Haatpaleis GroenLinks gaat op anti-blankentour: geen straten meer vernoemen naar “witte mannen”

De Hilversumse fractie van GroenLinks laat zich weer eens van z’n meest racistische kant zien: zogenaamde “witte mannen” krijgen voorlopig geen nieuwe straat in de mediastad, als het aan de Klaver-SJW’s ligt. Ongeacht prestaties of historisch belang mogen er de komende jaren geen nieuwe straten meer worden vernoemd naar manspersonen met een blanke huidskleur, zo vindt de partij van onder anderen Femke Halsema.

In Hilversum hebben ze alle échte politieke problemen opgelost, zo kan je wel stellen na raadsvragen van GroenLinks in die gemeente. Want anders zou je je natuurlijk nooit druk maken over zoiets onbenulligs als straatnamen… toch?

Mispoes! Zoals het een stel echte social justice warriors betaamt gaat GroenLinks Hilversum helemaal lijp op onzin en bijzaken. Zoals nu dus, die “te witte” straatnamen. Het lokale dagblad De Gooi en Eembode rapporteert:

“Hilversum moet toekomstige straten niet meer vernoemen naar witte mannen, ‘totdat een beter evenwicht in de straatnaamgeving is bereikt’. Dat verzoekt de Hilversumse fractie van GroenLinks.

GroenLinks verwijst daarbij naar Putten waar een hele nieuwe wijk wordt vernoemd naar lokale heldinnen. Daarom het verzoek om de komende periode (‘uiteraard op een zorgvuldige wijze, wellicht met ondersteuning van een historicus) voorrang te geven aan diversiteit bij de straatnaamgeving.”

Het voorstel zal het vast goed doen in de mediagemeente, waar D66 en GroenLinks samen met een lokale partij de grootste partijen van de raad zijn. Maar los van de getallen: dit is natuurlijk zottigheid. Je geeft mensen een straatnaam omdat ze iets belangrijks betekend hebben voor Hilversum, of voor Nederland. Of die persoon daarbij man, vrouw, zwart, wit, paars, geel, gebocheld, blind of een alien was doet daarbij absoluut niet ter zake: de daden moeten centraal staan, niet het uiterlijk.

Ben je het oneens met die stelling. Dat kan. Maar dan ben je wel mooi een racist en een seksist, net zoals de rassenhaters van GroenLinks Hilversum. Gefeliciteerd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Rien Noppen

  “Haatpaleis GroenLinks gaat op anti-blankentour”

  Geweldig, dit is poëzie van de bovenste plank!

  Verder gaat het gelukkig nergens over.

  1. Siemien

   Ja jij ziet natuurlijk liever achmedjes op de bordjes

 2. Godefroy France

  Als de Messias Klaver en de groene Kmer dan toch bezig is, moeten ze ook al onze joodse medeburgers bannen van straat-plein en gebouwen,,,, logisch gevolg mi. ze hebben het anti Israel BDS ondertekend (vrij vertaald, “Judenrein” )
  deze islamitische – antisemitische partij zou bij wet verboden moeten worden !!!
  Onbegrijpelijk Geert Wilders veroordelen voor veeeeeeel MINDER
  Voor de bruinhemden geldt vrijheid van mening GOTSPE

  1. Niet L niet R

   Perfect weergegeven!

 3. Rosasolis

  Er moeten meer straatnamen van bekende Nederlandse vrouwen komen, vooral de
  heldinnen. Maar ook meer namen van Nederlanders die bijzonder zijn or waren, die hun dienst in hun vak aan ons land hebben door gegeven. Mannen, vrouwen, blank of gekleurd. Maar eerst moet het afgelopen zijn met de dubbele paspoorten. Alleen echte Nederlanders behoren dit eer te krijgen.

  1. van Urk

   Doe dan alle gewone Nederlanders die bijvoorbeeld geridderd zijn vanwege hun inspanningen voor de samenleving. Niet dat ”bekende” volk die hun naam overal ergens op gelabeld hebben.

 4. Ome Wim

  Als je de hele dag “druk” bent met neuspeuteren en af en toe met een mapje in je hand moet gaan rond lopen om te laten zien dat je tocht ergens mee “bezig” bent is het fijn om bij het openen van èèn oog het licht te zien voor een zogenaamd goed idee, je moet toch laten zien dat je ìets doet voor het geld dat je iedere maand op je rekening krijgt ook al slaat het helemaal nergens op.

 5. DeBruijn

  Hoeveel straten worden nog naar mensen vernoemd? Bijna geen een, dus er is geen probleem.

  De enige straten die naar mensen vernoemd zijn burgemeesters en schilders waar ik woon. Maar gelukkig is GL hier niet van betekenis meer. Hier hadden we eentje die kon alleen maar schreeuwen en dreigen als er een tegel extra in het duingebied kwam.

 6. Niet L niet R

  Het lijkt mij verstandig, dat de gehele partij van Groen Links gaat emigreren naar Afrika, daar voelen zij zich meer thuis en mee verwant!
  Zoals zij zich nu al heel lang gedragen zijn zij tegen Nederland!
  Nederland huilt waar het eens heeft gelachen!

  1. van Urk

   Ha,ha Inderdaad. Als we toch over bereik van evenwicht hebben.. In Afrika kunnen ze wel wat meer witte mensen gebruiken.

   1. Satty

    Nee joh. De schade van de vorige migratie is nog niet opgelost.

    1. Siemien

     Ja Afrika dat is de schande hier verwoord door Sat(an)ty

  2. Rien Noppen

   Ik begrijp dat een paar miljoen kiezers het land wil uitzetten.

   Lul toch niet zo stom.

   1. Adriaan

    Wie lult er nu dom. … het land wil uitzetten …
    Wat ben je toch een ongelooflijk zielig persoontje @Noppen.

 7. umhnz

  Wat lijkt het mij mooi om in de Femke Halsemalaan te wonen, een laan met grote groenstrook.

  1. Lelygattet

   Wat denk je van James Brown Laan of Gloria Gayner Plantsoen

 8. Pedrito

  GL staat volgens mij voor Gestoord Links !?!?!?!?!? In dit geval wordt dat weer eens aangetoond. Neuzelen over bijzaken i.p.v. echte problemen ter hand nemen. Kortom, GL-ers bedrijven politiek als hobby.

 9. Satty

  Waarom zou dit racisme zijn? Of haat? Het extreem rechts slachtoffer is weer dom aan het jammeren op dds. Grappig racisten die anderen racisme verwijten.

 10. Julian

  Juist als de daden centraal moeten staan vallen er een hoop witte mannen af. Tromp een held in vele ogen. Maar met een hele duistere kant……

  1. van Urk

   Welke Tromp..Bij Maarten Harpertszoon Tromp kan ik geen duistere kant vinden. Hij was zelf ooit slaaf geweest in de stad Sale in Marokko.

 11. Punt50

  Hebben ze niks anders te doen dan over straatnamen vallen?

 12. Heras

  Typisch groenlinks: de wereld staat in brand en zij hebben het over straatnamen. Wat heeft die partij in de afgelopen tijd gepresteerd? Trouwens: ik ben er trots op dat ik Blank ben. EN IK BEN ER TROTS OP DAT IK NEDERLANDER BEN. EN OP ONZE GESCHIEDENIS. DAT HEEFT NEDERLAND GEMAAKT TOT WIE WE ZIJN.

 13. ikweetwatikwil

  Mee eens Heras.

 14. Michael M

  Wat is die vreselijke links toch dom. Kan de Militaire Dienstplicht weer ingevoerd worden om ze op te voeden. Heldhaftig Vastberaden Barmhartigheid. En je leert er Discipline. Normen en waarden.

  1. Heinz

   U persifleert de zaak Michael M. Je krijgt niemand meer in het gelid !

  2. Vit

   Helemaal voor!!! Daar is niemand slechter uitgekomen.

   1. Heinz

    Klopt ! Je leerde er zuipen en ook vloeken ! En drukken voor dienstopdrachten.

 15. Michael M

  Wilhelmus van Oranje ben ik van Duitser bloed. Wat is er mis met Nederland. Elk land is trots op zijn land en hier hebben we een aantal dombos zonder hersens rondlopen die een soort zelfhaat hebben. Moet je ons daar mee lastigvallen…..

 16. nienke

  Ach misschien heeft Groen-Links wel een paar aardige ISIS straatnamen daar voelen ze zich waarschijnlijk thuis, genoeg te kiezen toch?

 17. Cootje

  De geitenwollen sokken club , mag van mij de klimaatstraat , de poppenkast straat, de milieu weg, de klaverweg , met hun grootste ideeën kunnen ze het voorzichtig exploderen in Madurodam , met het licht uit , zijn ze gewend bij GroenLinks de een heeft te veel eiwitten , de andere te veel suiker komen alleen maar schuimpjes van , en mevr Halsema is gek op zwarte scholen , alleen niet voor haar kinderen , moraal ridders, of in Brabant / Limburg , waar de gelovige de kindermisbruik straat , of de biechtstraat hebben, of de zogenaamde liberalen , de bonnentjesstraat, de zwart gelaktstraat, , de duizend eurostraat , en bij uitzondering de Henry keizer straat, al is dat een doodlopende weg, bij de socialisten hoef je geen straat of weg te noemen, waar die zijn geweest groeit nooit geen gras meer , / telt voor heel Europa/ wat zijn bestuurders / politici/ mafkezen , die macht misbruiken voor eigen gewin

 18. A3aan

  Het zal mij een rotzorg zijn. Of een straat nu naar een rode, witte, zwarte of gele man, vrouw, homo of lebsi wordt genoemd, of het een kunstenaar, grappenmaker, Mr, IR, Drs of nietsnut wordt is, het zal allemaal wel.

  Maar blijf met je tengels van het Rhee laantje van mijn familie af!

  1. Heinz

   Hildegard Knef Lustgarten…

 19. Pescador

  ik snap niet dat die maffe GroenLinks kikkers niet in sirie gaan wonen of zo

 20. Jv

  Oke, laten we beginnen met straatnamen voor Wilders en Baudet.
  Waarom, nou voor de mannen die probeerden Nederland te redden van de links politieke bendes, maar door het volk, dat volslagen blind is voor de mao’s, pol pot en andere linkse terreurleiders.
  Hopelijk gaat het tij nog keren, maar denk dat hier een burger oorlog voor nodig is!

 21. Original NL

  Wat een stumpertjes toch ..die links gestoorden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.