Sylvana: ‘Tragedie op zichzelf dat kathedraalbrand Notre Dame niet zelfde woede opwekt als het slavernijverleden!’

Volgens BIJ1, de partij van Sylvana Simons, is het een “tragedie op zichzelf” dat mensen kapot zijn van de afgebrande Notre Dame, maar hun schouders ophalen voor het slavernijverleden van Frankrijk en andere landen in West-Europa.

notre dame slavernij

Hadden we al een punt gemaakt van de ronduit gore reacties van Greta Thunberg en Peter R. de Vries op de verwoestende brand in de Notre Dame? Ah, wacht: dat hadden we inderdaad gedaan, ja! En terecht: de brand in de Notre Dame was hartverscheurend. Eén van de bekendste en meest geliefde gebouwen van heel Europa is ternauwernood van de vlammenzee gered, maar niet zonder onherstelbare schade aan te richten.

Sindsdien gaat er heel veel aandacht uit naar de kerk die – na de Sint Pieter in Rome – vermoedelijk het bekendste christelijke gebedshuis ter wereld is. Al die aandacht maakt een hoop verknipte geesten natuurlijk stikjaloers, die het niet kunnen hebben dat alle aandacht momenteel naar de gehavende kerk uitgaat en niet naar hen en hun pet projects. Zoals bijvoorbeeld naar BIJ1 van Sylvana Simons en de eindeloze obsessie die de partij heeft met slavernij.

U weet wel: de slavernij die ieder jaar herdacht wordt en in geschiedenisboeken een prominente plaats inneemt. Waarvoor monumenten zijn opgericht en talloze films en boeken over gemaakt. Natuurlijk: slavernij is verschrikkelijk en heeft als systeem miljoenen mensenlevens verwoest. Maar BIJ1 moet ook niet gaan Calimero’en. Want er is – gelukkig! – ook best wat aandacht voor slavernij. Of voor het vluchtelingenprobleem in Afrika en Zuid-Europa, of voor de oorlog in Jemen.

Maar ja, dan laat je een kans lopen jezelf als slachtoffer te framen, alleen omdat hullie in Parijs even in de schijnwerpers staan en dat natuurlijk héél oneerlijk is. Kortom: BIJ1 is een partij vol verongelijkte, jaloerse dwazen. Hopelijk gaan ze spoedig zichzelf een keer deleten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. DidiMadloba

  Blijkbaar zijn alle serieuze onderwerpen op, als ik de vele berichten zie die inhaken op de brand in de Nôtre Dame.

 2. Jumping

  Gelukkig zoekt zij weer de slachtoffer rol.
  Nu bij RTL koffie tijd, vrouw Obama geeft het ook aan zwart zijn is zielig.

  1. santiago

   rot toch eens op met dat mens en dat wijf van Obama word ik ook helemaal ziek van. 8 jaar lang samen met haar man in de weg gelopen, niks gepresteerd.
   Meneer Trump kan alles rechttrekken . Gelukkig krijgt hij er 4 jaar bij en dan zal het er in de wereld een stuk beter uitzien.

  2. Original NL

   Quote….
   Ons slavernij verleden moet woede opwekken….idd we hadden het nooit af moeten schaffen….lol!!
   #zeikwijf.

   1. hans-e-pans

    Deze komt wel heel erg hard aan zeg.

   2. Joop Klepzeikert

    Onze voorouders hadden ze terug naar Aapfrika moeten brengen. Door ze in onze landen te houden hebben onze voorouders ons met een enorm probleem opgezadeld.

 3. Meester Kong

  Poeh, ronduit gore reactie van Tim Engelbart.

  1. Bosche draak

   Als jij het zegt dan zal het wel een literair meesterwerk zijn.
   Hier heb je nog wat economisch advies aangepast aan je niveau:
   “Huisjes zijn groen en hotels zijn rood”

 4. marco1

  Dat het tot het verleden behoort maakt mij soms wel woedend. Heeft sylvana wel in de gaten hoe kwetsend het voor blanken is dat ze zelf het huishouden en andere vervelende klusjes moeten doen of ipv een 1 malige aanschaf voor iemand die het doet nu per uur ervoor moet betalen. Nee dat kutiekutie festival moet afgeschaft worden das discriminerend en kwetsend voor de blanken.

  1. bejaarde

   Marco, laatste zin ben ik het volledig mee eens. Maar ook dat tropencarnaval in Rotjeknor. Hoort niet bij de Nederlandse cultuur.

   1. Vliegenvanger

    @ Bejaarde, ik ben het helemaal met je eens. Dat tropencarnaval is niet van deze tijd meer. Dat kost veel geld, politie inzet, beveiliging etc. Wie kan dat weer bekostigen,.juist de Nederlandse belasting betalers.

 5. Hartenheer

  Zoals gewoonlijk zwak gezwets, maar dat zijn we wel gewend.

  Als we de geschiedenisboeken gaan door snuffelen en elk land/volk gaan kwalijk nemen wat er toen gebeurd is.
  Laat haar lekker naar Africa verhuizen en zich daar druk maken over de albino’s die vermoord worden en opgegeten. Dat is nog actueel.

  Is er één oplossing, we blazen de hele aarde op. Dan hebben we allemaal geboet voor de daden van onze voorouders.

  Weet het slap gezwets, maar DDS schijn dit leuk te vinden

 6. edoc431

  Over racisme gesproken zat naar de film docu van Beyonce te kijken, dat is pas een racist .
  geen blanke te bekennen in haar film show pffffff

 7. Regina

  Mensen die zich niet druk kunnen maken om de Notre Dam hebben geen waardering voor cultuur en geschiedenis

  1. poldi

   En zo is het Regina.
   Want het is een culturele ramp.

  2. Rosasolis

   @Regina en Poldi. De Notre Dame is een van de belangrijkste cultuur erfenis die de geschiedenis van Europa vertegenwoordigd. En ook van onze westerse cultuur. Tijdens de jarenlange opbouw wordt er vele culturele en toeristische activiteiten georganiseerd rondom de kathedraal.

 8. Fortiori

  Het is maar een gebouw. Sylvana heeft gelijk. Een dijkdoorbraak in Bangla Desh met vele slachtoffers krijgt een paar regeltjes in de krant. De overstromingen in Z.O Afrika eveneens.
  Veel Unesco cultureel erfgoed is in Syrië verwoest. Nu is er brand geweest door onachtzaamheid en het gejammer is niet van de lucht. Het nieuws over een mogelijke pensioenverlaging is belangrijker.

  1. Joop Klepzeikert

   De massale plaasmoorden door negers in Zuid-Afrika krijgen ook nauwelijks aandacht. De massale slachtpartijen door moslims in Papua Nieuw Guinea horen we ook niets over.
   De blanke slaven wordt ook niet of nauwelijks over gesproken of geschreven. Net als de slaven die nu nog steeds door negers en moslims worden gehouden.
   En zo zijn er nog veel meer dingen waar we niets over horen of lezen.
   De media kan niet alles op de voorpagina zetten.

  2. Top

   En ik hoop, dat het laatste wat u poneert hier, u heel hard zal raken!

  3. Siemien

   SS heeft nooit gelijk, zij is selectief en racistisch

  4. DeBruijn

   @ Fortiori

   Het is een 800-900 jaar oud gebouw. Maar het gaat er natuurlijk weer om dat het een kerk is en Europees, dus fout. Waarom moeten jullie er altijd andere zaken bijhalen?!

   Dit is een tragedie op zich en nee niet te vergelijken met mensenleed. Maar waarom die vergelijking steeds maken? Jaloers om de aandacht? Parijs is in Europa, een bevriende natie. Dus daarom is er meer aandacht, dan voor zaken 15000km ver weg. Denk je nu echt dat de vuurwerkramp in Enschede op de Chinese tv kwam?

   Als jou huis in de fik vliegt (wat ik niet hoop dat het ooit gebeurd) en jij staat erbij te kijken en ben zeer bedroefd, alles is weg, de familiefoto’s, trouwalbum, foto’s van de kinderen, sieraden van je moeder. En ipv dat ik zeg ‘wat erg dat dit gebeurd’, zeg ik ‘ach, waar maak je je druk om, in Afrika gaan elke dag mensen dood aan de honger, dus niet zeuren, het is maar een gebouw en je gejammer is niet van de lucht’. Hoe zou jij dat vinden?

   Ik ontdek bij jou toch ook een zekere zelfhaat voor Europa, haar geschiedenis en cultuur, wat veel (extreem)linkse mensen hebben. Ik begrijp dat niet en vraag me af of zij het zelf wel begrijpen.

   Je bent natuurlijk ook vergeten hoeveel aandacht er was voor de schietpartij in Nieuw-Zeeland. Jij denkt kennelijk dat elke ramp hier op tv moet komen, maar dat gaat nou eenmaal niet.

   Maar beetje minderwaardig is de opmerking wel ‘het gejammer is niet van de lucht’.

   Is het afgunst?

 9. Vit

  We leven nu in anno 21ste eeuw, mensen zijn qua gedachten geëvolueerd en is slavernij ondenkbaar behalve in enkele islamitische landen dan want die zijn nog niet zo ver, in mijn jeugd al werd er nauwelijks moeilijk gedaan tegen gekleurde medemensen althans ik kan me er niets van herinneren en ik ben nog niet dement, volgens mijn bruine vriendin dan.

  Zoals een mede reaguurder opmerkte (vond ik bijzonder treffend): ‘Op de operatietafel vervallen alle afspraken’.

  Waarom Syl die voorheen een leuk moppie was nu zo moeilijk doet is mij een raadsel.

  1. bejaarde

   Syl voorheen een leuk moppie? Ik kan uw smaak niet bewonderen

 10. Siemien

  Onze Syllie blijft een beetje hangen in het verleden, zij zou zich ernstig moeten verbazen over het feit dat een kerk in no-time € 1.000.000.000 bij elkaar krijgt en dat de armoede toeneemt in Frankrijk en omstreken…

 11. Ad Fundum

  Als het om een heiligdom van Islamitische beschaving zou gaan was er minder adhesie geweest.

 12. Vrijedenkert

  GGZ-partij Amsterdam…

 13. Lex

  Is ze nu nog niet verbannen naar Suriname????????????????????????????????

 14. Mariposa78

  Die is mesjoggene, wie wil haar helpen want dat heeft ze hard nodig die hulp.

 15. Flip Flipt

  Pfffff Syllie weer met dr gezeik

 16. Joop Klepzeikert

  Nog niet zo heel lang geleden werden zulke idioten liefdevol verzorgd, in een gesticht. Tegenwoordig worden ze door links nog serieus genomen ook. Gewoon lachwekkend hoe debiel dat linkse spul is.

 17. Dik

  Sylvana wie?

 18. DennisEijs

  V E R L E D E N. Dat zegt het al. Dit gebeurt NU.
  Moeten we ook nog boos zijn dat de Moren, Spanje veroverd hebben en 400 jaar bezet hebben? Of blanke slaven gerooft hebben van onze Europese kusten? Ga zo maar door. Niet iedereen is geobsedeerd met jouw obsessie. En maak je druk om de hedendaagse slavernij, waar jij ook van profiteert.

 19. Pescador

  Wanneer komt deze dame voor de rechter? Als je vraagt of je meer of minder marrokanen in nederland wilt, wordt er jaren geprocedeerd en kost het bakken vol met geld en tijd van de rechtelijke macht die ze broodnodig hebben voor serieuze zaken. En dat gedrog mag gewoon melden dat blanken en mannen niet hoeven te sollisiteren op een bestuurs functie in haar clubje.

  Mag zij wel rassisties wezen omdat ze zwart en gek is ??

 20. Kristalix

  Gesjeesde zwarte Piet. Geen flauw benul wat ze uitkraamt. Mafketel.

 21. Godefroy France

  Ze kunnen nog altijd terug naar land van herkomst,,,
  Lijkt me zowieso een goed idee voor de heimeejankende soewartepieten, soewartepieterinnen en gefrustreerde Mulatten.
  Het land van dobberende nazaten weer opbouwen, zijn we van die plaag ook verlost!

  Ben geen rascist maar probeer me te verplaatsen in het gespoelde hoofd van onze
  nationale rasciste, blankenhaatster SS van BIJ1

 22. Rosasolis

  Vandaag was er in Trouw een mooie artikel over Michelle Obama, die recentelijk een bestseller boek heeft geschreven over feminisme, en de strijd dat zij had als jonge vrouw in de armste deel van Chicago. Met veel discriminatie — als vrouw en als kleurling — kreeg zij haar eind-diploma als advocaat.
  Gisteren heeft zij een lezing en interview in Amsterdam gegeven.
  Dus Sylvana, hou eindelijk op met je gezeur. Michelle Obama had ook familie die de slavernij in de zuidelijke deel van Amerika hebben meegemaakt. En de Ku Klux Klan
  bestaat nog steeds. Maar Michelle heeft geen enkele complex; in tegendeel.
  Zij is een briljant succesvolle vrouw, met een heel gezellige humor. En zij werd hartelijk ontvangen in Amsterdam.

 23. Brazil

  Wat een heerlijk mens , en weer zit heel rechts te schuimbekken, echt
  geweldig gewoon hilarisch.

  1. DeBruijn

   Ja ja, we schuimbekken weer.

   Volgens mij heb je de verkeerde pado’s gegeten.

 24. Woody

  En wat denkt mevrouw hotemetoot Sylvana na zo’n lange tijd hieraan te veranderen. Laat dat gezeur over de slavernij toch eens met rust en probeer er samen iets van te maken in plaats van alleen tegen elkaar aan te schoppen.

 25. logisch denken

  Zou ze nog te behandelen zijn ? Moeten gemeenteraadsleden geen competentietest doen ? Het is toch ongehoord dat een lid van B&W van een gemeente zoveel onzin uitkraamt

 26. Indigo Child

  Tim…. beter niet meer schrijven over dit gedrocht… zonder aandacht geen bekendheid …. te laag ofzo….ik weet niet wat voor gevoel ik bij deze gorilla krijg

 27. Indigo Child

  Akelig ja dat is t goede woord

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.