Partijkartel slaat terug naar FVD, stuurt privacywaakhond op partij af vanwege meldpunt linkse leraren

Via de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens heeft het partijkartel een nieuwe methode gevonden om het Forum voor Democratie en hun wetenschappelijke bureau aan te pakken. De club heeft namelijk eigenstandig geoordeeld dat het aanpakken van het politiek niet-neutrale onderwijs geen “goede reden” is voor het verzamelen van persoonsgegevens.

Thierry Baudet in een gestreept uniform met een nummer op z’n buik? Als het aan een zeer vereerd lid van het partijkartel ligt, is dat binnenkort wellicht werkelijkheid! Het partijkartel heeft het verzet tegen Baudet en het FVD namelijk verplaatst van het politieke domein naar het bestuurlijke. Dat wil zeggen: de partij wordt nu ook aangepakt door allerlei overheidclubs die geen verantwoordelijkheid aan de kiezer hoeven afleggen.

Zoals bijvoorbeeld de Autoriteit Persoonsgegevens, geleid door de PvdA’er Aleid Wolfsen. Zijn partij slaat in de Tweede Kamer, gemeenteraden en zelfs de Provinciale Staten geen deuk meer in een pakje boter. Maar via allerlei door de overheid met belastinggeld gestutte organisatietjes kan de voormalige burgemeester van Utrecht (die in die positie keer op keer faalde) alsnog FVD flink in de tang nemen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft zichzelf namelijk de arbitraire wijsheid gegeven dat het bestrijden van te veel naar links overhellend onderwijs geen “goede reden” is voor het verzamelen van namen van leraren. De hooghartige Wolfsen suggereert zelfs dat een strafrechtelijke vervolging van FVD-kopstukken tot de mogelijkheden behoort:

“Als je een bestand aanlegt met daarin persoonsgegevens, zoals de namen van leraren en hun politieke voorkeur, dan moet je een wettelijke grondslag hebben, een goede reden, om dat te doen. Die zie ik niet zo 1-2-3. Welke gegevens worden er allemaal verzameld?” Daarom vraagt de AP opheldering aan de makers van het meldpunt, het wetenschappelijk bureau van de partij. ,,Het is afhankelijk van het antwoord hoe we verder gaan.”

PvdA’ers zijn er maar druk mee, hè? In de Tweede Kamer komen ze niet verder dan hysterie. Dus dan maar via goedbetaalde (partij)ambtenaren de boel saboteren, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. umhnz

  Ik kan mij nog het protest hier tegen de zogenaamd sleepwet herinneren.
  De big brother is watching you complot-theorieën waren hier niet van de lucht, privacy was het hoogste goed wat er was.
  Goedkeuring voor deze privacy beschermende club zal er hier ongetwijfeld zijn.

  1. Siemien

   ja het over iets heel anders is op zich natuurlijk niet zo héél moeilijk, uiteraard wenst umhnz mokbongo dat links extremistische indoctrinatie prima is..

  2. Jantje

   Dus je buurman verkracht je dochter en jij gaat naar de politie met als aangifte “iemand” heeft mijn dochter verkracht, want privacy?
   Of geef je toch zijn NAW?

   1. Julian

    Beste Jantje, Verkrachting is een strafbaar feit en je doet aangifte bij de politie.
    Dat is heel wat anders dan een verzameling vermeende linkse indoctrinaties.. Door personen. Deze volkomen onzinnige reden is alleen maar om het onderwijs te kunnen regelen daarstraks. En dat gaat ook voor de NPO gelden. Censuur is niet van de lucht. Bosma kan niet tegen kritische omroepen en dus moeten ze aangepakt worden. Via de kamer wil men de NPO aanpakken… Dit riekt naar beinvloeding van de media via de geldbuidel. Zeer gevaarlijk Bosma

    1. DidiMadloba

     Sommig “links” gedachtegoed wordt doodnormaal gevonden. Zoals sociale verzekeringen (WW, AOW en zo). Grondrechtendenken wordt ook wel links gevonden, en door Baudet zelfs hekemaal afgewezen. Tenzij het omde vrijheid van meningsuiting gaat.
     Is het ook links dat de overheid het onderwijs subsidieert? In de VS zijn sommige universiteiten zo duur dat je daar helemaal niet heen kunt als je te arm bent, en anders na he bachelor vaak een paar jaar moet werken om je master te kunnen betalen. Dat beperkt de sociale mobiliteit. Als je echt rechts bent vind je dat iemand die voor een dubbeltje geboren is nooit een kwartje hoeft te worden. Dan vind je dat er rangen en standen moeten blijven. Ondanks succesverhalen “van krantenjongen tot miljonair” is over het algemeen de sociale mobiliteit in de VS duidelijk geringer dan in Europa.

     Cliteur zelf deed eerst de MULO (voorloper van het VMBO) voordat hij via de HEAO op de universiteit belandde. Dat heeft de belastingbetaler een hoop geld gekost, dat bij een echt rechts beleid niet zou zijn betaald door de belastingbetaler.

     Maar als al die verworvenheden niet meer in het onderwijs en op TV mogen worden besproken op straffe van het verwijt van ik linksigheid zijn we ver van huis.

     1. Vit

      @DidiMadloba

      “Sommig “links” gedachtegoed wordt doodnormaal gevonden. Zoals sociale verzekeringen (WW, AOW en zo).”

      Dat heeft vadertje Drees uitgedacht en liefst zouden ze het opheffen als dat kon, de goede man ligt nu al op zijn buik in z’n graf.

      Mijn moeder zaliger zei altijd stem maar op de PvdA want die is er voor ons arbeider, nou dat is allang niet meer zo.

  3. Fortiori

   Mevrouw Ollongren was bijna dagelijks hier op DDS de kop van Jut. Dat zij het aandurfde korte metten te maken met privacy in het belang van veiligheid. Geef mij maar zo’n doortastende minister met inzicht. Er is wel wat veranderd.

 2. Heras

  Hoe meer tegenreactie in de kamer; des te meer stemmen voor fvd.
  Want als blijkt dat er niets strafbaars gevonden wordt gaat links nog meer op z’n bek.

 3. Henk Albarda

  Mooi toch dat binnen FvD, PVV en VVD zeer verschillend wordt gedacht over privacy. Ik ben hard anti privacy wetgeving. Veiligheid gaat voor mij altijd boven privacy. Gelijktijdig interessert het mij niet hoe anderen hier over denken. Wordt het standpunt van FvD dat privacy belangrijker is dan veiligheid, dan blijven er nog duizenden punten over waarin FvD wel mijn partij blijft. OA, Als mini-ondernemer (voor de analfabeten hier, dat is een 1-manszaak ondernemer), is FvD de enige partij die zelfs in het programma specifiek aandacht geeft aan mini- en klein MKB. Interessant dat aleid wolfsen nu deze weg probeert, misschien belletje gehad van mevr van hulst die met pedos meedemonstreert?

  1. umhnz

   Quote : mini-ondernemer (voor de analfabeten hier, dat is een 1-manszaak ondernemer)
   .
   Zouden niet-analfabeten weten dat eigennamen met een hoofdletter geschreven horen te worden?
   een 1-manszaak ondernemer? vreemde ongebruikelijke omschrijving.

   1. Siemien

    Aldus onze taalnazi mokbongo umhnz

    1. Heinz

     Buitenlanders moeten de taal leren maar autochtone Nederlanders die de taal weer eens misbruiken en daarop gewezen worden slaan graag uit onmacht terug met ‘taalnazi’ ‘taalneuquer”

   2. Henk Albarda

    Geweldig, alweer een volstrekt inhoudsloze reactie. Ipv waarderend te reageren naar een ondernemer die zelf bedrijfsrisico neemt, een afkrakende reactie, leuk mij te laten lachen over zoveel onbenulligheid. Desondanks blijf ik prettig vinden regelmatig uw bijdrages hier te lezen, steeds weer zeer waarschijnlijk resulterend in verdere uitbreiding van het FvD ledental, waarvoor dank……

    1. umhnz

     Huilende Henk.
     Denken dat analfabeten uw posting lezen is op zich al een giller.
     Uzelf boven analfabeten stellen en taalregels negeren is een giller.
     Eindconclusie: u bent een giller.

  2. Siemien

   “(voor de analfabeten hier, dat is een 1-manszaak ondernemer)”

   Ook wel ZZP-er genoemd

   1. umhnz

    Onwetendheid is een van de vele kwaliteiten van Siemien en overige inlogs

   2. Peter Oudshoorn

    Ja Siemien, Spaanse umhzbxstz schijnt nog nooit eerder van ZZP’er gehoord te hebben. Zijn domme reactie op jou spreekt dan ook boekdelen.

    1. umhnz

     De volgende dombo die denkt dat ondernemers, welke kiezen voor de rechtsvorm ” eenmanszaak ” uitsluitend ZZPers zijn, zoals Zie Mientje hier beweert.
     Simpeltje.

     1. Peter Oudshoorn

      Ik ben 32 jaar ZZP’er geweest, Spaans Mongooltje. Ik was het al voordat de term bestond. Bij de KvK stond ik ingeschreven als eenmanszaak.

      Natuurlijk zijn er ook snackbarhouders die een eenmanszaak hebben en geen ZZP’er zijn. Jij weet er alles van.

     2. umhnz

      Kijk eens aan.
      Via een omweg geeft Hollandse Peterje toe dat ZZPers ingeschreven staan als eenmanszaak, maar dat ondernemers met een eenmanszaak, zoals ziemientje beweerde, zeker geen ZZPers genoemd worden.
      Eerst nadenken ijsverkoper en dan pas reageren Groentje.

    2. Dik

     @Peter: Je kunt dat soort beter negeren.

     Uit de schoolboeken: Negatief gedrag kun je het beste negeren, anders beloon je wanneer het zijn ‘zin doordramt’ (of zuigt en trolt).

  3. Beukman

   Opvallend steeds weer die belangstelling van Henk Albarda voor het doen en laten van pedo’s. Was hij er zelf soms ook bij?

   1. Siemien

    Opvallend steeds het verdedigen van pedo’s door Beukman, zou hij sympathie hebben voor pedo’s en hun clubjes, het vermoeden is zéér groot natuurlijk..

 4. Piet Klein

  Mag je meekijken in het onderwijs? In feite zijn wij allemaal als burgers de opdrachtgevers voor het geven van onderwijs. Als burger heb ik er recht om te weten dat het onderwijs goed gegeven wordt. Mag ik naar de klas om een keer mee te kijken? Ik mag me er natuurlijk niet er mee bemoeien alleen maar mee kijken. En zou het geen gek idee zijn om een camera in de klas te hangen zo dat je naar iedere les, die er maar is, kan meekijken. Dat zou het effect van het onderwijs nog eens versterken want nog meer mensen kunnen genieten van het onderwijs. Wij betalen hiervoor. Dus mag je ook zien welk resultaat dit oplevert, welke lessen het oplevert. Als docent zou je moeten willen dat iedereen kan meekijken, ze mogen toch zien welk resultaat je neer zet. Net als een artiest zal je trots zijn als veel mensen jouw lessen willen volgen. Gebeurt al in ruime mate op YouTube.

  Het zou ook heel boeiend kunnen worden omdat je constateert dat er ook lessen zijn die wie niet gekocht hebben, bijvoorbeeld de lessen waarop het Forum voor Democratie zich richt. Nog spannender zijn de lessen op de salafistische scholen. Als de privacy waakhond tot de conclusie zou komen dat reacties/ klachten over het onderwijs niet gegeven mogen worden ook niet naar een willekeurige partij zoals het Forum, een krant, dat over deze klachten niet gepubliceerd mag worden en of materiaal waaronder beeld materiaal over een PUBLIEK verleende dienst niet gepubliceerd mag worden dan wordt vraag wat is privacy?

  1. Piet51

   @Piet Klein
   Ik ben het meestal met je oneens, maar dit vind ik werkelijk een ijzersterk idee: “Mag je meekijken in het onderwijs? ….. Wij betalen hiervoor. Dus mag je ook zien welk resultaat dit oplevert.”
   Je bedoelde het alleen voor lessen in schoolklassen. Maar ik zou het dan meteen veel breder trekken. Want we betalen met z’n allen ook heel veel voor onze zorg, zoals huisartsen, specialisten in ziekenhuizen, operaties, verpleeghuizen, psychiatrische instellingen. Daar zou ik overal willen meekijken, want ik betaal ervoor en het is misschien ooit ook zorg aan mij. En wat te denken van de veiligheidssector, hoeveel betalen we daar wel niet voor. Dus ook daar maar meteen meekijken bij politieverhoren, politieacties, verkeerscontroles, etc. En wat te denken van de AIVD, die moet zorgen voor onze veiligheid en daarvoor veel geld krijgt. Het lijkt me, dat ik ook daar recht heb op meekijken.

   Dit is allemaal niet zo heel ingewikkeld te organiseren. In Noord Korea hebben ze zo’n systeem opgezet, compleet met sancties. Het enige wat we nog moeten toevoegen is de mogelijkheid voor elke burger om mee te kijken en mee te luisteren. Maar dat is met de technologie van vandaag niet zo moeilijk.

   1. Dik

    @Piet51: Het gaat niet perse om het meekijken, het gaat om de politieke voorkeur die docenten (machtspositie) keer op keer propaganderen voor en in de klas. Dat zulks links propaganda is moge duidelijk zijn.

    Dat stinkt en dat is fout!

    1. Beukman

     @Dik
     Het zijn hoe dan ook intimidatiepraktijken. Leraren wordt belet om vrijuit te spreken; hun woorden worden gewogen en verzameld door hun eigen leerlingen. Dit leidt tot opgedrongen politieke correctheid van de leraren, de lessen zullen er bovendien een stuk saaier door worden.

     FvD Stasi-partij, ga je schamen!

     1. TD

      Beukman:
      “Leraren wordt belet om vrijuit te spreken”
      En wat gebeurt als de leerling bij een politieke vraagstelling,een pro Nationaal-socialistische rede van Viktor Orbán citeert?
      Je bent erg selectief en naïef!

     2. Beukman

      Wat er dan gebeurt, @TD? Dat is aan de beoordeling van de docent.

    2. Piet51

     @Dik
     Dan moet Piet Klein zijn reactie anders formuleren. Nu eist hij meekijken, met camera’s nota bene, omdat hij immers betaalt voor goed onderwijs. Willen weten hoe zijn geld besteed wordt en of dat volgens de afspraken gebeurt, is een heel andere zaak. Dat toezicht gebeurt vandaag in Nederland op grote schaal door daartoe opgerichte deskundige instituten, zoals de Onderwijsinspectie, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, NVWA. Bij Politie en AIVD is dat wat complexer, maar ook daar zijn controlemechanismen ingebouwd. De burger zelf overal toegang geven maakt ons tot een onbestuurbaar land. De burger laten kiezen, via het parlement, op welke manier hij het toezicht wil organiseren is efficiënt en effectief en doet recht aan de behoefte aan privacy.

     1. Dik

      @Piet51: Er is zeker toezicht, al zal er door bezuinigingen wel niet veel van terecht komen.

      Het probleem ligt op een ander vlak, en daar heeft FvD wel een punt. Ik heb dat in het onderwijs ook meegemaakt, de linkse propaganda is agressief en de opstand fel als je aangeeft dat je rechtse oriëntatie nastreeft. Zo zelfs, dat docenten inderdaad zure en gemene “grapjes” maken over Trump of Baudet terwijl dat volledig irrelevant is m.b.t. de lesstof, ik spreek uit ervaring.

      Dat mag w.m.b. stoppen, waarom zou dat niet gemeld mogen worden? Misschien dat de naam en toenaam wel kan verdwijnen, maar de les en de school mag w.m.b. best genoemd worden, ik vind linkse propaganda in elk gevaar niet zonder gevaar en al helemaal niet goedaardig.

     2. Piet51

      @Dik
      Je hebt helemaal gelijk. Als er in de klas dingen gebeuren die iemand niet bevalt, moet dat gemeld kunnen worden en serieus behandeld worden. Maar dat is vandaag helemaal niet zo ingewikkeld, want juist daarvoor hebben we allerlei instanties. Dat begint op een school met de leerkracht zelf. Maar ik kan me de terughoudendheid voorstellen die een ouder zou kunnen beleven. Dan is er een schoolbestuur, oudercommissie, vertrouwenspersoon en uiteindelijk de onderwijsinspectie. Sommigen daarvan kunnen ook anoniem benaderd worden. Ik ben voorzitter geweest van een schoolbestuur en droom nog wel eens, nachtmerries is een betere term, over de manier waarop ouders mij probeerden te overtuigen van gewenste maatregelen tegen docenten die zich misdragen zouden hebben. Dat deden ze heel krachtig, laten we het zo noemen. Dat ging vaak over gedrag en soms ook over de manier van lesgeven of de inhoud van die lessen. Ouders zijn heel goed in staat voor hun kinderen op te komen. Dat was een basisschool, waar leerlingen zelf nog niet zo meedoen. Maar in het voortgezet onderwijs spelen ook de leerlingen hun rol mee. Op een ROC waar ik nu actief ben (als ZZP-er) herken ik dat elke keer als ik daar optreed. Ik ben niet zo bang, dat leerkrachten voortdurend, maar ongecorrigeerd over de schreef gaan.

     3. Dik

      @Piet51: Dan weet je ook dat het onderwijs soms op een olietanker lijkt, zoiets bijsturen kost jaren, de linkse geest zit nog diep verstopt. De hoogste tijd voor vernieuwing. Gelukkig zijn er steeds meer voorbeelden van boeken en lessen die in de openbaarheid komen omdat het gewoon (ultra)linkse propaganda verspreidt.

     4. Piet51

      @Dik
      Ik ben het weer met je eens, maar niet met je conclusie. Het zou veel beter, sneller en effectiever zijn, als de bestaande kanalen onder de aandacht gebracht zouden worden en desnoods verbeterd. Metr de aanpak van FvD verzamelen zij informatie. En wat dan. Als ze daar mee aan het werk gaan, duurt het met 100% zekerheid ook jaren voor er wat gebeurt.
      Maar als een school aangeeft op welke manier ouders met bedenkingen bij een leerkracht ergens terecht kunnen, kan het op die school morgen al veranderen. Ik zou dan op zo’n school wel eerst nagaan hoeveel behoefte er is aan zo’n “loket” en hoe men dat zou willen vormgeven.
      Boeken zijn nu al gewoon openbaar beschikbaar, ander lesmateriaal kunnen de ouders gemakkelijk inzien. Dus het is allemaal niet zo slecht, lijkt me.

      Ik wil wel graag benadrukken, dat op school kennis gemaakt moet worden met allerlei stromingen. Leerkrachten begeleiden dat en werken zo aan weerbare kinderen die zich in de maatschappij kunnen manifesteren. Ik heb nu te maken met kleine kinderen die op school geïnformeerd worden over de toestand van het tropisch regenwoud. Dat is in de ogen van sommigen linkse propaganda, of hobby. Kan dat dan wel? Geld ophalen met kinderpostzegels, voor kansarme kinderen in binnen- en buitenland, in AZC’s, tegen goedkope kleding door kinderarbeid, ontwikkelingsgeld, wederom een “linkse hobby”. Bijbelonderwijs, bidden op een school, een gruwel in de ogen van sommigen. Kan dat wel, want dat is toch ook eigenlijk indoctrinatie van kindjes die nog niet zelf kunnen oordelen. En zo zijn er tientallen voorbeelden te noemen.
      Dik, het probleem wat FvD wil oplossen bestaat volgens mij niet, maar het verschijnsel is in ieder geval veel complexer dan men nu voorstelt. Alleen al een omschrijving ervan vraagt teveel ruimte voor een forum als DDS.

     5. Dik

      @Piet51: Prettig zo te discussiëren!

      Het probleem van de linkse propaganda bestaat wel degelijk, ik ken het uit mijn eigen praktijk. Zulks aan te pakken is een goede zaak. Of FvD dat doet of misschien anderen, wie zal het zeggen. Dat er iets moet veranderen is voor mij duidelijk, desnoods op jouw manier.

     6. Piet51

      @Dik
      Door nieuwsgierig te luisteren kok je tot verrassende oplossingen, zo blijkt. Als het probleem van die linkse leerkrachten voor sommige ouderscht bestaat, ik ben nog lang niet overtuigd, zou je het ook veel minder belastend kunnen oplossen met misschien wel meer effect voor iedereen.

      Als je namelijk van scholen vraagt om vooral op verschillende manieren duidelijk te maken hoe ze met allerlei maatschappelijke verschijnselen omgaan, kunnen ouders zelf kiezen of ze daar hun kind aan willen onderwerpen of een andere school kiezen. Dus in statuten, brochures, kennismakingsavonden en middagen kan een school zich presenteren (visie op politieke, migranten, religies, mannen/vrouwen, seksuele voorlichting, genderproblematiek, Sinterklaas, christelijke feestdagen, etc., etc.) en kunnen ouders zelf en tevoren al kiezen. Die uitwisseling kun je verdiepen door gesprekken met ouders die al gekozen hebben. De overheid hoeft zich hier dan niet mee te bemoeien. Als een school zondigt tegen haar uitgedragen principes kan men altijd nog ingrijpen, maar waarschijnlijk doen ouders dat zelf dan wel en veel eerder.
      Veel scholen doen dit overigens al een beetje en uit promotiedoelen. Het zou bij de normale presentatie van een school moeten horen en zou misschien zelfs onderdeel van het pakket van de inspectie kunnen zijn.

  2. Beukman

   @Piet
   Je zal maar een docent geschiedenis zijn wiens lessen worden gefilmd, waarna er een ouderling van FvD aanklopt om je te vertellen dat je de volgende keer over Michael de Ruijter moet zeggen dat hij een held was, en dat het wel een onsje minder kan met de les over de bemoeienis met de slavernij door Coen.
   Of alle ouders kunnen de lessen thuis online volgen, en na iedere les staat je telefoon roodgloeiend met ouders die iets te zeiken hebben.

   @Piet, kinderen hebben recht op goed onderwijs. Gelukkig zijn er andere manieren om dat voor elkaar te krijgen dan via de Stasi-methodes van FvD.

   Er is zoiets als een privacy-wetgeving. Die houdt in dat er niet zonder toestemming van alle betrokkenen mag worden gefilmd in een niet-openbare ruimte en daarna de beelden verspreid. Daar zijn goeie redenen voor.

   Als een ouder werkelijk wil weten wat voor les zijn kind krijgt, kan ie dat gewoon aan zijn kind vragen, en tevens de gespreksrondes met de docenten gebruiken die iedere school aanbiedt.

   FvD ontmaskert zichzelf verder als een enge NSB-verklikkerspartij. FvD is helemaal niet geïnteresseerd in de verbetering van het onderwijs, maar wil slechts het onderwijzend personeel in een politiek correcte angstkramp krijgen.
   FvD is wmb bij deze DENK voorbij gestreefd als engste partij.

   1. umhnz

    Beste Beuk,
    Toch ben ik voor meekijken op scholen en universiteiten.
    Gezien het niveau van een aantal reageerders is volgen van extra onderwijs geen overbodige luxe.

    1. Satty

     Dat is gewoon een aangeboren probleem. Dat verandert niet door meekijken.

   2. Rien Noppen

    “FvD ontmaskert zichzelf verder als een enge NSB-verklikkerspartij. FvD is helemaal niet geïnteresseerd in de verbetering van het onderwijs, maar wil slechts het onderwijzend personeel in een politiek correcte angstkramp krijgen.”

    Raak!

  3. Satty

   Je mist het hele punt. Het gaat om privacy gegevens verzamelen door instanties die geen bevoegdheid hebben.

   Camera’s in schoolklassen is vergelijkbaar met stalinistische controle. Wie gaat er bepalen wat wel of niet mag? Het lijkt mij een prima zaak dat lesmateriaal getoetst wordt en verder moet het niet gaan. De politiek mag geen enkele bevoegdheid daarin krijgen. Het is sowieso een belachelijke discussie want autoritair nationalisme wordt steeds populairder terwijl daar echt geen reclame voor gemaakt wordt.

   1. Vit

    @Satty

    “Het lijkt mij een prima zaak dat lesmateriaal getoetst wordt en verder moet het niet gaan.”

    Daar gaat het ook om, het is niet persoonlijk bedoeld.

    Als bijvoorbeeld een stukje naar Engels vertaald moet worden waarin voor komt dat Thierry Baudet een lul is blijft dat ongetwijfeld hangen, (s)linkse indoctrinatie heet dat in de psychologie.

 5. santiago

  Onze jongens en meisjes politici maken er een geweldig spektakel van en het wordt alleen maar nog leuker.

 6. TD

  De studerende jeugd is mbt de linkse indoctrinatie,is nù de naïviteit kwijt en gaat zich weerbaarder opstellen tegen linkse “lessen”.
  Feitelijk is het doel door het FvD bereikt!
  Baudet maakt de burgers wakker!

  1. PMG

   @TD – inderdaad, het grote publiek is zich bewust geworden van de linkse indoctrinatie en leraren gaan meer oppassen met wat ze zeggen, bedankt FVD. Leraren horen hun politieke voorkeur niet te ventileren!

   Kunnen meekijken/luisteren is goed idee, zal de kwaliteit van het onderwijs verbeteren en zo zal er ook meer rust en orde zijn.

 7. Dik

  Theo heeft hier vast kaas van gegeten. Komt helemaal goed!

 8. Pescador

  Die hele privacy wet is grote onzin en wordt alleen maar gebruikt als het hun uitkomt ik heb al jaren geen privacy meer omdat mijn gegevens door de overheid worden gedeeld en waarschijnlijk ookmwel worden verkwanselt. Dus laat dat pedofielen om moord schreeuwende klubje maar gauw hun grote schreeuwers dicht houden want het zijn gewoon volksverlakkers.

 9. PMG

  Als er niets te melden is dan worden er ook geen gegevens verzameld, dus flauwekul!

  1. Beukman

   @PGM
   En wat bedoel je dan met “als er niets te melden is”?

  2. Piet51

   @PMG
   Klopt helemaal. Als er niets geen gegevens verzameld worden is er geen probleem. Maar als er wel wat wordt gemeld is volstrekt onduidelijk op welke manier de zo verzamelde gegevens worden verwerkt, gecontroleerd, beschermd en gebruikt. Bijvoorbeeld, als ik een onvoldoende heb gekregen voor een proefwerk en ik wil dat de leerkracht laten voelen, meld ik hem bij het meldpunt. Een incident verzinnen of uitlokken is niet zo moeilijk. Met het delen van foto’s van mede-leerlingen gaat het nu al regelmatig ook zo. Als een klasgenoot je niet bevalt kun je niet voor verspreiding bedoelde foto’s verspreiden. Je kunt ook onschuldige foto’s bewerken en zo iemand beschadigen. het gebeurt allemaal nu al op grote schaal. En niemand die zich druk maakt om de sociale en psychische schade die daarmee wordt aangericht.

  3. Piet51

   Er worden hier allerlei algemene uitspraken gedaan die in feite erop neerkom,en, dat onderwijs vrij hoort te zijn van dwingende mens-, maatschappij- en wereldbeelden die niet gemeengoed zijn. Dat laatste heb ik er zelf maar aan toegevoegd, want we hebben hier in Nederland wel onze eigen normen en waarden die niet ter discussie staan. Welke dat zijn is nog wel even de vraag, maar daar komen we wel uit.
   Maar mijn vraag is het grijze gebied tussen die algemeen aanvaarde normen en waarden en de normen en waarden die ontleend zijn aan heel specifieke mens-, maatschappij en wereldbeelden. Ik doel hier in het bijzonder op ons bijzonder onderwijs. Als ik me beperkt tot de de protestantse en katholieke scholen, de vrije scholen en misschien nog wat andere zie ik daar “gezondigd” worden tegen die regel dat we verre moeten blijven van het overdragen van heel specifieke visies. Daar worden kinderen die nog niet zelfstandig kunnen oordelen, onderwezen in heel specifieke richtingen. En heel vaak is dat het begin van een heel leven als aanhanger van zo’n visie. Dit is dan toch iets wat opgelost moet worden, want er zijn heel veel Nederlanders die niets goeds zien in de boodschap die door die onderwijsvormen wordt uitgedragen. Ook al die leerkrachten meteen maar melden dan?

 10. Piet51

  Het zal toch niet waar zijn??? Kortgeleden meldde ik hier, dat ik de Autoriteit Persoonsgegevens had getipt over het Meldpunt Indoctrinatie van het Renaissance Instituut van het FvD. Ik had het als tip geformuleerd, omdat ik niet wist of ikzelf ook al gemeld was of mijn eigen melding bij het Meldpunt wel was geaccepteerd. Want zo niet, dan dan zou mijn klacht, want dat kan ook, misschien niet van toepassing zijn.
  En vandaag al komt de Autoriteit Persoonsgegevens al met de mededeling, dat ze het FvD of hun wetenschappelijk instituut onder het vergrootglas gaan leggen.

  Overigens begrijp ik de opwinding hier niet. We hebben in Nederland een wet, de AVG, die we allemaal willen handhaven als het gaat om onze eigen privé-gegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat het Meldpunt Indoctrinatie hieraan toetsen. Het zou goed kunnen, dat er geen strafbare feiten worden gepleegd, want Cliteur is toch ook niet gek? In dat geval is het een heel sterke opsteker voor FvD met hun meldpunt. Ik zal daar natuurlijk niet blij mee zijn, maar duidelijkheid geeft het dan wel.

  Het kan natuurlijk geen kwaad als meer lezers een tip of klacht indienen op de site van de Autoriteit; dat kan zelfs anoniem.

 11. Benny

  Dictatuur heeft vele gezichten.

 12. Rien Noppen

  De Autoriteit Persoonsgegevens is een onafhankelijke organisatie die moet opereren volgens en binnen wettelijke voorschriften. De uitspraak in deze kwestie is een open deur die elk mens met gezond verstand had kunnen voorzien.

  Ranzig speculeren over de motieven en achtergronden van Wolfsen die in opdracht van het (verzonnen) partijkartel zou opereren is weliswaar de journalistieke methode van DDS maar slaat helemaal nergens op.

 13. RPML

  In mijn beleving is het een meldpunt voor lesmateriaal of instanties; niks mis mee. Zodra het persoonlijk wordt, wordt het wel een hellend vlak en is dat in mijn opinie ongewenst. Je kunt ook ‘Hilversum’ als instituut aanpakken om de ‘linksheid’ aan te tonen, niet uitsluitend Jinek

  1. Beukman

   @RPML
   Stel je voor dat DENK dit meldpunt had opgestart, had je er dan hetzelfde over gedacht? Eerlijk antwoorden.

  2. RPML

   Het lesmateriaal is aantoonbaar eenzijdig (links), ik zie het bij mijn eigen kinderen. Dit wordt al jaren geroepen, maar er gebeurd niets mee. De opstellers van het lesmateriaal kun je daar in eerste instantie op aanspreken, als vervolgens scholen en instituten het klakkeloos onderrichten ook hen. Van een docent mag je verwachten dat hij nog enige nuance aanbrengt, maar doet hij dat niet, dan is het aan de schoolleiding om dat aan te pakken. Onderwijs hoort vrij van meningen te zijn, of anders beide kanten te belichten.
   Het staat iedere partij vrij om meldpunten in te richten, als het maar binnen de bestaande wetgeving past; dus niet als de privacy wetgeving daardoor in het geding komt.

  3. Vliegenvanger

   Inderdaad Hilversum aanpakken, die Nederlandse populistische omroep die van ons belastinggeld kan demoniseren en linkse propaganda kan verspreiden.
   Geen subsidie meer voor deze omroepen.
   Deze omroepen moeten zich zelf gaan bedruipen. Subsidie voor een omroep is niet meer van deze tijd. En zeker niet zoals ze zich nu gedragen.

 14. biggeorge

  Dit wil dus zeggen dat het FvD goed bezig is!! Anders zouden ze niet zoveel aandacht krijgen.

  1. Beukman

   Net als IS. Top gewoon zoveel aandacht als die kregen!

   1. Rien Noppen

    Hier krijgen Sylvana, van Muiswinkel en Rob Jetten ook veel aandacht. Zijn dus ook goed bezig.

 15. poldi

  Bestaan er nog wel zoete druiven ?
  Volgens mij smaken ze in linkse kringen steeds zuurder.
  Zeer slecht voor het straatbeeld van naast nu al die kopvodden, baardapen en djellaba’s, al die linkse zure monatoetjes.

 16. Vliegenvanger

  Hoe ver ben je gezonken als partij dat je andere partijen probeert te dwarsbomen?
  Wat een zielige vertoning van de PvdA.
  Meelopen in protest betogingen tussen de haatzaaiers, nu dit weer. Vroeger stemde ik PvdA, maar geen haar op m’n hoofd die daar nog aan denkt. PvdA is een pure populistische partij geworden. Kunnen niet tegen d’r verlies. Dan maar de boel demoniseren. Hoop dat ze hard op d’r bek gaan in mei met de verkiezingen.
  Stem FvD, een partij die opkomt voor Nederland.

  1. Dik

   “Stem FvD, een partij die opkomt voor Nederland.”

   +1

  2. F. Domela Nienhuis

   Je bent de eerste en de laatste niet die de PvdA voorgoed de rug heeft toegekeerd en volkomen terecht. De PvdA heeft het geheel aan zichzelf te wijten dat deze door de kiezers is gedecimeerd tot een sneu links kabouterpartijtje van negen zetels. En bij de laatste PS-verkiezingen heeft FvD de PvdA al met een landslide aan kiezers en sympathisanten achter zich gelaten.

 17. F. Domela Nienhuis

  Ook VVD lanceerde ooit meldpunt indoctrinatie in het onderwijs

  „Walgelijk”, zo noemde VVD’er Rudmer Heerema woensdag het door FVD gelanceerde meldpunt „linkse indoctrinatie” in het onderwijs. Dertien jaar geleden startte VVD’er Eric Balemans een vergelijkbaar initiatief. Het stierf een stille dood.

  „De overheid moet niet zoveel willen regelen, vindt de VVD. Laat de mensen het zelf maar uitzoeken. Wie het zelf niet kan, heeft pech.” Deze tekst lijkt regelrecht afkomstig uit de mond van een linkse politicus, maar is opgetekend in een maatschappijleerboek. Redacteuren van HP/De Tijd stuitten erop toen ze in 2006 41 schoolboeken aan een onderzoek onderwierpen. Doel ervan was om te weten te komen wat middelbare scholieren anno 2006 leren over kwesties als bijvoorbeeld immigratie, politieke stromingen, het milieu en de multiculturele samenleving.

  „Het bleek niet moeilijk een rode lijn te ontdekken in de eenzijdige manier waarop schoolboeken deze thema’s behandelen”, schreven de auteurs van het artikel. „Het milieu, zo constateerden we, wordt in deze boeken dikwijls voorgesteld als slachtoffer van oliemaatschappijen, ‘zwakke groepen’ als boksbal van rechtse politici, ongelijkheid als oorzaak van criminaliteit en terrorisme, immigratie als non-probleem, Amerika als schrikbeeld en de multiculturele samenleving als paradijs. Stuk voor stuk geloofsartikelen van linkse snit dus.”

  De passage over de VVD in een maatschappijleerboek viel bij de liberalen verkeerd en was reden om een „Meldpunt Misleidende Schoolboeken” te starten. In de NRC lichtte toenmalig Kamerlid Eric Balemans, initiatiefnemer van het meldpunt, toe dat het de bedoeling was om een inventarisatie te maken van propagandistisch lesmateriaal en die aan de minister aanbieden.

 18. F. Domela Nienhuis

  hátététépéès://linkseindoctrinatie.eu/

 19. DidiMadloba

  Cliteur wil die “linkse” universiteitsmedewerkers natuurlijk voor straf publiekelijk aan de schandpaal nagelen – maar dat mag inderdaad niet. Straffen doet justitie.

  1. DidiMadloba

   Ik heb het even opgezocht: er kan een (bestuurlijke) boete van maximaal € 20.000.000 worden gegeven. Nee, geen gevangenis en geen strafblad.

 20. Piet51

  Het vraagstuk waarvoor het FvD het Meldpunt Indoctrinatie heeft opgericht houdt me steeds meer bezig. Ik overweeg zelfs om mijn melding van mijzelf weer in te trekken, als tenminste het Meldpunt dat toestaat. Want waar ik mezelf van beschuldig is vele malen minder erg dan wat anderen onze kinderen aandoen op het gebied van indoctrinatie.
  Wat is er aan de hand? We indoctrineren onze kleine en kwetsbare kindertjes met het verschijnsel Sinterklaas. De Sint is een figuur die het hele jaar door op ondoorgrondelijke wijze kinderen in de gaten houdt en op grond van zijn bevindingen in december besluit om wel of geen beloning uit te reiken. Vroeger moest eens tout kind mee naar Spanje of werd publiekelijk gestraft door slaag met een bos takken, maar dat is om onduidelijke redenen een tijdje geleden afgeschaft. Die kindertjes kunnen een beslissing positief beïnvloeden door gehoorzaam te zijn, maar vooral door vanaf half november, het komt niet aan op een dag, heel hard allerlei onbegrijpelijke liedjes ergens in huis voor een radiator of warmtepomp te gaan zingen. Als ze een schoen zetten stopt de Sint daar wat lekkers in, wat beschouwd kan worden als een goed voorteken voor de definitieve afrekening op 5 december. Het opbouwen van dit beeld valt toch zeker onder meldpuntwaardige verschijnselen en de leerkrachten die hieraan meedoen verdienen een melding bij Cliteur, toch?

  Maar veel erger nog, je kunt het je bijna niet voorstellen, is het volgende. Bij mij in het dorp is een openbare school, waar ze tegen de kersttijd stil staan bij dat christelijke feest. Ze vertellen het hoe en waarom, houden het wel netjes neutraal, maar het nodigt de kindertjes toch uit om ook zoiets te wensen, namelijk een mooi feest. Indoctrinatie, misschien niet? Maar het is veel erger. Omdat er in het dorp geen islamschool is en wel veel moslims, gaan hun kinderen naar die openbare school. Ze horen daar ook over ons verfoeilijke kerstfeest. Ze zouden dat nu kunnen melden bij het Meldpunt Indoctrinatie. Maar ze klagen niet. De school waardeert dat blijkbaar, want wat doen zij in hun enthousiasme? Ze organiseren een kerstfeest op de laatste dag voor de kerstvakantie op een manier zoals dat feest in veel gezinnen wordt gevierd, namelijk met veel en lekker eten. Dat kan allemaal nog. Maar ter verhoging van de feestvreugde vragen ze alle ouders, uit tig verschillende culturen om iets te eten uit hun eigen cultuur aan hun kinderen mee te geven voor de andere kinderen. En dan geen koekjes of zoiets, maar voor een maaltijd. De bedoeling van die opzet is het kennismaken met en begrip kweken voor de “andere” wel en niet gemigreerde Nederlander, interesse opbouwen, begrip kweken voor problematische omstandigheden. De leerkrachten die dit in hun hoofd hebben gehaald horen onmiddellijk aan de schandpaal, liefst een maand lang, dag en nacht. Het schoolplein lijkt me een prima plek daarvoor, dat schrikt tenminste anderen af. Zo ging het in de Middeleeuwen ook.
  Mee werkende leerkrachten zijn rijp voor het meldpunt, lijkt me.

  Overigens wordt ook voor ouders t.b.v. hun onderlinge begrip en bekendheid zoiets gedaan, maar gaat het Meldpunt Indoctrinatie niet over.

  1. Nuts

   Jaja….probeer er maar omheen te lullen.

   Ik heb verschillende vragen en zinsdelen gezien in de boeken en stencils van mijn kinderen.
   Zinnen waarin de PVV als fascistisch word neergezet zonder dat men de kinderen eens echt leert wat fascisme nou eigenlijk betekend.

   Leraren die hetzelfde staan te beweren over de PVV of FvD maar zelf niet weten dat zij fascistisch bezig zijn als zij een kind straffen die wat anders zegt..

   Kom nou Piet51, de vaste lezers hier hebben allemaal de Red Pil genomen…
   Daar hoef je met zo’n verhaal niet aan te komen.

   Nou jij nog !
   Word het de Blauwe Pil en blijf je in je droom Matrix of neem je de Rode Pil en ga je de waarheden zien?

   Bertus,

   1. Piet51

    @Nuts
    Als je kinderen vandaag nog met stencils moeten werken, zou ik een andere school zoeken. 😉

    Maar, nu even onder ons, ik ben wel benieuwd welke school de PVV zomaar fascistisch noemt. Die heeft toch wel wat uit te leggen, lijkt me. Je waarneming zou ik meteen melden bij schoolbestuur of klachtencommissie. Het behoeft heel veel uitleg, o.m. over het begrip fascistisch. Als je dat niet hebt gedaan, ben ik erg benieuwd naar de reden.

    Ik denk en doe “links”, of “rood” als je wilt. Dat doe ik al sinds mijn politieke bewustwording en daar kan ik prima mee uit de voeten. Het voorziet in mijn behoeften, ik kan er veel verschijnselen mee begrijpen en aanpakken. Dus veranderen komt niet in me op.

 21. Niet L niet R

  Het partij kartel heeft altijd al moeite gehad met de waarheid, en op deze manier proberen zij het maar weer eens, om de waarheid onder het karpet te schuiven!

 22. Nuts

  Waaat ?!!!

  Overal waar je maar komt moeten ze je persoons gegevens hebben en verkopen ze die zonder te vragen maar door.

  Denk aan de Kamer van Koophandel bijvoorbeeld.

  Het is een oorlog achter de schermen.

  Bertus

 23. shimeon

  Het wordt tijd om net zoals die linkse clubjes te doen …
  Alle FVD stemmers naar den Haag en laten zien hoe het volk erover denkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.