Gestoord Marxisme Festival: ‘FVD “neofascistisch,” Baudet bezigt “naziretoriek”, “extreemrechts intimideert”‘

Zoals ieder jaar zal ook dit jaar weer een heus ‘Marxisme Festival’ worden georganiseerd in CREA in Amsterdam door de Internationale Socialisten. En evenals voorgaande edities zijn de organisatoren weer knettergek. Maar ditmaal iets gestoorder dan normaal, getuige de teksten waarmee ze hun eigen festival “aanprijzen”.

Heb je ook zo’n zin om in het weekend van 11 en 12 mei een keer of duizend te horen dat Thierry Baudet een extreem-rechtse fascist is? Ja? Kom dan naar het Marxisme Festival in CREA in Amsterdam. Daar kan je horen dat de nazi’s weer on the march zijn, en extreemrechtse krachten zich verzamelen. Volgens de Internationale Socialisten, dan :

“De Provinciale Statenverkiezingen werden gewonnen door het neofascistische Forum voor Democratie. Met zijn toespraak vol naziretoriek gaf Baudet zijn achterban zelfvertrouwen. Extreemrechts is een intimidatiecampagne gestart tegen docenten die zich schuldig zouden maken aan ‘linkse indoctrinatie’ – zij raken al in paniek van de feiten over klimaatverandering. Maar wie geïnteresseerd is in het soort marxistische scholing en discussie waar FvD-ers spontaan een beroerte van zouden krijgen moet in het weekend van 11 en 12 mei in debatcentrum CREA in Amsterdam zijn.

[…]

Door heel Europa zien we hoe extreemrechtse en fascistische partijen in opkomst zijn. Baudet gaat verder waar Wilders gebleven is en bouwt zelfbewust aan een neofascistische partij.”

En die teksten zijn nog niet eens zo erg. Ja, ze zijn gestoord, maar de organisatoren van dit Festival zijn een stel mislukte nono’s, die nooit bekend zullen worden bij het grote publiek. Wat wél ernstig is, is dat verschillende bekende politici desalniettemin hun naam willen verbinden aan deze gore drek. Ik heb het dan over Jasper van Dijk (SP) en natuurlijk BIJ1-politici Sylvana Simons en Anja Meulenbelt. Shame on them!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Satty

  Ewout van den Berg is internationaal door velen erg gerespecteerd. Ook door nette conservatieven maar die vindt je bij fvd niet.

 2. marco1

  Ik krijg niet zoheel veel mee wat er gaande is in Nederland maar het begint een beetje eng te worden dat links-rechts gedoe.

 3. Rien Noppen

  Nou, nou, Tim, het zit je wel hoog, is het niet?

  🙂

 4. Ries

  Who the f.ck is Ewout v. d. Berg?

 5. Ries

  Een linksaffer schijnt altijd overal gerespecteerd te worden. Wel erg eng he?

 6. TD

  Die uniformen zijn maar niks,neem dan liever de oude Duitse zwarte of bruine modellen incl pet,dat oogt indrukwekkender!

  1. Punt50

   @ TD

   Ja ik moet toegeven dat Hugo Boss mode beter uit de verf komt.

 7. umhnz

  In het vorige artikel werd gesproken over een jank-baby.
  Krijg sterk het idee dat meerdere politici en/of hun promotors in die categorie vallen .

 8. Dik

  Nazisme? Linksaf a.u.b.

 9. TD

  Het verbaast mij dat sommigen hun nickname hebben gewijzigd,waaruit bestaat de noodzaak om dat te doen?
  Ik bedoel dat iedereen achter een VPN dat kan,maar waarom zou je?

 10. Bart

  Ik snap die marxisten niet, Musolini was ook gewoon een marxist.

  Nazisme en facisme zijn niets meer dan marxistische stromingen.

  Kijk alle vooroorlogse literatuur er maar op na, je vind pas vanaf eind 2e wereld oorlog literatuur waarin deze als rechts geduid worden. Maar als je de programma’s en daden bekijkt zijn ze gewoon 100% links.

  Maar al geweld plegend wijst links liever zoals altijd naar de ander.

  1. Satty

   Dit is onzin. Misschien moet je lezen wat socialisme is. Wat mussolini zelf heeft geschreven en je afvragen waarom fascisten socialisten vermoorden. Fascisten willen de steun van het volk maar hebben in de basis geen socialistische kenmerken. Of is nationalisme waar op basis van ras of geloof uitsluiting gerechtvaardigd is ook socialisme? Wat deden de fascisten dan bij Franco? Socialisme gaat om klassen en niet om nationaliteit of ras. Dat is ook direct het antwoord waarom fascisme rechts is.

   1. Bart

    Ik weet dat heel goed, maar jij dus blijkbaar absoluut niet. Je doet altijd voor alsof je heel slim bent maar zelfs in de basis zit je er continue naast. Je hebt het echt nooit bij het juiste eind. Maar komt mede doordat je je baseert op na oorlogse literatuur die heel andere informatie geeft dan wat er voor de 2e wereld oorlog werd geschreven.

    Maar daar wil jij met je racistische en anti westerse houding gewoon niet aan.

    1. Satty

     Ik lees wat mussolini zelf heeft geschreven. Ik heb vrij veel van gabriele d’Annunzio gelezen. Ook bestaan er lijsten van slachtoffers, vrijwel allemaal socialisten.

     Jij komt inhoudelijk niet met argumenten behalve dat je wat onzin over mij beweert. Jij bent anti westers niet ik. Jij vindt jezelf zielig en voelt je een slachtoffer daarom noem je mij racistisch maar ook daar zul je geen sluitende onderbouwing voor kunnen geven. Jij bent anti westers omdat je Nederland en daarmee het westen niet vooruit maar achter uit wilt helpen. Je kunt gewoon de concurrentie met anderen niet op gelijkwaardige basis aan.

     Wat ik over fascisme schrijf klopt. Je kraamt de onzin uit de hoek van molineux uit. Niet onderbouwd en vergetende dat mussolini journalist was en erg veel geschreven heeft. Hij heeft namelijk letterlijk in een aantal artikelen totaal afstand genomen van het socialisme. Net als gabriele d anuzzouo een dandy en conservatief was van wie mussolini de bestuursvorm heeft overgenomen. Maar goed joh fascisme is links nu gelukkig. Conservatieven zijn trouwens ook links. Communisten rechts.

     Weet je wat overigens een goede manier is om uit te vinden wat fascisme nu werkelijk is? Je stapt een neo nazi of fascismo honk binnen en zegt: “goedenavond socialistische linkse rakkers! ”

     Misschien kun je na je revalidatie op dds een stuk schrijven over hoe dat bevallen is. Houden ze hier misschien een keer op met die onzin herhalen van jou. Jee Bart links en rechts hebben in extremen allebei verschrikkelijk kanten. Ik ben ook niet zo voor een poging om het communisme te herhalen of de Parijse commune. Misschien dat je daar gewoon eens naar kijken met een realistisch beeld. Links is niet zaligmakend en rechts ook niet, misschien de goede stukken uit beide proberen te pakken en ver van de vleugels vandaan blijven.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Satty schreef:

      “…Weet je wat overigens een goede manier is om uit te vinden wat fascisme nu werkelijk is? Je stapt een neo nazi of fascismo honk binnen en zegt: “goedenavond socialistische linkse rakkers! ”

      Misschien kun je na je revalidatie op dds een stuk schrijven over hoe dat bevallen is…”

      Hahaha!
      +++!!!
      Helemaal mee eens!
      Beste argument van de dag(nou ja, van gisteren dan)!!!

    2. Punt50

     @ Bart

     Satty is hier lokaal bekend om roeptoeteren zonder echt iets te weten, waarvan akte.

     1. F. Domela Nienhuis

      Of noem het de reactierubriek van een draadje volschijten zonder ook maar iets inhoudelijks ingebracht te hebben. Waarvan akte.

   2. Joop Klepzeikert

    Misschien moet jij eens gaan lezen wat socialisme werkelijk is en wat het aanricht. Venezuela is ook weer zo’n goed voorbeeld van socialisme.
    Alle vormen van socialisme veroorzaken allee maar ellende. Het klinkt als sociaal, maar is verre van sociaal. Socialisme betekent: Hard werkende mensen financieel uitkleden, negeren en demoniseren.

 11. Michael M

  Ja, waar in Tsjetsjenië en in andere landen de mensenrechten keer op keer geschonden worden daar hoor je die lijpos van Bij1 debielen niet. Als je echt ballen had, dan vertrok je naar die landen toe waar mensen worden gedood om niets, dan doe je wat nuttigs dan je hier stierloos te vervelen in het veilige Nederland.

  1. Satty

   Dus laten je het hier tot dat niveau zakken. Lekker man.

   1. TD

    Satty:
    Je bent graag verklarend bezig!
    Waarom wijzigen sommigen hun nickname,daar snap ik niets van!

    1. Satty

     Ban. De huisregels worden nogal selectief uitgevoerd. Ik kan er in ieder geval geen lijn in ontdekken maar maakt ook niet uit.

     1. koeiepoep

      Een ban is altijd onzin. Maar misschien wil dds wat, in hun ogen, storende elementen weren? Zou wel een vreemde actie zijn.

     2. Satty

      Yep.

     3. TD

      Ben ik dus volgens DDS een model reaguurder!

     4. IJsbrand Koudvuur

      De beste model-reaguurders zijn:

      – edoc431.
      – Ritter.
      – swetsnek. (R.i.P?)
      – Lugar CapoDik/Siemien.
      – Mevrouw Top

   2. F. Domela Nienhuis

    Zo’n soort niveau samenleving krijgen we vanzelf als we open grenzen beleid voor dit soort primaten hanteren, hetgeen jij apolegeert. Jij apolegeert toch open grenzen? Wel, als je achterlijkheid importeert, dan zal je achterlijkheid krijgen. En wie zijn de schuldigen aan het open grenzen beleid? Wie dienen zich tegenover het Nederlandse volk te verantwoorden? Ze verraden zichzelf o.a. door hun aanhoudende getrol op DDS. Wie de schoen past…

 12. biggeorge

  stelletje kansloze zijn het …

 13. Rogerio

  Ewout van den Berg zit in de organisatie van dat Marxistisch Festival en is die zielige mafklapper die op zijn Karl Marx gympen liep te protesteren bij een FVD bijeenkomst en volkomen voor lul werd gezet door aldaar aanwezigen. Deze misgeboorte is van 1986 , 3 jaar vóór de val van de Muur. Als hij net als ik in de DDR gewoond had en daar het Sozialismus van de SED had meegekregen dan had hij nu geweten dat marxisme volkomen gelijk is aan fascisme. Trouwens, als hij alstoen op die gympies in Karl Marx Stadt gedemonstreerd had was hij onverwijld minimaal 3 jaar in Bautzen opgesloten ter heropvoeding.

  1. F. Domela Nienhuis

   @Satty,

   Heb je meegelezen? 🙂

 14. Piet51

  Gelukkig mag je in Nederland zulke uitspraken over FvD, PVV, Wilders en Baudet gewoon doen. En laten we dat vooral zou houden. Dan mag op DDS tenminste ook voortdurend de naam van Rutte, Jetten, In ’t Veld, Klaver, Asscher, Macron en veel anderen ook gewoon misbruikt worden. Kritiek hebben mag, moet zelfs, ook als dat langs het randje gaat.

 15. Veteraan

  Ewout wie ?
  Wat een giller hé.
  Maar komt goed Ewoud, jouw tijd komt nog wel.

 16. Niet L niet R

  Al die mensen moeten naar Rusland gaan emigreren, ben alleen bang dat zij binnen een week geheel bevrijd van dit socialisme terug komen!

 17. Godefroy France

  RA RA HOE KAN DIT ALLEMAAL
  VRIJHEID VOOR DE BRUINHEMDEN
  BEN BENIEUWD HOE 4 MEI GEVIERD GAAT WORDEN

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.