Oeps! Den Haag keert miljoenen uit aan werklozen

csm_geld_gooien_euro_fb496_a9c2302e67
Foto: Actieshot van gemeentebeleid in Amsterdam

De gemeente Den Haag heeft een flinke misser gemaakt. Er is een miljoenenbedrag uitgekeerd aan werklozen, die meededen aan een project. Zij ontvingen zo’n honderd keer hun rechtmatige vergoeding! Dat meldt de NOS.

In eerste instantie zou je natuurlijk kunnen lachen om zo’n blunder, ware het niet dat de mensen die het geld ontvingen het eigenlijk wel héél goed konden gebruiken.
De mensen die meededen aan het project hadden zo’n 300 tot 1500 euro moeten ontvangen. Het ging voornamelijk om mensen met een drugs- of gokverslaving, mensen in de bijstand, daklozen en, als we de Telegraaf mogen geloven, ook criminelen.

Zij kregen dus zomaar 30.000 tot 150.000 euro op de rekening gestort! Het gaat om zo’n zeventig mensen en het totaal uitgekeerde bedrag ligt rond de 2,5 miljoen euro. De gemeente is natuurlijk flink in paniek en zegt iedereen te hebben benaderd. Toch heeft nog niet iedereen het geld teruggestort.

De ambtenarij krabt zich momenteel achter de oren over hoe dit heeft kunnen gebeuren, want meerdere mensen zouden bij zo’n betaling toestemming hebben moeten geven. Voor bedragen boven de 50.000 is zelfs een handtekening van de directie nodig. Maar ja, waarschijnlijk was dit het verschil tussen een punt en een komma. Echt goede PR is het natuurlijk niet!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

33 reacties

 1.   

  Goh, verbazend. Ik denk dat er een boel dds lezers geld hebben gekregen in den Haag.

  1.   

   heb je het al teruggestort

   1.   

    Waarom zou ik een uitkering krijgen? Ik ben met een gouden lepel geboren. Bij mijn geboorte was ik al miljonair in euro’s dus ik begrijp niet waarom ik recht op een uitkering zou hebben.

    Ook woon ik niet in den haag mien jong.

    1.   

     @sat, wat kan je daar goed werk mee verrichten voor je zo geliefde Afrika.
     Misschien last van teveel fantasie?

 2.   

  “Goh, ik denk”

  En daar gaat het al mis…

  1.   

   Wil je me of zo? Reageer op de artikelen of inhoudelijk.

   1.   

    Goh, verbazend. Ik denk dat er een boel dds lezers geld hebben gekregen in den Haag.

    Dit noem jij reageren ??? bah vieze snol dat je bent ze moeten jou terug trappen naar Afrika

    1.   

     @ Edoc431

     Zo grof reageren is ook weer niet nodig.

     1.   

      Bij dat ventje wel want dat is het, aangestuurd door de overheid knul

   2.   

    @ Satty

    Was jouw reactie wel inhoudelijk dan?

   3.   

    Al kreeg ik er geld bij dan nog niet misschien…
    En wat weet jij nou van inhoud?
    Letterlijk de eerste reactie op dit onderwerp en je doet alweer negatief naar de andere fora leden.

    Je mag graag de ander verwijten wat je zelf niet kan laten is het niet Salty?

 3.   

  En daar gaan we weer: ze doen het allemaal zelf!

  Het wordt steeds duidelijker dat het een hele grote bende is, ook op lokaal niveau en dit is waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg. Incompetent en dus moeten er ontslagen komen en/of mensen opstappen. Die hele zieligheidsindustrie met aanverwante zaken moet eens flink op zijn kop.

  Stempelen, verplicht aan het werk, verplicht verhuizen en ga zo maar door.

  Asielzoekers moeten tot op de laatste cent alles terugbetalen wat ze gekregen hebben, onze kinderen moeten lenen om te studeren en huis te kunnen bewonen en inrichten, zou niet weten waarom een stelletje ongenode parasieten alles zomaar krijgen en niks terug hoeven te betalen.

  1.   

   Wil jij eens met een onderbouwing aantonen dat asielzoekers iets krijgen. Jij behoort tot de gesubsidieerde wereldburger. 1 dollar naar Afrika is minimaal 10 naar het westen. Dit houdt dus in dat de asielzoeker van zijn geld komt leven.

   Je bent ofwel een erg dom mens ofwel een bewuste leugenaar.

   1.   

    @ Satty

    89% van de asielzoekers zit zonder werk, dus inderdaad hier is de onderbouwing: die krijgen allemaal geld. Bijstand, bijzondere bijstand, kindertoeslag, zodgtoeslag, toeslag voor school, toeslag voor sport, enzovoorts.

    En nee, het zijn niet allemaal Afrikanen.

   2.   

    Hoe ziek moet je zijn, om dit te denken!

   3.   

    @ Zatkop

    Weg met die asielzoekers en asiel-industrie. Ben die schooiers zooooo zat!

 4.   

  Vroeger moest je nog wat geleerd hebben op school, de laatste jaren zijn er alleen maar problemen op de scholen met een tekort aan leraren en veels te grote klassen.
  Zie hier het resultaat, ik neem aan dat de mensen die de uitkeringen hebben gedaan zijn gekontroleerd of ze hun diploma wel hebben gehaald, en ondanks dat zijn ze niet in staat om het verschil te weten tussen € 300,00 en € 30.000,00 .
  Het gaat hard achteruit in nederland gelukkig is het klimaat prioriteit nummer een op dit moment en niet het onderwijs of de zorg. :-) :-)

 5.   

  Ik zie het probleem niet echt. Je kan toch zien naar wie het is tor gegaan. Hou je toch gewoon de uitkering in tot ze weer op 0 staan

 6.   

  Dat geld komt nu eens per abuis terecht bij ónze burgers,tokkie’s of niet!
  Anders was het wel naar,EU, COA’s,statushouders,inburgeringscurcussen ,huisraad vluchtelingen etc gegaan!

  1.   

   Snel opnemen dus, nu het cashgeld nog bestaat.

 7.   

  Één ding staat vast: Krikke gaat het evalueren en zal een onderzoekscommissie instellen …….

  1.   

   @Rud: Conclusie in de onderste lade?

 8.   

  Satty is nu al miljonair zag ik langskomen.
  Die wordt echt met de dag gekker.
  Go back Umfufu, je bent niets waard.

  1.   

   Dit is niet in overeenstemming met het artikel van Vicky van Lommel (aanspreken op gedrag)

  2.   

   @Veteraan

   Satty hier een beetje de kakmadam(meneer) uihangen met haar(zijn) miljoenen en haar eigen bloedgroep in Malawi en Mozambique laten stikken.

 9.   

  Oei, wat gaan we hier weer los op @Satty, arm kind.

  Satty heeft – gegeven haar tientallen reacties per dag – evenveel tijd als een inhoudsloos bestaan. DDS is voor haar (en Noppen c.s.) een soort van therapeutische dagbesteding. Gun haar dat nou maar probeer niet al te inhoudelijk te reageren, dat heeft m.i. weinig zin.

 10.   

  @Dik,
  Nee, die lade zit al compleet vol met rapporten over niet-westerse ‘verwarde’ mensen en ‘instituten’ én met het rapport over de vuurwerkstapels in Scheveningen 2018.
  Men is nu bezig de lade erboven te vullen….

 11.   

  Hebben ze bij die gemeente nooit van controleren en nogmaals controleren voor ze zulke bedragen overmaken gehoord? Ach nee wat boeid het ook, ze halen het wel weer bij de werkende gemeenschap.

  1.   

   Dat is het gevaar, het gaat allemaal zo gemakkelijk andermans geld uit te delen, geen controles en het wordt nog eenvoudiger om in de fout te gaan.
   Hersenloos blijft links.

 12.   

  Ach , in Amsterdam kunnen ze er ook wat van : https://www.parool.nl/amsterdam/gemeente-begaat-zoveelste-financiele-blunder~a4223988/
  En er was ooit iemand in Amsterdam die een . voor een , aan zag…….was dat niet ene Hilhorst ?

 13.   

  De linkse ambtenaren hebben geen fout gemaakt, maar voeren al jaren met de linkse elite een beleid uit, om Nederland naar de verdoemenis te helpen!

 14.   

  Gokverslaving,dan heeft de staat he allang terug ,via de kleine serie in het Casino.

 15.   

  Dat er zo’n fout wordt gemaakt klopt natuurlijk van geen kant en laat weer eens zien dat sommige ambtenaren drukker zijn met neuspeuteren en koffie drinken dan met hun werk, wat ik leuk vind is dat er nu een groepje mensen is met een minimum inkomen die eens kunnen ervaren hoe het is te kunnen leven als vele politici en EU-parlementariërs met maandelijks zo’n bedrag op hun rekening en dit “verdienen” met achterover leunen in het pluche, het enige verschil is dat de eerste groep dit thuis doet op de bank en de tweede op hun “werk”.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!