Joost Eerdmans: “VVD is bezig zichzelf op te heffen”

Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam en Thierry Baudet. Bron: Twitter/fvdemocratie
Foto: Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam en Thierry Baudet, die samen de strijd aangaan bij de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Bron: Twitter/fvdemocratie

Zo is het!

Ook Syp Wynia begrijpt bar weinig van de huidige koers van de VVD. Zoals wij vanmorgen al schreven zijn de nepliberalen helemaal doorgeslagen. Zo willen ze nu dat de Europese Unie strengere eisen stelt qua klimaat. Er zou veel meer CO2-reductie moeten komen. Wat de VVD betreft.

Schandelijk.

Syp:

Je wordt er natuurlijk kotsmisselijk van, maar helaas, dit is inderdaad de VVD van Mark Rutte. Er is helaas weinig wat we daar aan kunnen doen.

Het goede nieuws? Nou, zoals Joost Eerdmans het verwoordt:

Ja. Het is ronduit belachelijk waar de VVD mee bezig is. Je schrikt je iedere keer dat je de krant openslaat (of een website bezoekt) helemaal kapot. Steeds weer bedenken de nepliberalen nieuwe plannen waaruit blijkt dat ze linkser en groener zijn dan GroenLinks. Nu dit weer.

Maar. Maar. Maar. Met een beetje mazzel betekent het ook dat het binnenkort dan eindelijk afgelopen — klaar en uit — is met de electorale hegemonie van de VVD. Geen enkele rechtse kiezer die dit soort wangedrag accepteert — niet van Rutte, niet van Dijkhoff, en ook niet van één van die andere quasi-liberale D66-meelopers die het tegenwoordig voor het zeggen hebben bij de partij.

Moge de VVD zo snel mogelijk, zo totaal mogelijk kapot gaan. Want een vreselijke k*tclub is dat geworden zeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

56 reacties

 1.   

  De VVD is inderdaad bezig zichzelf op te heffen, goed nieuws voor Forum voor Democratie.

  Forum gaat de grootste worden, ik houd rekening met meer dan 40 zetels bij de volgende verkiezingen die misschien wel dit jaar gaan plaatsvinden! VVD gaat namelijk decimeren als ze deze klimaatkolder doorzetten.

 2.   

  Links Nederland, maakt HEEL NEDERLAND KAPOT.

  Stem ze weg.

  1.   

   Precies.
   Stem rechts.
   Stem ???
   Wat is in Nederland nog een rechtse liberale partij ?

   1.   

    Stemt Groen Rechts :)

  2.   

   @Jumping: Heel Nederland kapot en je portemonnee leeg! Onder Rutte steeg de lastendruk van 35 naar 41%. Van iedere euro die jij verdient gaat 41% naar Rutte BV.

   +1

   1.   

    @Dik…..Wat er dus op neerkomt dat je 6 maanden per jaar alleen voor rutte en de hobby’s van links werkt…en dat moet nog veel langer als het aan dit “kabinet” ligt.

    1.   

     @Original: +1

 3.   

  Daar hebben we Joost weer eens met een domme opmerking. Zelf teert dit mannetje nog steeds op Pim Fortuyn, want zelf weet en kan hij niets. Nu probeert hij aan te pappen met tjerrie. Tja, je moet toch wat.

  1.   

   Nee hoor Santiago, de heren Baudet en Eerdmans zijn al veel langer bondgenoten. Het FvD deed vorig jaar bewust niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam, om Leefbaar Rotterdam niet in de weg te zitten.

   Dat deed Wilders wel met zijn PVV en dat was pas dom. Allereerst omdat hij binnen 24 uur zijn beoogde lijsttrekker al weer moest terug trekken. En vervolgens omdat er een beroerde campagne werd gevoerd. Gevolg: De PVV haalde maar 1 schamele zetel in Rotterdam.

   1.   

    Gekko. Nou, dan zal het nu wel beter gaan in Rotterdam. We gaan het zien.

    1.   

     Nee, het gaat niet beter in Rotterdam. Door de strategisch gezien dwaze actie van Wilders haalde Leefbaar minder zetels in Rotterdam. Weliswaar is Leefbaar nog steeds veruit de grootste, maar door een kongsi van 6 (!) kartelpartijen (VVD, GroenLinks, D66, PvdA, CDA, CU) werden Eerdmans en zijn mensen buiten het college gehouden.

     Een geluk bij een ongeluk is dat D66 er in Rotterdam een enorme puinzooi van maakt (er is al een wethouder van hen weg gestuurd), zodat de schade voor rechts misschien nog meevalt.

     1.   

      Leefbaar had beter ook met de PVV in Rotterdam een bondgenootshap kunnen aangaan. Dat is niet gebeurd, dus kon de PVV aan de verkiezingen meedoen. Aan die keuze is niets dwaas. Wel dwaas is dat gehannes met die lijsttrekker en 1 zetel is daarvan het resultaat.

   2.   

    Nee klopt. Baudet zit liever Wilders in de weg.

    1.   

     Robert. Dat is zijn opdracht. Jij bent een van de weinigen die dat door heeft. Weet die lijkenpikker van Eerdmans veel, die wil alleen maar mee blijven doen en teren op de roem van Pim.

  2.   

   Lach eens een keertje ras pessimist

   1.   

    edoc. Ik lach de hele dag en heb een prachtig leven. Alleen soms iets te veel vrije tijd.

  3.   

   Meen je dat santiago mij lijkt het juist belangrijk dat er mensen zoals Joost Eerdmans in de politiek zitten. Komt mij oprecht over en hij praat zelden onzin.

 4.   

  Joost kan (mag) het weten als onderdeel van de grootste faalpartij allertijden de LPF

  1.   

   @Dropje: Kun je een aantal voorbeelden geven waaruit blijkt dat LPF de grootste faalpartij aller tijden is?

   1.   

    Omdat de elite de grote baas dood heeft laten schieten.

 5.   

  Syp Wynia vraagt zich af wat er in de Haagsche hoofden omgaat. Syp heeft wel een idee, maar daar mag hij niet over praten net als elke andere journalist die allemaal voor het geld en voor de elite gaan. Af en toe een plekje bij de meisjes van WNL of in een of andere onbenullige praatshow, waar ze op een briefje hebben meegekregen wat ze moeten zeggen en de kachel kan weer blijven branden.
  Kritisch journalist zijn in onze mooie democratie is levensgevaarlijk dus wel begrijpelijk.

  1.   

   Om nog maar te zwijgen over de Oranjes, die alle touwtjes, kranten en tv-zenders in handen hebben.

   1.   

    umhnz. Blij dat ook jij het in de gaten begint te krijgen. Het is simpel he , tenminste als je gedurende je leven een beetje hebt opgelet. Geld is macht en niets anders en we weten allemaal wie het meeste geld heeft. Tjerrie natuurlijk hahaha.

  2.   

   Flauwekul! Ga maar naar Wynia’s website, daar kan je precies lezen wat er gaande is. Dus eerst een informeren, voordat je hier deze man in een kwaad daglicht zet. U komt op deze manier, als stemmer op de PVV, wel erg dom over.

   1.   

    Toppie. Je bent te goed van vertrouwen. Wynia speelt het spel goed mee.

    1.   

     Top. Jij weet donders goed dat als deze gasten schrijven wat ze weten, ze binnen de kortst mogelijke tijd in de kelder van het AIVD gebouw met hun lul in de bankschroef staan. Persvrijheid en democratie, laat me niet lachen.

 6.   

  De VVD zit in de Regering en zal moeten roeien met de politieke riemen die het heeft. Die riemen zijn de huidige machtsverhoudingen in De Tweede en Eerste Kamer en die dwingen tot het sluiten van compromissen met partijen die linkser zijn dan de VVD.

  Nederland is politiekinhoudelijk naar links opgeschoven en de VVD beweegt daarin mee. Dat kan men ook niet doen maar dan valt het Kabinet en staan ze buitenspel.

  Het is overigens goed te constateren dat de politieke keuzes van dit Kabinet kunnen rekenen op een duidelijke meerderheidssteun van de kiezer. Met name het klimaatbeleid roept wel onvrede op in sommige rechtste kringen maar dat betreft op de keper beschouwd een minderheid. Het is bovendien een achterhoedegevecht: Nederland kan zich onmogelijk onttrekken aan de internationale klimaatakkoorden.

  1.   

   rioolrat plemt ook weer een sprookjesverhaal neer hahahaahaa.
   NEGEREN DIT PUTLUCHT GEDROG .

   1.   

    Het is inderdaad een sprookjesredenering die Noppen er steeds oplos laat. Vraag me af of hij er zelf in gelooft. Waarschijnlijk doet hij dit enkel om te sarren en te zuigen.

    Van alle trollen hier is Rien Noppen veruit het meest clever. Ik vind hem ook wel grappig en soms kietel ik hem door te wijzen op inconsistenties in zijn betoog. Meestal houd hij zich dan koest om weer vol op het orgel te gaan bij een ander topic.

    Want eerlijk is eerlijk, Noppen geeft wel sjeu aan dit blog. De andere trollen (Meester Kong, Guus Geluk, Spaanse kok en nog een paar) voegen niks toe en kunnen gemist worden als kiespijn.

    1.   

     Quote….Want eerlijk is eerlijk, Noppen geeft wel sjeu aan dit blog. …….
     Idd..zoals hitler sjeu gaf aan de europese geschiedenis.
     Veel plezier met noppen gek(ko)!

     1.   

      Een fijne dag nog, originele zuurpruim !

 7.   

  Onbegrijpelijk van de VVD.
  Dit zal tot heel wat gemor in VVD achterban veroorzaken

  Of zou het een strategie zijn om klimaatneuroten van Groenlinks en D66 naar zich toe te halen en zodoende FVD voorbij te streven.
  Mocht het een strategie zijn dan is het wel een heel riskante want het grote risico bestaat dat teleurgestelde VVD- en CDA-kiezers over zullen stappen naar FVD.

  1.   

   Idd poldi …in de strijd tegen FVD is alles geoorloofd…daar verkoopt rutte zelfs zijn oude moeder voor.
   #stemzeweg!!!

   1.   

    @Original: Om te kunnen regeren ziet VVD waarschijnlijk alleen nog kansen op links, inclusief de verkoop van z’n moeder.

    Goed nieuws voor FvD!

    #stemzeweg

 8.   

  Op de spaarzame momenten dat ik aan de VVD denk, schiet me meteen de vergelijking met het spelletje Russische Roulette te binnen. Je kunt vijf keer geluk hebben, maar de zesde keer ga je…. Wie dan stug doorspeelt, is een zelfmoordenaar.

  1.   

   @Ries: Klopt, VVD houdt geen rekening met de kiezers die het hele klimaatverhaal niet zien zitten. Wie zelf nadenkt weet dat ook.

   1.   

    Je kunt er gerust vanuit gaan, dat de VVD heeft onderzocht hoeveel kiezers dat klimaatstandpunt wel zien zitten. Een partij moet een duidelijk standpunt innemen. Halfslachtigheid wordt altijd afgestraft. Nu presenteren ze blijkbaar een partij die strenger klimaatmaatregelen wil. Alleen met die duidelijkheid kunnen kiezers iets.

    Die strengere klimaatmaatregelen zijn overigens niet nieuw. Die 55% zoemt al langer rond in Brussel. Dat nu de VVD zich er ook sterk voor maakt, is wel nieuw en kan helpen bij de realisatie.Al is hel alleen maar, omdat streven naar 55% de realisatie van 49% waarschijnlijker maakt.

    1.   

     @ Piet51

     Ik vind dat de gevestigde partijen doorslaan. Zij willen een transitie maken, zonder te weten wat nodig is, wat haalbaar is en wat het gaat kosten qua geld en qua grondstoffen en energie.

     Zolang daar geen goed antwoord op komt, zullen mensen sceptisch blijven.

 9.   

  Zou het de schrijver niet een klein beetje kunnen helpen, als hij zich eens afvraagt waarom de VVD tot deze in zijn ogen verwerpelijke stap komt. Daar hoort natuurlijk een verhaal bij en kennis van dat verhaal zou kunnen helpen om je eigen standpunt sterker te maken. Meteen afwijzen van iets nieuws is wel de meest conservatieve houding die ik me kan voorstellen en draagt op geen enkele manier bij aan vooruitgang. En, voor de goed orde, je even verdiepen in de beweegredenen van de ander betekent op geen enkele manier dat je zou meegaan met die beweegredenen.
  Het niet ingaan op een argumentatie zegt trouwens ook wel veel over de journalistieke opstelling van DDS. Want nu blinkt dit artikel uit in nietszeggendheid.

  1.   

   He Piet51, je hangt hier nu al een paar weken rond. Dan moet je het toch wel zijn opgevallen dat bij DDS de inhoud van het artikel volstrekt niet relevant is. Het gaat om de discussie. Het artikel is gewoon het startsein om weer lekker los met en op elkaar te gaan.

   1.   

    @Gekko
    Hé, knap dat je weet hoe lang ik al meedoe. Die inhoudelijke leegte heb ik natuurlijk in de gaten en dat is ook de enige reden dat ik hier nog ben. Nieuws, interessante standpunten, opmerkelijke visies kom ik tot nu weinig tegen, een enkele uitzondering daargelaten. Je zegt, dat het om de discussie gaat, maar die mis ik dan volledig. Maar dat vind ik nu juist interessant. FvD- en PVV-volgelingen rollebollen over elkaar heen en laten zich op geen enkele manier gaan in een degelijke inhoudelijke gedachtewisseling. Alleen al dat aanzien is de moeite waard.

    1.   

     @ Piet51

     De paar mensen hier zijn natuurlijk niet te vergelijken met alle volgelingen van beide partijen die u noemt. Ditzelfde wat we hier zien, dat zien we ook bij bepaalde linkse websites.

     Helaas is discussie vaak niet mogelijk. Maar dat merk ik in het gewone leven ook, als ik iets zeg wordt het gelijk in het extreemrechtse hoek geplaatst. Terwijl ik alles behalve extreemrechts ben.

 10.   

  Rutte gaat zijn decimeren tegemoet, ooit geroepen naar PVV, nu dus de beurt aan VVD. Dat krijg je als je Nijpels in zijn energie vuile woning gaat ridderen tot milieu paus.

  1.   

   Alle kabinetten inclussief de ministerpresident, van na 1995, zijn in principe niet meer geweest dan ‘zetbazen’ van de EU kliek Brussel. En ik snap niet, dat de bevolking dat niet ziet. Op een paar enkelen na.

   1.   

    ONZIN
    De EU wordt feitelijk bestuurd door de “Raad van Regeringsleiders”, dus door Rutte en zijn collega’s.

    1.   

     @ DidiMadloba

     En die hebben lekker veel te vertellen, niet dus.

   2.   

    We gaan eerdaags stemmen op die zetbazen, eens kijken of Nederland zijn stembiljetten krijgt waar ‘t recht op heeft. Wij zijn namelijk een vervelende populistische speler geworden, ik voorzie corruptie.

 11.   

  De Russiche minister van Buitenlandse Zaken, Lavrov, heeft in een rede gezegd dat het linksliberale model van een globale samenleving op sterven na dood is.
  Hij heeft blijkbaar inside-informatie over de sekte van Rutte.

  1.   

   Dus de huidige rechtse trend is wat de Russen willen? Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

   1.   

    we hebben jou al als vijand dat is toch wel genoeg dacht ik

   2.   

    @ DidiMadloba

    Dat gooien jullie linksen graag mee, net zoals bewezen is dat Trump de Russen in had geschakeld. Vele miljoenen aan onderzoekskosten voor niets uitgegeven, want: GEEN BEWIJS.

 12.   

  Na de barre Bolkestein-jaren wordt de VVD weer de gezellige liberale partij die het ooit was, in de tijden van Wiegel en Nijpels. Jammer alleen dat Wiegel verliefd is op Baudet.

 13.   

  gele hesjes aantrekken dan kunnen ze nog eerder oprotten die idioten.

 14.   

  Ik denk ook dat de FVD de vervanger is voor VVD. Daar waar de FVD de waarheid spreekt, spreekt de VVD alsmaar tegen. De FVD kiest voor een klimaat naar verstandige ideeën, de VVD kiest het tegenovergestelde door het burgers en bedrijven zich blauw en geel op kosten te jagen. Daar waar de FVD bezig is om de burgers en de overheid weer bij elkaar te brengen, zorgt de VVD ervoor dat de kloof en onbetrouwbaarheid tussen de burger en de politiek alsmaar groter wordt. Ja, de VVD is als een democratische muur dat al langzaam aan het afbrokkelen was door hun slechte beleid en burocratie en het zal blijven doorgaan totdat er nog enkele stenen van deze muur blijven liggen, daar waar de FVD de democratische muur weer opbouwt.

  1.   

   De VVD bestaat over tien jaar nog.

 15.   

  Kijk hem eens zitten meneertje ex LPF , als we het over opheffen
  hebben hahahaha geweldig.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!