Hatende shariastaat Brunei verdedigt stenigen homo’s, roept tegelijkertijd op tot “tolerantie, respect en begrip”

Mensenrechten op z’n islamistisch: homo’s stenigen en tegelijkertijd roepen dat je “tolerantie” en “respect” wil. Terwijl je dat zelf evident niet hebt – tot op het moorddadige af.

Mensenrechten hebben binnen de radicale islam altijd een wat, ehm, bijzondere betekenis gehad. In de praktijk interpreteren sharia-“geleerden” deze altijd zo, dat het niet mogelijk moet kunnen zijn om kritiek te leveren op de islam, Mohammed of bepaalde onderdelen van het moslimgeloof. Hoe bizar, bloeddorstig of onterend die soms ook zijn. Neem bijvoorbeeld het stenigen van homoseksuelen – een vast piketpaaltje van de sharia, dat behalve handen wil afhakken ook vrouwen meent te moeten onderdrukken. Iedereen die zich niet houdt aan de zeer strikte opvattingen van de radicale wetgeving verliest lijf – of op z’n minst – ledematen.

In het microstaatje Brunei zijn ze onlangs zo van lotje getikt dat ze de sharia juist willen invoeren. Homo’s moeten op gewelddadige wijze van het leven beroofd worden, want seks met iemand van hetzelfde geslacht is kennelijk een misdaad (hoe dan?!). En nadat de EU bezwaar maakte, stuurt Brunei ’s werelds meest wereldvreemde brief terug. Men verdedigt de praktijk van gays executeren, maar voegt daar aan toe dat het wel wil dat het bloeddorstige staatje tolerantie en respect dient te krijgen:

“Brunei blijft achter de invoering van de doodstraf voor homoseksuelen staan. In een brief aan het Europees Parlement verdedigt het Aziatische land de wens van het land, zijn traditionele waarden en familiewaarden en roept het op tot „ tolerantie, respect en begrip”, citeert de Britse krant The Guardian.

Brunei heeft het EU-parlement opgeroepen het bevriezen van de tegoeden, de visa-beperkingen en de zwarte lijst van hotels die eigendom zijn van het sultanaat te heroverwegen.”

Natuurlijk kunnen we die beperkingen heroverwegen. Graag zelfs. Maar dan kappen jullie met het op Middeleeuwse wijze afslachten van homo’s. Deal?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Jumping

  Wilders heeft altijd gelijk.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Brazil

   Wilders heeft tot nu toe altijd ongelijk 🙂

 2. Joop Klepzeikert

  Brunei is een half-primaten staat, daar zijn mensenrechten niet van toepassing. Die zijn namelijk alleen op mensen van toepassing, niet op half-primaten.

 3. DeBruijn

  Heel vredelievend he DidMadLoba

  Hopelijk ben je geen homo als je op vakantie gaat naar Brunei, Afghanistan, Pakistan, Indonesië, Somalië, enzovoorts.

 4. santiago

  Ik zou toch maar voorzichtig zijn met kritiek op de sultan. Is een zakenvrind van Bea. Hebben samen nog een olieveldje van tig miljarden voor de kust van Maleisië.
  De families gaan zeer vriendschappelijk met elkaar om. Zie foto’s van het staatsbezoek 2013. Ons dikke prinsje en zijn vrouw mochten ook mee.

  1. santiago

   Misschien hebben ze wel zo’n steniging bijgewoond. Gewoon als respekt he. Ze moeten toch ook denken aan de zakelijke belangen voor Nederland. Dat doen ze altijd geweldig. Wat zouden we zonder het koningshuis moeten. Toch? Zij openen deuren.

  2. Caro

   Dit wist ik niet en heb in ieder geval foto’s uit 2013 gevonden.
   Vond ook nog een website genaamd paleis huistenbosch.
   En iets over d66 die de onderscheiding voor sultan wil terugdraaien.
   Vraag, belachelijk de steniging maar hoe zit het in periode 2013 en daarna?
   Weet u dat mss?

   1. santiago

    Is daar nooit anders geweest

    1. Caro

     Tnx.

 5. Meester Kong

  De SGP lovers gniffelen een beetje en vinden het eigenlijk wel leuk.
  Abortus plegers, rijp voor steniging

  1. DeBruijn

   Dat je onzin verkoopt Kong, dat wisten we al.

   Zo te horen vind je het ook niet erg als er iemand gestenigd wordt, sterker je vind het nog grappig ook en maakt er geintjes over.

   Zegt wel iets meer van jou, dan de SGP.

   En nee, ik ben geen SGP’er

   1. Meester Kong

    Onzin, leer mij de fanatieke SGP’r kennen.
    Ze zijn nog steeds een voorstander van de doodstraf.

    Hen je de film – Life of Brian gezien, geinig toch 🙂

    1. DeBruijn

     @ Kong

     Wat is er mis met de doodstraf voor kinderverkrachters en moordenaars?

     Oh, natuurlijk in jouw ogen zijn dat slachtoffers en moeten geknuffeld worden.

     Ken je een SGP’er dan? Volgens mij leef jij in je linkse bubbel van gelijkgestemden.

     1. Dik

      @DeBruijn: Reageren op trollen is net zo erg als trollen.

   2. Joop Klepzeikert

    @DeBruijn: Op trollen reageren is zonde van je tijd.

 6. ZiggyStardust

  Ik kan er met mijn verstand niet bij dat er nog mensen zijn die de islam verdedigen. Vooral op de linkse haatsite Joop. Mekkeren over dat Baudet een roman heeft geschreven waarin vrouwonvriendelijke passages voorkomen, Baudet weg proberen te zetten als fascist en extreem rechts, en ondertussen een ideologie verdedigen waarvan in het handboek, de Koran, letterlijk oproepen staan tot het vermoorden van andersgelovigen en atheïsten, het doden van homo’s, het minderwaardig zijn van vrouwen en hoe vrouwen te slaan als zij niet luisteren, en de oproepen tot het doden van joden die de grootste vijand van de islam zijn. Daarbij nog het goedkeuren van huwelijken met minderjarige meisjes en kinderseks. In het islamitische Bangladesh is pas geleden zelfs de minimum leeftijd afgeschaft om te trouwen. Dus een volwassen man mag daar met een baby trouwen. De islam is nog velen malen erger en gaat veel verder dan het nazisme en fascisme.

  1. Original NL

   Noppen heeft zijn reisje naar Bangladesh al geboekt.

  2. Original NL

   @Ziggi…..Ik kan er met mijn verstand niet bij dat er nog mensen zijn die de islam verdedigen………
   Dat kan geen enkel mens met een greintje gezond verstand Ziggi!!!

  3. Joop Klepzeikert

   @Ziggy: Dat zijn geen mensen maar socialisten. Dat is een heel ander soort wezen. Die lopen net zo ver in evolutie achter als het achterlijke volk wat ze constant in bescherming nemen. Die soorten zijn zo’n 50.000 jaar geleden in evolutie blijven steken en hebben daarbij nog behoorlijk massaal inteelt gepleegd ook. Dat heeft hun hersentjes ook geen goed gedaan. Zijn te herkennen aan de holle, lege blik in de ogen.

 7. fusilier

  Moet je hier in Nederland eens vragen aan een moslim wat hij vindt van een homo. Denk niet dat het antwoord veel afwijkt ,van wat ze daar in Brunei daadwerkelijk met een homo doen.

  1. Vit

   @fusilier

   Met wetenschap hebben islamietjes niet veel van doen.

 8. Heras

  Dezelfde reacties van moslims, naar anderen: RESPECT, TOON RESPECT en intussen worden door dezelfde moslims miljoen gedood

 9. Heras

  KONG: zoals gewoonlijk wijs je weer naar anderen. “Zij zijn het, niet ik”…

 10. Rosasolis

  Inderdaad heeft Brunei aangekondigd de primitief islamiet Sharia wet in te voeren als enige officiele wet voor alle burgers in dit land. Terwijl andere moslim landen versoepelen hun wetten. Er zijn steeds meer hoogopgeleid vrouwen in de regering van moslim landen, velen hebben een belangrijke functie in hun vak, en vele kleden zich modern westers, zonder burka of hoofddoek. Egypte, Tunensie, en Marocco zijn een goede voorbeelden. Ook is het strenge Saudi-Arabie krijgen steeds meer vrouwen rijbewijzen.
  Als het leven van vrouwen in een aantal moslim landen verbeterd wordt, waarom zou andere landen, zoals Brunei achterlijk primitief willen blijven? Nu zullen zowel de vrouwelijke als de mannelijke maatschappij zwaar onderdrukt worden! Behalve stenigen zijn er vele andere bizar Sharia wetten. Zoals de hand afhakken van iemand die iets als een brood of een appel gejat heeft. Ook dit staat in het koran.

  1. Niet L niet R

   Sla de Koran maar eens open, dan weet je wat de leer van een moslim is!

 11. Godefroy France

  WILDERS HEEFT GELIJK AL JAREN?, HIJ WIJKT NIET, ZELFS MET GEVAAR VOOR EIGEN LEVEN !
  PVV, VOOR DE WELDENKENDEN!

  dubbele paspoorters persona non grata in overheidsfuncties!

 12. Tman

  Zijn ook nog eens superdom die moslims,hoe meer mannelijke homoseksuelen,hoe groter de keuze voor de hetero man!
  Tenminste als de aantallen lesbo’s niet evenredig stijgen!

 13. Anthony2

  Walgelijk, te erg voor woorden.,

  Ieder mens met een greintje verstand, zou dit soort barbarisme moeten veroordelen.
  Amnesty Int. waar zijn jullie nu?

  Wat ook heel erg en beangstigend is dat sommige reacties hier, het proberen terug te kaatsen op anderen, zoals gereformeerden in dit geval. Het geeft wel een inkijk van de gedachtengang van sommige reaguurders. Oh ja ik ben niet gelovig.. maar dit terzijde…

  1. Dik

   @Anthony2: De meeste van de door jou genoemde reageren om het reageren. Ze staan bekend als notoire zuigtrollen. De meeste van hen zijn gepensioneerd en zijn hier zeven dagen per week, dertien uur per dag aanwezig met als doel de discussie(s) te ontwrichten, te stoken, te zuigen en te trollen. De meeste trollen zijn al ontmaskerd en het lukt ons steeds beter om dat schuim te negeren, dat laatste is namelijk de enige effectieve methode.

 14. edoc431

  Hahahahahahaha kwak op wel mikken he .
  Zo even een biertje doen in Sagreb.

 15. Niet L niet R

  Niet alleen Brunei, maar de leer van de moslims is het zelfde, laat daar geen misverstand over ontstaan!
  Sla de koran er maar op na!

 16. Siemien

  De islam is een soort aids dat zich uitspreid over onze wereld, het is echt een vergif in onze maatschappij

  1. Dik

   @Siemien: Er zijn inderdaad geen voordelen, behalve dodelijke.

   1. Siemien

    Precies, en dat er dan Nederlandse mensen zijn die dit verheerlijken en vooral verdedigen, dat is echt triest..

 17. Piet Patat

  Tje, Brunei.
  De Oranjes zijn dikke maatjes met de die moslim Dagobert Duck.
  Dat stelletje puissant rijke waanzinnigen van dat micro staatje verklaart homo’s vogelvrij maar willen wel graag respect.
  Hoe zit het met respect van moslims voor ons bijvoorbeeld ?
  Respect voor ONZE wetten, tradities, normen en waarden.
  Mogen wij dat ook verwachten dan ?
  Don’t hold your breath 🙁

  1. santiago

   Ook dikke maatjes met de koninklijke familie saoed, ook zo n lekker cluppie.
   Zaterdag vieren we weer gewoon koninginnedag , tenminste als je mongeaul bent. Lekker zuipen en vreten voor weinig. Gezellig.

 18. Dik

  “Mensenrechten hebben binnen de radicale islam…”

  Radicale islam is een pleonasme.

  – nat water
  – ronde cirkel
  – hete zon
  – koude sneeuw

 19. Jessica de vries

  Heden ten dage vinden sommige islamitische regeringsleiders op grond van hun godsgeloof allerlei idioterieën uit om hun godsdienst te consolideren door o.a. Sharia vliegtuigen, Sharialand, homohaat c.q. homoverbod in te voeren waar jarenlange gevangenisstraf op staat, en daarnaast ook pro islamitische en andere religieuze apartheid stelsels creëren, tevens christenhaat en xenofobie in hun land bevorderen, zoals die Bruneiaan graag doet.

  Maar de mensonterende regels en wetten die Hij tegen medemensen richt is door deze vrome leider zelfbedacht voor zijn lieve Allah om koste wat kost te doen voorkomen alsof zijn God wel bestaat. Dit, terwijl de betrokkene zijn krankzinnige onmenselijke regels en wetmatigheden heeft verzonnen uit puur schuldgevoel, meestal om goed te maken van alle gruwelijkheden wat zijn voorouders in het verleden heeft uitgevreten met het inlandse volk en voor alles wat hun zelfbedachte Allah hun verboden heeft.
  Dit, terwijl in werkelijkheid en volgens de wereldgeschiedenis het islamitisch geloof niet oorspronkelijk afkomstig is van de voorouders van de betrokkene.

  De islam is een uittreksel van het oude testament waarbij ook grotendeels het nieuwe testament in de Koran is verwerkt. Feit is, dat de islam slechts een extreme afsplitsing is van het christendom; zie Abraham is Ibrahim, Maria is Maryam, Mozes is Moesa, Jezus is Isa enzovoorts.
  De verhalen in de Thora, het heilige boek der Joden, zijn afkomstig van vroegere inheemse volkeren en reeds bestaande godsdiensten. En de Bijbel vond haar oorsprong uit het Jodendom, die een verdraaide samenvatting is van de Thora, gevolgd door de Koran. Dus de Thora was er het eerst, waarna de Bijbel volgde en pas honderd jaar later stak de Koran de kop op.

  … M.a.w., de islam kwam na de Bijbel pas veel later in opmars nadat de Arabieren minstens een eeuw lang de tijd hebben genomen samen met hun bollebozen c.q. Schriftgeleerden om het heilige schrift (de Bijbel) van de Germanen in te kleden naar eigen idee, en wat destijds niet in hun denkwijze paste hebben de Arabieren gewoon weggelaten en daar bovendien een heleboel zelfbedacht in hun samengesteld goddelijk geschrift, dat sindsdien “Koran” is gaan heten. Het woord van God/ Allah omvat dus de fantasie en de bullshit van de godsdienststichters.

  1. Vit

   Niet god schiep de mens maar de mens god.

   ‘Atheïstisch Verbond’

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.