Oncollegiaal NRC haalt Telegraaf-journalist Wierd Duk door het slijk: ‘Hij is extreem-rechts!’

Nog even, en Wierd Duk is de meest gebashte persoon van heel Nederland. Zelfs bij andere dagbladen is de rechtse verslaggever van De Telegraaf tegenwoordig niet meer veilig. In een interview met een cabaretier noemt de redactie van het NRC hem schaamteloos een man “met extreem-rechtse standpunten.”

Op uiterst slinkse wijze hebben journalisten van het NRC Handelsblad gisteren tussen de regels door in een interview met cabaretier Kiki Schippers hun collega bij De Telegraaf even zwaar belasterd. De cabaretiere vertelt namelijk hoe eigenwijs ze is, en kleurt dat in door te zeggen dat ze zowel liederen over vluchtelingen heeft gecomponeerd, als op Twitter wel eens berichten promoot van Wierd Duk – die zich heeft ontpopt als stem van rechts Nederland.

Maar het NRC denkt kennelijk dat we allemaal dom zijn, en vond het nodig om nog maar eens even te verduidelijk wie die dekselse Wierd Duk nou precies is, zodat ook de onwetende lezers de dag kunnen afsluiten met iets meer wijsheid dan waarmee ze die begonnen zijn:

“Wierd Duk, verslaggever Telegraaf met extreem-rechtse standpunten.”

U snapt: volkomen mislukt. Geen wijsheid gebracht, maar alleen demonisering. En dat wordt het NRC dan ook niet in dank afgenomen, zoals rechtsfilosoof Bastiaan Rijpkema dan ook kundig uiteenzet op zijn Twitterfeed: “wees het met hem oneens, maar zullen we beetje voorzichtig met zulke termen omspringen?

Geen slecht idee, me dunkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Ries

  Het gaat links niet goed. Deze sekte kronkelt als een worm aan de haak…

 2. Top

  Laat het herkennen van extreem-rechtse standpunten maar over aan de krant die na afloop van WO2 vanwege collaberatie een jaar lang niet mocht verschijnen.

  1. Dik

   @Top: +1

 3. DidiMadloba

  Die Rijpkema is ook al een discipel van Cliteur, de geestelijke vader van Baudet.

  Voor Wierd “Donald” Duck is RECHTS brallen gewoon business. In korte tijd klom hij op van het suffe AD naar de berucht bruine Telegraaf.

  Als journalisten elkaar moeten sparen zijn we ver van huis. De vrijheid van meningsuiting dient bij uitstek om debat mogelijk te maken. En als Duck “rechtsaf” slaat dan moet hij daar zelf de vruchten van dragen. De markt werkt alleen als de spelers niet alleen mogen genieten van de voordelen van hun handelen, maar ook moeten lijden onder de nadelen daarvan.

  Op een rechtse site geven we de markt toch geen ongelijk? Of moet die “zielige” Duck soms beschermd worden op kosten van de belastingbetaler? Links gepamperd??

  1. Ries

   Ook sektelid? Je kronkelt aardig.

   1. Siemien

    Even in het script

  2. edoc431

   HET IS BETER TROLLEN LINKS TE LATEN LIGGEN NIET OP REAGEREN DAT HATEN ZE
   DUSSSSSS……..

  3. DeBruijn

   @ Didmadloba

   Het gaat erom waarom iedereen die rechts is, bijna gelijk met extreemrechts vergeleken wordt. Bewuste tactiek en je ziet het overal. In de VK, VS, Duitsland, een andere mening staat gelijk aan fascisme, racisme en extreemrechts.

   Met het gevolg dat de termen bijna onbruikbaar zijn geworden dankzij een deel van het linkse volk.

 4. Scaldis

  Waar blijven de Linksche Trollen toch? Het is al lang licht…Uitslapen? Teveel en te lang getrold gisteren? Kom op, dagbesteding is begonnen!!!

  1. haha

   Wie niet rechts is is een ongelovige? Doet me ergens aan denken.

  2. Dik

   @Scaldis: Alstublieft… negeer die zuigkwallen!

   1. Siemien

    even in het script

 5. Kees

  Dan zal het wel slecht gaan met de NRC…..

  1. Gekko

   Ja, de hoofdredacteur van NRC stapt al op.

 6. Meester Kong

  Zolang DDS -extreem links te pas en te onpas bezigt, moeten ze niet zo zeuren.
  Wat een gezeik..

  1. DeBruijn

   Je bent toch extreemlinks, samen met jullie clubbie hier expres tegendraadse reacties te geven.

   Jij
   Didimadloba
   Haha (die zelfs zei dat er nog 2 linkse rakkers op het forum bij moesten komen om ons vast te lullen)
   Henk-Jansen
   Rien Noppen
   Henk-Groen

   En nog een stel.

   Ii ga toch ook niet op een links forum reageren, waarom jullie wel andersom?

   1. Rien Noppen

    Ik begrijp dat DeBruijn meent dat op het rechtse DDS alleen rechtse reaguurders mogen posten die elkaar versterken in hun opvattingen.

    Ik vind dat een weinig intelligent standpunt.

    1. Vit

     @Rien Noppen

     Op zich geen bezwaar maar zoals hier denigrerend door jou en trawanten gereageerd wordt is zeer storend.

     1. Rien Noppen

      Gelukkig zijn mijn opponenten altijd zeer hoffelijk en beschaafd.

      😉

     2. Joop Klepzeikert

      Zolang mensen op Rien en zijn 12 aliassen blijven reageren zal hij blijven trollen. Negeren werkt veel beter.

     3. Catalaanse kok

      @Joop.
      Waarom zwijgt u dan niet?

    2. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Weer lees je iets wat ik niet zeg, van mij mogen jullie. Ik vraag me alleen af waarom jullie het doen. Twee redenen, denk ik. 1. Proberen ons op andere gedachten te brengen. 2. Expres tegendraad zijn en anderen op die manier te kijk te zetten.

     Of is er nog een 3e reden?

   2. Catalaanse kok

    Ik ben het helemaal met de Bruijn eens.
    Altijd dat linkse gezeur hier over andermans inkomsten.
    Om doodziek van te worden, die gele Hesjes dragers en PVV minima hier.
    Altijd afgunstig over andermans financiële situatie.
    Ga er gewoon wat aan doen om over dezelfde financiële middelen te kunnen beschikken.

 7. Scaldis

  Kijk eens aan. Er zijn er een paar wakker geworden. Fijne Troldag! Ik ga een weekend op pad met vrienden. Zouden Trollen ook eens moeten doen.

  Vrienden? Oh wacht….

 8. Tman

  Wierd Duk heb ik nog nooit iets politiek schokkends horen zeggen of rascistisch getinte uitspraken horen doen!
  Als deze man de mond open doet,is alles dat hij vertelt reëel,pragmatisch en doordacht,maar dat is tegenwoordig “not done”en wordt extreem rechts genoemd.
  De links politiek correcten vinden volzinnen,gesausd in vaagheid en valse eerlijkheid lovenswaardiger!

  1. Dik

   “Wierd Duk heb ik nog nooit iets politiek schokkends horen zeggen of racistisch getinte uitspraken horen doen!”

   Inderdaad, en vraag om voorbeelden! Dan is extreem-fascistisch links meteen stil. Het kansloze schuim doet er een schepje bovenop… ja waarop eigenlijk?

 9. Catalaanse kok

  Ik vind het oncollegiaal van de NRC.
  Zomaar de waarheid schrijven terwijl afgesproken was dat dat privilege alleen voor de Telegraaf en DDS bestemd was .
  Bah!

  1. Siemien

   Spaans kokje

   1. Top

    Dit zijn het soort luitjes, die zich laten inspireren, door een of andere ‘biefstuk socialist’, want let maar op, het zijn altijd de linkse ‘veelverdieners, die Roomser zijn dan de Paus’. Maar hebben zelf nooit en te nimmer iets bijgedragen aan de maatschappij. Zitten thuis kwaad te zijn, op hun eigen onvermogen. Dikwijls met een uitkering en toeslagen. Ze hebben absoluut geen schaamte, dat ze leven van de gemeenschap. Ze hebben niet meer dan zich hier te presenteren als ‘’wereld verbeteraars’’. Ze kunnen alleen nog maar hier terecht, omdat ze voor andere fora moeten betalen en dat geld is er gelukkig niet. Ik geef ze graag de ‘volle laag’, tot het onbeschofte toe. Ze verdienen niet beter.

  2. FJ

   Kokkie, jammer dat Peppie er niet bij is, want onder die categorie intellect mogen we jou zo langzamerhand wel plaatsen met je ongenuanceerde uitspraken.
   NRC is niet meer dan een opinieblad van anarchitisch extreem links, want krant noem ik het allang niet meer, die het linkse gedachtengoed heeft verheerlijkt.

   De journalisten zijn zo rood, dat zelfs hun neus rood is en het is wachten tot die veranderd in blauw, want net als Russen lusten ze er nog wel een paar (flessen).
   Vandaar, dat men ook alleen nog onzin schrijft.

 10. poldi

  Als hij als extreem rechts wordt beschouwd, dan ben ik super extreem rechts.

 11. Rien Noppen

  Hoe moeten we Duk dan politiek plaatsen? De man heeft op z’n zachtst gezegd toch wel de neiging te radicaliseren in de richting van extreem rechts.

  1. Meriadoc Brandebok

   Populistisch rechts.

   1. DeBruijn

    @ Meriadoc Brandebok

    Dat is een betere term. Ik word doodmoe van de goegemeente om zulke mensen maar weg te zetten als racist, fascist, nazi en extreemrechts. Slaat nergens op.

    Populist komt van populous, wat volk betekent. Dus dat is iemand voor het volk even kort vertaald.

 12. Rien Noppen

  Ewout Klei schrijft in Jalta over Duk: “Natuurlijk bedreigt Wierd Duk zelf mensen niet. Maar hij helpt met zijn suggestieve artikelen wel enthousiast mee aan een politiek klimaat waarin dit het nieuwe normaal wordt. En hij weet dit zelf ook donders goed. Waarom zou je anders het mobiele nummer van een criticus op Twitter zetten? Wierd Duk is niet geïnteresseerd in de waarheid. Hij is geen journalist. Hij bedrijft alt-rechtse agitprop. En in zijn land van ideologisch verblinden is Wierd Duk trollenkoning eenoog. Polyphemus Duk. Het wordt tijd dat zijn mythe wordt doorgeprikt.”

  Duk profileert zich graag met ranzig rechtse standpunten en het is niet zo vreemd dat men hem in de extreem-rechtse hoek positioneert.

  1. Gekko

   Je bent toch wel flink diep gezonken, Noppen, als je voor de onderbouwing van je standpunten de ontspoorde vrijgemaakte grefo, tegenwoordig D66 stemmende, Ewout Klei nodig hebt.

   1. Top

    Dit zijn het soort luitjes, die zich laten inspireren, door een of andere ‘biefstuk socialist’, want let maar op, het zijn altijd de linkse ‘veelverdieners, die Roomser zijn dan de Paus’. Maar hebben zelf nooit en te nimmer iets bijgedragen aan de maatschappij. Zitten thuis kwaad te zijn, op hun eigen onvermogen. Dikwijls met een uitkering en toeslagen. Ze hebben absoluut geen schaamte, dat ze leven van de gemeenschap. Ze hebben niet meer dan zich hier te presenteren als ‘’wereld verbeteraars’’. Ze kunnen alleen nog maar hier terecht, omdat ze voor andere fora moeten betalen en dat geld is er gelukkig niet. Ik geef ze graag de ‘volle laag’, tot het onbeschofte toe. Ze verdienen niet beter.

  2. Vit

   @Rien Noppen

   “Duk profileert zich graag met ranzig rechtse standpunten en het is niet zo vreemd dat men hem in de extreem-rechtse hoek positioneert.”

   Hmm is me nog niet opgevallen, noem eens 1 voorbeeld?

  3. Beukman

   Inderdaad @Rien. Duk is een glibberaar van het type-Baudet en Tarik Ramadan. Ook die weten zich overal uit te draaien met de opmerking: “Maar zo had ik het niet bedoeld hoor.”

   1. Vit

    @Beukman

    Dat komt omdat men een eigen interpretatie geeft/bedenkt, links eigen.

    1. Beukman

     @Vit
     Dan is die Baudet met zijn eigen interpretatie over homeopathische verdunningen dus gewoon een linkse jongen.

     1. Vit

      In dat geval eigenlijk wel, zelf ben ik ook rechts maar met linkse trekjes.

     2. Vit

      Ps, oftewel ik ben sociaal begaan maar tot een zekere hoogte.

     3. DeBruijn

      @ Beukman

      Homeopathie is vooral populair onder linkse mensen. Dus ja, dan is Baudet toch kennelijk links.

 13. Dik

  Iemand extreemrechts noemen is niet zo moeilijk, net als dat andere rijtje, dat is ook niet moeilijk, gewoon uit je hoofd leren.

  En nu een paar voorbeelden waaruit blijkt dat Wierd extreemrechts is… ja die voorbeelden bestaan natuurlijk niet, daar heeft extreem-fascistisch links wel vaker last van.

  – racist
  – fascist
  – nazi
  – extreemrechts
  – xenofoob
  – islamofoob
  – 🙂

  1. Siemien

   ++++++

 14. ikweetwatikwil

  Rien Noppen 22 minuten ago Beantwoorden
  Ewout Klei schrijft in Jalta over Duk: “Natuurlijk bedreigt Wierd Duk zelf mensen niet. Maar hij helpt met zijn suggestieve artikelen wel enthousiast mee aan een politiek klimaat waarin dit het nieuwe normaal wordt. En hij weet dit zelf ook donders goed. Waarom zou je anders het mobiele nummer van een criticus op Twitter zetten? Wierd Duk is niet geïnteresseerd in de waarheid.

  Waarom vinden u en Klei dat Duk niet de waarheid schrijft? Ik vind dat er veel linkse onwaarheden geschreven is. Als je daar tegen in gaat, lieg je dan? Suggestief??? Daar moet je mijn kleinzoon eens over horen. Linkse propaganda op school. Wat goed hè. Hij is 19 jaar en kan zelf denken.

  1. Dik

   @ikweetwatikwil: Doe jezelf en anderen een plezier, negeer die zuigtrol. Jij doet wat hij liefst heeft, reageren! Waarom zou je hem dat plezier doen?

 15. Beukman

  Extreem rechts? Dat zou wat te veel eer zijn voor onze vrolijke voorvechter van de Echte Man (een Rus of een Italiaan), die ook meent dat ons land wordt overgelopen door “allochtone import”.
  NRC vond dat kennelijk ook; het gewraakte zinnetje is inmiddels gerectificeerd.

  1. Rien Noppen

   De term extreem-rechts is misschien net te sterk. De man koketteert graag met standpunten die schuren tegen het extreem-rechtse gedachtegoed, zoals Baudet dat bijvoorbeeld ook doet. Het is zijn verdienmodel zullen we maar zeggen.

   Laten we hopen dat hij niet radicaliseert naar de marge, zoals figuren als Joost Niemöller en Micha Kat. Die begonnen ook als professionele journalist maar bewogen zich zo dicht langs de grens van racisme en fascisme dat ze er op enig moment overheen gingen om daarna volledig het spoor bijster te raken.

   1. Beukman

    @Rien
    Lees de column van Japke-d. in NRC van gisteren over Duk. Ze is mild, maar weet Duks glibberigheid goed te typeren.

    Hoe vier je je ‘blanke mannelijkheid’?
    Japke-d. Bouma zag afgelopen week dat Wierd Duk in een podcast voor de Telegraaf had gezegd dat „een blanke man zijn mannelijkheid moet kunnen vieren”. Ze vroeg hem wat hij bedoelde.

    Ik zeg het maar eerlijk: ik dacht dat het zwaaien met je piemel was. Of kijken wie de langste heeft, pissen op straat of vrouwen lastigvallen. Daar dacht ik aan, toen ik afgelopen week op Telegraaf.nl zag staan dat „de blanke man zijn mannelijkheid moet kunnen vieren”.

    (…..)

    1. Bosche draak

     Dus volgens die domme gans is piemelzwaaien en op vrouwen afstappen het beste waar ze mee kan komen?
     Als het een knappe vent is die d’r “lastig valt” dan staat ze met een tochtig doosje de hele dag te blozen.
     Dat soort mutsen heeft niet eens het lef om zelf op een vent af te stappen.
     Achterlijk wicht, daar kan je toch niet serieus mee debatteren?

     Hier een paar voorbeelden dan:

     -het media beeld van de man mag wel eens positiever, niet langer worden neer gezet als dom, zwak of kwaadaardig
     -dat mannen qua voogdij niet steeds worden achtergesteld.
     -dat prostaatkanker wel eens wat meer aandacht mag krijgen zeker met betrekking tot borstkanker

     Alvast een paar voorbeelden om mee te beginnen

 16. Scaldis

  Linksche dagbesteding in volle gang

  1. Dik

   @Scaldis: Het is (alweer) de hoogste tijd voor de banbezem.

 17. Vit

  Wat een gekloot weer met dat inloggen.

 18. Dik

  Je kunt natuurlijk ook de aandacht afleiden van wat de volgers van Mohammed met Nederland uitvreten.

  Wierd Duk zegt daarover het volgende:

  “Een Joodse lerares moet vertrekken omdat een deel van de leerlingen en collega’s haar mening niet pruimen. Zij durft met haar verhaal naar buiten, vele anderen mailen wel maar willen niet met hun naam in de krant. Dat vertelt Wierd Duk, die constateert dat Islamisering op scholen in grote steden een feit is.

 19. Joop Klepzeikert

  Bij het NSB handelsblad vinden ze iedereen die geen GroenSlinks stemt ‘extreem rechts’.
  Dat kun je gehersenspoelde downies niet kwalijk nemen, die weten niet beter. Gewoon om lachen, ze graven hun eigen graf.

 20. Isengrijn

  Wierd Dik extreem rechts.
  Maar natuurlijk! Extreem rechtse mensen trouwen vaak met buitenlandse vrouwen. Vooral Turkse vrouwen.

  Schei toch uit, zeg!

  1. Isengrijn

   Dik moet zijn Duk*

 21. poldi

  AD
  —–
  Islamitisch raadslid wil halalstrand: ‘Moslims voelen zich onprettig bij schaars geklede, lelijke mensen’
  Een naaktstrand? Dan ook een ‘halalstrand’ in Den Haag. Tenminste, als het aan Partij van de Eenheid-raadslid Arnoud van Doorn ligt. Volgens de omstreden politicus voelen moslims zich namelijk onprettig bij schaars geklede, lelijke mensen.

  Als je dit leest met de voortwoekerende islamisering, dan wordt je toch extreem rechts.

 22. Arie B

  Hoe banger, hoe venijniger..

 23. Godefroy France

  WE MOETEN WIERD DUK BESCHERMEN TEGEN DE OPRUKKENDE BRUINHEMDEN!!!

  D66, GROENE-KMER, BIJ1, DENK, en al het vrij rond lopend links, islamitisch,antisemitisch, haatbaardend-halsafsnijdend woestijngeteisem, de volkert-roepers en hoofdvaandelzwaier DRIES VAN AGT

  1. Rien Noppen

   “en hoofdvaandelzwaier DRIES VAN AGT”

   Het gaat verder helemaal goed met Godefroy hoor.

   🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.