Pensioenfondsen in de problemen: kortingen voor werkenden en gepensioneerden 'niet meer te voorkomen'

Geen categorieapr 01 2019, 10:00
Je kon erop wachten.
De Telegraaf heeft vandaag bijzonder zorgwekkend nieuws. Het is namelijk zo slecht gesteld met bepaalde pensioenfondsen dat 'kortingen' voor werkenden en pensionado's "niet meer te voorkomen" zijn.
Dat zegt hoogleraar pensioenrecht Hans van Meerten aan de krant. Hij heeft het dan met name over metaalfondsen PME en PMT. Volgens hem zijn de kortingen "niet meer te voorkomen." In theorie kan er nog wel iets gedaan worden, maar dan moet of de polder iets doen... of er moet een verrassend herstel zijn van de financiële markten. Volgens Van Meerten gaat dat echter niet gebeuren.
Het is slecht nieuws voor alle betrokkenen, maar heel verrassend is het niet. Veel mensen zagen dit al van verre aankomen -- aangenomen dat er inderdaad gekort wordt. Het hoort zelfs bij ons systeem. Hoe vreemd dat ook kan klinken.
Maar toch. Toch zal het voor veel mensen problemen opleveren. Je zou er maar vanuit gaan dat je een bepaald bedrag krijgt, en dan opeens geconfronteerd worden met een veel lager inkomen. Of zelfs maar "een beetje een lager inkomen." Want laten we wel wezen, een pensioen is sowieso geen vetpot. Tien euro is al een verlies dat je liever niet ziet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten