloond worden.
    Afrika was van de Afrikanen en bewust levende blanke boeren, toen ging het goed.
    Nu is het alleen van dictators die het verkocht hebben aan Chinezen, Russen en Arabieren en krijgen Afrikanen waar ze op gestemd hebben.
    Europeanen hebben daar vooruitgang gebracht en zijn daar ook voor betaald zoals het hoort. Verder sturen we al 50 jaar ontwikkelingshulp terwijl de Afrikanen zich blijven vermeerderen en te lui zijn om aan te pakken.
    Er zijn alleen maar dictators, hoort bij het ras dat ze hiervoor kiezen.
    En niemand gaat voor een tribunaal komen te staan maar ze gaan wel, langzamerhand, de macht krijgen. De redders van onze maatschappij gaan de fouten herstellen en al die gelukszoekers eruit werpen.
    Verder zal er steeds minder geld naar Afrika gaan voor hulp, jullie hebben voor Chinezen e.d gekozen en die zijn niet zo soft en Europeanen hebben het wel gehad na al die jaren van misbruik en discriminatie naar de blanken.
    En jij hoort daar bij Umfufu, je reageert wel veel maar je bent niets waard.
    Een soort klagend, scheldend, gestoord nietswaardig mens.
    Ooit komt de tijd waarop we jou ook terugsturen naar je eigen misbruikende soort.
    Tot die tijd hoop ik dat je toch eens van een brug af springt in één van je gekke buien.

    1. Satty

     Dom antwoord. China is jullie hondje. Domme soldaat.

   3. Onzin456

    Een negerin die over rechten begint! Haha

   4. AS210854

    Satty, langzaam laat je, je ware gezicht zien.

    1. Satty

     Langzaam?dit is vanaf het begin mijn standpunt. Jij als haatkoppie wil de beschaving vernietigen.

     1. Batavia

      Satty jij hebt aan alles een hekel een echt oikofoob-.

 10. Korporaal Monty

  “Syriërs met messen en riemen”

  Waarom richt Wilders zich nu op Syriërs met messen en riemen?

  Zijn Marokkanen, Turken, Antillianen, Surinamers en moslims met messen niet net zo gevaarlijk?
  Hoe gaat Wilders dit aanpakken? Alle lichtgetinten verplich fouilleren opstraat?

  1. IJsbrand Koudvuur

   Rustig aan Korporaal Monty, het is Wilders maar.
   Die praat nogal vaak onzin. Soms niet, maar wel héél vaak.

 11. Satty

  Europa is van Afrika. Er is ruimschoots voor betaald. Geert en Thierry zullen voor een tribunaal gelijk aan Neurenberg komen te staan als de misdadigers die ze zijn. De schrijvers als engelbart en karskens ook.

  De fascisten zijn weer uit de riolen gekropen.

  1. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok!

  2. DeBruijn

   @ Satty

   ZUCHT!

  3. Peter Oudshoorn

   De paranoia-aanval bij Satty is vanochtend wel heel hevig.

  4. DeBruijn

   @ Satty

   Wat een domme opmerking weer, Syrië licht in Azië. Maar dat maakt jou helemaal niets uit, je roeptoetert maar wat, zoals meestal. Als iemand jou iets vraagt, zoals ik gisteren, dan negeer je de vraag gewoon, omdat je geen antwoord kunt geven. En als iemand je erop aanspreekt, dan doe je net of je neus bloed.

   Inmiddels zal je veel bloed verloren hebben als je neus zo vaak bloed.

   1. Satty

    Ik heb jou gisteren geantwoord.

    Europa is eigendom van Afrika.

    1. DeBruijn

     @ Satty

     Je hebt niet geantwoord, doe je steeds niet. Je gaat dan over op een ander onderwerp omdat je klem zit.

     Help jij eerst je kinderen of ouders of iemand van 5000km ver weg? Heb je niet geantwoord.

     Weet je wat ik ga doen, ik zet mijn werk voor Kenia en Oeganda stop. Ik ben dat gezeik zat. Mensen waarderen de hulp toch niet. Jij hebt mijn ogen geopend. Dank je wel. Ik zet mij voortaan alleen nog in voor Oost-Europeanen.

     Als Afrika zo geweldig is, ga dan in vrede. Ik snap niet dat je in dit kl.ote land wilt wonen. Ik weet het wel, want je bent geen Afrikaan zoals je beweert. Mijn zoon had het bij het juiste eind. Wat zei hij ook alweer Aytas is Sanskrit of zo.

    2. DeBruijn

     Satty

     En jij bent eigendom van je eigen schijnwerkelijkheid met je blauwe haren.

  5. Joop Klepzeikert

   Kruip jij dan even snel weer in je fascistische hol terug. Extreem marxist.

  6. IJsbrand Koudvuur

   Satty schreef:

   “…De fascisten zijn weer uit de riolen gekropen…”

   Nope, we worden teruggeroepen.
   Ik snap het wel…
   …is voor jou niet leuk natuurlijk.

  7. Batavia

   Satty wel eens van de survival of the fittest gehoord? Hadden de Afrikanen zelf al die machten moeten tegenhouden. Laat de moslims ook Afrika schadeloos stellen die hebben noord Afrika leeggeroofd en een deel van westkant ook en midden.

  8. Veteraan

   Nog even een reactie dan voor de afwisseling want je bent je pillen weer vergeten.
   Afrika was van de Afrikanen en bewust levende blanke boeren, toen ging het goed.
   Nu is het alleen van dictators die het verkocht hebben aan Chinezen, Russen en Arabieren en krijgen Afrikanen waar ze op gestemd hebben.
   Europeanen hebben daar vooruitgang gebracht en zijn daar ook voor betaald zoals het hoort. Verder sturen we al 50 jaar ontwikkelingshulp terwijl de Afrikanen zich blijven vermeerderen en te lui zijn om aan te pakken.
   Er zijn alleen maar dictators, hoort bij het ras dat ze hiervoor kiezen.
   En niemand gaat voor een tribunaal komen te staan maar ze gaan wel, langzamerhand, de macht krijgen. De redders van onze maatschappij gaan de fouten herstellen en al die gelukszoekers eruit werpen.
   Verder zal er steeds minder geld naar Afrika gaan voor hulp, jullie hebben voor Chinezen e.d gekozen en die zijn niet zo soft en Europeanen hebben het wel gehad na al die jaren van misbruik en discriminatie naar de blanken.
   En jij hoort daar bij Umfufu, je reageert wel veel maar je bent niets waard.
   Een soort klagend, scheldend, gestoord nietswaardig mens.
   Ooit komt de tijd waarop we jou ook terugsturen naar je eigen misbruikende soort.
   Tot die tijd hoop ik dat je toch eens van een brug af springt in één van je gekke buien.

   1. Veteraan

    Oh ja, moet er wel bij zeggen dat deze reactie voor Umfufu @ Satty bedoeld was, anders snapt ze het weer niet.

  9. DeBruijn

   @ Satty

   En natuurlijk geen woord over de messenstekers.

   Jij bent echt een extremist!

   1. Veteraan

    @ DeBruijn

    En dat is ze al een tijdje hoor, joden haten als hobby en blanken haten omdat het zo makkelijk is. Gewoon nog een akelige halve moslima die net zo erg zijn als de Arabische variant. En dan ook nog zo gek als een deur.
    En als ze nu nog een prettig karakter had en niet zo schold en insinueerde en eindelijk eens ging werken. Of desnoods nog een lekker ding was en niet zo’n vetklep.
    Zucht, maar dat zit er niet in hé, allemaal hetzelfde die lui.

    1. koeiepoep

     Voelen we ons allemaal lekker flink? Op de Bruijn na, gaat t weer lekker vol op t orgel. Als Satty eens doordraaft, haal haar dan onderuit met feiten. En als je vindt, dat dat geen nut heeft, reageer dan niet op haar. Maar dat gescheld en doodwensen is echt walgelijk. Dan kan ik wel begrijpen, dat ze ook eens terug uit haar slof schiet. Ik ken haar persoonlijk. Ze is een mooi mens. Ze heeft zelf hier al meermaals verteld, waarom ze af en toe doet, zoals ze doet. Dat wordt genegeerd. Wat ze vertelt en voor rekent klopt gewoon. De dame met familie met een psychgodingese opleiding: stop er maar mee. Als je hier al zó ver ernaast zit, is die studie duidelijk niks voor jou. Zeker, als Satty zelf al heeft verteld, wat er aan de hand is. En @ veteraan: Satty een lelijke vetklep? Laat me je vertellen, hoe ver je ernaast zit: Zóóóóóóó ver. Op een schaal van lekker en knap tot heel lekker en knap: nog iets knapper en lekkerder. Geloof me. Veel lekkerder zul je het niet vaak gaan zien.

     1. marco1

      +10 voor het opnemen tegen het doodwensen en uitschelden.

     2. Bosche draak

      Harder hielenlikken heer lans-zo-rot, ze is nog niet overstag genoeg om d’r broekje voor je te laten zakken.

      Maar het zal je ooit een keer lukken…

   2. Bosche draak

    Die hatelijke heks gewoon links laten liggen, dat ze maar gaat zwemmen met betonnen ondergoed of zo…

  10. Batavia

   DeBruijn wind je toch niet zo op voor dit mens. Zij is helemaal niet wie zij beweert te zijn. Ik heb een hele slimme kleindochter die studeert iets met psychologie en specialiseert zich in profielschetsen. Heb gevraagd om Satty eens te bekijken. Zij begon te lachen, is gewoon een autochtoon die Afrikaan speelt. Kan zij allemaal zien aan reacties hier. Ook heeft zij geen economie gestudeerd maakt daar ook veel te veel taalfouten voor. Is zeer links, extreem kun je wel zeggen. Doet af en toe of ze het met je eens is om jou aan haar kant te krijgen. Maar net als Jehova’s gaat zij over op een ander onderwerp als je ze tuk hebt.

   Voor jou had mijn kleine meid haha zo mag ik haar niet meer noemen met 21, wind je niet zo op. Meeste mensen op internet zijn niet wie zij beweren te zijn.

   1. DeBruijn

    @ Batavia

    Satty liegt inderdaad en goede vergelijking met de Jehova’s Getuigen. Het is een extremist, die verschrikkelijk gefrusteerd is of gewoon heel de dag niets te doen heeft. Zit hier van ’s ochtends tot ’s avonds. Dus een bedrijf kun je dan echt niet leiden.

    Welke iinkse extremist heeft wel een bedrijf kun je ook vragen.

  11. Punt50

   @ Satty

   Zoek hulp! Je spoort niet.

 12. Jumping

  Het gros van de Media durft de afkomst van de buikprikkers niet te melden.
  Stem in Mei een anti EU partij.

 13. Hartenheer

  Niet veroordelen, gelijk een enkele reis naar hun geboorte land.
  En hun leven lang niet meer welkom. {Wordt weer tijd dat er douane komt}

 14. Toon Boekman

  Goed voorstel. Toevoegen aan de lijst met PVV pluspunten.

  De lijst met minpunten van Links is veel te lang geworden.
  Niet meer bij te houden. Ik geef toe, er staan doublures op.
  Dat komt vooral doordat dezelfde problemen vaak met verschillende namen worden aangeduid. Een typisch Links verschijnsel is namelijk problemen op te lossen door ze anders te gaan benoemen.

 15. Joop Klepzeikert

  Ook die zonder messen kunnen gerust terug. De oorlog in Syrië is over.
  Hun vrouwen, kinderen en ouders zijn daar nog en zijn heel langzaam begonnen met de heropbouw van hun bouwvallige huizen.
  Het is dus hoog tijd dat ze daarmee gaan helpen, in plaats van hier van ons geld lanterfanten en agressief doen.

 16. Regina

  Mensen die de wet overtreden en anderen bedreigen of het nou om Syriërs gaat of Nederlandse tokkies moeten idd opgesloten worden

 17. PMG

  Wat geeft de overheid (lees: wij, de belastingbetalers) uit aan de opvang van asielzoekers …

  De kosten (volgens de overheid) van het COA voor het opvangen van asielzoekers in een AZC zijn ongeveer € 37.300 per persoon per jaar.

  Wat is het inkomen van de gemiddelde hardwerkende Nederlander …
  Het bruto modale inkomen wordt volgens het CPB voor Jan Modaal in 2019 geschat op € 36.000.
  Als gemiddelde Nederlander kun je dus in je eentje niet eens 1 asielzoeker bekostigen (denk ook aan de inkomsten belasting en premies die nog van die 36 duizend af gaan)

 18. JohanD

  Dit komt nooit meer goed, niemand durft meer naar die speelplaats. Messen zijn doodnormaal bij onze moslim vrienden, In Amsterdam west wilden 8 jarigen mij ook al beroven met een mes in hun hand dus woon daar niet meer, gevlucht voor vluchtelingen.

 19. NoDoubt

  Er zijn mensen die het verschil niet weten tussen patriottisme en nazisme. Wie in het kabinet beschermt de eigen bevolking. Onze historie wordt te grabbel gegooid. Onze eigen burgers kunnen niet eens worden bescherm door deze ‘kansenpareltjes’ . Overal voedselbanken, de zogenaamde statenlozen krijgen 500euro/maand op een creditcard. En de acties van de Islam wordt onder het tapijt geveegd als verwarde mensen. Maar Islam brengt alleen maar haat, dood en verderf zo gauw er een imam vanuit het buitenland wordt aangesteld. Ook Rome stond in brand.

 20. RS

  Op NU.nl kan men hierop Niet reageren. Heb ze gisteravond gemaild dat er MEER BERICHTEN waren waar uit bleek dat de dader(s) gepakt waren en wie de daders waren, maar nog steeds kan men niet reageren op NU.nl

 21. Kristalix

  Eens met Wilders!
  Oppakken, vliegtuig in en boven IS gebied af parachuteren. Direkt!

 22. Niet L niet R

  Helaas hebben wij een totale linkse regering, en die maakt zich meer druk om dit soort tuig!
  Linkse elite knuffelen dit soort!

 23. Godefroy France

  HULDE VOOR GEERT WILDERS
  VRIJHEIDSTRIJDERS VOOR ONZE NORMEN WAARDEN,,
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,MET GEVAAR VOOR EIGEN LEVEN

 24. Wtf60

  in het kabinet zal zeker weer geroepen worden:er komt een onderzoek hoe dit kan gebeuren. en verder niets. over naar de orde van de dag.

 25. Thom

  Veel Syriers zijn getraumatiseerde mensen en vanuit deze stoornis zullen ze vaker gewelddadig zijn. Als deugzaam mens zijn we verplicht anderen te helpen. Geef ze ondanks de woningnood een mooi ruim huis, maar ook ruim voldoende geld en werk . Immigranten zullen in hun functioneren dan tot bloei komen. Nederlandse kinderen kunnen best langer bij hun ouders blijven wonen. Laten wij fietsen en schenk ze onze auto! Europa is niet van Afrika, maar ook niet andersom. We kunnen vanuit Europa ook best uit Afrika halen wat we nodig hebben. Een wereld voor iedereen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.