M-m-mediakartel! Politiek redacteur Nu.nl toont zich Baudet-hater: ‘Extreem-rechts, gaat verder dan Wilders!’

Wie dacht dat het alleen kranten en de BNNVARA waren die elkaar vasthouden in een gedeelde schijn van vooringenomenheid omtrent politiek verslaggeving, komt bedrogen uit. Op internet zet de bedoeld of onbedoelde bevoordeelde journalistiek zich gewoon voort. Zelfs het zogenaamd neutrale Nu.nl ontkomt er niet aan. Hun politiek redacteur blijkt een grote hekel aan Thierry Baudet te hebben ontwikkeld, en komt daar openlijk voor uit.

Het heeft toch iets incestueus: het ene medium (De Volkskrant) dat journalisten van het andere medium (Nu.nl) gaat ondervragen over hun drijfveren en hun dagelijkse routine. Een beetje opmerkelijke premisse dus, het interview met Nu.nl-redacteur Avinash Bhikhie dat gisteren verscheen in de GoedVolk-bode. Maar goed, dat hoeft natuurlijk geen onoverkomelijk bezwaar te zijn.

Wat wel meer dan dubieus is, is de wijze waarop Avinash vervolgens zijn nieuwe platform gebruikt om uit zijn rol als neutrale analyseerder te vallen en gewoon keihard het Forum voor Democratie te bashen, met de meest groteske borrelpraat:

“De speech van Baudet was een bundeling van wat hij al eerder had gezegd. Nieuw is dat hij een stap verder gaat dan Wilders, die zich voornamelijk richt op de islam. Baudet spreekt over ras en de superioriteit van een boreaal Europa, dat een mythische, arische oorsprong zou hebben. Hij gebruikt termen die extreem-rechts ook hanteert.”

De onzin houdt ook nooit op, hè? Ten eerste richt Wilders zich allang niet meer voornamelijk alleen op de islam, maar is hij hele bevolkingsgroepen aan het wegzetten: “minder, minder, minder Marokkanen,” weet u nog? Dat had niet zoveel meer met de islam te maken.

Thierry Baudet heeft het daarentegen nooit gehad over de “mythische, arische oorsprong” van een “ras”. Dat is een nogal vrije (en feitvrije) interpretatie van dingen die Thierry Baudet eigenlijk bedoeld zou hebben te zeggen. Dingen die nooit in de speeches van de FVD-voorman stonden, maar door je paranoïde oogharen toch waar te nemen waren als je een beetje extreem-links was.

Kortom: paniekerige onzin. Precies het soort onzin waarbij je mag verwachten dat een politiek redacteur er doorheen prikt. En dan niet die Leo Lucassen-lulkoek juist nog verder gaat verspreiden, zoals Nu.nl en Avinash Bhikhie nu dus doen. Maar ja: zo gaat dat nu eenmaal in de zelfbevestigende bubbel rondom de grote Nederlandse media.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. poldi

  Telegraaf
  ———–

  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) maakt zich zorgen over naschoolse islamitische en Arabische lessen waarbij radicaal gedachtegoed wordt verspreid. De dienst waarschuwt hiervoor in het vandaag verschenen jaarverslag.

  Volgens de AIVD was verspreiding van radicaal islamitisch gedachtegoed tot nu toe vooral een zaak van een beperkt aantal Moskeeën. Met name de Salafistisch georiënteerde. Inmiddels heeft deze volgens de dienst bedreiging voor de Nederlandse samenleving zich verbreed.

  „De AIVD constateert dat radicaal-islamitische aanjagers zich sterk weten te positioneren binnen het aanbod van het onderwijs voor jonge moslims. Hierbij kan gedacht worden aan naschoolse lessen in Arabisch en de islam. Ook voor leerlingen met een gematigde achtergrond zijn dergelijke onderwijsprogramma’s aantrekkelijk”, aldus de geheime dienst.

  Lessen líjken onschuldig
  „Deze onderwijsinitiatieven lijken laagdrempelig en onschuldig. Wij zijn echter van mening dat kinderen en jongvolwassenen door deze invulling van het onderwijs vervreemden van de samenleving en mogelijk belemmerd worden in hun deelname aan de maatschappij. Dit wordt veroorzaakt door de onverdraagzame en antidemocratische denkbeelden van de initiatiefnemers. Op de lange termijn kan dit de sociale cohesie onder druk zetten en daarmee de democratische rechtsorde ondergraven.”

  Dit soort redacteuren zoals Avinash Bhikhie met hun kritiek op FVD en PVV dragen bij aan de voortwoekerende islamisering !!!

  1. poldi

   “neutrale Nu.nl”…..hahahaha

   VERGEET dat maar want
   als je maar enige kritiek heb op de klimaattransitie
   of waarschuwt voor de toenemende islamisering
   of kritiek uit op frau Merkels “wir schaffen das”

   dan wordt je reactie niet geplaatst.

 2. Satty

  Tim, zou baudet werkelijk niet weten wat het betekende? Je hebt het feestje op 8chan zelf gezien.

 3. JohanD

  Gelukkig lees ik al tijden geen Nu.nl meer, deze site is veel realistischer!

  1. santiago

   Een fatsoenlijk mens stemt PVV.

   1. Buzz68

    Fatsoen is het voldoen aan de geldende normen en waarden.
    Dus;
    Ik stem ‘onfatsoenlijk’ FvD.

  2. santiago

   En dan hebben we ook nog geenstijl, de info site voor de overheid, gesponsord door de AIVD zelf om de onderbuikgevoelens van het plebs te meten.
   Wie of wat kun je nog vertrouwen in onze mooie lobbycratie, waar alles gaat om de veiligheid en het welzijn van de elite. Het plebs is bijzaak.

 4. Rien Noppen

  De artikelen van Tim zijn in afnemende mate nog serieus te nemen.

  Avinash zegt: “Baudet spreekt over ras en de superioriteit van een boreaal Europa, dat een mythische, arische oorsprong zou hebben. Hij gebruikt termen die extreem-rechts ook hanteert.”

  Een feitelijke constatering. Dat was wat Baudet beweerde en impliceerde.

  Tim maakt daarvan dat hij Baudet extreem-rechts noemt en nog erger is dan Wilders.

  Dit is minder dan ongeloofwaardig.

  1. Vit

   @Rien Noppen

   Wat werd er werkelijk gezegd:

   ,,En zo staan we hier. Vanavond, te elfder ure, letterlijk. Te midden van de brokstukken van wat ooit de mooiste, grootste beschaving was die de wereld ooit heeft gekend. Een beschaving die alle uithoeken van de wereld bestreek, die vol zelfvertrouwen was. En die de mooiste architectuur, de mooiste muziek en de mooiste schilderkunst heeft voortgebracht die ooit onder de sterrenhemel heeft bestaan. Ons land maakt onder deel uit van die beschavingsfamilie. Maar net als die andere landen van die boreale wereld, worden we kapotgemaakt door mensen die ons juist zouden moeten beschermen.”

   Boreaal betekent letterlijk ‘noordelijk’ of ‘noordenwind’. Het woord wordt ook gebruikt om een geologisch tijdvak uit het verleden te beschrijven, ongeveer 9000 jaar voor Christus. In extreem-rechtse kringen dient het woord ook als een soort eufemisme voor raszuiverheidstheorieën. Baudet ontkent dat het bij hem die betekenis heeft.

   Daar kun je van alles van maken als Thierry je niet bevalt.

 5. Punt50

  >Avinash Bhikhie< Zonder deze man te kennen zou ik bij deze naam en foto denken aan een Surinamer uit de richting van India. Kan er 100% naast zitten.., what's in a name? Leeftijd 32, dus midden jaren 80, dus ouders waren al hierheen gevlucht omdat Suriname niet zo heel best functioneert om het maar zachtjes uit te drukken. Het is tot op de dag van vandaag nog steeds een failed state, Suriname.

  Heer Avinash Bhikhie mag zich gelukkig prijzen hier in Nederland te leven en vrij te mogen verkondigen wat hij denkt en waarom zonder directe gevolgen.

  1. DidiMadloba

   Maar hem treft nu wel het vreselijke lot door DDS aan de schandpaal te worden genageld.

   1. Punt50

    @ DidiMadloba

    Ehh, nee, dat doet hij zelf.. DDS geeft alleen maar weer wat hij zegt.

 6. DidiMadloba

  De man heeft het recht op een mening, en van een kartel kun je niet spreken want er zijn genoeg media die het voor Baudet opnemen, al was het maar deze site.

  Een andere punt is dat hij wellicht harde argumenten heeft om Baudet als extreem-rechts te kwalificeren.

  Tenslotte vraag ik me af of Baudet het zo erg vindt om zo gekwalificeerd te worden.

 7. NoDoubt

  Aanzet tot haat. Terug naar zelfbestuur ipv alles door de strot geduwd krijgen. NASA geeft aan dat het kouder wordt. Pensioen gaat achteruit door invasie asiel en europeanisering en misbruik van Juncker en consorte. Marakesh is door EU-lidstaten verplicht. Nu al kost u de opvang van ‘asielzoekers’500 miljard. En er komen nog 2 miljoen uit Afrika. Dat gaat door totdat al uw spaarcenten door toedoen van EU op zijn. Besef dat uw geld al in Brussel ligt.U bent er al vanaf de jaren 80 netto niet op vooruit gegaan. De belastingdruk is van 28% naar inmiddels 38%. Alle mooie economische verhaaltjes ten spijt. En door de niet-onderzochte klimaatidioterie komt daar per huishouden zomaar 20.000euro bij. Wie beschermt ons tegen die waanzin????? Juist FvD/PVV.

  Mohammed was de eerste om na de verovering van Mekka 360 religieuze kunstuitingen van verschillende religies in de Ka’aba persoonlijk te vernietigen. Dit betekende het einde van de kaffer in Mekka en andere geloven werden verboden. Het betekende het begin van een islamitisch monotheïsme met één religie, één cultuur en één taal. In navolging van Mohammed imiteert IS deze mentaliteit door de geschiedenis van oude culturen te vernietigen en deze desnoods te herschrijven.

  Deze vernietigingen zoals door IS zullen niet de laatste zijn. Wanneer de islam een nieuw gebied binnenkomt dan wensen zij niet alleen de macht over te nemen. Zij willen ook het cultureel historisch erfgoed van de ongelovige te vernietigen om zodoende deze beschaving om zeep te helpen.

  1. Satty

   Jouw spaarcenten en pensioen zijn gestolen uit Afrika. Jij parasiteert op de armen. De grootste vernietiging in de geschiedenis is afkomstig uit Europa. Janken om de gevolgen van blanke migratie hypocrisie ten top. Dit is het voorbeeld van achterbaks rechts.

   1. Vit

    @Satty

    Ik meen me te herinneren dat ik er 40 jaar premie voor betaald heb.

    1. Vit

     Ps, VERZEKERINGSPREMIE voor het geval dat ik mijn pensioen zou halen.

    2. Vit

     Van de week opperde een onbenul in mijn kenniskring dat het een spaarpotje was, dus ik vroeg erft mijn zoon het dan? Ehh nee dat nou ook weer niet.

     1. koeiepoep

      Nog sterker: je zoon mag nóg een keer belasting betalen, over alles wat hij erft en waar jij ook al je leven lang belasting over hebt betaald.

    3. Top

     Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok!

   2. TD

    Satty:
    Rot verdomme op met je kut Afrikaanse natie!

   3. Vit

    @Satty

    Over Afrika gesproken, ik herinner me ene Patrice Lumumba die van ontwikkelingsgeld een Rolls Royce met gouden deurknoppen had aangeschaft, toen er wat van gezegd werd vond hij dat je reinste kapitalisme, ook daar o.a is mijn geld naartoe verdwenen.

    1. Veteraan

     Blijven reageren op Umfufu betekend dat ze reacties blijft geven waar jullie dan weer op reageren. En iedere keer met dezelfde woorden, zo saai.

   4. DeBruijn

    @ Satty

    Mijn spaarcenten en pensioen komen nergens vandaan. Staan al tig jaar stil. Maar mijn Syrische buurman krijgt alles. Wilt geen Nederlands leren, niet werken en niet inburgeren.

    Volgens mij gaat ons geld naar hem toe en hij zit lekker achterover een rookt meer per dag qua geld, dan ik eten koop.

    Ik moet mijn eigen rommel opruimen, meneer niet. De gemeente en woningbouw hebben zijn tuin opgeruimd die hij als vuilnisbelt gebruikte.

    Maar ja, ik ben rechts, dus achterbaks? Ik vind het achterbaks als gezonde mensen hierheen komen en niets willen doen, maar wel hun hand steeds ophouden.

    1. Veteraan

     Blijven reageren op Umfufu betekend dat ze reacties blijft geven waar jullie dan weer op reageren. En iedere keer met dezelfde woorden, zo saai.

 8. NoDoubt

  Uit de hoek van redacteur van nu.nl valt dat te verwachten. Het was nu.nl die de tegenstanders van het opwarmen van het klimaat bashten. Er is dus sprake van censuur binnen nu.nl. Zegt genoeg Nu.nl is dus een propaganda machine. Door dit soort gedrag komen mensen als Wilders of Baudet vanzelf boven drijven. Want de eerlijke democratie wordt geweld aangedaan. Let wel dat Fortuyn, Wilders en Baudet democratisch gekozen zijn en vervolgens worden ze zonder vorm van inhoud al worden gestickerd. Dan moet je met zo een houding niet raar staan kijken dat de spanningen bewust groter wordt gemaakt.

 9. Henk Albarda

  Oh, oh, wat heeft links een enorme moeite met de new kid on the block…… Als je bij elk woord gebruikt in speeches van vele linkse types en ook van Thierry Baudet, de meest extreme INformele betekenis gebruikt, die je kunt vinden, dan kun je iedere speech gegeven in de laatste 5 jaar (en waarschijnlijk ook daarvoor) die door een nationaal medium is gepubliceerd, beschouwen als discriminerend, racistisch en fascistisch. Geachte heer Noppen, jammer dat uw reacties overwegend inhoudsloos zijn. Wel begroet ik steeds uw aanwezigheid, u weet wel, doorgroei FvD……….

 10. Jumping

  Nu.nl neutraal.?.
  Hou op zeg, is gewoon een gesubsidieerde Linkse wegkijkclub.
  Maar al dit soort items, is goed voor de verdere groei van het FvD.
  Stem in Mei een anti EU partij.

 11. Schele Joop

  “groteske borrelpraat” dit is duidelijk een codewoord voor “groteske borrealepraat”. Om links helemaal gek te maken, binnen extreemrechtse groepen betekend het woord “Joop” namelijk iets heel anders. Wat het wel betekend is zo schokkend dat ik het hier niet kan vertellen. Peter RdV is al een onderzoek gestart samen met Nederlands nummer een onderzoeksjournaliste Marcia Luyten. to be continued

 12. umhnz

  Quote : Ten eerste richt Wilders zich allang niet meer voornamelijk alleen op de islam
  .
  De mening van DDS over Wilders is nog flexibeler dan de rubberen rug van Rutte.

 13. Schele Joop

  Thomas von der Dunk, legt de vinger op de zere plek, Baudet is een levensgevaarlijke sluwe vos. von der Dunk slaat de spijker op de kop.
  https://www.youtube.com/watch?v=v_y2mFE2ACM

 14. TD

  Redacteur Avinash Bhikhie moet zijn smerige bek dichthouden mbt Baudet,hij moet zijn aandacht dringend richten naar de levensomstandigheden van de bewoners van het kutland waar hij vandaan komt!
  mensen met migratieachtergrond moeten het armzalig land waar ze vandaan komen,maar gaan bekritiseren!

 15. ikweetwatikwil

  Wilders houd zich niet meer alleen met de islam bezig. Hij zou nu bezig zijn hele bevolkings groepen weg te zetten. Minder, minder, minder weet u nog? Aldus Tim.
  Doed dan. Wie zet nu hele bevolkingsgroepen weg . Moslims die Christenen wegzetten. Kijk naar Erdogan. Nederland die hele groepen weg zet. Zelfs de door jullie aanbeden FVD.
  Ik ben het met Wilders eens. Minder moet kunnen . Als ik denk aan de huizen die Turken en Marokkanen van mijn zuur verdiende geld in hun thuisland hebben mag het van mij ook veel en veel minder.

 16. ikweetwatikwil

  Doed dan = Goed dan

 17. Niet L niet R

  Alle linkse kranten, en dat zijn bijna alle Nederlandse kranten vallen over Baudet heen, had niet anders verwacht, allen zijn bang dat de komende verkiezingen de linkse elite inclusief de VVD nog meer gaan verliezen!

 18. Hans60

  U snapt toch ook wel dat links Nederland pas (tijdelijk) rust geeft als FvD in geen enkele provinciale coalitie zit.
  Zolang dat men nog bezig is met formeren blijft het demoniseren door de z.g MSM en het linkse journaille onverminderd doorgaan.
  Dat hoef ik u toch niet uit teleggen, dat weet u zelf beter dan ik!
  FvD gaat naar mijn mening nergens meeregeren in geen enkele provincie.

 19. Joop Klepzeikert

  De naam Avinash Bhikhie zegt al genoeg. Daar kun je niets beters van verwachten.

 20. Rud56

  Tim, down to earth!
  Wilders doelde op criminele Marokkanen en tja, laat dat nou zo’n 90% of meer zijn ….

 21. pffraremensen

  Mag ik weten waarom mensen nog reageren op rommel. Niemand ziet dat ze domme loonslaven zijn. Dit is een spui-site. Je spuit maar er wordt niks mee gedaan. We worden links en rechts in een pad geleid. Weet je wie mijn politiek is? Mijn kinderen en mijn kleinkinderen. De hoge bazen weten al wat ze doen en waar iedereen gaat. Hou op met janken mensen en kijk naar je nageslacht. Als je dat niet hebt!!! Zorg voor jezelf. De regering doet het niet. En wie dat wel wilt doen succes hoor.

 22. michelleke

  “Op internet zet de bedoeld of onbedoelde bevoordeelde journalistiek zich gewoon voort. Zelfs het zogenaamd neutrale Nu.nl ontkomt er niet aan”

  Hylarisch om Nu.nl als neutraal te omschrijven. Zelfs het gebruikte “zogenaamd neutrale” doet geen recht aan de praktijk!

  Nunl is de grootste propaganda-site van Nederland. Dat nieuws verzwijgt en ander nieuws opblaast. En bovendien zwaar censureert op verkeerde meningen.
  En hoe beter bedocumenteerd die ‘verkeerde’ meningen zijn, hoe zwaarder de censuur.

  Want feiten die de propaganda van Nunl ontmaskeren, daar zitten ze bij ‘nieuws’site Nunl niet op te wachten.
  Waar regressief links het voor het zeggen heeft, sneuvelen feiten. Maaar tiert censuur welig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.