SP en PVV pakken terroristisch Haga Lyceum aan: ‘Ik lach niet bij Van Doorn – dat is huilen voor heel Nederland!’

Nog altijd houdt de matige 1 aprilgrap van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam de gemoederen bezig. Ook Tweede Kamerleden hebben er de mond vol over.

Afgelopen maandag bleek het toch allemaal maar een 1 aprilgrap te zijn: Arnoud van Doorn wordt niet de directeur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum, maar blijft slechts “vrijwilliger”.

Gisteren blikte de Tweede Kamer terug op dit bizarre tafereel, tijdens een algemeen overleg met als titel “Sociale veiligheid in het onderwijs.” De perikelen op de school in de hoofdstad – in opspraak omdat de AIVD waarschuwt dat de onderwijsinstelling banden onderhoudt met terroristen – passen natuurlijk naadloos in het beeld dat we ons zorgen moeten maken. Leerlingen die in aanraking komen met terroristisch gedachtengoed vermomd als lesmateriaal – of met geradicaliseerde leraren – zorgen natuurlijk niet bepaald voor een veilig sfeertje in het klaslokaal.

PVV-onderwijswoordvoerder Harm Beertema vond dan ook niet dat we op de huidige weg doorkunnen. Dat veroordeelde lieden als Van Doorn zichzelf toegang kunnen verschaffen tot een school, acht de PVV’er onbegrijpelijk: “Arnoud van Doorn loopt als vrijwilliger op het Haga Lyceum, mogelijk zonder Verklaring Omtrent Gedrag. Het is immers een veroordeelde drugsdealer,” aldus Beertema: “Ik ga daar een onderzoek over instellen.”

Zijn fractiegenoot Markuszower sloot zich daarbij aan, die opmerkte dat hij “nooit” moet lachen als de naam van Van Doorn of het Haga Lyceum vallen – ook niet op 1 april. Fractievoorzitter Wilders gaf aan “achteraf gezien blij te zijn dat het een 1 aprilgrap was.” Toch vond PVV-leider Wilders het erger dat DDS-uitgever Michael van der Galiën zijn kiezers fascistisch zou hebben genoemd.

Behalve de PVV maakte ook de SP zich boos. Hun onderwijswoordvoerder – Peter Kwint – gaf aan dat hij de grap van Van Doorn wél geslaagd vond, maar dat juist vanwege de geloofwaardigheid van die grap – “Het had waar kúnnen zijn!” – zijn mening dat minister Slob die school moet sluiten, alleen maar aan kracht gewonnen had.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Rien Noppen

  Mensen die beweren dat ze direct t doorzagen dat het een 1 april-grap was liegen. Daarvoor was de kans te groot dat het waar was en een te slechte grap.

  Mijn eerste reactie was dat het een bizar besluit was en ik ben nu wel opgelucht dat het deze foute grap bleek te betreffen.

 2. Rien Noppen

  Mensen die beweren dat ze direct doorzagen dat het een 1 april-grap was, liegen. Daarvoor was de kans te groot dat het waar was en een te slechte grap.

  Mijn eerste reactie was dat het een bizar besluit was en ik ben nu wel opgelucht dat het deze foute grap bleek te betreffen.

  1. marco1

   Dat zei u al ja.

   1. Original NL

    Alsof het iemand boeit wat een gevaarlijke landverrader vindt.

 3. Punt50

  Wie o wie heeft de ballen om dat terroristen “lyceum” dicht te gooien?

 4. Ritter

  We hebben steeds meer problemen met salafisten en dat soort organisaties………………en nu propageren veel (linkse) media dat we ook nog eens de ISIS vrouwen en hun kinderen naar Nederland moeten halen.

  Daarmee importeer je een zee van problemen. Want deze vrouwen blijven de ISIS ideologie aanhangen en zullen hun kinderen daarmee indoctrineren.

  Harald Doornbos die bekend is in die regio zegt over de ISIS vrouwen het onderstaande:

  “niet alleen vechten ISIS-vrouwen soms actief mee aan front, ze speelden instrumentale rol bij opbouw ISIS-staat; bij scholing/hersenspoelen kinderen, zuiveren van lokale bevolking, officiele slavernij, zelfmoordaanvallen etc.”

 5. Diederik van Walsum

  Misschien is dit een mooie gelegenheid om die aankomende HAATSCHOOL na de schooluren is te gaan verwarmen 🙂

  1. Lelygattet

   @DvW, Ik denk niet, dat je jouw gedachte zo moet uitspreken, hier wordt geheid door de trollen op gereageerd.
   Pim heeft het al gezegd en Geert ook genoeg is genoeg, vol is vol.
   Stem in mei op PVV of FvD en help dat verschil te maken

   1. Original NL

    Gaan we doen.

 6. ikweetwatikwil

  Had niet aan een 1 April grap gedacht. Maar dacht wel, hoe kan die idioot en dealer nu interim directeur worden op een moslim school. Hoewel, ze laten ook haat imams toe .

 7. Vit

  Veel verschil zit er niet in islamitisch of linkse indoctrinatie, het veroorzaakt beide een hersenbeschadiging.

 8. Godefroy France

  Islamitisch, antisemitisch, antinederlands,,, deze haatpaleizen
  per direct sluiten !!!!!!!!!!

 9. Heras

  Als scholen of moskeeën niet transperant zijn dsn moet er gewoon afluisterapperatuur geplaatst worden. Zo kun de inhoud van de “lessen” volgen en de mensen. Want iedereen weet wat er achter deze deuren gebeurt, maar zoals gewoonlijk moet er eerst iets ergs gebeuren voordat de overheid ingrijpt. Zo kunnen leipen, als van doorn doen wat ze willen

  1. Niet L niet R

   Goed idee!

 10. Niet L niet R

  Zoals door de nationale beveiliging is aangegeven onderhoud het bestuur contact met terroristen!
  Dan kan de minister van onderwijs niets anders doen, dan de school te sluiten.
  Is daar geen wet voor, dan omgaand een spoed wet hiervoor maken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.