Hysterische Sylvana slaat weer door: ‘De koers van FVD is fascistisch. Plain and simple!’

De stoppen zijn weer eens volledig doorgeslagen bij het Amsterdamse raadslid. Sylvana Simons gaat steeds verder, en blijft maar beweren dat Thierry Baudet een “fascist” of “neofascist” is.

Sinds het begin van het jaar heeft Sylvana Simons een ziekelijk obsessie met de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog en het daarmee in verband brengen van het democratisch gekozen Forum voor Democratie. Afgelopen februari gilde de BIJ1-oprichtster dat de partij van Baudet “extreemrechts” is, en sindsdien blijft het maar lasterlijke demonisering regenen vanuit haar hoekje in Amsterdam. “Xenofobie, haat, fascisme,”nog maar eens “fascisten” en zelfs “Mein Kampf” werd aangehaald.

Terwijl het nota bene La Simons is die poseert met wapens, zou het toch vreemd genoeg altijd weer het FVD van Thierry Baudet zijn dat pas wérkelijk fascistisch is.

Ditmaal lardeert Sylvana haar haatcampagne met een posting van de website Over de muur – een collectieve van links-georiënteerde historici. Op basis daarvan concludeert Sylvana:

“Natuurlijk is Baudet geen dunne doordruk van de NSB. Er zijn voldoende verschillen die ook belicht zouden kunnen worden. Maar de politieke denkkaders en de retorica baseren zich op dezelfde principes. De koers van FvD is fascistisch. Plain and simple.”

Leuk man, altijd weer die Tweede Wereldoolog. Iedere keer opnieuw, zo originéél ook! Echt heel erg knap.

Dus. Laat mij er dan een minstens zo eenvoudig oordeel uitgooien: de koers van Sylvana Simons is leugenachtig en demonisering. Plain and simple!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Rien Noppen

  Gelukkig, Tim is Sylvana nog niet vergeten!

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak!

 2. santiago

  Donder toch eens op met die enge excuus negerin. Wie is er nog geinteresseerd in dat enge domme wijf.

  1. Onzin456

   Door dit soort stukjes kijk ik liever NOS.
   Maar als het goed is krijgen stukjes over sylvana wel de meeste weergaven

 3. shidaian

  de schrijver Bram Leven heeft zo’n duidelijke tunnelvisie.Als je zijn verhaal leest dan kan je er niet onderuit dat het zo eng en narrow minded is.Maar dat past precies in de mind van SS. Daarom gebruikt ze het ook Wat is SS toch een domme gans

 4. C.A.Barstow

  Dat mens is een doorgedraaide idioot die erop uit is onze cultuur, de cultuur waar zijzelf altijd van geprofiteerd heeft, te vernietigen, zij heeft Nederland niets bijzonders te bieden dus niet de moeite waard om er nog meer woorden aan vuil te maken of aandacht aan te verspillen.

  Stem in mei ook op FvD!

 5. Kristalix

  Kan er een flinke stuk ducktape op de roeptoeter van Sylvana? Gesjeesde Simons.

 6. Regina

  BLOTEBILLENGEZICHT TJERKE IS EEN FASCIST!

  1. Bosche draak

   RANDDEBIEL REGINA IS EEN DEMENTE ZWAKZINNIGE!!?

   Anders nog iets mafketel?

 7. Vabis

  Weer een bericht gewijd aan die gebrilde apin, laat die trut nu eens links liggen!

  1. Rien Noppen

   De aap Vabis draait zijn dagelijkse drol.

   1. Punt50

    Jij bent een CO2 drol.

   2. Top

    Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes (pedo clubje Martijn} eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.

 8. DeBruijn

  Sylvana, Satty, allemaal eender.

  1. Satty

   Tuurlijk. Zorg voor jezelf achterbakse.

   1. DeBruijn

    Zorg voor mezelf?

    Jij noemt mij achterbaks Satty? Jij komt niet uit Kenia, zout toch oo met je zielig gedoe. Je zet jezelf voor schut.

    Je vergeet dat ik al jaren contact heb met Kenianen en jij bent er echt geen een. Je naam is niet eens Keniaans.

   2. DeBruijn

    Satty

    Dat is ook het enige wat je kan, schelden en huilen als niemand je meer serieus neemt en vooral iedereen, behalve jezelf, de schuld geven. Zelfonderzoek doe je niet, op moeilijke vragen reageren doe je ook niet.

    En dan maar zielig doen, soort Calimero gedrag.

   3. edoc431

    Het snolletje is ook weer wakker zie ik

   4. Siemien

    Wij moeten Satty onderhouden, die houdt maandelijks haar handje op bij de soos

    1. A3aan

     Satty onderhouden Siemien? Zij vertelde heel erg rijk geboren te zijn, het zou best zo kunnen zijn dat haar pa of ma, misschien wel allebei, een flinke greep in de staatskas hebben gedaan, in Afrika niet ongewoon, om daarna met de zak vol gejat geld te vluchten. Dus hoezo onderhouden?

 9. Baron von Munchhausen

  Heerlijk, elke dag een SS’je. Maakt je dag goed.
  Heeft ze Tante Sidonia vervangen?

 10. Meriadoc Brandebok

  Zo Tim, je hebt wel lef dat je Simons in verband brengt met demonisering, gezien de honderden artikelen waarmee je Simons inmiddels meerdere jaren de hoek zet. Er komt geen einde aan.

  Waarom stop je zelf niet met demonisering?

  1. Rien Noppen

   Hear, hear!!

   1. Punt50

    404 ppm CO2 kun jij niet aan Rientje..

    1. Original NL

     .50….Speciaal voor noppen zondag een extra rondje gereden in mijn katalysatorloze porsche 911….diep inademen rientje!!!

  2. DeBruijn

   @ Merijn

   Zij vraagt erom met zulke onzinnige opmerkingen bijna dagelijks, toch? Wilders krijg dezelfde behandeling in veel kranten en zelfs hier. Dus waarom de een wel en de ander niet?

   1. DeBruijn

    @ Satty

    Boehoe jullie zijn gemeen en geloven mijn sprookjes niet meer. Ja, jij deBruijn roept ook tot geweld op. Waar dan Satty? Zwijgt…..als altijd.

    Hoe zou dat komen? Je bent zelf racist en fantast, dag…

   2. Meriadoc Brandebok

    Nee, zo zit dat niet DeBruijn.

    Sylvana Simons is een relatief onbekend raadslid in Asmterdam. De dagen dat zij als vooraanstaand activiste echt bekendheid verwierf zijn voorbij. De krant haalt ze een enkele keer en soms schuift ze ergens bij een talkshow aan.

    De aandacht die De Dagelijkse Standaard nu al meer dan twee jaar aan haar besteedt is buitenproportioneel. Soms worden leugens niet geschuwd om haar in een kwaad daglicht te brengen of social media posts volledig uit het verband gerukt. Het is ook altijd dezelfde redacteur die per week pak ‘m beet vijf artikelen over Sylvana schrijft: hoofdredacteur Tim Engelbart. Doorgaans reageren reageerders: “geef dat mens niet zoveel aandacht”, of iets vsn die strekking, maar de enige die haar zoveel aandacht geeft is Tim.

    En ja, dat beschouw ik als demonisering.

    De vergelijking met Wilders gaat niet op.

    1. DeBruijn

     @ Merijn (dat is korter)

     Je hebt eigenlijk wel gelijk, maar ze roept vaak ook echt onzin. Wilders werd ook op alle fronten aangevallen, zelfs pseudo wetenschappers aangehaald dat hij een Indiasyndroom of iets had. In het AD kwamen een paar terug de meest wonderlijk verhalen over Wilders te staan, was geen verslaggeving, maar de man proberen zwart te maken.

     Ik mis een echte objectieve krant. Het Refdag heeft wel eens een goede kijk op zaken, goed doordacht. Zoals ook dat stuk wat je hier pas kopieeërde.

     1. Meriadoc Brandebok

      Maar Wilders werd bijna premier, of althans: de peilingen gaven hem daartoe een zeer grote kans. Sylvana is yesterday’s news. Het is alsof de pers zich tijdens de opkomst van Baudet gaat focussen op een PVV-raadslid in Rotterdam.

      (Want er zijn immers veel meer interessante linkse politici die men op de redactie zou kunnen, eh, stalken.)

   3. Meriadoc Brandebok

    Moet je even bij de tags kijken (onderaan het artikel het rechthoekige vakje met Simons’ naam aanklikken) en je weet direct wat ik bedoel.

    1. DeBruijn

     @ Merijn

     Ik gaf je ook gelijk voor het grootste gedeelte. Verbaas me toch wel eens wat allemaal nieuws is in veel kranten en tv. Ik wil nog een keer ‘De Nieuwsfabriek’ lezen als ik het kan. Ken je dat boek?

     1. Meriadoc Brandebok

      DeBruijn, nee, vertel?

     2. DeBruijn

      @ Merijn,

      Is van Rob Wijnberg uit 2013 over hoe het nieuws tot stand komt en hoe nieuws wordt ‘uitgekozen’. Want veel nieuws is natuurlijk een selectie van wat de redactie ons wilt voorhouden. Je ziet er vaak in terug hoe een redactie is. Sommige journalisten geven ze commentaar op iets, waarmee ze het geheel kleuren.

      Ik heb het zelf niet gelezen, maar ik ben wel benieuwd. Hopelijk hebben ze het in luisterboek ook, want lezen wordt lastiger. Ik heb wel eens op tv gehoord, waar hij een opiniestuk deed over Nederland. Was erg inspirerend.

     3. Meriadoc Brandebok

      Ja, het is inderdaad zo dat men aan de selectie van het nieuws en de commentaren overduidelijk kan zien uit welke hoek de wind waait. De Telegraaf heeft als columnisten Hans Wiegel en Leon de Winter, terwijl Wierd Duk een verslaggever is. Dan weet je het wel.

      Wat is het probleem met je ogen? Mijn moeder tobt er ook zo mee en moet een boek ongeveer een centimeter van haar ogen houden om de letters te kunnen ontcijferen, hoewel autorijden nog wel gaat. Je ogen is wel een essentieel iets. 🙁

     4. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Dank je voor je interesse, maar dat zeg ik hier liever niet teveel over. Klein tipje, het weefsel in mijn ogen wordt aangetast. Is tot op heden niet veel aan te doen, helaas.

     5. Meriadoc Brandebok

      DeBruijn, uiteraard, al mijn respect. Het was ook wellicht een onverstandige vraag, want ik had kunnen weten dat men zoiets niet graag op het forum gooit. Hopelijk zijn er voldoende hulpmiddelen beschikbaar bij het lezen dan wel beluisteren van teksten.

     6. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Dank je wel! Jammer dat je moeder met hetzelfde probleem zit. Hopelijk kan ze er toch goed mee omgaan.

      Er zijn niet echt hulpmiddelen, maar misschien komt er nog eens een nieuwe behandeling. Wie weet.

      Luisterboeken zijn een mooie uitvinding, maar het is vrij passief, dat maakt het lastig. Als je dan tussendoor iets doet, dan ben je snel afgeleidt.

     7. Meriadoc Brandebok

      DeBruijn, wie zal het zeggen? De wetenschap is inmiddels zo ver gekomen met de meest geavanceerde apparatuur en behandelingen om patiënten te helpen. Zeg nooit nooit.

      Je hebt gelijk dat luisterboeken al snel afleiden en dat is jammer. Ik heb er twee, maar die zijn ingesproken door Rudi Falkenhagen, dus die maakt het heel entertaining (door letterlijk zacht te spreken als de schrijver schrijft dat het personage zacht spreekt bijvoorbeeld of accentjes te immiteren). 🙂

   4. Joop Klepzeikert

    Fascisme is een vorm van socialisme. Jouw geloofsovertuiging dus. Niet die van rechts.

    1. Dik

     Links is fascisme.

 11. Meriadoc Brandebok

  Zo Tim, je hebt wel lef dat je Simons in verband brengt met demonisering, gezien de honderden artikelen waarmee je Simons inmiddels meerdere jaren in de hoek zet. Er komt geen einde aan.

  Waarom stop je zelf niet met demonisering?

  1. Original NL

   SS de negerin die maar in de hand blijft bijten die haar voedt.
   Snel terug naar gluriname meid en hup de boom weer in en lekker andere apen vlooien!!

   1. Original NL

    En neem satty mee…..

  2. Original NL

   Q….Zo Tim, je hebt wel lef …..

   Idd..blijf haar aan de kaak stellen jong!!!

  3. Top

   Jij stopt toch ook niet met het verwennen van je ‘ouderlingen vriendjes’? Als vieze kerkrat, moet jij dat toch weten Guusje. Babbels over anderen, maar zelf tot op het bot verrot.

 12. Brazil

  Pracht mens.

  1. Original NL

   Lelijke aap.

  2. bejaarde

   @ Brazil: Kan je smaak niet bewonderen

 13. Satty

  Dat is het ook.

  1. Siemien

   Satty is structureel fascistisch bezig

 14. rexm

  Ene zekere Sylvana, is compleet de weg kwijt, dat ze nog niet is opgepakt en in een inrichting hebben gemieterd is mij een raadsel.
  Zou zeggen, ga Desi Bouterse op de zak vallen met je onzin, zou snel over zijn met je.

 15. Joop Klepzeikert

  Domdozen als SS hebben de zelfde neiging als die Goebbels had: Altijd anderen beschuldigen van wat zij fout doen.
  Het zijn juist de extreem socialisten als SS die exact het zelfde schreeuwen en nastreven als de extreem socialisten van begin vorige eeuw.
  Ook die gaven rechts, ofwel de kapitalisten, overal de schuld van. Terwijl het juist de socialisten waren en zijn die de gewone man op alle fronten uitkleden en aanvallen.

  1. Niet L niet R

   Hitler was ook een extreem socialist!

 16. Piet Patat

  Met haar domme uitlatingen zet ze ook de stemmers op FvD weg als fascisten. Immers, die stemmen op waar de partij voor staat.
  Ze zouden dat wijf massaal aan moeten klagen wegens smaad.
  Dat ze niet spoort is wel duidelijk maar je moet wat om rond te komen niet waar ?

 17. bejaarde

  Een zottekop is er niks bij

 18. FJ

  Gewoon négeren!

 19. Niet L niet R

  Begrijp niet, dat deze juffrouw nog aandacht krijgt!
  Vroeger werden zij verplicht opgenomen, als gevaar voor de samenleving!
  Retour Suriname!

 20. Vliegenvanger

  Ik snap DDS ,niet dat ze dat zieke mormel van SS nog een podium geven. Dat mens hoort niet in de politiek, maar opgesloten in een inrichting. Haar hersens zijn niet meer te redden. Opsluiting in een eenzame cel is het beste. Haat zaaien, de boel opruien dan ben je echt ziek.

 21. Godefroy France

  Waarom wordt iedereen voor futiliteiten aangeklaagd, maar deze haat Mulat gaat door waar anderen voor veel MINDER veroordeeld worden!!!
  Fascistisch, antisemitisch, blankenhatend gedrocht.

  Kom op Hiddemeister waar zijn de formulieren ??????

 22. TD

  De fractievoorzitter van BIJ1?
  Nee dank je!

 23. Dik

  Sylvana wie?

 24. Fritsie

  Laat dat stomme wijf haar onhebbelijke dikke bek een dicht houden.
  Ik heb die tijd 40 / 45 meegemaakt en zie geen vergelijk!
  Oprotten naar dat corrupte Suriname daar is een hoop werk te doen.
  Maar denk dat ze haar daar ook niet willen hebben.
  Negeer dat stomme wicht !

 25. Appelstroop

  zucht.. laat dat mens toch gewoon.
  dit heeft geen nieuwswaarde

 26. Pescador

  Het is een verschrikkelijk dom wijf gezien wat ze er allemaal uitkraamt.
  Het fijt dat ze zwart is maakt haar nog veel stommer, want ze zet zichzelf voor schut als een domme zwarte en op deze manier zet ze ook andere zwarte (donkere) mensen voor joker want waar er een stom is zullen er meer zijn.

  Dom ding

 27. Rosasolis

  Soms heeft Sylvana gelijk, en nu alweer. WW 2 heeft bewezen dat racisme en overdrijven nationalisme kan lijden tot extreem vormen van anarchie. Het ellendige valse trots begint langzaam, maar groeit snel…omdat de meeste mensen kudde dieren zijn, en of niet verder kunnen denken, of dat niet willen doen.
  Zo is het gegaan in Duitsland jaren geleden. Het verheerlijken van oude Duitse mythen in de opera’s van R. Wagner
  ( die hij schreef zonder welke politieke doelen dan ook), vormden helaas onderdeel van de zogeheten superieur
  “Ariesche Deutsche Volk”. En daarom moest de hele westerse wereld gaan leiden.
  Miljoenen burgers en soldaten werden vermoord, en velen kwamen om gedurende de honger winter. Gelukkig waren er ook vele intelligente Duitsers in het verzet;
  velen waren hoog-geleerden, of geloven, zoals de bekende dominee D. Bonhoeffer,
  en hebben hun steun gegeven aan het verzet. Zij werden opgepakt en vermoord.
  Wegens hun geloof in de vrijheid of in het leer van de Bijbel. Dit waren de ECHTE
  Duitse helden, die een verzetsgroep oprichten die “Die Weise Rose” heette.
  Toen ik vele jaren geleden actief was in de muziek wereld was had ik een geweldige oudere leerlinge met een mooie stem, die Duitse immigrant was en met de Lutherse Kerk in Den Helder was verbonden. Zij kwam naar Nederland enkele jaren voordat WW 2 uitbraak. Getrouwd met een Nederlander. Zij vertelde mij dat tijdens onze lessen, met daarvoor altijd een kopje thee en een koekje van mij, hoe erg het voor gewone Duitse immigranten was.

 28. Michael M

  Zou Sylvana ondertussen al niet zelf fascistisch zijn door witte mannen te weren, hollandse straatnamen te laten verdwijnen. Een partij demoniseren. En met een hoop leugens alles op zen kop zetten. Dat mens is gestoord. Wat zij moet doen is om landen in de wereld af te reizen daar waar mensen worden gemarteld en vermoord en daar durven je grote muil open te doen maar daar is ze te laf voor. Opdoeken dat Bij1 debielen partij.

 29. Hartenheer

  Ze blijft maar herhalen.
  Daar kan ze ook niets aan doen.
  In dat hoofd zit helemaal niets, dus als ze haar mond open doet hoor je de echo van haar vorige uitspraken.

  Wat op zich al knap van haar is, dat ze {ook al is het onzin} wat verstaan baars kan zeggen.

 30. Reggo

  Dat Silvanaatje is maar op een ding uit en dat is AANDACHT,AANDACHT en nog eens
  aandacht Gewoon ’n zielig trutje.

 31. O.k.

  Helaas bestaan er mensen zoals sylvana er is niets aan te doen behalve alles wat ze uitkraamt gewoon negeren.

 32. Mark240

  Wat jammer dat dat mens zo dom lult. Het is echt wel een heel lekker ding…. Als ze niet zo dom zou lullen, zou ik het er wel op wagen.. echt wel!!!

 33. Mark240

  Maarehh… dat gedoe van overdemuur.org is bij het schandalige af. Hoe durf je een vooraanstaand politicus, die juist zo zorgvuldig zijn woorden kiest om tegen ongebreidelde immigratie te pleiten zonder onderscheid te maken tussen rassen, zo weg te zetten…. Ik pleit er voor nu maar eens Sylvana over de muur . org te gooien. Ik vang haar wel op…:):):) Het blijft een lekker ding…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.