PVV klaar met asielzoekerbussen, wil “pendeldienst tussen Ter Apel en Marrakesh” voor massale uitzettingen

Als het aan de PVV ligt zet Nederland een pendeldienst op tussen de centrale ontvangstlocatie van asielzoekers in Ter Apel, en Marrakesh – één van de grootste steden van Marokko. De partij ziet dat liever dan een aparte busverbinding voor overlastgevende asielzoekers die er nu komt, tussen Ter Apel en Emmen.

De PVV stelt vanwege voor aan staatssecretaris Mark Harbers om een nieuwe “pendeldienst” op te zetten tussen Ter Apel en de Marokkaanse stad Marrakesh. Het “asieltuig”, zoals Kamerlid Roy van Aalst dat schrijft, kan dan linea recta naar Marokko worden gebracht. Het gaat om zogeheten veiligelanders, asielzoekers die geen hoop hebben op een asielverblijf in Nederland maar het desondanks toch proberen. Hun aanvragen individueel beoordeeld worden, dus hebben zij enkele weken tot maanden om in Nederland te verblijven – en niet zelden leidt dat tot het trappen van rotzooi.

Daar heeft ook buslijn 73, die stopt bij het azc in het Groningse Ter Apel, last van, en daarom stellen PVV-Kamerleden Sietse Fritsma en Roy van Aalt voor om de overlastgevende asielzoekers direct in het land van herkomst af te leveren: “Geen pendelbus voor asieltuig, maar enkeltje land van herkomst.”

Het kabinet krijgt nu enkele weken de tijd om de vragen te beantwoorden, maar de PVV hoeft niet veel hoop te koesteren dat er positief zal worden gereageerd op het voorstel – een pendeldienst opzetten tussen twee landen op verschillende continenten is een dure operatie. Daarnaast is dit kabinet met o.a. D66 en de ChristenUnie natuurlijk niet van plan om de PVV een overwinning te laten vieren op een belangrijk politiek signaal.

Wat het kabinet wél zou kunnen doen is de wachttijden voor asielzoekers verkorten, en de evident kansloze gevallen sneller uit het asielsysteem wegfilteren. Maar ja: ook dat kost geld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. C.A.Barstow

  Waarom niet een paar lijntoestellen? geld kosten doet het toch en je hebt een eenmalige operatie, geef die gelukzoekers wat euro’s mee zodat zij in het land van herkomst een nieuwe start kunnen maken en je levert hen op deze manier veilig en netjes af,
  en links hoeft niet te zeuren en te janken, probleem opgelost.

  Stem voor het sluiten van onze grenzen,
  Stem tegen links,
  Stem in mei ook op FvD!

  1. Tman

   @C.A.Barstow
   Een overjarig cruiseschip zou ook voldoen,daar passen veel “remigranten” in.

  2. Original NL

   Misschien heeft merkel nog een paar wagons ergens op een verlaten perron staan.

 2. Brazil

  Man man man de PVV heeft ook weer aandacht nodig, zeilig volk.

  1. Gekko

   “Man man man”, zei Brazielig.

  2. PMG

   @Brazil – moffen moeten de eerst komende duizend jaar hun bek houden!

  3. DeBruijn

   Vang je die mensen toch in Brazilië op, lekker ruim land.

  4. Gewoonomdathetkan

   Brazil .
   Leer eens schrijven .
   Idioot

 3. Jumping

  Er zijn nog 9 gratis veerboten, op of rondom de Middellandse zee aanwezig.
  Deze boten, hebben een groot deel van deze gelukszoekers, al aan boord gehad.
  Laat ze nu ook maar zorgen, voor een veilige retour vracht.
  Het idee van voor wat hoort wat.

  1. Original NL

   Intrekken spreid sluit..intrekken spreid sluit….

 4. F. Domela Nienhuis

  Asielzoekerscentra branden niet vanzelf af. Je moet deze daar wel een handje bij helpen.

  1. Veteraan

   Hoi @ Domela.
   Aangezien de AIVD ook deze site bekijkt kan ik natuurlijk niet zomaar met je idee meegaan, want misschien wel strafbaar.
   Aan de andere kant sta ik vaak klaar om mensen te helpen met goede ideeën.
   Dus geef maar een gil als het nodig is.
   Kunnen we dan niet meteen even langs Rien en Umfufu gaan ?

  2. Job Jansen

   @ Domela

   Als het goed is wordt je nickname beschermd door DDS, maar besef wel dat hier een e mail adres aan is gekoppeld met IP adres… Als deze info wordt gehackt kan men achterhalen wie je bent. Be aware.

   1. Veteraan

    Vind ik ook. Aan de andere kant moet je kunnen zeggen wat je wilt, vrij land toch en iedereen van de andere partij doet dit ook gewoon.
    Dan maar een taakstrafje omdat je even verward was.
    Trouwens, een goede VPN verbinding doet wonderen en kost niet zoveel.

  3. Meriadoc Brandebok

   Extreem-rechts toont haar ware aard. Oproepen tot brandstichting.

   1. Gekko

    Het lulletje Guus is alvast begonnen met spuiten.

   2. DeBruijn

    @ Meriadoc Brandebok

    Te gek voor woorden, ze worden steeds extremer hier. Dit kan toch gewoon echt niet wat hier gezegd wordt?!

    1. Meriadoc Brandebok

     Volledig eens, DeBruijn.

 5. PMG

  Wie DURFT nog te zeggen dat zogenaamde asielzoekers hier iets te zoeken hebben?
  Oppassen: commentaar gaat vroeg of laat consequenties hebben!

 6. Duckday

  De Politiek is volledig doorgeslagen Ze smijten met onze belasting en kijken de andere kant op Hoe hufterig je gedraagt hoe meer ze aan je wensen voldoen Angst om hun macht te verliezen Wanneer komt de normale burger nu eens in opstand en tekend protest aan Dit stelletje wethouders ministers enz moeten snel verdwijnen Stem alvast in mei FvD of PVV zorg dat die er bij dan misschien worden we blij Sluit onze grenzen stop met het binnen halen van al die subsidie klanten Laten die bedrijven zich in andere landen vestigen we zijn vol Nederland Exit EU Wat heeft dit monsterverbond voor welvaart gebracht voor de NORMALE inwoner van dit land

 7. Original NL

  Quote…Wat het kabinet wél zou kunnen doen is de wachttijden voor asielzoekers verkorten,…….
  Nee achmed jij komt er niet in..duurt 3 seconden!!

  1. Original NL

   Stem ook PVV!!!

 8. Veteraan

  Ik vind het een prachtig idee maar wat schiet je er mee op Geert.
  Het blijft natuurlijk een natte droom en het gaat je geen kiezers opleveren.
  Beetje realistisch zou beter werken.
  Ik heb 2 keer op je gestemd maar ga nu voor FvD.
  Juist om ze aan de macht te laten komen en dan kan je ook weer meedoen.
  Maar wel bedankt voor je inzet, respect Geert.

 9. Siemien

  We vragen ons allemaal af waarom? op een paar staatsmongolen na dan.

  Dat komt omdat ons land een enorme rubberen EU rug heeft, het is toch ongehoord dat uitgeprocedeerden bv in Amsterdam niet terug zijn gestuurd.
  Het is een schande dat dit soort asielzoekers in Ter Apel niet even gewezen word op hoe het werkt in Nederland, het is toch niet normaal meer, moet ik eens doen wat die gasten allemaal doen, moet gelijk mijn DNA afstaan, krijg een strafblad dus werken ho maar..

 10. Heras

  Ja meneer Wilders, iedereen wil ze weghebben. Alleen: niemand wil dat tuig terugnemen. Dus, daar zitten we dan. Om nog een beetje het tij te keren stem ik in mei rechts(als het al niet te laat is).

 11. NoDoubt

  Je zou toch denken dat als je uit een oorlogsgebied komt, dat je toch blij moet zijn dat je geheel kostenloos verzorgd wordt. Nee dus. Ze hebben geen eerbied voor vrijheid omdat het kennelijk gelukszoekers zijn. Mensen die werkelijk voor vrijheid komen, gedragen zich geheel anders. Die zijn maar wat blij dat ze vrij zijn en passen zich aan. Deze mensen verdienen het niet om hier te zijn.

 12. Bes Tolen

  Het is onzinnig, dat asielaanvragen van lieden waarvan direct is vast te stellen, dat ze niet aan de voorwaarden voor asiel voldoen, in behandeling worden genomen. Het zou zin hebben, de asiellobby eens rechtelijk te vervolgen. Bovendien om de wetgeving extra duidelijk aan te passen om dit te garanderen.
  De kerken met hun aanhang moeten hoognodig eens aangepakt worden. Dit soort arrogante lieden doen of ze god zelf zijn. Het is geen wonder dat het christendom gezien haar radicalisme ook voor tientallen miljoenen moorden verantwoordelijk is. Waar moet hun gedrag nu toe leiden? Dat toont dat dat christendom geen bestaansrecht heeft. Juist daarom handelen dat soort christenen zo als ze handelen. Ze willen bewijzen wat ze niet behoren te bewijzen. Niet legitiem, niet legaal, niet loyaal. Dat weten ze.
  Tot op de dag van vandaag verpesten die christenen hier andermans leven.

  1. Siemien

   “Het is geen wonder dat het christendom gezien haar radicalisme ook voor tientallen miljoenen moorden verantwoordelijk is”

   Really….!

  2. Sprookjesfiguur

   @ Bes

   Dat je van op je achterhoofd vallen achterlijk wordt, heb je werkelijk zojuist bewezen.

 13. Shadow1100

  Waarom rijden er niet een paar stevige politiemensen met de reguliere bus mee. Agenten die hun mannetje/vrouwen staan en ook de nodige rugdekking krijgen van de politieleiding, het Openbaar Ministerie, de Rechterlijke Macht en het bestuur van de gemeente!! Maar ja, dat lijkt me een utopie. Als de politiemens boos kijkt naar een asieleiser is het al etnisch profileren en wordt hij vervolgd…….. jammer!

  https://www.youtube.com/watch?v=HVQl9qEWW3M

 14. Ikbenhetbeu

  Agressieve overlastgevende asielzoekers gewoon het recht op asiel ontzeggen en terug sturen. Bij weigeren van een land ze terug te nemen, het land boycotten, geen geld meer naar toe.

 15. Vliegenvanger

  Ik weet het niet, maar zou graag willen weten hoeveel ze nu betalen voor een busreisje.
  Volgens de minister een bijdrage, als dat zo is voel ik me gediscrimineerd. Ik moet namelijk wel de volle mep betalen. Wat een idiote oplossing toch weer. Ze worden gewoon in de watten gelegd. Weg met deze regering, stelletje oplichters.
  Stem FvD of PVV in mei. Weg met de oplichters.

 16. Godefroy France

  DUBBELE PASPOORTEN BUS ALLEEN VOOR DIRECTE UITZETTING RICHTING DICHTSBIJZIJNDE GRENSKANTOOR

 17. Joop Klepzeikert

  Een pendeldienst opzetten tussen twee landen op verschillende continenten is een dure operatie, maar dat tuig hier houden is nog veel duurder.
  Er zijn maatschappijen die je voor minder dan €300,- inclusief een week vakantie daarheen brengen. Dat moet dus ex die vakantie nog veel goedkoper per persoon kunnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.