Laf! Wodka-cola verslaafde Selçuk Öztürk (DENK) weigert het op te nemen voor bedreigde Iraanse wodka-verkoper

Zelf drinkt Selçuk Öztürk wodka-colaatjes bij de vleet, en zegt hij constant tegen provocaties en bedreigingen te strijden. Maar nu een Iraanse wodka-verkoper in het nauw is gedreven omdat hij één van z’n dranken heeft vernoemd naar een Perzische dichter, geeft Öztürk niet thuis. Laf hoor.

Als er ook maar één Pegida-kneusje boos heeft staan kijken naar een moskee, weten we alweer hoe laat het is in de Tweede Kamer: dan doemt DENK-Kamerlid Öztürk of één van zijn fractiegenoten op bij het spreekgestoelte van de Tweede Kamer om op hoge poten een betere beveiliging van alle moskeeën in Nederland te eisen. Nederland is een vrij land, zo redeneren ze. En dus verdient ook de vrijheid van godsdienst het om te worden verdedigd tegen mogelijk gewelddadige mafketels.

Je kan het er niet eens echt oneens mee zijn: de vrijheid van godsdienst geldt voor iedereen, of die vrijheid is in de werkelijkheid geen stuiver waard. Iedereen verdient het beschermd te worden.

Helaas hebben we wel een reden om te twijfelen aan de oprechtheid van mensen als Öztürk. Want de islamitische politicus wil dan wel moskeeën beschermen, maar voor andere bedreigde landgenoten haalt hij z’n neus op. Neem nu het verhaal van de Iraanse slijter Ofran Badakhshani. Hij krijgt uit het Midden-Oosten bedreigingen vanwege z’n wodka die hij vernoemd heeft naar de Perzische dichter Rumi.

En dat leidt tot bizarre taferelen die Badakhshani hebben gedwongen zijn zaak dagenlang op te slot te gooien, vanwege alle verbale en fysieke bedreigingen:

“Een invloedrijke Turkse columnist spoorde zijn lezers aan om mij lastig te vallen. Er werd in Turkije ook een petitie tegen mij gestart. Na een paar dagen sloeg die sfeer over naar Nederland: op Turks-Nederlandse websites wordt van mij geëist dat ik mijn excuses aanbied. Ik word gebeld, krijg e-mails: ’We zorgen dat dit gaat ophouden, we zullen je vinden, hier kom je niet mee weg’. En er komen groepjes Turken langs bij mij in de winkel. Telkens een man of twee, drie; mensen die ik nooit eerder heb gezien, die dan rondhangen bij de wodka en met elkaar in het Turks smoezen. Soms reageren ze boos. Dat alles werd zo bedreigend dat ik de zaak enkele dagen heb moeten sluiten.”

Kijk: een Nederlandse man die zeer concreet bedreigd wordt door malloten die anderen geen vrijheid gunnen. Een beetje zoals Pegida met moslims, zeg maar. Dus toe maar: het spreekgestoelte van de Tweede Kamer op, DENK’ers. Hop!

Maar nee. We horen helemaal niets. Alleen krekels.

En dat terwijl Selçuk Öztürk nog wel zo’n fervent drinker van wodka cola is, nota bene. En zo zien we de prioriteiten weer eens blootgelegd: wél stampij maken over moskeeën, maar slijterijen kunnen de laffe DENK-brigade gestolen worden. Daarbij past natuurlijk maar één kwalificatie: hypocriet tot op het bot.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Against The System

  Waarom zou DENK zich moeten hard maken voor die Iraanse? Omdat hij zelf ook een buitenlander is, is dat de reden?

  Waarom komt Geert er niet voor op dan?

 2. Schele Joop

  Terwijl Selçuk Öztürk wodka-colaatjes drinkt, roept de linkse Franse president, geef het volk taartjes te eten. Gelehesjes portester krijgt zonder rede klap met wapenstok van politie.

 3. Tguard

  Alcohol is verboden voor moslims. Kan me niet voorstellen dat dhr ozturk zich daaraan ontrekt als rechtgeaard moslim. Dus logisch dat hij zich hier niet mee bezig houdt.

  1. observer

   Over gedistilleerde dranken is in de koran geen sprake, dus dat mag een moslim wel drinken. Alleen kost een fles whisky in SA ongeveer 400 euries, dus alleen voor de elite aldaar.

 4. Markie

  Minder

  1. Satty

   Markies?

 5. Satty

  Nou denk bescherm deze man. Dat is hoe het in Nederland gaat en moet blijven.

  Denk PVV fvd bij1 allemaal van die partijen met een achterban waarvan de leiders zelf ook weten dat zelfstandig denken er niet bij is.

 6. Moh de pedo

  Õzturk, zucht. Kan iemand mij vertellen wat deze man ooit voor nuttigs heeft bijgedragen in de 2e kamer?

 7. F. Domela Nienhuis

  Hoezo geen Shariadriehoek in de Haagse Schilderswijk?

 8. Jumping

  Het item, gaat over een Iraanse wodka-verkoper.
  Per direct, wordt er een wodka-cola drinkende Turk, aan dezelfde kapstok opgehangen en de Linkse Haatzaaiers, gaan dan per direct over op, Geert / Gele hesjes/ PVV.

  Mijn idee is, dat DDS HET PRIMA VINDT, ALS EEN ONDERWERP DEZE DRAAI MAAKT.

  Baudet ook, want het FvD groeit alleen maar.

 9. DennisEijs

  Je hebt vrijheid van godsdienst, en vrijheid VAN godsdienst. Beiden gelden natuurlijk.
  Vrijheid van het belijden van een godsdienst en vrijheid van de godsdienst zelf. Dus niet lastig gevallen worden door reli-gekkies.
  Tevens moet het gezeur eens ophouden dat ik respect zou moeten hebben voor hun religie.(welke dat ook is) NEE! Ik hoef geen respect te hebben voor je religie, slechts respecteren dat je deze hier, bij wet, mag belijden. Voor mij is het dus gedogen door de wetgeving. Ik respecteer de wet, niet je geloof.

 10. Joop Klepzeikert

  Vrijheid van geloof zou enkel voor vredelievende geloven moeten gelden. Niet voor kwaadaardige sektes als islam.
  Motorbendes worden wel aangepakt als een deel van hun leden crimineel blijkt te zijn. Waarom de islam bende dan niet?
  DENK bewijst elke keer weer hoe kwaadaardig moslims zijn.
  Zowel denk als islam zouden het zelfde behandeld moeten worden als foute motorbendes.

 11. Niet L niet R

  Van deze vent word ik kotsmisselijk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.