Kansenparelparadijs Frankrijk moet toch toegeven: ‘NGO’s en mensensmokkelaars werkten stiekem samen!’

De linkse mensenrechtenorganisaties die zogenaamd heel veel gaven om veiligheid en gezondheid van migranten hebben onder één hoedje gespeeld met niets- en niemand ontzienende mensensmokkelaars. Dat beweren nu ministers in de Franse regering, die daarmee nog maar een bewijzen dat de migratie over de Middellandse Zee gewoon een verdienmodel was – voor smokkelaar én voor subsidietrekkende zelfverklaarde mensenredders.

De EU, Nederland en diverse andere regeringen hebben al tijden fluitend de andere kant opgekeken als er weer eens een schip van linkse wereldverbeteraars aanmeerde in Spanje, Italië of Malta. Aan boord veel straatarme migranten, die al hun spaargeld aan mensensmokkelaars hadden gegeven om naar Europa gestuurd te worden in onzeewaardige vaartuigen. Halverwege de Middellandse Zee waren ze echter overgestapt op boten van ‘respectabele’ linkse organisaties. De hamvraag: hebben die Afrikaanse criminelen gewoon samengewerkt met die vluchtelingen-NGO’s? Het is altijd in alle toonaarden ontkend.

Maar nu gaat het immigratievriendelijke Frankrijk dan toch door de bocht. Eén van Macrons meest vooraanstaande ministers heeft het nu over “collusion”. Niet tussen Rusland en Trump, dus. Maar tussen “wereldverbeterende” NGO’s en gewetenloze mensensmokkelaars:

“France’s interior minister says some aid groups operating in the Mediterranean Sea sometimes act like accomplices to human traffickers.

Minister Christophe Castaner pointed at “a real collusion between smugglers and some NGOs,” including through phone contacts to “facilitate the migrants’ departure from Libyan coasts in appalling conditions.””

De vraag die nu op tafel is natuurlijk: gaan er nog lui aan boord van die NGO-schepen vervolgd worden, of niet? Ze hebben actief meegeholpen met het plegen van misdaden, en dat zou betekenen dat die lui in de afgelopen jaren honderden strafbare feiten begaan hebben. Aanpakken, dus!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. DeBruijn

  Was al bekend, je zag die NGO’s naar de bootjes met vluchtelingen toe varen en hen gelijk aan boord halen, dat werd gewoon afgesproken.

  Zij hielden de stroom vluchtelingen in stand. Maar dat komt natuurlijk door ons, wij zijn overal schuldig van. Eigen verantwoordelijkheid hoor je hen nooit over die dit zeggen.

  1. Satty

   Eigen broek ophouden zie je nooit bij mensen die dit zeggen.

   Wil jij mij even aanwijzen waar ik kan vinden dat de boten niet zijn gaan varen naar aanleiding van enorm veel verdronken mensen maar dat de mensen zijn gaan proberen over te steken omdat er boten lagen.

   Als dat niet lukt weet je direct welke waarde je moet hechten aan de onzin die extreem rechts ook hierover weer aan mensen wijs maakt.

   Feit, 1 dollar naar Afrika zijn minimaal 10 naar het westen.

   1. DeBruijn

    @ satty

    Ja, zet me maar weer weg als harteloos. Geef jij eerst antwoord of je eerst je kinderen of ouders zal helpen of mensen van 5000 km ver weg.

    Doe je niet, kan je jiet en wil je niet. Zo doe je altijd, als iemand laat zien dat je ernaast zit, dan negeer je het gewoon.

    1. Satty

     Je lijkt me een lieverd en helemaal niet harteloos. Kennis kan verandering brengen

     1. DeBruijn

      @ Satty

      Inderdaad, kennis kan verandering brengen daarom ga ik tegen je in, in de hoop dat je het ook eens van de andere kant gaat zien.

   2. DeBruijn

    @ Satty

    Heel simpel, geef dan van elke 10 euro die jij krijgt er 9 euro terug aan Afrika en nogmaals stop met vliegvakanties,

    Oh wacht, dat doe je niet, want je bent zelf een egoist.

    1. Punt50

     @ DeBruijn

     Net als Noppes roeptoetert Satty maar wat in het rond.. Zij/hij/het hoeft niks te bewijzen. Zij/hij/het stelt altijd gelijk te hebben.

     1. Satty

      Leonce ndikumana heeft het sluitend onderbouwd.

     2. Punt50

      @ Satty

      Waar staat het dan?

     3. Satty

      Lees het maar.

     4. koeiepoep

      Léonce Ndikumana

      Chair of Economics, Professor & Director, Africa Policy Program, PERI
      318 Gordon Hall / 105 Crotty Hall
      577-0241 / 545-4815

      Ga hier maar eens kijken, @punt 50. Zo moeilijk is het niet.

     5. Vliegenvanger

      @ punt50,
      Dat doen die linkse weg kijkers toch allemaal.
      En als er stront aan de knikker is heeft rechts het gedaan.
      Walgelijke tuig is het, stem FvD

   3. DeBruijn

    @ Satty

    Maar altijd de schuld bij ons leggen blijft onzinnig. Afrikanen hebben ook eigen verantwoordelijkheid. Willen ze van hun dictators af, dan moeten ze vechten. Willen ze eerlijker handel, dan moeten ze daarvoor aan het werk en de grote bedrijven ter verantwoording roepen, willen ze betere sanitatie, dan moeten ze dat aanleggen, willen ze minder AIDS/Hiv dan moeten ze niet vrouwen als seksvee gebruiken en condooms gebruiken.

    Hier in Europa hebben we ook gevochten voor ons land en voor ons bestaan. Terpen opgeworpen, dijken aangelegd, polders drooggemalen, Spanjaarden verdreven en met hulp de nazi’s.

    Dat ging ook allemaal niet vanzelf, 2000 jaar is aan dit land gebouwd. Laten de Afrikanen dat ook eens gaan doen ipv de makkelijkste weg kiezen en vluchten. Laten zij hun land opbouwen, voor hun ouderen zorgen, handel drijven, eisen stellen aan buitenlandse bedrijven. Daarmee kunnen ze best geholpen worden, maar nu het is vaak of vluchten of naar ons kijken of wij het voor hen mogen doen.

    Maar vergeet niet dat de blanken de meeste ziekenhuizen en scholen in Afrika gebouwd hebben, de meeste wegen hebben aangelegd of aan hebben laten leggen. Ook hebben ze gebieden ontgonnen voor landbouw, waar miljoenen van kunnen eten. Ja, er zijn misdadigers geweest, slavendrijvers. Maar je legt altijd EN ALLEEN daar de nadruk op, nooit op wat de blanken ook voor goeds gedaan hebben en nog doen in Afrika. Als we ons volledig terugtrekken staan heel veel scholen, ziekenhuizen en weeshuizen leeg binnen een jaar.

    1. Satty

     De bruijn

     Afrikanen vechten hoor. In mali vechten ze tegen de diefstal van uranium.

     In Congo vechten ze, toen ze wonnen werd het Nederlands leger langsgestuurd.

     5 jaar geleden in Burundi. Nederland hielp dictator.

     Niger. Nigeria. Somalië. Kenia. Rwanda. Congo. Uganda. Tanzania.

     Overal vechten we maar zolang de dictators meer geld krijgen van mensen die zaken met ze blijven doen zal de strijd altijd ongelijk zijn, zal de strijd niet te winnen zijn. De enige kans is als men stopt de corruptie te voeren.

     Ik vind jou juist niet harteloos. Net als vit niet. Je lijkt me een goed mens. Daarom blijf ik je opzoeken, hopen dat je het soms voor Afrika opneemt en mijn verhaal simpel verteld.

     Sorry de bruijn, als ik iets niet wil is dat je een schuldgevoel zou denken te moeten hebben dat is zo onterecht. Net zo onterecht als extreem rechts nu over Afrika praat. Ik zal je verder laten

     1. TD

      Satty:
      Ja prima,laat die Afrikanen zichzelf maar lekker afmaken!
      Als de Afrikanen gesneuveld zijn, haalt de westerse wereld wel de grondstoffen even op,voor nop wel te verstaan!

     2. DeBruijn

      @ Satty

      Het is niet altijd dat wij iemand steunen, hoewel de verkeerde leiders wel zijn gesteund. Maar hoe vaak hebben de bevolking ons om hulp gevraagd? Hoeveel miljarden hebben we aan Afrika gegeven in geld en goederen? Ben je dat vergeten?

      In Noord-Afrika en westelijk Afrika komen mensen hier ook heen, de landen waar geen oorlog is en wel gewoon te eten hebben. Alleen willen velen meer en komen hierheen wat wel 8000 tot 20000 euro kost. Daar kunnen ze zelf ook wat voor opbouwen in hun eigen land. Hier komt 89% in de bijstand.

      Hopen dat ik het soms voor Afrika opneem? Ik zet me al 40 jaar voor diverse landen in in Afrika.

     3. Dddddd

      Er is geen enkel Afrikaans land waarmee het nu beter gaat dan ten tijde van hun koloniale tijdperk! Het is 1 brok armoede, ellende en corruptie.
      Zo, praat dat maar weer eens goed!!

   4. F. Domela Nienhuis

    Eigen broek ophouden zie je inderdaad niet bij die NGO’s, want die worden gesubsidieerd. En die gratis geldeisers die gebruik maken van de door die NGO’s gratis ter beschikking gestelde veerdiensten houden ook niet hun eigen broek op, want die parasieten houden hun handje op.

   5. Dddddd

    Bewijs dat feit van jou dan eens!

 2. Jumping

  Laten we in Nederland gewoon de PVV lijn volgen.
  Uit de EU in deze opzet.

  Stem in Mei een anti EU partij.

 3. Ries

  Links bedondert waar het maar mogelijk is. De deugers staan bij mij al een hele lange tijd in de mesthoop van de walging.

 4. TD

  Dit jaar wordt het erg druk aan de EU kusten/grenzen,Libiërs komen de Syriërs vergezellen op hun reis naar gratis geld!

 5. Vit

  Het was al bekend dat die gammele bootjes terug naar de kust werden gesleept zodat ze het nog eens over konden doen/hergebruikt.

  1. Satty

   Wil jij mij even aanwijzen waar ik kan vinden dat de boten niet zijn gaan varen naar aanleiding van enorm veel verdronken mensen maar dat de mensen zijn gaan proberen over te steken omdat er boten lagen.

   1. Punt50

    @ Satty

    Volg die NGO bootjes op Marine Traffic.

    –> https://www.youtube.com/watch?v=TbIc1LZqIAw

    Ze lagen dus vlak onder de kust te wachten op ladingen “vluchtelingen”. Capito?

   2. Vit

    @Satty

    “Afrikanen worden in Libië op rubberbootjes gezet en de zee op gesleept, gevolgd door zowel de Libische kustwacht als de mensensmokkelaars in steviger bootjes. Wanneer de bootjes van de EU Kustwacht/Taxidienst Frontex, Artsen zonder Grenzen of in dit geval de Diaconie in München vervolgens in de buurt zijn van de rubberboot (en de plaats en tijd wordt van tevoren duidelijk gecommuniceerd), haalt de Libische Kustwacht samen met de mensensmokkelaars de motor van de rubberboot en brengt die terug naar Libië om her te gebruiken voor de volgende lading ‘vluchtelingen’ op rubberboot. En ja, ‘vluchtelingen’ met aanhalingstekens, want het zijn geen Syriërs. (Syrië is trouwens ook een land dat door de EU en de VS in totale chaos wordt gestort.)”

    Google op jdreport ik krijg de link niet geplaatst.

 6. TD

  Al hebben die NGO ’s cruiseschepen ter beschikking,gewoon laten omkeren en retour!
  Kan toch niet zo moeilijk zijn?
  En al die linkse sappelzakken maar laten leuteren,praatjes vullen geen gaatjes!
  Action!

 7. Raveltje

  Na de tweede wereldoorlog en de oorlog in India zijn veel
  Nederlanders naar Amerika gegaan. Ook met het geld wat
  Ze hadden. Ze moesten van onderenaf beginnen.
  Geen uitkering, geen gratis inboedel en gratis zorg.
  Maar voor migranten in Europa moet dat er wel zijn
  Ik vindt het heel erg dat die smokkelaars hun geld afperzen
  Maar denk ook wel dat er hoge piefen achter zitten, die hen het
  land uit willen.

  1. Raveltje

   India=Indonesie

 8. F. Domela Nienhuis

  De zwaarste vervolging voor deze beroepscriminelen in de mensensmokkel. Leg niet alleen die NGO-schepen aan de ketting, maar deze gesubsidieerde bemanning ook. Of gooi ze tegelijkertijd met die NGO-schepen door de shredder.

 9. Vrijedenkert

  Was vanaf het begin al lang en breed duidelijk, smokkelaar heeft nummer van NGO en belt dag vantevoren en spreekt af waar, hoeveel en wanneer en vervolgens zorgt NGO dat op afgesproken plaats en tijdstip voor Libische kust NGO-taxi klaarligt om afgesproken aantal op te pikken!
  In andere gevallen waarbij men niet afspesproken heeft met NGO geeft men nummer van NGO aan migranten op vlot en die moeten op bepaald tijdstip bellen en worden alsnog opgepikt door NGO voor Libische kust…

  1. F. Domela Nienhuis

   Waarna die NGO’s als een soort veerdienst die crimigranten en rapefugees naar Europa versleept en ons met de ellende opscheept. Dit zijn criminele mensensmokkelaars die moeten worden vervolgd. Ze moeten in de gevangenis en hun crimineel verkregen bezittingen moeten worden geconfisqueerd. En dat geld moet als herstelbetalingen netto in het handje van het volk worden uitgekeerd, want het is hetzelfde volk dat eerder het prijskaartje heeft moeten betalen voor de cumulatieve maatschappelijke meerkosten welke zulk een crimineel handelen door die NGO’s met zich meebrengt.

 10. PMG

  En wederom bedankt EU, Rutte en de geitenwollensokkenclubs, tijd voor verandering: eigen volk eerst!

  Stem FVD!

 11. Piet Patat

  Dit was al jaren lang bekend dat NGO’s geen mensenredders waren maar een gratis veerdienst voor nieuwe klaplopers en uitkeringstrekkers.
  De bewijzen stroomden via internet binnen en maar blijven ontkennen en blijven bewerendat het allemaal drenkelingen waren. Gelul. Die wrakke tobbes leverden hun vracht direct af bij de wachtende schepen van de NGO’s. Als er dan toevallig camera’s in de buurt waren werd er een toneelstukje opgevoerd. Even zwemmen, de camera’s op ( de weinig aanwezige ) vrouwen en kinderen gericht om het “heldhaftig” handelen in stand te houden. Die Salvini had groot gelijk door ze de toegang tot Italiaanse havens te weigeren. En links maar stuiteren. Helaas zien die niet ( lees : wilen niet zien ) de keiharde werkelijkheid van mensensmokkel en het grote geld. En zo zit €uropa opgescheept met een lading volk waar we niks mee hebben en kunnen maar die wel van de staatsruif leven, op onze kosten.

 12. Heras

  Van mijn part mogen ze de verantwoordelijken van mensensmokkel voor het internationale strafhof brengen. Reden:, aanslagen in europa, verdrinkingen, geweld, economische malaise, allemaal de gevolgen van een slap beleid. Ik ben blij dat ze nu eindelijk gaan beseffen wat ze hebben binnengehaald.

 13. Heras

  Zodra ik de naam satty zie, scrol ik door. Zo wordt mijn dag niet verziekt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.