Ja hoor! Zure feministe zegt optreden bij De Balie af, want er hebben ooit “extreem-rechtse” mensen gesproken

Morgen zou de Egyptisch-Amerikaanse islamitische feministe Mona Eltahawy spreken in Amsterdam bij debatcentrum De Balie. Maar Eltahawy laat nu verstek gaan, omdat De Balie ooit één keer een podium heeft gegeven aan mensen die in haar beleving extreem-rechts zijn. En daarom krijgt dat centrum morgen geen Mona-toetje meer.

Boycotten is de lievelingshobby van links. Israël, ‘rechtse’ media en… kennelijk alle stoeptegels waar Thierry Baudet ooit overheen heeft gelopen. Allemaal moeten ze gemeden worden. Nu weer debatcentrum De Balie, waar een feministische uit Egypte en de VS morgen zou spreken over haar nieuwste boek. Nu dus niet meer, want twee jaar geleden heeft er één evenement plaatsgevonden wat ze niet zo leuk vond. En daarom komt ze morgen lekker niet naar Nederland:

mona-balie

Iedereen die al een kaartje had gekocht, is nu dus gedupeerd. Maar dat maakt Eltahawy niet uit, die graag even met een flinke portie virtue signalling laat zien dat zij wel deugt. Of zoals de onvolprezen Nadia Ezzeroili schrijft:

nadia

Hup Nadia. Boe Mona!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Vabis

  Nou, dat verziekt mooi mijn dinsdag hoor dat die islamitische rooie toverkol niet naar de Balie komt, wat jammer nou, alsof we nog niet genoeg van dat moslim spul binnen de grenzen hebben, waar gaat dit in gotsnaam over?

 2. Scaldis

  Mona wie??? Who cares! Een handjevol linksche gekkies weten misschien wie dat is.

 3. Catalaanse kok

  Arme Tim.
  De dame heeft het over een partij welke deportatie van moslims bediscussieerd en Tim plakt dat etiketje op Baudet.

  1. Vabis

   Wil Baudet moslims deporteren, indien zo wordt het toch het overwegen waard om op FvD te stemmen.

   1. Catalaanse kok

    Lees wat de dame schrijft en welke koppeling Tim er bij maakt.

 4. Joop Klepzeikert

  Als nou al die extreem linkse debielen alle plaatsen waar ‘extreem rechts’ ooit geweest is gaan mijden wordt het lekker rustig.
  Dat gezeik en gezeur van die malloten heeft al veel te lang overal doorgeklonken.

 5. Regina

  Ik denk dat consequentie en principes in de vrouwelijke genen zit. De Y chromosoom maakt zwak, laf en dom 🙂

  1. Bosche draak

   Het enige wat laf, zwak en dom is, is jouw misselijke opmerking.
   Had je vader maar een Y-chromosoom in je moeder gestopt, want je praat als iemand die er duidelijk eentje tekort komt.

  2. Tman

   @Regina
   “consequentie en principes in de vrouwelijke genen zit”
   Dat is nu niet mijn ervaring,de vrouwen die ik ken,waren en zijn overwegend inconsequent,chaotisch en reagerend met de emotie!
   Even terzijde, er waren géén negroïde vrouwen in mijn verzameling,alleen room blanke dames!

 6. Toon Boekman

  Waarom krijgt zo’n bevooroordeeld persoon eigenlijk een podium. Laat ze gewoon straatvuil opruimen. Dan doet ze nog wat nuttigs. Ben benieuwd hoeveel kilo ze dagelijks weg weet te werken. Waarschijnlijk niets. Dit soort mensen richt liever een discussiegroep op om te praten over problemen dan werkelijk problemen aan te pakken. Typisch links, anderen voor het feitelijke werk op te laten draaien. #wegermee.

 7. Ries

  Kotsmisselijk van die zure wijven! Nu dragen andersdenkenden ook al virussen met zich mee.

  1. Regina

   “Wijf” is een seksistische term. Het woord die je zoekt is “vrouwen”

   1. Joop Klepzeikert

    Dat soort wijven is de benaming vrouw niet waardig. Net zoals jij een trol bent en dus geen mens.

   2. DeBruijn

    @ Regina

    Het is maar net wat je erin leest. Het komt van hetzelfde Engelse woord wife, alleen wordt het hier vaak idd gebruikt als vrouwonvriendelijk woord.

   3. Rosasolis

    @Regina, en De Bruin. Zoals jullie weten, ik ben van engels afkomst. Zoals het gaat in het gewone engels is het woord ” wife” het vervangende woord voor echtgenote.
    Geen kwade bedoeling.
    Maar toen ik uitwisseling student was aan het Kon. Conservatorium in Den Haag, heeft mijn trouwe Nederlandse leraar Dhr. van Emst me verteld, dat de Nederlandse woord Wijf oneerbiedig was tegen vrouwen, en nog erger is het woord “wijfie”,
    die de meeste Nederlands als onbeschoft beschouwen.
    De lager scholen hebben hun geliefde “juf” die voor de klas staat. Maar vele hedendaagse juffen zijn getrouwde dames (die wel of niet hun eigen achternaam gebruiken). Maar als een onderwijzeres die voor jonge kinderen als juf staat,
    waarom moeten de mannen in het lager onderwijs meester heten? Misschien tijd voor veranderingen. Toen ik een kind in Canada was hadden we in het onderwijs
    alleen twee titels voor onze onderwijzers: Mr. en Ms.

    1. Bosche draak

     Wij noemden onze leraren vroeger gewoon meneer hoor.
     Of bent u er eentje van de aap-noot-mies generatie?
     Niet zo mekkeren wijfie, of moet je gemolken worden?

     1. Rosasolis

      @Bosche draak. Ik weet niets over de aap-noot-mies generatie. Ik hoop dat overal de vele leraren gewoon meneer heten. Het is duidelijk dat u weinig onderwijs heeft gehad, en dat u vrouwen niet respecteert
      of waardeert. Ik ben afgestudeerd met het diploma Muziek Wetenschap
      Cum Laude van de Facutly of Music, University of Toronto, en daarna heb ik verdere lessen van de Kon. conservatorium in Den Haag gekregen, als oratorium en concert zangeres. Met al die jaren van studie en concerten denk ik niet dat ik zomaar een “wijfie” ben.
      Bedankt voor je verklaring dat nu in plaats van “meester” gewoon meneer gaat nu door.

   4. Mariposa78

    Ah je bedoelt “viswijf” dan is het goed genaamd.

 8. Kees

  Heerlijk nieuws toch, hier kun je je toch niet over opwinden?

 9. Rosasolis

  Wat een zwakke vrouw. Als zij enige ruggengraat had zou zij een lezing juist verwelkomen in De Balie. Wat is zij bang voor… rechtse oproerkraaiers? De Balie personeel zou kennelijk verzorgen voor genoeg politie tijden haar lezing, en ook bij het afloop. Wij hebben juist moedige vrouwen nodig om voor een beter samenwerking tussen mannen en vrouwen op te komen. Meer dan ooit tevoren moeten wij zorgen voor een man-vrouw maatschappij met gelijke kansen en plichten.
  Vorige week gaf Michele Obama een lezing in Amsterdam in een volle zaal, met ook veel mannen. M. Obama gaf een briljante lezing met veel humor. Iemand schreef: “ik heb veel geleerd”. Enkele dagen geleden werd in provincie Groningen de 100 jarige vrouwen stemrecht gevierd. De herdenking werd door een bekende Groninger (man)
  georganiseerd, die vertelde over de strijd van de vrouwen in dit provincie precies 100 jaar geleden voor het stemrecht, beter onderwijs, en beter werk omstandigheden.
  Vorige week (vrijdag, als ik het goed heb), was het Vrouwen Dag in Groningen.
  Groningers hebben nooit Aletta Jacobs vergeten. Hopelijk krijgen vele vrouwelijk studentes en meisjes overal in Nederland binnenkort veel succes met hun (eind) examens en diploma’s. Laten wij overal veel vlaggen met rugzakken zien.

 10. Godefroy France

  WOESTIJNGETEISEM geen podium meer geven, volkomen negeren !!!

 11. jhak

  Laat dat rooie gefrustreerde k*twijf in haar land van herkomst maar d’r muil open trekken, maar dat durft ze dus niet, wordt ze voor jaren vastgezet, daarom veranderd er in haar thuisland ook niks. Wegwezen rooie trol wij hebben al genoeg van jouw soort hier!

 12. Indigo Child

  Ja prima toch!!!!! Lekker weg blijven uit Nederland …
  Onderzoek ; nog geen 7% van de vrouwen (in het westen)noemt zich nog feministe, t!is van een sterke vrouwenbeweging gegaan naar een trutjes zeur clubje die niet meer echt serieus worden genomen.

 13. Indigo Child

  O ja er is nog 1 feministe bijgekomen dit jaar : Trudeaux de trotse president van Canada ( Canadezen schamen zich kapot voor hem inmiddels) wil er graag bij …. hier stikten we bijna van het lachen ..

 14. Veteraan

  Wat een viswijf.
  Weer zo’n lelijke moslimslet met een grote bek en een hekel aan alles wat niet moslim is.
  Val eens dood neer Mona met je gezeik.
  Meer dan 300 doden door dat kutvolk van jou.
  Klaag daar maar eens over.

 15. koeiepoep

  “Dit alles herinnert ons eraan dat we de exclusieve wereld van theoretische debatten achter ons hebben gelaten ”
  Dit is een quote van deze dame, op joop. Wegblijven uit een debatcentrum, vanwege een debat uit het verleden.

 16. J.Rademaker

  Jammer ben altijd geïnteresseerd wat een feministische moslim is, of zij gelooft niet in de koran of het woord feminisme is van inhoud veranderd, opzij is stil.

 17. Fritsie

  Wat zal dat stinken zeg!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.