Geniepige D66-eurofiel Jetten misbruikt klimaat voor EU-machtsgreep: ‘Bescherm natuur en dieren, meer geld naar EU!’

Aangezien het klimaat tegenwoordig letterlijk en figuurlijk zo’n hot topic is, wil D66-leider Rob Jetten dat we allemaal meer gaan betalen aan Brussel. Zo probeert hij een modieus thema te kapen voor een aloud D66-stokpaardje: Nederlandse soevereiniteit uithollen ten faveure van Brusselse machtswellust.

Heel sneaky weer van onze robo-Rob, maar helaas pindakaas doorzien we zijn stealthy pro-EU-plannetjes gewoon prima voor wat ze zijn: oude wijn in nieuwe zakken, en verder verandert er dus. Althans, niet aan de koers van het beleid: die is altijd alleen meer meer, méér, méééééér Europa. En dat wordt alleen maar erger als het aan D66 ligt, want door het klimaat is het – plaatje van een zielige neushoorn erbij – alleen maar noodzakelijker geworden dat de Nederlandse belastingbetaler krom gaat liggen voor Brussel.

Dat kondigde Rob Jetten vanmiddag dus aan op social media. We zouden Europa “hard nodig” hebben voor “onze toekomst”. We moeten een “wereldwijd natuurakkoord” sluiten om de dieren “écht” te beschermen. En om het even af te maken moet er dus ook “meer geld naar de EU, zodat we grote uitdagingen samen aanpakken.”

Ha, nice try! Nederland is al één van de grootste nettobetalers van de hele EU. Jaarlijks boeken we miljarden en miljarden over naar Brussel die we nooit of te nimmer terugzien. Wel wordt onze pulsvisserij verboden en worden we verplicht onze WW-uitkeringen te exporteren, waarmee misbruik in de hand wordt gewerkt. Betaal een boel, en bereik maar een beetje. Dat werk.

En nu moeten we dus onze jaarlijkse EU-bijdrage nóg wat opschroeven, zodat Rob Jetten zichzelf straks kan uitroepen tot de redder van de uil en de olifant. Ondanks dat al dat Nederlandse geld zal blijven steken in Brusselse bureaucratie en Italiaanse spilzucht.

Hoe simpel denken ze bij D66 dat we zijn?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Mars020

  Wanneer krijgt die Jetten nu eindelijk haar onder zijn kin en de baard in zijn keel?. Dat groene broekkie neemt toch niemand serieus.

 2. Mars020

  Wanneer krijgt die Jetten nu eindelijk haar onder zijn kin en de baard in zijn keel?. Dat groene broekkie neemt toch niemand serieus. Stelletje linkse softies..

  1. Hartenheer

   Dan moeten eerst zijn ballen inzakken. 😀

 3. Tman

  ‘om onze natuur en dieren écht te beschermen’
  Dan lijkt mij alle open velden in Nederland volproppen met zonnepanelen en windmolens tegenstrijdige handelingen.
  Dat kereltje is niet bij zinnen,en zegt alles wat in zijn hoofd opkomt!

  1. Zouaaf

   Hij is de levende Ccleaner Pro die ons milieu schoon houdt/schoon wil houden.

 4. struisvogelpolitiek

  Het milieu, klimaat, opwarming, natuur allemaal items van Groen-Links en nu gekaapt door D66 met de hoop om kiezers weg te kapen van Groen-links. Kan die Jetten behalve zijn eurofiele krankzinnigheid niets anders bedenken. Groen-Links stemmers zijn al zo geïndoctrineerd door de Messias Klaver en zijn apostelen dat zij nooit bij die sekte weggaan. Dus Robbie Jetten, verzin eens iets waar Nederland echt iets aan heeft.

  1. Vliegenvanger

   Waar Nederland echt iets aan heeft zijn: Dram66 + groen extreem-links ontmantelen.
   Partijen die Nederland alleen maar armer maken.

 5. Blokkeer-Fries

  Het wordt tijd voor een wereldwijd akkoord om deze linkse vliegzieke GroenLinks naprater, een vliegverbod te geven en in de dierentuin op de afdeling invasieve exoten ten toon te stellen.

 6. Ome Wim

  Slim ventje die Jetten, volgt het voorbeeld van januskop Rutte, voor het geval het niets met hem gaat worden in de Nederlandse politiek wat er dik in zit, begint bij voorbaat al met hielen likken en gunstig stemmen van Brussel waar voornamelijk gesjeesde en uitgerangeerde politici nog voor een riant betaald luizenbaantje terecht kunnen voor “bewezen diensten”, het klimaat, de natuur, de dieren(?) en de Nederlandse burger interesseren hem geen donder, een riant (over)betaald baantje zonder echt te moeten werken komt op de eerste plaats, precies als zijn voorganger Pechtold die financieel weer ruim onder de pannen is dankzij het “old boys network”.

 7. DeBruijn

  De EU stoot zelf heel veel CO2 uit met het vervoer van en naar Straatsburg.

  Stop dat en dat geld kun je voor de natuur besteden.

 8. Punt50

  EU heeft ons nodig, netto-betalers die niks in te brengen hebben.. Maar wij hebben EU niet nodig.

  1. Toverkol

   ++++

 9. Toverkol

  Het kan en is zo simpel, minder asielzoekers toelaten….
  Minder huisvesting nodig = meer natuur = minder CO2 = meer geld overhouden.
  Hier hebben we de EU zeker niet bij nodig !

  1. Hartenheer

   +1

  2. Joop Klepzeikert

   Zodra Nederlandse roverheid stopt met gratis geld, zorg, onderwijs, paspoorten en huizen uitdelen gaat en blijft 98% van dat allochtuig weg. Hoeven er geen huizen meer bijgebouwd te worden en reduceren we zo al 20% CO2.
   Met ongeveer 10% van het geld wat er dan over blijft kopen we de CO2 uitstoot af en kunnen belastingen en premies minstens 50% verlaagd worden, waardoor iedereen ineens wel geld voor een elektrische auto en zonnepanelen over houdt.

  3. DidiMadloba

   Wie terecht een beroep doet op asiel is een vluchteling. We hebben afgesproken die op te vangen omdat we geen herhaling willen van de toestanden uit 33-45 toen vluchtende Joden nergens welkom waren – behalve in Auschwitz.

   1. Rien Noppen

    Zo eenvoudig ligt het inderdaad, Didi.

 10. poldi

  Iedere keer als ik hem zie en hoor praten dan gaan mijn tenen krommen.
  Wat een irritant en walgelijke manneke zonder uitstraling is dat toch.

 11. Pescador

  Kan nu echt niemand die snotneus eens op zijn plaats zetten?
  Zitten er dan alleen maar imbesielen in D66?

  1. Rien Noppen

   Nee, er zitten ook geen imbecielen.

   🙂

 12. Hartenheer

  Meer, meeeeeeeeeeeeeeer Europa

  Is dat een doodskreet, omdat ze zelf in Nederland niets meer betekenen?

  1. Dik

   @Hartenheer: Een stem op D66 is een stem op Brussel en de ondergang van Nederland.

   1. DidiMadloba

    Mooi toch? Dat is de enige manier om van het “partijkartel” af te komen.

 13. F. Domela Nienhuis

  Bescherm jezelf en je eigen leefomgeving en je eigen zuur verdiende loon naar hard werken: Stem D’66 weg!

  1. Dik

   #stemzeweg

  2. Joop Klepzeikert

   Beter het hele partijkartel wegstemmen. Die geven ons geld gezamenlijk weg aan elite en andere klaplopers die niets voor hun geld wensen te doen.

 14. Joop Klepzeikert

  Socialisten zijn geen haar beter dan communisten. Die willen alles van hard werkende mensen afpakken en dat verdelen onder elite en andere parasieten, zoals dat in Nederland al decennia steeds erger gedaan wordt.
  Zolang Nederland zo stom blijft om op socialisten, ja ook VVD, CDA en D66 zijn socialisten, te blijven stemmen zal dat steeds erger worden.
  Net zo lang tot werkende mensen niets meer hebben en de elite alles. Tegen die tijd trekken de elite ook de stekker uit alle vormen van gratis geld voor de klaplopers.
  Pas dan gaan die klaplopers ook eindelijk zien dat ze het verkeerd gezien hebben.

  1. DidiMadloba

   Sociaal-democraten zijn nog democratisch, communisme is een ideologie die alleen in een dictatuur met grof geweld te handhaven is.

 15. 298SQ

  De EU is grenzeloos uitgedijd en verworden tot een volstrekt ondemocratische moloch. Het is een achterhaald bestuursmodel.
  Ik ben actief lid van het FVD.
  We hebben inmiddels ruim 36.000 leden
  Lang leve het Forum voor Democratie.

  1. DidiMadloba

   U bent verkeerd geïnformeerd. De EU mag zich alleen bemoeien met zaken die beter internationaal kunnen worden geregeld. Anders is zelfs een gang naar de rechter mogelijk.

 16. Lecram

  Voor het eerst ga ik op een partij stemmen die tegendruk wil geven aan EU, wat mij betreft is het al te ver doorgeschoten. Ik stoor me steeds meer aan mensen die nog meer EU willen. Waarom wil je met je volle verstand invloed overhevelen naar een instituut in Brussel? Zelf zie ik overigens geen voordeel aan een NExit, maar voorlopig ben ik wel voorstander van minder, minder, minder EU.

 17. DidiMadloba

  Ik dacht bij de foto aan een bijschriften wedstrijd: Jetten wordt tegen zijn zin verliefd op leuke meid in campagneteam.

 18. Dik

  Het is wel een knapperd hoor:

  i.imgur.com/emVFKy0.jpg

 19. Pescador

  Het wordt tijd dat we in nederland eens een geel hesje aantrekken, een snotneus laten mee regeren is al net zo erg als een klein kind die de eurofielen moet vertellen wat ze met het klimaat moeten, ik ben op dit moment in munchen en als ik om mij heen kijk zie ik heel veel groen in de stad, maar zelfs dat zien ze niet in nederland

 20. F. Domela Nienhuis

  Simon Rozendaal: ‘Dit is het best bewaarde geheim energietransitie’

  ROBBERT VAN RIJSWIJK 23 APR 2019 CULTUUR

  Simon Rozendaal (Schiedam, 1951) is wetenschapsjournalist en erelid van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV). Deze week verschijnt zijn boek Warme aarde, koel hoofd. We spreken Rozendaal in café De Ooievaar te Rotterdam-Delfshaven.

  Zeg, waar gaat uw boek over?
  “Dit boek is een poging om rationaliteit aan te brengen in de emotionele en soms hysterische klimaatdiscussie. Daarmee kom ik uit op drie punten:
  Ja, de aarde warmt op, geen enkele twijfel daarover.
  Ja, dat komt vermoedelijk voor een belangrijk deel door de mens.
  Maar, op dit moment kunnen we niet ontzettend veel doen tegen klimaatproblemen die in toekomst misschien zullen ontstaan. Dat komt omdat de energiebronnen die we prefereren, zon en wind, eigenlijk niet aantrekkelijk zijn. De aantrekkelijkheid van een energiebron wordt bepaald door de energiedichtheid, hoeveel energie er in die bron zit.
  Dit is het best bewaarde geheim van de energietransitie, je hoort er bijna niemand over. In kernenergie zit per hoeveelheid ongeveer een miljoenmaal zoveel energie als in fossiele brandstoffen, waarin weer honderd- tot duizendmaal zoveel energie zit als in windmolens en zonnecellen. Daarom zijn zon- en windenergie niet echt duurzaam en is de CO2-uitstoot er heel lastig mee te verlagen. Bovendien hebben we ook nog geen manier om die energie op te slaan.”

  Wat zijn uw alternatieven?
  “Met kernenergie zouden we de CO2-uitstoot veel beter omlaag kunnen brengen, maar dat willen de mensen niet.
  Universiteiten moeten dus op zoek naar nieuwe energiebronnen, naar nieuwe opslagmethoden, en naar manieren om CO2 uit de lucht te halen. Daar gaat echt nog wel zo’n tien, twintig, dertig jaar wetenschappelijk onderzoek overheen.”

  U verdedigde vorig jaar een tweet van Thierry Baudet over het klimaat. Daarop volgde nogal wat kritiek.
  “Het debat is ontspoord en de naam van Baudet roept ellende op. Ik denk nog steeds dat ik op elk punt gelijk had.”

  Wat is de mooiste zin uit het boek?
  In Bordeaux eten ze een eitje bij het ontbijt en in Nantes gaan mensen naar hun werk.

  “Daarmee refereer ik aan een rapport waarin het KNMI aangeeft dat Rotterdam en Amsterdam per 2050 het klimaat van Bordeaux en Nantes hebben. So what? Daar valt prima te leven. Het valt tot nu toe allemaal mee. De gevolgen van de klimaatverandering worden waanzinnig overdreven. Voor zover de opwarming een probleem is, is het een probleem aan de polen en in de Himalaya.”

  ‘Dát is mijn handicap, ik ben intellectueel eerlijk.’

  En de slechtste?
  “Geen, ik houd van mooi schrijven.”

  Hoe snel schrijft u zo’n boek?
  “In een half jaar. Dat was alleen maar mogelijk doordat ik al veertig jaar over dit onderwerp schrijf.”

  Hoe ziet een gemiddelde schrijfdag eruit?
  “Ik heb diep ontzag voor de nacht. Het is verbazingwekkend wat er ’s nachts in je hoofd gebeurt. Ik sta meestal op zodra het licht wordt – zonder wekker – en bijna elke ochtend word ik wakker met nieuwe inzichten, blijk ik oplossingen te hebben voor een probleem. Die noteer ik dan snel. Pas na de krant en de e-mails begin ik met schrijven. ’s Middags golf ik graag. Ik ben geen goeie, hoor; mijn handicap is negentien.”

  Wat is de ergste tegenslag die u te verduren hebt gekregen tijdens het schrijven van dit boek?
  “Ik word nogal eens een klimaatscepticus genoemd, of zelfs een klimaatontkenner. Dat ben ik niet. Mensen mogen me noemen zoals ze willen en ik ben het inmiddels gewend, maar het is wel vervelend. Ik laat het niet heel makkelijk van me afglijden. Het label is bedoeld om me te kwetsen en te diskwalificeren. Terwijl ik juist probeer te depolariseren. Daarbij twijfel ik alleen aan het huidige klimaatbeleid.”

  En hoeveel verdient u hier nou mee?
  “Ach, een portie bitterballen. Voor het geld doe ik het niet. Dan zou ik moeten schrijven dat de wereld morgen ten onder gaat. De Amerikaanse journalist David Wallace-Wells schreef het boek The Uninhabitable Earth en wordt in Nederland door vijf kranten geïnterviewd en is een uur op tv. Ik ben daar te eerlijk voor. Dát is mijn handicap, ik ben intellectueel eerlijk.”

  Wie zijn uw favoriete Nederlandstalige schrijvers?
  “De broers Van het Reve. Gerard spreekt voor zichzelf. Karel van het Reve schreef zulke prachtige eerste zinnen, stuk voor stuk briljant.” Citeert: “‘Als jonge jongen heb ik altijd gedacht dat Karl Marx en Karl May één en dezelfde waren’ (uit Een dag uit het leven van de reuzenkoeskoes, 1979 – RvR).
  Laatst ben ik een column (voor Elsevier Weekblad – RvR) nog begonnen met de zin: ‘Uitsterven is nooit leuk, natuurlijk’. Dat is eigenlijk gewoon gejat, een zin die daarop leek las ik ooit bij Karel van het Reve.”

  Tot slot: op het huis van welke schrijver zou u wel een precisiebombardement willen laten uitvoeren?
  “Ik geloof dat bijna alles in de wereld de goede kant op gaat, maar er zijn een paar uitzonderingen. Eén daarvan is dat mensen steeds minder lezen. Schrijvers zijn een bedreigde diersoort geworden. Ik bombardeer dus niemand.”

  Warme aarde, koel hoofd. Kanttekeningen bij de energietransitie is verkrijgbaar bij Uitgeverij Atlas Contact.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.