Gentleman Hiddema (FVD) toont corrupte Graus (PVV) hoe het moet: ‘Teveel betaald? Ik schaam me, ik geef het terug!’

Terwijl PVV’er Dion Graus zichzelf ingraaft in leugens en complottheorieën, geeft FVD-Kamerlid Theo Hiddema gewoon eerlijk toe dat hij misschien onterecht heeft geprofiteerd van de woonkostenregeling van de Tweede Kamer. Hiddema gaf op in Maastricht te wonen, maar is bijna de gehele tijd in Amsterdam. Alles wat hij de afgelopen twee jaar teveel heeft gekregen, dat zal hij terugstorten, zo beloofde de nummer 2 van FVD.

Het is niet de week van PVV-Kamerlid Dion Graus, kunnen we wel stellen. Gisteren bleek dat de kerel vermoedelijk al tien jaar elke maand onterecht €1000 extra ontvangt van de belastingbetaler, doordat hij fraudeert met z’n woonplaats. Volgens de administratie van de Tweede Kamer is dat Heerlen (ver weg, dus veel geld), maar in werkelijk dus Leidschendam-Voorburg (dichtbij, weinig geld). Graus slaat allerlei bizarre teksten uit om zijn onschuld te bewijzen: hij zou vaak in vermomming over straat gaan, en van de NCTB een GPS-tracker moeten dragen. Ook mag hij niet ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie, en dreigt hij EenVandaag aan te klagen vanwege de scoop.

Het is natuurlijk allemaal even stompzinnig en ongeloofwaardig. Wat dat betreft kan de dierenvriend van Geert Wilders wel wat leren van Theo Hiddema van het Forum voor Democratie. Hiddema was zich van geen kwaad bewust, maar bleek Maastricht te hebben aangevinkt bij zijn Kamer-entree waar dat eigenlijk Amsterdam had moeten zijn. Hiddema begraaft zich niet in allerlei complottheorieën. Die geeft gewoon aan dat hij misschien wel een fout heeft gemaakt, dat hij zich diep schaamt.

En – belangrijker – dat de belastingbetaler al het onterecht ontvangen geld gewoon retour kan zien in de schatkist. Hulde:

Ook Theo Hiddema van Forum voor Democratie zou te veel vergoeding hebben gekregen. Hij heeft zijn adres in Maastricht opgegeven terwijl hij vooral in Amsterdam verblijft. Daardoor kreeg hij van de Tweede Kamer een hogere vergoeding voor het regelen van verblijfskosten voor tijdens het doordeweekse werk dan Kamerleden die wel Amsterdam als woonplaats opgeven. „Het was dat Jeroen ernaa vroeg: hoe zit dat bij jou”, zegt Hiddema over zijn persvoorlichter Jeroen. „Toen zijn we het nagegaan. Wist ik veel.”

Hiddema zegt dus dat hij dacht niks verkeerds te doen. In de Volkskrant zegt hij over hoogleraar Voermans, die stelt dat Hiddema zich had in moeten schrijven in Amsterdam omdat de politicus daar tweederde van de tijd is: „Maar als die Voermans tegen mij zegt dat ze voor mij te gul zijn geweest, dan schaam ik me kapot en dan zeg ik: hier heb je het geld terug.”

Kijk, Graussie. Daar valt nog een heleboel van op te steken, zo’n verklaring!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Catalaanse kok

  Ik stel voor om Hiddema bij deze alvast heilig te verklaren.
  .
  Oh, wacht even, hij heeft criminelen verdedigd en ervoor gezorgd dat zij hun terechte straf vaak zijn ontlopen.
  Oh, waren het misdadigers? Dat heeft hij vast en zeker niet geweten en er was ook niemand die het hem verteld heeft, anders had hij dat vast en zeker niet gedaan.

  1. ZiggyStardust

   Ik stel voor dat als jij ooit een advocaat nodig mocht hebben, je het gewoon zelf maar uitzoekt zonder advocaat.

   1. edoc431

    Je houd een zuigtrol in leven Ziggi beter is het om het te negeren daar hebben ze een bloedhekel aan .

  2. Rien Noppen

   Criminelen hebben recht op verdediging in de rechtszaal, Catalaanse kok. Het is onzin advocaten te verwijten deze rechtsstatelijke functie te vervullen.

   1. Catalaanse kok

    Natuurlijk hebben criminelen recht op een verdediging.
    Alleen ik hoef dat soort figuren niet als volksvertegenwoordiger.
    Advocaten, beloven gouden bergen, bij nader inzien ligt het toch anders, helaas kunnen we weinig voor u doen, hier is de rekening.

  3. Tguard

   @kok u begrijpt niets van het recht. Wanneer iemand volgens onze geldende wetten niet kan worden berecht dan is diegene niet strafbaar. Wat een onzin om dat een strafadvocaat aan te wrijven.

   1. Catalaanse kok

    Hartelijk dank voor uw verhelderende uiteenzetting.
    Eindelijk begrijp ik het.

 2. Jumping

  Ik hoorde net op de soos, dat Peter R als onafhankelijk persoon, alle Kamerleden zowel van de 1 als 2 Kamer, tegen het avondlicht gaat houden.
  Daarna volgt, de rest van Nederland.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 3. m.van.rosmalen

  Moet deze schijnhelige clown zeggen met z’n misselijk beroep.
  Iemand is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is toch?
  Moet hij tich wete.
  En dan nu in 1 x zo van leer trekken terwijl al die klootzakken daar in de kamer niet zuiver zijn
  Waar was advocaatje drinken maar toen eigenlijk????
  Samenwerking met de PVV laat me niet lachen
  Wat hebben ze jullie hier voor de gek gehouden om je dood te lachen.
  Word hoog tijd dat deze seniele advocaat de zorg ingaat.

  1. ZiggyStardust

   Ik stel voor dat jij de zorg in gaat. Aan je schrijven te zien ben je al licht dementerend.

   1. m.van.rosmalen

    Tja Ziggy
    De waarheid is hard.

 4. Joop Klepzeikert

  En maar blijven bashen, terwijl er geen enkel bewijs tegen Graus is. Houdt daar toch eens mee op. Staat heel erg dom om mensen te beschuldigen zonder bewijs.

 5. ikweetwatikwil

  Hiddema is niet voor niets advocaat. Die weet van wanten. Regelmatig sluwe wanten. De verkeerde (zo ervaren zij dat) aandacht van de FVD afleiden naar de PVV.
  Is Hiddema nu zo dom, of houd die zich dom. Hiddema, daar trappen we niet in. Ach Tim , is het al bewezen dat Graus een fraudeur is?

  1. Robert75

   Nee dat bewijs is er niet. Maar het gaat ook niet om de feiten en of Graus nu wel of niet onrechtmatig geld ontvangt. Het gaat ze namelijk om het feit dat Graus kamerlid is van de PVV. Ze zoeken een stok om mee te slaan en om de PVV zwart te kunnen maken in de media.

   Binnenkort waait het over en je hoort er geen hond meer over. Maar dat is niet belangrijk. De schade is al aangericht.

 6. Beukman

  Een advocaat die geen benul heeft dat hij jaarlijks vijftien ruggen te veel heeft gepakt, wie gelooft dat?

  Een gewone man die per ongeluk een paar tientjes inkomsten vergeet te melden op zijn belastingformulier krijgt een boete, maar hoe zit het met parlementariërs die “per ongeluk” foutjes in hun enorme financiële voordeel maken?

  Naast Hiddema en ridder Graus zullen er vast nog meer worden ontdekt die een scheve schaats rijden. Ik voorspel dat geen van hen per ongeluk heeft opgegeven dat ie juist dichterbij woont dan in werkelijkheid het geval is. Het is altijd in hun voordeel.

 7. Robert75

  Als er eentje Riant leeft dan is het dus wel Hiddema. Die heeft een dubbel inkomen namelijk. Die heeft gewoon een salaris omdat die politicus is maar daarentegen ook een salaris omdat die nog steeds advocaat is.

  1. Hartenheer

   Ja en?
   Als jij had gestudeerd en twee banen zou kunnen hebben, wat let je?

   1. Joop Klepzeikert

    Zelfs zonder studeren kun je stevig meer verdienen dan een advocaat en politicus bij elkaar.
    Een goede computerprogrammeur, wat je al met een goedkope online cursus kunt worden, verdient stevig meer. Iemand met een garagebedrijfje met een man of 5 in dienst houdt per jaar al ruim meer over dan onze minister-president.

   2. Robert75

    Je moet jezelf de vraag stellen of het wenselijk is dat een politicus buiten de politiek om nog andere functie zou mogen bekleden. Wettelijk gezien is dat mogelijk maar dat zou ze eigenlijk moeten afschaffen. Aangezien je daarmee een dubbel belang dient. Je hebt een politiek belang maar daarentegen ook een zakelijk belang. En dat kan belangenverstrengeling in de hand werken.

  2. Joop Klepzeikert

   Dat zal stevig tegenvallen. Door zijn werk in en rond de tweedekamer kan hij heel wat minder strafzaken doen, waarmee hij behoorlijk meer zou kunnen verdienen als kamerlid.
   Een advocaat van zijn statuur rekent zo’n €1000,- per uur. Ongeveer de helft daarvan zijn kosten, van de overige helft gaat ook de helft af aan belastingen en premies. Reken dan maar uit hoeveel zo’n advocaat meer verdient dan een politicus.

   1. DidiMadloba

    Hiddema is strafrechtadvocaat en dat is echt niet zo lucratief.
    De echte topadvocaten zitten in fusies en overnames, zetelen aan de Zuidas, en komen over de vloer bij Raden van Bestuur van multinationals.
    Die bedanken feestelijk voor een baan in de politiek.

   2. Robert75

    Ach het is gewoon een ongeloofwaardig verhaal. Hiddema krijgt dus 24.000 Euro per jaar maar hij weet niet waar dat vandaan komt. Dat is een beetje raar hoor. Als je zomaar 24.000 per jaar bijgeschreven krijgt dan mag ik er toch vanuit gaan dat je weet waar dat vandaan komt of niet dan? Beetje de vermoorde onschuld spelen en nu ineens niet weten dat er zoiets bestaat als een woonkostenregeling.

    En waarom geeft hij dan Maastricht op als woonadres? Want daar staat zijn advocatenkantoor. Maar in Amsterdam heeft hij natuurlijk ook gewoon een kantoor. Dus waarom geeft hij die niet op dan?

 8. Caro

  Tjonge jonge @ Tim,
  Wat. Een selectieve verontwaardiging.
  Trouwens wel fijn dat je artikel hebt geschreven na mijn bericht op jouw artikel dat npo sjournaal over Sri Lanka misleidend was.

 9. DidiMadloba

  Maar wat heeft Hiddema in Amsterdam te zoeken? Ons parlement zetelt altijd noch in Den Haag (al wordt gezegd dat dit ten onrechte is want Amsterdam is de hoofdstad en geen buitenlander begrijpt dat het parlement daarvan niet zetelt)

  1. DidiMadloba

   noch = nog
   sorry

  2. Duke

   Zijn kantoor zit in Amsterdam.

  3. Rosasolis

   @DidiMadloba. Het is terecht dat de regering in Den Haag gezeteld. Voor eeuwenlang was onze regering in Den Haag gezeteld, en was Den Haag onze hoofdstad. Totdat
   Napoleon besloot dat Amsterdam onze hoofdstad zou worden. Maar nadat Napoleon werd
   verslagen werd Den Haag weer onze regering stad. Den Haag heeft nu ook de
   Internationele Criminele Court.

 10. Tman

  Het klimaatakkoord en Marrakeshakkoord kost de Nederlandse burger en belastingbetaler onnoemelijk meer geld dan zulke akkefietjes,dat zijn pas échte maffiapraktijken om ons allen te bestelen.Met als reden,koploper en braafste jongetje in de lidstatenklas en de rest van de wereld te zijn!
  Dat is ons tenslotte simpelweg door de strot gedrukt!
  FvD en PVV moeten óók eens gaan graven in het financiële doen en laten van de nobele leden van de demoniserende partijen,dan komen gegarandeerd vrachtwagens stront te voorschijn!

  1. Rien Noppen

   Tman wil het liever niet over Graus en Hiddema hebben. De bedragen die deze helden achterover drukten zijn natuurlijk weinig geld in vergelijking met de kosten van de klimaattransitie. Waarom zou je je er druk over maken?

  2. Dik

   @Tman: Negeren is inderdaad de beste optie.

  3. Zouaaf

   ⚠️Nog iemand met een voorkeur voor faeces, een aparte liefhebberij, vrachtwagens vol !

 11. Heras

  En dit lees je dus weer niet hé op de nos site. Dat hiddema het geld teruggeeft. Als alle ministers hun bijbaantjes opzeggen, dan is die hele milieutransitie bekostigd.

 12. Dik

  “corrupte Graus”

  Nou nèh, niet netjes om iemand te bestempelen voordat iemand is veroordeeld.

 13. Beukman

  Typisch toch dat iedereen maandenlang moord en brand schreeuwde over die 55 vierkante meter van Pechtold (“penthouse”), die hij wel of niet had moeten opgeven als geschenk.

  Ondertussen betaalt de gewone man een stevige boete als hij een keer een paar tientjes inkomsten is vergeten op te geven bij de belasting, maar komt de Hiddemeester er vanaf met een advocatesk “Sorry, even niet opgelet.”

  Eens te meer blijkt dat FvD een beweging van de elite is.

  1. Peter Oudshoorn

   Ja hoor, je hebt helemaal gelijk Beuk. Tjongejonge, het is toch wat, he?

 14. Nelson1

  Check Rob Jetten ook even, woont in Nijmegen en verblijft doordeweeks in Den Haag. Nog beter check ze allemaal voor de zekerheid haha!

  1. Beukman

   @Nelson
   Dat lijkt mij ook het beste. Je zal zien dat niemand zich in zijn eigen nadeel zal blijken hebben vergist.

 15. Godefroy France

  HIDDEMEISTER FOR PRESIDENT !

 16. Rosasolis

  Je hoort niets over wat de FvD doet met al de geld dat zij van nieuwe leden krijgen, via een goedkope lidmaatschap aan te bieden. Behalve ieder week-einde een zaal ergens huren. Maar de huur van een eenvoudige zaal is niet duur. Dus wat doen
  Thierry & Theo verder met al dat geld van de leden? Krijgen enkele medewerkers een “salaris”?
  Nu moet Theo al die geld voor zijn “bescherming” in Maastricht aan de gemeente terug
  terug betalen, terwijl hij woont en “werkt” in Amsterdam.

 17. Politiek Profeet

  Dit is gewoon voor de buhne, Hiddema weet goed dat hij heeft gefraudeerd, nu even een boetekleedje aan, geheel voor zijn imago.
  Het gehele forum is een farce, opzet door de vvd, om de PVV te decimaliseren en het klootjesvolk trapt erin.
  Otten gaat de eerste kamer delegeren, word de MAN aldaar, gesteund door het grootkapitaal(de bilderbergers)en Baudet…..retteketet naar een ander bed….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.