Sylvana Simons valt Soldaat van Oranje aan: ‘Patriarchaat en witte dominantie, vaten waarin onze haat stroomt!’

Alhoewel Soldaat van Oranje de bestbezochte Nederlandse musical allertijden is, is er één Nederlander die het verhaal over moed en verzet in de Tweede Wereldoorlog níét kan bekoren: Sylvana Simons. Via Vrij Nederland en haar Facebookpagina valt het Amsterdamse gemeenteraadslid de theaterproductie hard af, als bolwerk van “kapitalisme, het patriarchaat en witte dominantie”. Dat zijn systemen vol haat, ontkenning, angst en besmettingsgevaar.

Op het eerste gezicht plaatste Sylvana Simons een vrij onschuldig Facebookbericht. Met ook nog een aandoenlijke taalfout erin, dus ach: niets meer dan schattig, toch? Niets blijkt echter minder waar als de BIJ1-oprichtster zegt: “Longread en meer dan de moeite waard. Het artikel zou (op enkele woorden na) een manisfest van BIJ1 kunnen zijn.” en dan een Vrij Nederland-artikel genaamd “Opgewekt seksistisch en nationalistisch: Baudet is geen revolutionair, maar typisch Hollandslinkt.

Maar dit artikel, dat kennelijk bijna ad verbum een politieke verklaring kan zijn van Sylvana’s eigen BIJ1, is diep problematisch. Niet per sé vanwege de (voorspelbare) Baudet-kritiek, want die is vooral één ding: voorspelbaar.

Sylvana en Vrij Nederland zetten echter ook de aanval in op het Nederlandse culturele erfgoed. Zelfs de Soldaat van Oranje, de musical over de heldhaftige verzetstrijder Erik Hazelhoff, moet er aan geloven:

“Soldaat van Oranje – De Musical zal na bijna negen jaar nog minstens tot september van dit jaar worden opgevoerd in de inmiddels beroemde TheaterHangaar (‘2450 m2 blackbox’) buiten Katwijk. Pakweg drieduizend voorstellingen zullen dan een kleine drie miljoen bezoekers getrokken hebben. Al die mensen hebben het bombastische verhaal ondergaan van een leliewitte patriciër die heroïsch door de Tweede Wereldoorlog raast en weke politici en lafhartige hoge officieren overklast met een combinatie van boerenslimheid en een nobeler hart.”

U snapt het: verzet tegen de nazi’s mag, maar je dat betekent niet dat je deugt. Hazelhoff was een “leliewitte patriciër,” en is dus op basis van zijn huidskleur en zijn stand desalniettemin een verachtelijke boef.

Dat dit verhaal massaal in de smaak valt bij Nederland, zegt volgens de Sylvana/VN-kongsi dan ook veel over hoe slecht Nederlanders zijn:

“Nederland houdt van zijn verfrissende aristocraten en weerbare vorsten, beloont hun trouwe bewonderaars. Het was slechts een kwestie van tijd voordat een provinciale pummel als Geert Wilders de gunst van de Nederlandse kiezer zou verliezen. Kapitalisme, patriarchaat en witte dominantie.”

En hoe moeten we die drie laatste scheldwoorden precies definiëren? Nou, zo:

“Communicerende vaten waarin onze rancune stroomt, onze haat en ontkenning, onze angst en sentimentaliteit, ons dagelijkse vermaak, ons geïnstitutionaliseerde geluk. Ze zijn gehaaid, omdat ze eeuwen hebben kunnen oefenen, hun fundamenten voelen al veel te uitgehard. Ze hebben de mens niet als middelpunt, dus ze kennen geen compassie of compromis. Ze bieden rechtvaardiging voor onderdrukking, uitbuiting en verovering. Ze bepalen en besmetten. Ze zijn verantwoordelijk voor maatschappelijk daderschap. “

Wie zoekt naar haat, afgunst en politiek om mensen op basis van huidskleur, inkomen en geslacht tegen elkaar op te zetten kijk dan niet verder dan naar de Amsterdamse gemeenteraad, waar het haatraadslid Sylvana Simons iedere week meediscussieert over het wel en wee van de hoofdstad terwijl ze ondertussen ons culturele erfgoed vertrapt. Kots!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Bosche draak

  Dus die hatelijke heks durft een persoon te veroordelen vanwege de kleur van zijn huid?

  Klinkt nogal als racisme als je het mij vraagt…

 2. Bosche draak

  Dus die hatelijke heks durft een persoon te veroordelen vanwege de kleur van zijn huid?
  Klinkt nogal als racisme als je het mij vraagt…

  1. Hartenheer

   En dat is niet de eerste keer dat ze zeer racistische uitingen doet.

   Wij hadden allang een taakstraf gehad, maar mevrouw komt er iedere keer mee weg.
   Nederland klopt volgens haar niets van.
   Met één ding heeft ze gelijk. Voor je enigszins een ”verantwoordelijke” positie bekleed moet je een psychisch gecontroleerd worden.

   Anders krijg je dit soort gedrochten in de partijen.

 3. hansishier

  Er geen geen grotere rascist dan sylvana zelf. Haar haat tegenover de witte mens is buitengewoon zorgwekkend. Erik Hazelhoff heeft iets uitzonderlijks gedaan, in positieve zin en voor alle Nederlanders. Sylvana is er alleen voor haarzelf en haar kliek aan zwartekontkussers.

  1. Rien Noppen

   De kunst van het omdraaien is op DDS tot grote hoogte ontwikkeld: de nazi’s waren links en de zwarten maken zich schuldig aan racisme jegens Blanken.

   1. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    Dus zwarte mensen kunnen geen racisten zijn.

    Vraag dat aan de Mozambikanen en andere volken die door de zwarte Zuid-Afrikanen aangevallen worden omdat zij buitenlanders zijn.

    En vraag dat aan de Albino’s in Afrika of de blanke mensen die in de VS in elkaar geslagen zijn omdat zij wit zijn.

    Racisme komt overal voor, helaas.

    1. Original NL

     Trollen voeren is zinloos DeBruijn!

    2. Dik

     @DeBruijn: Je voert een zuigtrol en bent medeverantwoordelijk voor zijn verblijf en zijn gezuig.

   2. iduko

    Het communisme, het fascisme en het socialisme zijn nu eenmaal linkse, totalitaire ideologieen. En Hitler beschouwde zichzelf in de eerste plaats als een socialist. Alleen in de jaren ’30 van de vorige eeuw kwam hij erachter dat de voorspelling van Marx dat alle arbeiders in de wereld in opstand zouden komen niet uitkwam, omdat men zichzelf vooral als een Engelsman, een Fransman of een Duitser beschouwde. En daarom heeft hij van zijn ideologie het nationaalsocialisme gemaakt. Wat is er dan precies rechts aan het nazisme? Rechts staat voor mij voor liberaal/conservatief, ofwel burgervrijheid en een beperkte overheid.

   3. Pronounce

    De nazi’s waren op economisch gebied zonder meer links, Keynes was dan ook een grote bewonderaar van Hitler’s aanzwengelen van de Duitse economie door massale overheidsinvesteringen in onder meer de Autobahn. Niet voor niets noemden ze zich nationaal-socialisten: dat is precies wat ze waren. Nationalistisch en socialistisch. En zwart racisme tegen blanken komt inderdaad voor: Silly Syl is daar zelf een schoolvoorbeeld van en daarnaast vallen de weerzinwekkende moorden op blanke Afrikaanse boeren gepleegd door zwarten daar ook onder. Uiteraard is daar in de mainstream media nauwelijks aandacht voor. Hoe anders zou het zijn als het andersom was, dan zou er op deugtelevisie eindeloos over geklaagd worden.

   4. Jv

    Waarom lees je eigenlijk DDS?
    Ik zou het niet doen want je bent he5 toch met niemand eens, alleen met jezelf. Wat een eigendunk. Zum kotsen!

  2. hansishier

   Wie tolerantie zaait zal tolerantie oogsten, sylvana zaait haat dus oogst ze haat. De haat die ze krijgt is de voeding voor haar slachtofferrol. Ze is een narcist, megalomaan en volslagen krankzinnig. Ik ben geen dokter of psychiater maar ze lijkt me rijp voor het gesticht of een lobotomie.

 4. Siemien

  Dit mens is een gevaar voor onze cultuur, en zo lopen er nog heel veel rond op uitnodiging van onze Nederlandse regering die dit mogelijk hebben gemaakt..

  1. Regina

   🙂

  2. Top

   Vermoeiend Simons, al weer een vals verwijt. “Je mag in Nederland dus niet zeggen dat er racistische blanke Nederlanders zijn”. Natuurlijk zijn die er alleen het zijn er bar weinig. Ik kom ze niet tegen. Heel veel Nederlanders zijn niet racistisch. Ook zijn ze niet racistisch geworden omdat jij dingen zegt die ze absurd vinden. Misschien vinden ze jou uitlatingen absurd, en misschien vinden ze daarmee jou absurd maar ze gaan dit niet verbinden aan mensen die misschien dezelfde huidskleur hebben als jou, of niet blank zijn. Het probleem in de zwarte pieten discussie is niet de kleur, maar het framen naar een racisme verwijt. Bovendien gelooft niemand dat jij een overgeërfd trauma hebt van de slavernij, want wij hebben zelf ook geen overgeërfd trauma van Vikingen, Napoleon, de Spanjaarden etc. En wij voelen ons niet verantwoordelijk voor de fouten die het verleden gemaakt zijn omdat wij vandaag een maatschappij hebben die in hoge mate niet racistisch is. Bovendien verwijten Vikingen, Fransen tot de Duitsers niet dat in de geschiedenis een land, een volk collectief ontspoorde. Wij pruimen het framen van Zwarte Piet naar een racisme symbool niet omdat het een vals verwijt is. Wij willen niet vals beschuldigd worden van racisme en wij willen ook niet vals beschuldigd worden dat je een racist niet zou mogen benoemen als racist. Dat mag zeker wel. Dat deze verwijten van jou aan de Nederlandse samenleving zulke sterke reacties op roepen op straat hoeft voor mij niet, maar kruip niet in de slachtofferrol. Bottom line raak je de Nederlander hard met je valse verwijten. Dankzij een film wordt je misschien hoog geheven op het slachtoffer podium. Het is vervelend voor je maar nog steeds maakt dat je valse verwijten niet acceptabel.

 5. edoc431

  Een beetje gemeenteraad had dat mokkel met haar partij allang geroyeerd

  1. Peter Loosduinen

   edoc431
   Een beetje gemeenteraad had dat mokkel met haar partij allang geroyeerd…..

   We hebben het hier wel over Amsterdam.
   Een gekkenhuis dus.

 6. Regina

  Patriarchie is de vergif in onze samenleving en op deze site druipt het van jaloerse zielige mannetjes die het niet meer omhoog kunnen krijgen en daardoor hun haat ventileren op vrouwen

  1. DeBruijn

   Patriarchie bestaat helemaal niet en is verzonnen door vrouwen die graag anderen de schuld willen geven.

  2. iduko

   Als vrouw zijnde kan ik je zeggen, dat autochtoon Nederland tegenwoordig wel het minst patriarchaal is als ooit in onze hele geschiedenis. Wat een ongelooflijke flauwekul met je ‘patriarch is vergif’ en vervolgens alle mannen hier beschuldigen van vrouwenhaat. Gaan eens echt zelf nadenken!

  3. Bosche draak

   Spijtig om te horen dat uw voorkomen eerste klas penis-vergif is.
   Wellicht dat u op een dag wat minder een “vruchtenyoghurt-vrouwtje” bent.

   Wat dat is?
   Dat “mansplain” ik wel even voor u

   “Een vruchtenyoghurt-vrouwtje is net als de etenswaar wiens naam zij deelt, niet vaak genoeg doorgeroerd, daardoor is het fruit naar de bodem gezakt en is de hele etenswaar verzuurd geraakt.”

  4. Pronounce

   Met je geweeklaag over ‘jaloerse, zielige mannetjes’ is voor eenieder volstrekt duidelijk wat er werkelijk aan de hand is: mannen laten jou links liggen voor aantrekkelijkere, spontanere, jongere, leukere exemplaren zonder regenbooghaar, neuspiercings en paupertattoos. Een echte man heeft opties – en dan valt onze keus niet op over-the-hill deugdrammertjes zoals jij. Veel plezier met je katten.

  5. M de ruyter

   Ahhh. Ik ben een echte patriarch. Hoofd van mijn vrouw en kinderen door God zo bedacht. Lekker voelt dat man! Ehh vrouw. En ik ben dol op vrouwen daarom toeter en fluit ik ook altijd naar ze.

  6. Mars020

   Die zogenaamde zielige mannetjes krijgen hem alleen niet omhoog bij lelijke linkse wijven. Bij Sylvana zie je niet eens wat de voorkant is, dat is niet echt iets om jaloers op te worden.

 7. iduko

  Als Sylvana werkelijk meent wat ze beweert, waarom woont ze hier dan nog, in dit hatelijke, witte patriarchale land. Of is ze weer alleen aan ’t trollen.

  1. Lelygattet

   Sylvana woont hier nog omdat zij door diverse BLANKE en rijke exen onderhouden wordt.
   Wat ik niet begrijp is als zij zo’n hekel aan blanken heeft, waarom zij dan zes kinderen van ze heeft.

 8. DeBruijn

  Gelukkig is Afrika een werelddeel vol vrede en dat al 5000 jaar, toch Simone?

 9. Vrijedenkert

  Proficiat, weer een geweldig GGZ-waardig betoog van SS…

  Had de rol van Erik Hazelhoff vertolkt moeten worden door een gekleurde meneer?
  Geschiedvervalsing want meneer was blank…

  Hadden andere rollen ingevuld moeten worden door spelers met een kleurtje?
  Geschiedvervalsing want in die periode waren er nihil mensen met een kleurtje in Nederland en omliggende landen…

  Hadden er meer mensen in het publiek moeten zitten met een kleurtje?
  Hadden ze een kaartje moeten kopen…

  Had men de rol van de vorst, het verzet en patriottisme weg moeten laten?
  Geschiedvervalsing het verzet tegen de door de toen blanke Nederlandse bevolking en zijn elite tegen de Nazi’s als overheersers is nu eenmaal een feit…

  Wat wil SS bereiken? Je kunt gaan zoeken naar een rascistische speld in een hooiberg maar dan moet die rascistische speld wel aanwezig zijn ergens in die hooiberg en die is er nu eenmaal niet!

  Ik adviseer SS opname in een psychiatrische inrichting en dat voor een langere periode.

  1. Vrijedenkert

   Als SS al de vinger op de zere plek van Nederland wil leggen dan moet ze niet gaan zeuren en raaskallen over een musical die de periode 1940 tot 1945 beschrijft maar dan moet ze de periode direct hierna aangrijpen!

   De periode 1945 tot 1949 het Voormalig Nederlands-Indië is vanuit haar visie en standpunten veel interessanter voor haar maar daar is in de tegenwoordige tijd geen patriottische musical over gemaakt dus daar kan ze vervolgens niet over gaan klagen en zeuren omdat we als Nederlanders deze periode niet verheerlijken omdat we zelf heel goed weten dat we zelf ook fout zaten en vallen er voor haar geen punten te scoren…

 10. Jv

  Schop of drop deze psychopaat aub zo spoedig mogelijk de zee in.
  Dit is geen mens of vrouw, maar een gedrocht dat een dodelijk virus bevat dat het land uit moet.

 11. BFG

  Waren het niet voor mensen als Soldaat van Oranje, was zij nu misschien ook naar een concentratie kamp afgevoerd. En had ze wel anders gepiept!!

  1. Jv

   Was het maar waar, waren we mooi van deze psychopaat af geweest!

 12. Dik

  Sylvana wie?

 13. Jv

  Ze veracht ons land tot op het bot. Vertrek dan uit dit land en spuug je haat in het land, vol criminelen en verkrachters, waar je vandaan komt, vetnekken noemden men ze volgens mij daar.

  1. Joop Klepzeikert

   In Suriname krijgen dorpsgekken als SS de bijnaam Glurinamer, omdat die soort constant zit te gluren wat anderen doen, om daar commentaar op te kunnen hebben. Hebben de meeste Surinamers een bloedhekel aan.

 14. Ries

  Deze vrouw van negroide kunne, moet op een plaats gestaan hebben waar een extra dump van een chemtrail is terechtgekomen. Vel gekker krijgen we ze niet. Overigens de rest van de lading chemicalien heeft de rest van ons land getroffen. Enkelen zijn de dans ontsprongen. De rest in gek tot knettergek.

  1. Rien Noppen

   “Deze vrouw van negroide kunne”

   Volgens sommigen hier is Sylvana enorm racistisch.

   1. Pronounce

    En daar hebben die sommigen volkomen gelijk aan.

   2. Siemien

    Volgens sommige heeft Sylvanus Simons gelijk en moet er meer islam in Nederland

   3. Peter Loosduinen

    Prem noemt haar een mislukte negerin.
    Ik ben het niet altijd met Prem eens, maar in dit geval zit er wel iets in.

 15. Joop Klepzeikert

  Wanneer wordt die dwaas eindelijk eens veroordeeld voor haar constante stroom aan racisme jegens blanken? Als een blanke dat jegens negers of moslims zou flikken zou die al lang vastgezet zijn, gevolgd door een heel lang TBS traject, maar dan zonder alle vrijheden die zedendelinquenten krijgen.

 16. Meester Kong

  Tim, dat dagelijks bashen van deze vrouw heeft wel succes.
  Reaguurders worden steeds kwader en zelfs doodsbedreiging worden geuit.

  Joop Klepzeikert 9 minuten ago Beantwoorden

  In Suriname krijgen dorpsgekken als SS de bijnaam Glurinamer, omdat die soort constant zit te gluren wat anderen doen, om daar commentaar op te kunnen hebben. Hebben de meeste Surinamers een bloedhekel.

  – ook op Tim van toepassing-

  Deze vrouw verdient gewoon geen aandacht.

 17. Blokkeer-Fries

  Als er één iemand een racist is en discrimineert, dan is het wel Sylvana Simons met die andere koekwouzen van BIJ1.

  1. Meester Kong

   @Bf
   Nep Fries.

 18. Ries

  Toch drinkt ze rode wijn. Een typische drank van min of meer welgestelde blanken, die er overigens ook voor gezorgd hebben dat wijn is, wat het is. Ze zou dat moeten boycotten!!!

  1. van Urk

   Ze drinkt inderdaad een wijntje ja. Maar haar buitenaards racistisch gebrabbel verraad dat ze niet goed oplet op de percentage alcohol wat in sommige wijnen zit.

 19. Veteraan

  Hé Sylvana,

  Je bent een bitch en niets waard.
  En vroeger had jij je uiterlijk nog mee, nu ook niet meer.
  Dus ga maar terug naar Umfufu land.

 20. Tman

  “witte dominantie”
  In het land van de witte kaaskoppen zou een “zwartkoppen” dominantie in een Nederlands historische oorlogsfilm erg vreemd zijn!
  De dwangbuis en opname in een psychiatrische kliniek komt voor de fractievoorzitter van BIJ1 erg dichtbij!

 21. Botte-bijl

  Vroeger kon ik nog wel om dat magere scharminkel lachen, maar nu begint zij mij aardig de strot uit te hangen met haar ziekelijke drang om alles wat maar enigszins met de Nederlandse cultuur heeft te maken, op racisme te gooien.
  Kotsberoerd wordt ik ervan.

 22. van Urk

  Zeggen de namen George Maduro, Segundo Ecury en Leo Lashly bij Sylvana ook iets of waren deze Nederlandse zwarte verzetshelden soms in haar ogen verraders omdat zij in de oorlog opnamen voor de witte en Joodse Nederlanders…

 23. Duke

  Sinds die diversiteitsziekte voet aan wal heeft gekregen zijn er van die ‘niet mijn 4 mei’ onderkruipsels zoals Sylvana die niets van een dodenherdenking snappen en zich niet realiseren dat zonder het blanke verzet de nazi’s ook alle negertjes in concentratiekampen hadden gezet. Ze moet zich doodschamen.

 24. Heras

  Hoe heeft de moeder van dat silvana mensje, haar dochter toch opgevoed. Zij is toch ook wit?

 25. janh1968

  Dat mevrouw S.S. maar gauw teruggaat naar haar bananen republiek. Dankzij onze voorouders heeft ze de vrijheid hier. Dat moet je gewoon miet misbruiken. Gewoon geen aandacht meer aan schenken aan die narcist.

 26. koeiepoep

  Moeilijke woorden en (bijna) geen spelfouten. Het mensje simons heeft een ghostwriter.

 27. J.Rademaker

  Zoveel haat en minachting, noem het zoals je wil kies een eufemisme, racistisch etc het is gewoon haat.

  1. Original NL

   Tis een domme doos Rademaker dat is alles!
   Net als de DDS trollen..gewoon negeren!

 28. Peter Loosduinen

  Mag ik het kort houden ?
  Wat een ongelofelijk dom wijf !

  1. Siemien

   Ja peter er zijn er hier een paar die haar echt ge-wel-dig vinden het zijn de structureel tegendraadse islamimbecielen die hier altijd hun dingetje doen…

 29. nienke

  Nog steeds niet opgekrast Syl???

  1. Dik

   Ruimte genoeg in Suriname.

   1. Peter Loosduinen

    zitten daar ook piranha’s in het water ?

 30. macsjang

  Mag je wensen dat dit kutwijf tegen een punt 50 aanloopt?

 31. Kristalix

  Deze mevrouw hoort onttrokken te worden aan sociaal mastschappelijk verkeer. Een dwangbuis zou niet misstaan.

 32. DidiMadloba

  Niets nieuws onder de zon: de Soldaat van Oranje was absoluut een corpsbal.

  En nu hebben we met Baudet opnieuw een corpsbal, zelfs in de politiek. Maar deze corpsbal scheen vrolijke avonturier, maar een racistische onruststoker.

  Maar laten we in elk geval vaststellen dat Sylvana er weer prachtig uit ziet. Ik hoop dat ze dat geen racistische opmerking vindt. Iedereen vindt het fijn om er goed uit te zien. Sylvana is een stijlicoon.

  En om Baudet te pesten zeg ik erbij dat de Afrikaanse muziekcultuur al lang de westerse heeft overvleugeld: van jazz to blues tot rock.

  Zoals de Aziatische eetcultuur de wereld heeft veroverd, maar dat is een ander onderwerp.

  1. Bosche draak

   Lekker nutteloos gelul weer lobbie,
   1. Of hij een corpsbal bal is of niet boeit me niks, als hij de problemen in dit land kan oplossen mag hij voor mijn part een cosplayer, veganist en wargamer ineen zijn.

   2.dat je eens strak plassertje van Silly Syl krijgt is ook niet relevant, maar het feit dat ze altijd zo zuur kijkt en constant iedereen het bloed onder de nagels vandaan haalt (op twee dozijn hielenlikkers na)
   Smaken verschillen zullen we maar zeggen?

   3. Muziek is een mooie manier om culturen te versmelten, dat mensen als u het weer willen opdelen in “wie heeft wat bedacht” is onnodig en zeer kwalijk.
   En nogmaals smaken verschillen.

   4.dat van de eetcultuur valt reuze mee, we hebben tegenwoordig meer keuze dan ooit.
   En het staat ieder vrij zijn of haar culinaire voorkeur te vervolgen, tezamen danwel alleen.
   Onnodig willen opdelen is zo onnodig maar mensen als u doen het nou eenmaal graag om te zieken.

 33. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Om meer dan één reden heb ik Eric Hazelhof Roelfzema een geschikte vent gevonden. Minpuntje is dat hij dik bevriend was met het Koninklijk Huis en dat Benno & Juliana in mei 1940 al in Londen in het zonnetje liepen te flaneren toen de Mariniers nog op de Maasbruggen sneuvelden en het Nederlandse leger de Grebbeberg tegen de oprukkende Moffen met losse flodders probeerden te verdedigen.

  Dat zelfde Koningshuis dat nog kort voor de oorlog in de Duitse wateren voer met de Swastika vlag in top.

  Dan ook nog te bedenken dat de meeste Engelandvaarders die later in Nederland werden gedropt met medeweten van Benno & Wilhelmina door de Engelsen zijn verraden en direct door de Moffen gevangen zijn genomen en op gruwelijke wijze zijn vermoord.

  Soldaat van Oranje als musical is het meest gesponsorde nep product en word zwaar gesubsidieerd eindeloos geprolongeerd om het Nep Huis van Oranje in het zonnetje te zetten.

  Wat de nep aangaat is die Simons in goed gezelschap !

 34. Piet Patat

  Dankzij helden als Erik Hazelhoff Roelfzema werd Nederland bevrijd van de Duitse bezetting in 1945. Dankzij helden als Erik Hazelhoff Roelfzema werd Nederland weer een vrij land. Dankzij helden als Erik Hazelhoff Roelfzema kan dat mokkel Simons dus wonen in een vrij land. Zonder helden als Erik Hazelhoff Roelfzema zou Nederland een Duitse provincie zijn en mokkel Simons nog in Suriname wonen. Dankzij helden als Erik Hazelhoff Roelfzema konden de ouders van dat mokkel naar vrij Nederland emigreren vanuit Suriname omdat in Nederland het gras veel groener was dan in Suriname. Dankzij helden als Erik Hazelhoff Roelfzema kon dat mokkel Simons in Nederland opgroeien, een carriere opbouwen op TV. Zonder helden als Erik Hazelhoff Roelfzema zou mokkel Simons nog tussen de bananen zitten. Maar nee, mokkel Simons vind het maar niks want Erik Hazelhoff Roelfzema was wit (!?) Dat takkewijf dient in een vliegtuig gepleurd te worden en afgevoerd worden naar Suriname want Nederland deugt niet in haar ogen. Piet heeft Erik Hazelhoff Roelfzema toevallig zelf ontmoet ( via vader Piet die in het verzet actief was ) en die had haar met liefde Nederland uit gesodemieterd !

 35. Godefroy France

  DEZE RASCISTISCHE HEKS,
  DIT RASCISTISCH BRUINHEMD,
  DEZE ANTISEMITISCHE MULAT,
  waarom moet dit onbestraft blijven???

  GEERT WILDERS IS VOOR veel MINDER VEROORDEELD

 36. victus

  Zelfs leraren gaan ermee aan de haal. Die maken de leerlingen wijs dat Holland is bevrijd door Antilliaanse en Marokkaanse militairen. Niet aanvallen of actie verwachten vòòr 3 uur s’middags ivm uitslapen en chillen.

 37. Fritsie

  Hersenloos zwart wangedrocht!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.