Links onderwijs in actie: collegevoorzitter Universiteit Utrecht declareert 124.000 euro taxivergoeding in 1 jaar tijd

Geen categorieapr 18 2019, 21:00
De Tweede Kamer wil opheldering.
Het is nauwelijks te bevatten, maar de collegevoorzitter van de Universiteit Utrecht declareerde vorig jaar maar liefst 124.000 euro aan "taxikosten." Met de overige "reiskosten" erbij declareerde hij in totaal 136.770 euro.
Volgens Trouw vindt GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil die declaraties terecht onacceptabel. Volgens hem draagt collegevoorzitter Anton Pijpers hiermee uit dat hij "geen gêne [heeft]." Dat moge duidelijk zijn... en al helemaal als je bedenkt dat de "bestemmingen" allemaal zijn weggelakt in het openbaar gemaakte declaratiedocument.
Hmm. Da's helemaal niet verdacht natuurlijk.
"Er moet opheldering komen over al die weggelakte luxe taxiritjes. Als dat niet doelmatig gedeclareerd is, moet elke cent terug naar de studenten," zegt Özdil daarover.
Ongelooflijk genoeg vindt de voorzitter Emmo Meijer (Emmo? Wat is dat voor naam zeg?) van de Raad van Toezicht van de UU het allemaal volkomen normaal:

"Dit is niet buitensporig. Iedereen kan roepen wat hij wil, maar ik heb hiervoor getekend. Ik heb de heer Pijpers wel gevraagd zijn domicilie te kiezen in Utrecht."

Niet buitensporig? Zoals Olaf Koens van RTL Nieuws stelt op Twitter: "Wauw. Hoe dan?! 124.000 euro aan binnenlandse taxikosten in één jaar. Daar moet je vanuit Utrecht echt elke dag voor gaan lunchen in Groningen en dineren in Maastricht!"
https://twitter.com/obk/status/1118937489807499265
Nou ja, we hebben allemaal hobby's, nietwaar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten