Prachtig! Benefiet Grand Prix van Emmen deze zomer, opbrengsten naar het goede doel

Max Verstappen en Thierry Baudet zijn allebei niet te stoppen. Forum voor Democratie / Twitter.
Foto: Max Verstappen en Thierry Baudet zijn allebei niet te stoppen. Forum voor Democratie / Twitter.

Deze zomer wordt in Emmen een heuse Grand Prix georganiseerd! En niet zomaar één, maar een benefietevenement waarvan de inkomsten naar Stichting Leergeld gaan. Dat is een organisatie dat een potje beheert voor het goede doel.

Een groep ondernemers kwam op het idee om op de parkeerplaats van Wildlands, dat toch leeg staat, een kartrace te organiseren. De opbrengsten van het evenement gaan vervolgens naar de stichting, zo lezen we op RTV Drenthe.

Aandachtspunt is echter wel dat het asfalt van de parkeerplaats weinig rubber bevat en ook ‘gladde witte strepen’. Het zal wel een portie ‘glijden met de kart’ worden als men niet oppast. Het circuit zo aanleggen dat het veilig is voor de coureurs wordt nog wel even een uitdaging!

Met het kartdeel komt het overigens vast wel goed, daar hebben ze een professionele partij voor gevraagd. Hoe zij het asfalt gaan aanpakken is echter nog even een verassing:

“We werken samen met een partij die het kartgedeelte oppakt (Streetkarting). Dat is een professionele partij en dat helpt ook in het vertrouwen richting de veiligheidsdiensten.”

Met een beetje creativiteit kan er vast iets worden bedacht om veilig over het asfalt van de leegstaande Wildlands-parkeerplaats te scheuren:

Bedrijven en vriendenteams kunnen volgens RTV Drenthe deelnemen: ‘in totaal is er plek voor twintig tot dertig teams en karts':

“We bieden dan diverse pakketten aan, waar de bedrijven uit kunnen kiezen en wat ze kunnen schenken aan stichting Leergeld. We willen wel duizenden euro’s voor hen inzamelen. Het is niet de bedoeling dat wij er als organisatie aan verdienen.” – Wesley Pieterse

Een nobel, maar keigaaf project dus om aan mee te werken. En wederom uit de koker van ondernemers, net zoals Business Club Grand Prix Assen, dat tracht de Formule 1 en Max Verstappen naar Drenthe te halen!

Klinkt goed! Wie belt Max Verstappen even, dan komen er vast enorm veel bezoekers!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Wat nou milieu,
  lekker scheuren voor het goede doel, moeten ze vaker doen.

  Stem in mei ook op FvD!

  1.   

   +1

 2.   

  Goed initiatief.
  Een straatrace met het vlaggenschip van de renaissance-vloot.
  Dat gaat veel publiek trekken.

  1.   

   Jetten zieken is altijd een goed initiatief…heerlijk die CO2.

   1.   

    Het vlaggenschip van de renaissance-vloot hijst de zeilen en gaat in volle vaart op wind-energie vooruit.

 3.   

  Beste Teunis, je mag van ons best wel een keer een artikel plaatsen zonder foto van Baudet, hoor. Of is dat een dwingende eis van de hoofdredacteur?

  1.   

   Veelal foto’s met mannen.

 4.   

  “Wie belt Max Verstappen even”

  Nederlands top coureur kan niet echt reken op veel bijval van de lezers op DDS.

  1.   

   Ach..en waaruit maakt u dat op??

  2.   

   Een over het paard getild eikeltje wat met rammen en beuken steeds niet verder komt dan de 4e of 5e plek, als hij z’n motor niet te lang in overtoeren trapt, waardoor die kapot gaat tenminste, is geen ‘top coureur’.

   1.   

    Ik weet het niet Joop maar er is een reageerder hier die u het advies zou geven het nu de hoogste tijd is de dop weer terug op de jeneverfles te schroeven.

    1.   

     En gelijk heeft hij.

 5.   

  Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

 6.   

  Ik ben bang dat er ook heel veel mensen weg zullen blijven als grote muil Max komt.
  Daarnaast twijfel ik ook nogal aan de goede bedoelingen van die gestichting leergeld, die vooral voor allochtonen bezig zijn, want die zijn zogenaamd zo ‘arm’, met hun ruim €3000,- netto uitkering, subsidies, toeslagen en andere vormen van gratis geld per maand.

 7.   

  Brokkenpiloot.

  1.   

   Met een miljoen of 12 jaarinkomen..niet gek voor een “brokkenpiloot”, maar dat topt brazil natuurlijk makkelijk met zijn superieure intellect en talent…pfff lol.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!