Hypocriete Erik van Muiswinkel steunt De Balie-boycotters, noemt debatcentrum kleinerend “opgewonden standjesarena”

Heel erg verrassend maar niet heus: Erik van Muiswinkel krijgt vandaag weer eens de kans om te bewijzen dat hij aan de kant van het open debat en de vrijheid van meningsuiting staat, maar nee: uiteráárd kiest de cabaretier partij voor hysterische feministen die De Balie willen boycotten omdat één iemand iets heeft gezegd in 2012.

Het begint natuurlijk voorspelbaar te worden: vraag Erik van Muiswinkel of hij normale of Antifa steunt, en hij steunt Antifa. Vraag of hij een seculier Europa of een geïslamiseerd Europa prefereert en hij kiest… een geïslamiseerd Europa. Vraag of hij een verplichte hoofddoek of wapperende handen kiest, en hij gaat voor de hoofddoek. En de keuze tussen criminelen of De Telegraaf is ook snel gemaakt: de criminelen!

En ook vandaag gaat Van Muiswinkel natuurlijk weer eens chronisch de mist in. Het dilemma van de dag is: De Balie of Mona Eltahawy. Eltahawy heeft namelijk een optreden afgezegd in het Amsterdamse debatscentrum. Twee jaar geleden stelde namelijk één iemand in het publiek een vraag die beledigend was voor moslims, en daar moeten anno 2019 het centrum, de directeur en iedereen die er iets mee te maken had nog steeds voor boeten.

De beslissing van Eltahawy werd mijn veel gefronste wenkbrauwen gadegeslagen. Want hoe kan je nu een open debat houden als je bepaalde mensen überhaupt niet uitnodigt? En tot in hoeverre is het realistisch om een heel podium te mijden vanwege één opmerking van twee jaar terug? De toon was dan ook ronduit negatief, en terecht. Kat in het bakkie voor Erik van Muiswinkel om hier gewoon bij aan te sluiten. Maar nee: Van Muiswinkel moest het weer opnemen voor de hysterische boycot (ondanks dat Van Muiswinkel zelf ook gebruikmaakt van De Balie), dus zo kunnen we lezen op Twitter:

Ga je voor een open debat staan? Dan ben je dus een “opgewonden standje”, en De Balie is daarmee een “opgewonden standjesarena.” Voor iemand die permanent in een opgewonden standje springt over vanalles, van Thierry Baudet (“Marionet!“) tot Wierd Duk (“Achttien karaats fascist!“) is dat natuurlijk een uiterst potsierlijke uiting.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Erikje is heel erg hard aan een heel goede psychische behandeling toe. Hij heeft nu ruimschoots genoeg bewezen dat hij ernstig geestesziek is. Klaar, over en behandelen die hap.

  1. Top

   Ik heb hem en zijn vrouw, in een programma gezien. Nu weet ik, wat voor een lamzak het is. Vrouwtje is volledig de baas en hij heeft niets in te brengen dan ‘lege briefjes’. En zij? Een topwijf/kenau voor zo’n idioot. Je krijgt wat je toe komt.

   1. Joop Klepzeikert

    Ik kijk zelden of nooit TV en al helemaal geen Nederlandse amateur-TV. Daardoor heb ik dat programma dus ook gemist. Geen idee wie of wat dat wijf van Erikje is, maar inderdaad, ieder krijgt wat die toekomt.
    Eikeltjes als Erikje hebben inderdaad thuis meestal niets te vertellen, waardoor ze ernstig gefrustreerd raken en daardoor op iedereen en alles gaan lopen kafferen.
    Best zielig dat soort figuren.

  2. bejaarde

   Psychische behandeling of psychiatrische behandeling?
   Deze gemoedstoestand is niet te genezen.
   Wat ik niet snap, is dat er nog altijd mensen zijn shows bezoeken.
   Die man zit echt met zichzelf in de knoop.

   1. Joop Klepzeikert

    Van mij mag hij beide behandelingen krijgen. Liefst in een gesloten inrichting, desnoods levenslang. Het volk wat naar zijn voorstellingen gaat is het zelfde volk als wat naar de Jostiband gaat. Het maakt zulke niet uit hoe slecht iets is, als het maar door zielige mensjes gedaan wordt.

 2. edoc431

  Ik denk dat muisje wel toe is aan een O.D tje

 3. Brazil

  Held.

 4. hansishier

  in 2012 heeft iemand iets gezegd,… of 2 jaar geleden… Ik heb Tim hoog in het vaandel maar ergens klopt iets niet. Eveneens wapperen handen of wapperende haren?

 5. hansishier

  ontopic: van muiswinkel vindt tegengeluid prima, zolang het maar zijn geluid is…hypocriet van de bovenste plank dus. Ik krijg een beetje een Roger Waters gevoel bij hem.

 6. Ome Wim

  Ik begrijp niet dat er nog steeds aandacht aan die Muiskinkel besteed wordt, die halve gare was niets, is niets en zal ook nooit iets worden wat voor de gemeenschap van belang is.

 7. AS210854

  Zijn er nog ergens muizenvallen in de aanbieding?

  1. Joop Klepzeikert

   Kijk even op voordeelmuis. Zal vast wel ergens een aanbieding zijn.

 8. Indigo Child

  Het spijt me maar ik kan hem alleen maar zien als de de hoifd piet.
  Een Zwarte Piet voor altijd Zwarte Piet
  Zeg ik

 9. Veteraan

  Ach Erik,

  Jij wordt nog wel een keer neergestoken als je bij me mattie Achmed een lijntje gaat halen.
  Wat een dopehoofd en alcoholist zeg.
  Vind dat ze voor dit soort figuren euthanasie beter bereikbaar moeten maken.

 10. Kapitein Haddock

  Je krijgt niet alleen Alzheimer als je oud bent.
  Muiswinkel heeft het nu!
  Redding onmogelijk. Te hopen voor hem dat hij niet een verpleeghuis belandt waar FvD verzorgsters werken, of nog erger D66 ‘ers ( ziek? Drionpil! )
  Dat dit land zulke figuren voortbrengt!

 11. Fritsie

  Bij deze mijn oproep alle voorstellingen van deze klootzak te boycotten

 12. Godefroy France

  BNer, antisemitisch islampijpend gedrocht, SS sympatisant, BIJ1 idioot, soewartePiet, nu soewartePiet hater,,,, kortom bruinhemd in de hoogste rang!!!
  Oplossing; TBS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.