Maak maar weer plek! Overheid wil duizenden extra ‘opvangplekken’ voor asielzoekers gaan regelen

Terwijl in Nederland de huurmarkt nog steeds muurvast zit, kondigt het COA – het overheidsorgaan dat over asielzoekerscentra gaat – alvast aan dat het allemaal nóg een stukje krapper gaat worden in Nederland: er moeten maar liefst 2.500 extra opvangplaatsen voor asielzoekers worden geregeld. Dat is dus bouwen, overnemen of indikken!

Nou jongens, jullie dachten dat de vluchtelingencrisis inmiddels alweer voorbij was? Haha, naïevelingen. Alhoewel het geen file met gammele bootjes meer is op de Middellandse Zee, heeft zo’n enorme volksverhuizing gevolgen die natuurlijk niet in een paar maanden zijn opgelost. De immigratiesystemen raken verstokt, en verantwoordelijke ambtenaren die moeten beslissen over asielaanvragen kijken tegen steeds grotere achterstanden aan.

Het gevolg? Nederland moet meer huisvesting voor asielzoekers gaan regelen. Dus huurders die nu al jaren wachten op een huis? Pech gehad: eerst moet het COA z’n zin krijgen in de vorm van maar liefst 2.500 extra opvangplekken voor immigranten. Yup, daar gaan we weer:

“Voor dit jaar is er meer opvangcapaciteit voor asielzoekers nodig. Het COA verwacht dat het aantal asielaanvragen licht stijgt en dat asielzoekers langer in de opvang verblijven. Al met al moeten er dit jaar 30.300 opvangplaatsen beschikbaar zijn. Dat betekent dat er 2500 nieuwe plekken moeten komen, inclusief 2000 reserveplaatsen om snel te kunnen handelen als de behoefte verandert.”

Binnenkort dus weer boze Hilde’s in Oranje die de “dikke BMW” van de staatssecretaris komen beklimmen, en nog maar ongelikte DENK-beren die weer ongegeneerd mensen komen uitlachen als ze niet meteen zitten te wachten op een mega-azc in de achtertuin.

Wat zeg je? Strengere toelatingseisen? Nee joh, niet in Nederland. Ben je nou mal? Hier hebben de nieuwe tortelduifjes GroenLinks en de VVD het voor het zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. F. Domela Nienhuis

  Als de boezem te vol raakt met kwelwater, dan moeten we gaan spuien. Geen nieuwe AZC’s maar nieuwe vertrekcentrum!

  1. Rien Noppen

   Wat een constructieve oplossing weer.

   1. Piet Patat

    Kom maar met een betere dan.

    1. Peter Oudshoorn

     Rien Noppen denkt nooit in oplossingen. Hij trolt alleen maar.

    2. Satty

     Minder gentrificatie, de hoeveelheid woningen wordt daar niet groter van. De vluchtredenen aanpakken wat invloed op jouw welvaart zal hebben.

     1. koeiepoep

      ja

     2. edoc431

      zeker dat scheelt miljoenen die we niet weggeven aan gepeupel wat er geen recht op heeft .

     3. Satty

      Edoc

      Leer voor jezelf zorgen. Wees een echt rechts mens. Dat herverdelen van grondstoffen voor die luie west Europeaan moet afgelopen zijn. Kom op ben je een man of een afhankelijk watje?

     4. F. Domela Nienhuis

      De vluchtreden? Je bedoelt de gelegenheid die de parasiet maakt? Want als de grenzen dicht zijn, dan komen die parasieten hier niet. Zie Hongarije. Sinds die een effectief hek hebben haalt niemand het meer in hun hoofd in Hongarije te gaan parasiteren, want ze maken daar geen schijn van kans. Dat moeten wij ook doen. De grenzen dicht voor parasieten.

   2. F. Domela Nienhuis

    Wees eerlijk: Het loopt de spuigaten uit met die instroom van asieleisers. Dus de kraan moet dicht. En dan moet er nog flink gedweild of liever gezegd eerst gehoosd worden. En wees eerlijk: We moeten gewoon helemaal geen asieleisers willen. Want ze kosten ons alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug.

 2. Ritter

  De overgrote meerderheid van de asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die om economische/financiële redenen ( ons sociaal stelsel) naar Noord/West Europa reizen onder het mom van vluchteling.

  Zelfs de Syriërs die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen reizen vanuit veilige landen ( Turkije; Libanon; enzovoort) naar Noord/West Europa. Het zijn dus economische migranten.

  Zolang deze illegale migranten weten dat hier “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) op hun wacht zullen ze blijven komen.

 3. edoc431

  Ik weet nog wel een aantal mooie plekkies voor de zieltjes … lol

 4. Satty

  So what, de parasiterende west Europeaan is verwend door de armsten, doe maar eens iets terug.

  1. edoc431

   nee satje dat doen we mooi niet maar jij mag dat wel doen hoor wij houden jou niet tegen

  2. koeiepoep

   Wat heeft dat te maken met vluchtelingen? Die komen in die huizen namelijk. Arme migranten in uitzetcentra of de illegaliteit. Je argument is niet van toepassing hier.

   1. Bosche draak

    Als je je lippen eens van Salty’s kont haalde en met je eigen argumenten kwam?
    Of gaan jij en die dorpsgek ze allemaal in huis nemen, linkse lafzakken willen altijd de wilde weldoener uithangen van andermans centen…

    1. Satty

     Precies, jij leeft van afrikaans geld. Dat is natuurlijk makkelijk om een grote smoel over open te trekken maar het is niet te ontkennen. Ga werken joh.

     1. Bosche draak

      Duvel op met je drek mafketel, hoe vaak ga je die onzin nog verkondigen?
      Als ze in Afrika hun corruptie eens aanpakten alsmede hun achterlijkheif.

      Zoals baby’s verkrachten tegen hiv, rubberloos doorfokken, albino’s doden, kale mensen onthoofden want er zou wel eens geld in de hoofden kunnen zitten! Menstruerende vrouwen als onrein zien, genitale mutilatie, Boko Haram, kannibalisme en hun constante onderlinge oorlog voering.

      In het begin vochten ze elkaar al de tent uit waarbij de winnaars de verliezers als slaaf verkochten aan blanke en arabische handelaren. (zie daar het begin van de slavenhandel)

      decennia na decennia pompen we geld en aandacht in die bak ellende en dan als dank worden we door allerlei demente oele boele boeroepers nog steeds aan de kop gezeurd

     2. Satty

      Draak

      Je bent erg slecht geïnformeerd. Breivik, spring chicken, hitler, stalin, dutroux, heksenjacht, 1e en 2e wo, wilders, baudet, 80 jarige oorlog, genocide en diefstal America en Australia, pedofilie was en is vooral een Europese afwijking, priesters die kinderen misbruiken mn lijst kan nog een stuk langer. Gemiddeld afnemend iq, zo dom dat een groot deel van de bevolking weer voor conservatieven kiest en zich daarmee laat uitbuiten en onderdrukken wat tevens de oorzaak van het afnemen van iq is. Jensen, stoppen met vaccinatie om ziektes terug te krijgen.

      Leer je eigen broek op te houden. Het enige wat je met je gejammer bewijst is dat je een lafaard bent.

     3. TD

      Satty:
      Afrika? alweer? waarom?
      Idioot!

    2. koeiepoep

     Heb je het tegen mij, B. Draak? Dan heb je blijkbaar ff niet goed gelezen. En buiten dat: al zit ik de hele dag met mijn lippen op Satty’s kont, wat kan jou dat schelen? Lekker toch? Laat me…

  3. Gewoonomdathetkan

   Satty zoals gewoonlijk kots jij weer uit je nek .
   Stuk bagger dat je bent.

   Met je kut Afrika.
   Vieze blanken haatster.
   Je bent nog dommer dan het achtereind van een varken.
   Mensen gaan jou vanzelf haten .

 5. lIN-T

  Gewoon alle bossen kappen en volplempen met kleine betonnen huisjes met daar bovenop een gigantisch vliegveld. Fuk de natuur, fuk co2 en fuk de autochtonen witte dijkenbouwers.

 6. NoDoubt

  En u betaalt daarvoor 2500 x 100.000 euro is 2.5 miljard.

 7. Baron von Munchhausen

  Marrakesh-pact werkt.
  Coalitie + PVDA+ DENK en Groen-Links hun zin!!!
  Binnen 10 jaar elke Nederlandse inwoner verplicht “vluchtelingen” op te nemen.
  Niet lachen, als dit zo doorgaat, de instroom, gaat het ECHT gebeuren!

  1. Dik

   “als dit zo doorgaat”

   Dit gaat zo niet door want FvD is niet voor niets de grootste partij van Nederland. FvD wil een stop op de massale immigratie en wil af van het Marrakeshgedrocht.

 8. Heras

  De vvd zal steeds kleiner worden omdat er nooit een constructieve beslissing is genomen op het gebied van de immigratie. Ik hoop dat groenlinks de komende tijd zal gaan slinken. Afwachten in mei , en over een aantal jaar weer verkiezingen.

 9. Gewoonomdathetkan

  Gelukszoekers.
  Komen profiteren en de boel op vreten hier.

 10. Dik

  Ja als je Marrakesh regelt moet je ook meer plaatsen reserveren. U weet toch wel dat Brussel de baas is over Nederland en uw portemonnee?

  1. Niet L niet R

   Helaas is dat de waarheid, die velen nog niet willen zien!

 11. Niet L niet R

  Laat de overheid eens beginnen, om eerst hun eigen Nederlanders aan een woning te helpen!
  Geen land ter wereld is zo min, om hun eigen volk achter te stellen op gelukzoekers!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.