Klaas Dijkhoff wil andere koers VVD en is compromissen uitleggen zat: “We hebben scherpte verloren”

Twee duimen omhoog van Klaas Dijkhoff. Bron: Screenshot VVD / YouTube.
Foto: Twee duimen omhoog van Klaas Dijkhoff. Bron: Screenshot VVD / YouTube.

Het kwartje lijkt zo langzamerhand toch echt te zijn gevallen bij de VVD, of in ieder geval bij Klaas Dijkhoff. “We hebben scherpte verloren,” zegt hij, terwijl hij uitlegt dat zijn partij te veel bezig is geweest met het uitleggen van compromissen, waar hij überhaupt niet blij mee lijkt te zijn. Dat meldt de Telegraaf.

Zo is hij bij nader inzien niet blij met de btw-verhoging van 6 naar 9 procent in combinatie met de belastingwijzigingen op arbeid en energie, want ‘mensen zouden daardoor te weinig merken van de economische groei’. Joh, de ene belasting veel meer omhoog en de andere maar iets omlaag, levert nou niet echt gespekte bankrekeningen op, nee.

De dreun die FVD bij de Provinciale Statenverkiezingen aan de VVD gaf, lijkt ook een wake-up call te zijn geweest. Dijkhoff wil de pijlen weer richten op het mkb. Mooi op tijd mee, kerel!

Dijkhoff meent ook dat de VVD vrijheid weer centraal moet stellen en heilige huisjes moet durven aan te pakken. Hiermee doelt hij op islamitisch onderwijs. Het probleem met zijn pleidooi is alleen dat het een hoog ‘we moeten nu écht íets doen’-gehalte heeft, terwijl hij en zijn partij al die jaren zat kansen hebben gehad om hiermee aan de slag te gaan. De geloofwaardigheid is dan ook totaal weg. Zeg dan gewoon dat je de rit met de kabinetspartijen uit wilt zitten omdat je bang bent voor het labeltje ‘kabinetklapper’ en daarna pas weer discussie durft te voeren.

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  Ach gut! Dijkhof laat gewoon een scheet. Niks aan de hand hoor!

  1.   

   Oh..was dat dijkhof…ik dacht al dat noppen zou opduiken.

   1.   

    Wat mij al verwonderde want het gaat niet over FVD.

  2.   

   Regina is weer op faeces-niveau…

  3.   

   Zeg kleutertje. Als je het over poep en pies wilt hebben kun je dat beter in de zandbak met je vriendjes doen, niet hier. Hier proberen volwassenen een normale discussie te voeren.
   Kleuters zoals jij en Rien werken enkel als stoorzender en dragen daardoor niets bij. Ga weg dus. Ga in de zandbak spelen. Het is er mooi weer voor. Doeg.

 2.   

  Reeds ingehaald door Forum voor Democratie…

  #stemzeweg

 3.   

  Zolang VVD een extreem GroenLinkse D66 koers ‘compromissen’ blijft noemen is het kwartje echt nog niet gevallen bij ze.
  VVD was vroeger een centraal rechtse, ofwel liberale partij, voor het midden- en kleinbedrijf en andere hard werkende mensen. Daar is al heel lang niets meer van te merken. Ze zijn alleen nog voor de multinationals, banken, verzekeraars en klaplopers bezig. Het hele midden, waar ze ooit voor opgericht zijn, hebben ze al heel lang heel hard laten vallen.

  1.   

   “multinationals, banken, verzekeraars”
   Als je daarop gaat schelden haal je de SP links in!

   1.   

    En jij denkt dat ik serieus op zo’n domme reactie in ga? Ga dan even je hersentjes uit de kelder halen. Daar liggen ze maar te verrotten.

 4.   

  In het zicht van de europese verkiezingen en de hete adem van Thierry Baudet in de nek, is dit een zeer doorzichtige verkiezingstactiek van Klaas Dijkhof.

 5.   

  Deze Klaas, lult een eind in de ruimt.
  Na het DEMONISEREN, van de PVV in voorgaande jaren, is men nu als VVD bezig, om Provinciaal het FvD te DEMONISEREN.
  Zij blijven, zodoende het Linkse wegkijkbeleid ondersteunen.
  Deze Klaas, is tegen de PVV en het FvD.
  In Mei volgt de afrekening.
  Stem in Mei een anti EU partij.

 6.   

  Nee Dijkhoff, jij en jouw partij hebben een heel land naar de afgrond gebracht. Niks scherpte.Dat is er nooit geweest.

  1.   

   Hoezo is ons land naar de afgrond gevoerd?

   Woont u hier wel?

   1.   

    Hoi Noppes,

    in het riool zal weinig veranderd zijn, maar boven de grond wel.

 7.   

  Geachte heer Dijkhoff,

  U had het roer vast moeten houden bij het kinderpardon en zich moeten houden aan hetgeen er in het partijprogramma stond.
  Zelf gaf u het goede voorbeeld door de moeder van Howick en Lili het land uit te zetten.
  De slapjanus Harbers verknalde de zaak door niet door te pakken.
  De volgende uitspraak van u is 100 % waar : We hebben scherpte verloren’
  Zo is het en niet anders.

  Fijne paasdagen,

 8.   

  Goh gaat de partij{en} weer aan de bevolking denken.

  Misschien iets met de aankomende verkiezingen te maken :D
  Straks zijn ze alle beloftes allemaal {weer} vergeten

 9.   

  Dijkhoff is een praatjesmaker. Verder niets, helemaal niets. Ik ben bepaald geen fan van Rutte, maar Dijkhoff kan nog niet in zijn schaduw staan. Echt, de meest overschatte politicus van dit moment.

  Als staatssecretaris was hij ook een drama: de asielellende hebben we aan hem te danken. Harbers mag niet de rotzooi opruimen van zijn voorganger Dijkhoff. En dat is heel veel!

  Nu probeert Dijkhoff als toekomstige partijleider (want Rutte gast deze zomer weg naar Brussel) wat verloren stemmers terug te halen. Maar wat een zwak verhaal weer. Ja, achteraf was die energietax niet zo slim. En de BTWverhoging met 50% op dagelijkse producten had beter achterwege kunnen blijven. Maar wat gaat de VVD er nu aan doen. Daarover meldt Dijkhoff niets. Zoals ik al zei: een praatjesmaker is hij. Meer niet.

 10.   

  De VVD ziet het licht……zo vlak voor de EU verkiezingen! Ik geloof dat ik een déjà vu heb, ha,ha,ha.

  De scherpte is allang weg: (enkele voorbeelden) Kunduz-akkoord, Oekraïne Verdrag, te vuur en te zwaard verdedigen het afschaffen dividend belasting (maar na 1 telefoontje van het Groot Kapitaal, toch maar niet), Marrakesh Pakt, gratis buslijn geven als beloning voor zorgen voor overlast, afschaffen stem volk (referenda), sleepwet (wel doenlijk, controle automatisering Zorg ondoenlijk: minister de Jong noemt de vraag van de PVV daarom zelfs aandoenlijk), toenemende armoe in Nederland (naast explosief groeiende winsten Groot Kapitaal); vooral werknemers met hoge inkomens bij reorganisatie belastingdienst net op tijd met gunstige regeling weg (vergissing Wiebes); afhandeling schade Groningen vertraagd en niet belegd bij veroorzakers maar vooral bij de gewone hardwerkende belastingbetaler (weer Wiebes); klimaatmaatregelen: onzinnig duur voor de gewone burger, neutraal voor de echte vervuilers (krijgt de betaalde belasting weer terug voor innovatie), de dure auto’s (voor de grootverdieners) nog net even gauw zwaar gesubsidieerd, enz. Dit is slechts een kleine greep uit de maatregelen, die door VVD op het bordje van de gewone man is neergelegd in de afgelopen decennia. Nik andere koers, pure verkiezingsretoriek.

 11.   

  Die Klaas, ..zo ongeloofwaardig. Jullie hebben in die paar jaar alle kaarten weggeven. Hadden jullie nu maar iets gedaan voor het volk dan waren jullie de grootste partij gebleven, maar helaas. Dag Klaas, tot..weet ik veel. Trouwens, topfoto, “net echt”.

 12.   

  Geachte aanwezigen (ja, ook heer Noppen, Meridoc Brandebok, Regina, etc), laten we iedereen in z’n waarde laten. Toegegeven, persoonlijk vind ik de reacties van voornoemde personen uiterst vermakelijk. Zoals ze zelf weten hebben ze bovendien de functie van werver van kiezers en leden voor FvD, en in mindere mate PVV. Door hun vaak misplaatste observaties in andere bronnen op te zoeken, worden degenen die FvD kiezer zijn, wijzer in discussies elders.
  Het zou beslist een gemis zijn de bijdrages van heer Noppen cs te moeten missen. Of het trollen zijn? Niet interessant, iedere bijdrage die ons scherp houd is welkom.

 13.   

  Al opgestapt als fractievoorzitter? Of blijft hij compromissen uitleggen? Dit is toch net zo ongeloofwaardig als Lodewijk Asscher die in 2017 beweerde al zijn beloften bij verkiezingswinst wel waar te maken? Bye bye VVD. Wij trappen er mirt (meer) in.

  1.   

   Compromissen horen bij bestuursverantwoordelijkheid, zeker in coalities. Als Dijkhoff die afwijst neemt hij afscheid van serieuze politiek, en geeft hij Baudet ongewild gelijk dat het allemaal maar een schijnvertoning is. Die misschien onvermijdelijk is om de verkiezingen niet te verliezen.

 14.   

  Zet je maar lekker af tegen de partij met wie je altijd een coalitie zult moeten vormen. Dijkhof biedt raakvlakken. Bijvoorbeeld financiering onderwijs.

 15.   

  VVD komt na lang praten uit uit het angst kamertje. Nu mag dijkhof ineens het voortouw nemen en proberen de schade te redden met een nieuwe uitstraling. Dus weer niet vanuit het hart. Ze snappen er niets van , de wereld veranderd mensen prikken zo gemakkelijk door alle kulverhaaltjes van onbekende professoren leraren en politici heen. Het werkt niet meer. Mensen zijn wakker

 16.   

  Beetje laat meneer Dijkhof, want onder de VVD

  – 40.000 aangiften bij de politie in de vuilnisbak
  – rechterlijke macht uitgekleed
  – rechtszaken voeren door armen is bijna onmogelijke gemaakt
  – nog nooit zoveel migranten binnengehaald
  – 89% van de statushouders werkt na 4 jaar nog steeds niet
  – ouderenzorg verder uitgekleed
  – belastingen nog verder gestegen
  – meer macht naar Brussel
  – 1000 euro is er nooit gekomen, die Rutte beloofde
  – criminele asielzoekers hebben vrij spel in Nederland
  – Mensen uitzetten doe jullie niet of nauwelijks aan, zelfs niet als zij uitgeprocedeerd zijn
  – enzovoorts, enzovoorts.

  1.   

   – “40.000 aangiften bij de politie in de vuilnisbak”: ja, want ze zijn niet allemaal geldig, en kosten de belastingbetaler veel geld.
   – “rechterlijke macht uitgekleed”: ook voor de belastingbetaler die smeekt om bezuinigingen
   – “rechtszaken voeren door armen is bijna onmogelijke gemaakt”: die zijn links dus tellen niet mee
   – “nog nooit zoveel migranten binnengehaald”: ja vooral “witte” westerse migranten
   – “89% van de statushouders werkt na 4 jaar nog steeds niet”: die mwnsen waren in levensgevaar
   – “ouderenzorg verder uitgekleed”: ook voor de belastingbetaler
   – “belastingen nog verder gestegen”: omdat belastingvlucht een EU brede aanpak eist, die uitblijft omdat populisten aan de poten van de EU zagen
   – “meer macht naar Brussel”: weet u één voorbeeld? De macht van Brussel is principieel beperkt door het “subsidiariteitsbeginsel”
   – “1000 euro is er nooit gekomen, die Rutte beloofde”: een verkiezingsbelofte is geen echte belofte, dat weet iedereen
   – “criminele asielzoekers hebben vrij spel in Nederland”: nee, ze worden net zo behandeld als andere criminelen. Natuurlijk zien we ze liever gaan dan komen, maar ze komen toch. Het voorbeeld van die man uit Bruinei toont aan dat iemand uit een “veilig land” toch niet altijd veilig is, en elke asielaanvrage dus serieus moet worden genomen.
   – “Mensen uitzetten doe jullie niet of nauwelijks aan, zelfs niet als zij uitgeprocedeerd zijn”: zeker wel, alleen zijn die lieden uiterst behendig in traineren. Verder willen veel landen hun zogenaamd gevluchte onderdanen niet terugnemen als daar geen grof geld voir wordt betaald, want sinds Teeven bezweek voor deze chantage kennen ze hun onderhandelingspositie.

   1.   

    @ Didmadliba

    – vele aangiften waren wel geldig, waaronder die van mij. Belde de politie, werd heel bot te wordt gestaan dat ik pech had (was opgelicht). Heb aangifte gedaan, maar er werd geen actie ondernomen, terwijl die persoon al jaren mensen oplicht.

    Dus omdat die mensen in levensgevaar zijn hoeven zij niet te werken, begrijp ik je goed? Na de oorlog moesten wij ook werken, wij hadden geen cent om onze rug te krabben. Werkten weken van 90 tot 100 uur. En nu na 4 jaar zit 89% thuis. Ook hier in de straat. Mijn straatgenoten uit Syrië hebben aangegeven niet te willen werken. Daarom zijn ze niet naar Nederland gekomen.

    Schandalig gewoon!

    Criminele asielzoekers moeten harder aangepakt worden dan Nederland, crimineel dat het land uit. Neemt je land je niet terug, dan vastzetten of gewoon terugsturen en zeggen tegen het land ‘het zijn jouw mensen, dus je neemt ze maar gewoon terug’. We zijn te slap en die landen lachen ons uit in ons gezicht.

    De rest ga ik misschien later op in als het lukt.

  2.   

   Perfect weergegeven!

 17.   

  Kranten en tv media zonder feiten. Kunnen ze ons ook uitleggen hoe mensen die 2 jaar geleden nog D’66 VVD CDA SP GROENLINKS stemden. Hoe en wanneer zijn deze mensen allemaal racistisch fashistisch en nazistisch zijn geworden.

  1.   

   Diep zijn gebiologeerd door wonderkind Baudet.
   Zelfs als je Baudet haat moet je toegeven dat hij veel beter oogt dan die dikke Otten.

 18.   

  40.000 leden voor het Fvd ….
  bibber bibber
  De media graaft zijn eigen graf verder en verder

 19.   

  “Dijckhofjes” zijn zo gekunsteld dat zij nooit indruk maken.

  Geen islamitische scholen meer? Dan komt er gewoon een Koran-klasje naast de school.

  Echte vrijheid van onderwijs is dat politici zich niet met de inhoud van onderwijs mogen bemoeien, maar dat willen ze juist wel, getuige bijv. dat “meldpunt”.

 20.   

  Ach een natte scheet van de vvd, zijn we wel gewend zo langzamerhand. Volgens mij heb ik nog €1000,00 en echte belastingverlaging van ze tegoed. Weinig betrouwbaar en weinig geloofwaardig….

 21.   

  Er is een spreekwoord, Eerst zien en dan geloven,
  Hij is met zijn uitspraken ,Nog vis of vlees,
  Toon dat je een vent bent, en zet je af tegen Rutte , dan geloven de kiezers je misschien weer!

 22.   

  Staat tie weer te liegen , na de verkiezingen zijn ze het weer vergeten want die gasten zijn zwaar dement

 23.   

  Ach BLA BLA BLA.

 24.   

  Tactisch verhaaltje van de VVD-er om twijfelaars binnenboord te houden. Berouw komt na de zonde. De btw gaat echt niet meer omlaag. Nederland blijft een van de landen met de hoogste belastingdruk, en het einde is nog lang niet in zicht.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!