Sylvana-reisgroep naar terreurrepubliek Gaza huilt dat Israël ze aanmerkt als “vijandig”: ‘Waarom ben ik dat?!’

Onlangs is een delegatie van Sylvana’s partij BIJ1 afgereisd naar het Palestijnse gebied Gaza om daar in levended lijve mee te maken hoe de Israëlische “bezetting” aanvoelt. Ze tonen sympathie met de terreuraanvallen die op Israël worden uitgevoerd, maar klagen wel dat laatstgenoemd land ze nu aanmerkt als “hostile entity“.

Eerder deze maand brachten enkele supporters van Sylvana Simons’ politieke partij BIJ1 een bezoek aan de Gazastrook, maar daar met eigen ogen te zien hoe erg het leed is dat de mensen daar wordt aangedaan. Op Facebook werd de reis uitgebreid geliveblogd, onder anderen door Anja Meulenbelt en Glenn Helberg. Die laatste klaagde gisteren ineens dat Israël er niet zo’n prijs op stelt dat hij terrorisme verdedigt. Eerder op de reis meldde Helberg namelijk dat hij het stenen gooien, de raketten en de brandende vliegers wel kon begrijpen:

“Ik heb kunnen doen wat ik wilde; snappen wat er nodig is om de bezetting vol te houden. Het is me duidelijk geworden dat een vorm van verzet nodig is om het leven in bezet gebied te leven.”

Israël is er begrijpelijkerwijs niet zo blij mee dat een stel Nederlanders een beetje de plaatselijke Palestijnse terroristen zit op te jutten. Bij vertrek terug naar Nederland heeft Israël deze lieden dan ook nog eens goed onder de loep genomen, door hen aan te merken als “hostile entity”. En ja hoor, ineens biggelden de tranen over de wangen van BIJ1’er Glenn Helberg en was het allemaal plotsklaps reuzeverschrikkelijk:

helberg paspoort

Moeilijk hè? Als jij naar een gebied gaat dat wordt beheerst door een terroristische organisatie, en dan samen mét die terreurgroep gaat ageren tegen de (kennelijk) gezamenlijke vijand… hoe verwacht je dan behandeld te worden? BIJ1’ers zijn natuurlijk gewend dat in het radicaal-linkse Amsterdam altijd de rode loper voor ze uitgaat, maar elders – in de echte wereld – ligt dát natuurlijk heel anders.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Zo behoren extreem socialisten over de hele wereld behandeld te worden; Als staatsgevaarlijk.

  1. Marija

   Correct +++++

 2. Toon Boekman

  Ik ben altijd benieuwd wie er opdraaien voor de kosten van deze nutteloze reisjes. Er is weer een subsidiepotje voor geplunderd. Wie vullen die subsidiepotjes ?
  Inderdaad, de hardwerkende belastingbetaler draait op voor de kosten. Resultaat = Nul.

  1. Joop Klepzeikert

   Het is altijd de hard werkende Nederlander die voor linkse hobby’s opdraait. Ruim 80% van het overheidsbudget gaat op aan linkse hobby’s, waar hard werkende mensen niets aan hebben en vaak juist alleen maar ellende van ondervinden.
   Toch blijft een heel groot deel van die hard werkende mensen op partijen die dat veroorzaken stemmen.

  2. Against The System

   Ja want als ze dat subsidie potje niet hadden gebruikt dan was jouw bijstandsuitkering wel wat hoger geweest zeker, wat overigens ook weer betaald wordt door de werkende mensen zoals ik!

 3. DeBruijn

  Beter gewoon Iron Maiden aanzetten en niet teveel ergeren.

  1. Smile

   Sommige mensen hechten waarde aan de struisvogelpolitiek!

 4. Flip Flipt

  Tuurlijk n lekker snoepreisje van onze centen en dr komt helemaal niets voor terug(ja die 3 dwazen van dacht) maarja ze verspillen al genoeg van ons geld dus dit kan dr ook nog wel bij toch Syllie?

 5. Dik

  “(…) de Israëlische “bezetting” aanvoelt.”

  Gaza is niet bezet, Gaza bestuurt zichzelf. En i.p.v. dat ze vrede sluiten met hun buren, bestoken ze Israël al sinds hun zelfbestuur (2006) met raketten en zelfmoordterroristen.

  1. Against The System

   Dan wordt het tijd dat de Palestijnen dan ook hun eigen drinkwater zullen mogen gaan beheren en hoogtijd dat ze uit zee weer mogen vissen

   Alleen al door deze 2 hele simpele dingen die van Israhel niet mag kom ik tot de conclusie dat de Palestijnen hun eigen Land niet mogen en kunnen regeren door Israel

   1. Simcha

    Het komt zelfs op het NOS journaal dat onze vriend ‘Abbas’ Gaza afsluit van water en elektriciteit….je gebruikt trouwens wel aparte woorden..”palestijnen” “hun” “eigen land”…ik mis alleen het woordje “rechten” er nog tussen en owhja “respect”

 6. DidiMadloba

  Het getuigt in elk geval van moed om nasr Gaza te gaan want daar geldt een vuurrood negatief reisadvies (d.w.z. ook geen “noodzakelijke reizen”).

  1. Marija

   Maar dit soort uitschot past bij hen, dus zijn ze wel veilig.
   De enig juiste houding is die van Israël, moeten wij navolgen.

  2. Mars020

   Dit is geen moed, maar pure domheid. Het is wel een voordeel, dat ze gewend zijn aan Gaza020, waar de afstammelingen van dat tuig wonen.

 7. Regina

  Wat ik wel leuk vind aan Sylvana is dat ze een echte vrouwen vrouw is. Een power woman die zich niet laat sollen door onzekere mannetjes.

  Met haar racisme gedoe schiet ze soms wel de plank mis

  1. Bosche draak

   Nutteloos gehinnik is het enige waar SS goed voor is, voor de rest is ze net zo nuttig als een schietstoel in een helicopter.
   Maar tuurlijk joh, “powervrouw”
   Nepfeministes mogen elkaar graag ophemelen.

 8. Tman

  Wie weet,misschien zijn we straks van drie idioten verlost!
  Een Israëlische tegenaanval wordt écht niet uitgesteld totdat de delegatie huiswaarts keert!

 9. edoc431

  Een verdwaalde kogel had toch nog wel gekund toch ??? jammer een gemiste kans …

 10. Jantje

  Die moslims in Gaza denken alleen maar “hé een slaaf en 2 homo’s”.
  die slaaf houden we en die andere 2 gaan “head first”.
  Stelletje idioten.

  1. Against The System

   In israhel houden ze ook niet allemaal homo’s, merendeels zoals in bepaalde EU landen

 11. Brazil

  Geweldig 🙂

 12. Veteraan

  Wat een tuig is dit ook.
  De ene nog gekker dan de andere maar wel allemaal betaald door werkende Nederlanders.
  Ik hoop dat ze die partij eens opblazen i.p.v. onschuldige christenen en toeristen.
  De partij Bij1 zijn haatzaaiers en laffe figuren die verantwoording zouden moeten nemen voor hun gedrag. Ik walg van ze.

 13. Mars020

  Ze hadden dat tuig gelijk op moeten sluiten, want het sympathiseren met terroristen is daar toch verboden?.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.