Ongeloofwaardige Klaas Dijkhoff (VVD): ‘kiezer moet directere inspraak krijgen voordat Tweede Kamer stemt’

dijkhoff
Foto: De politicus van het jaar: Klaas Dijkhoff. Bron: Screenshot AVROTROS.

Klaas Dijkhoff (VVD) zit óf bij de verkeerde partij of weet even niet dat hij lid is van de VVD. Zijn partij is als regeringspartij namelijk verantwoordelijk voor het afschaffen van het oude referendum-instrument. Tegelijkertijd is Klaas érg druk op Twitter en pleit hij online voor ‘meer directere inspraak voor burgers’. Een mooi plan natuurlijk, maar hoe wil Dijkhoff dit realiseren? 

Tja, Dijkhoff wil dus graag ‘in gesprek gaan over de invloed van kiezers op politieke besluitvorming’. Ik dacht altijd dat de VVD groot voorstander was van de ‘representatieve democratie’ en dus weinig op heeft met instrumenten die directe democratie bevorderen. Ongeloofwaardig, klinkt het zo ineens…

Maar gezien het rapport van Staatscommissie Remkes en de recente verkiezingsuitslag waarbij de uil van Minerva in Nederland neerstreek moeten de hedonistische yuppen van de VVD wel toegeven natuurlijk.

Ze weten het: doen ze niets met het concept ‘directe democratie’ dan blijven ze zetels bloeden. Het probleem is echter dat het zo ongeloofwaardig overkomt. En DDS-opiniemaker Jan Roos vond er iets van:

Dijkhoff noemt het woord ‘referendum’ niet omdat hij wellicht bang is voor flak. Hij weet dat het onderwerp gevoelig ligt binnen zijn partij en het electoraat en dus spreekt de oud-Katholiek in vage bewoordingen over ‘het referendum’. Lekker wollig en vooral heel erg laf.

Of zoals kardinaal Robert Sarah zou zeggen:

“[we hebben niets aan lieden] die wollig taalgebruik bezigen om kritiek te vermijden en getrouwd lijken met de meest stompzinnige innovaties van de wereld.”

Hoe graag ik Dijkhoff ook mag, hij lijkt toch een beetje op één van de types die kardinaal Sarah hierboven beschrijft… Tip voor Dijkhoff: stap gewoon over naar Forum voor Democratie als dat mag. We weten namelijk dat je een ‘knoergoeie Brabander’ en een ‘frikandel speciaal’ bent, maar dat hedonistisch-narcisme van de VVD beïnvloedt je ten negatieve.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

41 reacties

 1.   

  Klaas Dijkhoff, de meest overschatte politicus van dit moment. Ik ben geen fan van Mark Rutte, maar Dijkhoff kan nog niet in zijn schaduw staan.

  Met Dijkhoff belandt de VVD in een vrije val. Dat is op zich dan wel weer positief, dus laat deze prins Carnaval uit Breda vooral de Haagse VMBO-leraar opvolgen!

  1.   

   “Met Dijkhoff belandt de VVD in een vrije val.”

   Prima, kan hij afmaken wat Rutte is begonnen.

   1.   

    Er zijn vangnetten.

  2.   

   PRINS CARNAVAL DIE HOUDEN WE ERIN alhoewel …. die titel is eigenlijk nog te hoog voor hem

 2.   

  Wat gek dat het referendum dan is afgeschaft, dat je geen baas meer ben over je eigen organen.
  Dat DEMONISEREN bij het Links denken hoort.
  Dat in Amsterdam om Moslims wordt gerouwd en om Katholieken ??

  1.   

   Ik zie of hoor nog niks van de politici over Sri Lanka. Hoe anders was dat ten tijde van Christchurch?

   1.   

    F. Domela Nienhuis
    tja selectief verdriet…..het gaat om moslims…dan zijn ze niet thuis….

  2.   

   Directere inspraak van de kiezers voordat de Tweede Kamer stemt? Hadden wij eens niet referenda waar de Tweede Kamer de reet mee afveegde? En vervolgens het referendum zelfs de nek omdraaide?

 3.   

  Het zijn en blijven Vuile Vieze Draaikonten.

 4.   

  Mag een discussiestuk ook al niet meer?

 5.   

  HAHAHAHAH ja hoor
  hahahahaahaha

 6.   

  Typisch VVD. Verantwoordelijkheid afschuiven naar de burger. Gewoon te belazerd om hun taak als volksvertegenwoordiger te nemen.

  1.   

   Misschien wel typisch Dijkhoff, Santiago. Als staatssecretaris van Justitie was hij in 2015 verantwoordelijk voor de opvang van economische migranten, toen nog vluchtelingen genoemd. Dijkhoff deed niets, maar kiepte het probleem over de heg op het bordje van de gemeenten. Daar werd het een grote puinzooi (Geldermalsen, Steenbergen, Beverwaard). Maar Dijkhoff kon, gelijk Pilatus, zijn handen in onschuld wassen.

   Echt, die Dijkhoff is een waardeloze vent voor Nederland. Dus laat hem maar snel leider van de VVD worden, kan hij die partij fijn naar de bliksem helpen.

 7.   

  Vanochtend zijn er aanslagen geweest in sri lanka met meer dan 200 doden en honderden gewonden in kerken en hotels, maar het geneuzel van Dijkhof is belangrijker nieuws blijkbaar.

  1.   

   Ja, de Islam moet natuurlijk wel uit de wind gehouden worden.

 8.   

  De vvd lukt het zelfs niet meer om de groot-graaiers Nijpels en Jorritsma voor het omroepkartel-karretje te spannen. Paniek in de tent. Steeds meer vvd-ers uit mijn kennissenkring stappen over naar Forum.

  1.   

   Huiskamer. Ook het forum kan en zal daar niets aan doen. Van het toneelclubje van baudet hoef je niets te verwachten. Ook hij kan en durft de werkelijke oorzaak van het probleem niet te benoemen.
   Als baudet zegt dat de monarchie moet worden afgeschaft om onze democratie te herstellen ga ik hem misschien vertrouwen.

 9.   

  Een mooi stukje taalpurisme van de redactie. Hedonistisch. Het gaat de goede kant op.

 10.   

  Je kunt het op details oneens zijn, maar waarom zoek je niet gewoon de grootste gemeenschappelijke deler. Zit DDS nog helemaal in campage-modus?

 11.   

  VVD cliché, lokvisjes uitgooien om kiezers te paaien. De Vereniging van Demagogie wil FvD ontrafelen, en de helft overhalen om de partij van de leugens ( of een beetje jokken, want dat mag volgens Rutte ) te spekken. Volgende maand : paniek !

  1.   

   +1

 12.   

  Eerst de burger de nek omdraaien ondemocratisch
  En nu de burger overal in betrekken, zodat de burger
  de schuld krijgt van hun ingeslagen weg?

 13.   

  ”meer directere inspraak voor burgers”
  Eerst het referendum afschaffen en de burger werkelijk nergens in betrekken,
  en dan nu een oproep dat de burger meer inspraak moet hebben?
  ja, ja, al is het dan voor de EU er komen weer verkiezingen aan toch?
  Vuile huichelaar die Dijkhoff.

  Stem tegen de elite
  Stem in mei ook op FvD!

  1.   

   Het enige wat de politiek doet is generaties tegen elkaar opzetten. Zo blijft iedereen lekker aan de gang met elkaar de schuld geven. Mensen worden steeds egoistischer. Verdeel en heers. Laat het plebs het maar uitzoeken.

   1.   

    Baudet gaat hier niets aan veranderen en dat weet hij ook.
    Al dat David en Goliath gezwam, allemaal toneel.
    Baudet weet het, want daar is hij slim genoeg voor. Waarom dan?? Ik heb geen idee wat zijn rol is en wat of wie hem stuurt.
    Baudet weet dat de monarchie regeert en er van een democratie zoals bedoelt geen enkele sprake is.

   2.   

    Ik denk dat de sluwe vos Wilders deze strubbelingen binnen het FvD heeft zien aankomen. Hij was de afgelopen maanden opvallend weinig kritisch jegens Baudet omdat hij zag dat deze charlatan in zijn eigen zwaard zou vallen. Voor hem is het beter dat de club van Baudet zichzelf opbrandt.

    1.   

     Rienie. Scherp gezien. Je bent een van de weinigen op DDS die het door heeft.

     1.   

      Het FvD zal misschien nog een paar maanden door rommelen en dan in zijn geheel verdwijnen
      Wilders krijgt alle stemmen terug en nog meer, maar ook dat zal niets veranderen.
      Wie of wat kan de minerva club aan.

     2.   

      Als jij jezelf meetelt zeker 2.

     3.   

      Lul.

     4.   

      Forumclown.

     5.   

      Ha ha ha, Santiago laat zich kietelen door Noppen. En begint direct te glimmen.
      “De vijand van mijn vijand is mijn vriend”.

    2.   

     jammer dat je meestal niet weet waar je het over hebt, zoek een baantje ergens dan ben je even van de straat.

    3.   

     @Rien Noppen..Geen tweede man naast je. Twee kapiteins op een kano is gedoemd schipbreuk te lijden. PVV kan die in de persoon van Dion Graus ook niet leveren.

    4.   

     Blablablabla blaaskaak, pisvlek en vetklep!

     1.   

      Ik vind Reganto een enorme inhoudelijke aanwinst voor DDS.

      Ik weet zeker namens velen te spreken.

 14.   

  ongelofelijk wat een knoeiers daar bij de VVD Dijkhof wil plotseling iets en rutte ziet dat ook wel zitten. hoe stom denken ze nu dat de kiezer is , als de mensen meegaan met Dijkhof wordt dat na de verkiezingen weer keihard afgestraft door rutte die dan toch gaat doen wat hij wil , en dan gewoon zegt dat Dijkhof maar wat in de ruimte kletst.
  want zo werkt de VVD op dit moment we laten de een wat roepen en hopen dat de mensen erin trappen en daarna doen we gewoon wat we zelf willen. dit valt mij enorm tegen van Dijkhof ik had wat meer van die man verwacht maar hij lult dus ook maar wat in de ruimte alleen maar om kiezers aan te trekken.

  democratie begint een heel vreemd woord te worden binnen de VVD

 15.   

  Groot deel van Nederland stemt FVD,en die schuiven ze aan de kant,inspraak,?? Klaas laat je nakijken .

 16.   

  tja je moet toch wat zeggen om je ” eigen winkel ” te redden?
  maar eens afwachten wat ie de volgende keer zegt/roept?

 17.   

  Dijkhoff is een verrader die samen met harbers 2 jaar aan het dubieuze pact van marrakech heeft gesleuteld… een pact wat het ultieme VERRAAD voor alle vrije landen is. Het zou niet bindend zijn maar er zijn 83 verplichtingen ingebouwd…. de msnsen die dadelijk Europa en andere vrije landen massaal binnen komen kunnen niet geweigerd en haast niet teruggestuurd worden en de ontvangende landen zijn in dat pact maar liefst 83 verplichtingen opgelegd zoals vanaf dag 1 huisvesting (in Nederland laten ze de Nederlandse bevolking 15 jaar wachten) uitkering en kiesrecht (Turkije heeft nog een paar miljoen vluchtelingen zitten die dadelijk op die manier Europa ingestuurd worden met kiesrecht…. Denk zal er wel bij varen en ze kunnen niet meer geweigerd worden omdat migreren onder dat pact tot mensenrecht is verheven)
  Dijkhoff is gewoon een verrader die in een interview zegt dat ie graag ziet dat zijn dochtertje in vrijheid opgroeit…. hij heeft zelf de stappen gezet om dat onmogelijk te maken en ik vraag me af wat hij haar en andere Nederlanders als toekomst meegeeft….. kijk eens naar het debat over pact van marrakech naar azmani en daar hoor je wie er zoal voor Nederland aan dat pact heeft gesleuteld gedurende 2 jaar….. vanaf minuut 17. Dit is het ultieme VERRAAD van de vrije wereld

 18.   

  ,t is toch wat…..dat dergelijke uitspraken alleen maar gedaan worden als er verkiezingen aankomen……en het meest frappante is dat de kiezer er ook nog intrapt…..om na de verkiezingen….a l w e e r ….bedrogen te willen worden

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!