Sylvana’s BIJ1: ‘Illegalenopvang is geen probleem, maar ophitsende VVD, FVD en rechtse media zijn het probleem!’

Volgens Jazie Veldhuyzen, duoraadslid van Sylvana Simons’ partij BIJ1 vormt de komst van illegalen volstrekt geen issue voor een stad als Amsterdam. Wat wél problematisch is, is de “ophitsing” die VVD’ers, FVD’ers en de zogenaamde “rechtse media” loslaten op Nederland. Volgens Veldhuyzen dan, hè?

Als je de houding van de Amsterdamse politieke partij BIJ1 ten opzichte van een illegalenopvang in Buitenveldert moet samenvatten, zou je dat met drie woorden kunnen doen: shoot the messenger. Ze vinden het bij de door Sylvana Simons gestichte partij namelijk niet zo leuk dat er ook partijen en media zijn die niet alleen oog hebben voor het voldoende opvangen van mensen die écht in nood zijn, maar ook dat mensen die meermaals door de rechter de deur zijn gewezen Nederland ook zo spoedig mogelijk zouden moeten verlaten.

Bij BIJ1 vinden ze het natuurlijk niet leuk dat er gewezen wordt op deze feiten, en dus werd er in een raadscommissie van de gemeente Amsterdam gisteren flink veel stampij gemaakt door de nummer 2 van de Sylvana-partij, Jazie Veldhuyzen. Hij wees met de beschuldigende vinger in de richting van politieke opponenten en zelfs de media:

“Ik vind het niet vreemd dat mensen zich zorgen maken. Maar mensen zonder papieren zijn niet het probleem. Het probleem is de ophitsing door VVD, FVD en rechtse media. Keer op keer blijkt uit de praktijk namelijk dat de overlast hartstikke meevalt als er ergens een opvang wordt gerealiseerd voor vluchtelingen. Dit bleek ook weer uit het artikel in het Parool van afgelopen week over de opvang in Nieuw West.

Ik ben geschokt door de racistische vooroordelen omtrent ongedocumenteerde vluchtelingen.”

Ziet u het? De newspeak? “Ongedocumenteerd”, “mensen zonder papieren”. Alsof het gaat om slachtoffers die niet alleen door oorlog en geweld uit hun eigen land zijn verdreven, en dan ook nog eens onbarmhartig worden behandeld in Nederland. Een schandaal!

In werkelijkheid ligt dit natuurlijk anders: dit zijn gewoon illegalen. Uitgeprocedeerden. Veelal economische vluchtelingen die geen recht op verblijf hebben in Nederland – en dat van de rechter ook te horen hebben gekregen. En nee, dat is heus niet allemaal tuig van de richel. Maar feit blijft wel dat je als overheid eigenlijk geen steun meer aan deze mensen moet verlenen: ze hebben het hele systeem doorlopen, en komen niet in aanmerking voor asiel. Tijd om te vertrekken, dus.

En dan kan je boos gaan zitten blazen naar rechtse partijen of de “rechtse media” (wie dat dan ook zijn), maar aan die ondubbelzinnig waarheden verander je daardoor helemaal niets. Écht helemaal niets.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Lambieck

  Foto: Sylvana Simons en haar nummer 2 – Jazie Veldhyzen – marcheren over een zebrapad.

  Brilletje nodig ?

  1. Vit

   Ze zeggen daar tegen elkaar nu zien ze ons wel en een stap verder niet.

   1. marco1

    Haha die moet ik onthouden Vit.

   2. santiago

    Haha, die Vit.

 2. Ome Wim

  Voor Sylvana is dat inderdaad geen probleem, die krijgt iedere maand geld zonder daarvoor echt te moeten werken, achterover in het pluche hangen en af en toe wat onzinnigs schreeuwen is al genoeg om iedere maand een vet salaris binnen te harken, anderen moeten de hele maand hun handen uit de mouwen steken voor vele malen minder dan het bedrag wat zij opstrijkt maar betalen wel het gelag voor opvang van gelukszoekers uit veilige landen.

  1. Joop Klepzeikert

   Dat ‘vette salaris’ valt gelukkig mee. De maximale vergoeding voor een gemeenteraadslid is €2.352,29 bruto.
   Daar blijft echt geen vetpot van over.

   1. Kees Kroket

    Ik zou eerder spreken over “valt tegen” In kleinere gemeenten is het lager en het uurloon voor de tijd die er ingestoken wordt is niet spectaculair. Een loempiaboer op de weekmarkt verdient meer met minder kopzorgen.

   2. Mars020

    @Joop Klepzeiker, dat bedrag is behoorlijk hoog, voor niks doen.. Gemeenteraadslid zijn is net als een krantenwijk een soort bijbaantje, alleen werkt een krantenbezorger harder.

 3. Ries

  “Keer op keer blijkt uit de praktijk namelijk dat de overlast hartstikke meevalt als er ergens een opvang wordt gerealiseerd voor vluchtelingen”.
  In Amsterdam wel ja, omdat alles wat illegaal is, daar wordt gezien als legaal. Het is de wereld op zijn kop zetten. Een echt kabouterland. Deze trollen zijn daar zo klein dat ze niet boven het maaiveld kunnen kijken en daardoor het zicht op de werkelijkheid hebben verloren.

 4. santiago

  Stop nu eens met aandacht geven aan die hoop stront. Draagt nergens toe bij.

 5. Piet Klein

  Dit is systematisch barmhartigheidssyndroom. De behoefte om oneindig aardig te zijn tegen over alles en iedereen. Mensen die graag hun geluk komen zoeken in Nederland zijn zielig en verdienen barmhartigheid. Wel selectief, want mensen die in Nederland wonen en nauwelijks een fatsoenlijke woning kunnen vinden zijn niet zielig. Woningprijzen die volledig uit de hand lopen en geboren en getogen burgers uit Nederland het lastig maakt zijn niet zielig. Evenmin de mensen die last hebben van slechte luchtkwaliteit omdat er misschien te veel mensen op dit kleine stukje land wonen waar elders enorm veel ruimte is. De barmhartigheid van Sylvana is selectief. Pogingen om migratie te reguleren worden door haar naar prullenbak verwezen. Het standpunt dat Nederland redelijk vol is dat mensen misschien een beter een ander plekje dan Nederland kunnen zoeken als ze willen verhuizen wordt afgedaan als onbarmhartig. Er wordt een voortdurend verwijt gemaakt door Sylvana aan de gewone Nederlander. Er wordt de suggestie van racisme in gelegd. Sylvana is voortdurend bezig een maatschappij die de minst racistische ter wereld is, die vaak een warm hart heeft voor anderen voortdurend te bestoken met verwijten. Sylvana is een polarisatie kanon die weigert de redelijkheid in een migratie discussie te voeren. Ze voert achter elkaar verwijten aan naar de gemiddelde burger. Ze voelt aan als een rotte appel die ondanks al haar kansen die ze heeft gehad tot op de Nederlandse buis, de suggestie probeert te wekken dat Nederland onbarmhartig is, racistisch is. Daarmee is Sylvane een valse dame die een racisme hoax, een onbarmhartigheid hoax verspreidt. Is daarmee het gif in de samenleving die verdeelt mensen tegen elkaar op zet. Trap er niet in.

 6. Heras

  Nou om te bewijzen dat bepje_silvana gelijk heeft moet ze maar eens vrijwiller worden in zo n aso opvang centrum. Kijken of ze er over een half jaar nog zo over denkt

 7. Vliegenvanger

  Heb de redactie meerdere malen gevraagd om die Bij1 beweging geen podium meer te geven. Het enige wat ze doen is de boel zwart maken, demoniseren, de mensen tegen elkaar op te zetten. Maar schijnbaar zit er bij de redactie van DDS iemand die veel opheeft met Bij1. Dus gaan ze gewoon door met het geven van een podium. Mijn stelling is als het je hier in Nederland niet bevalt, rot dan op waar je vandaan komt. Geniet dan ook niet van onze sociale voorzieningen, maar ga iets nuttigs doen.En respecteer onze normen en waarden. En ga je inkomen verdienen met werken i.p.v extreem linkse gedachten over te brengen.

  1. Joop Klepzeikert

   Zodra er niets meer over dat Bij1-geraapt zooitje geschreven wordt weet men niet meer hoe schadelijk die geestelijk gehandicapten bezig zijn. Dat moet iedereen juist wel weten, zodat men weet waar men de volgende keer absoluut nooit meer op moet stemmen.
   Zulke volledig hun gang laten gaan zorgt ervoor dat ze steeds erger worden. Dat soort tuig moeten we juist op de huid blijven zitten.

   1. Lambieck

    Allez, Ollands manneke pis, ge hebt goede plannen.
    Maar dan die eisen ook voor de gluurders en schrijvers op dezen bladzijde.

    1. Joop Klepzeikert

     Schrijvers en gluurders van een onbeduidend blogje zijn er enkel ter vermaak. Die hebben gelukkig geen invloed op het beleid. Gemeenteraadsleden en andere politici helaas wel. Daarom is het van belang dat die laatsten wel aantoonbaar goed verstand hebben.

    2. Bosche draak

     Awel, da maken we altijd zelf nog uit zottekop.
     Da gij daar met uwe patat gene goesting in vind zal ons aan den aars oxideren.
     Dus nie zo het ouwe meeke uithangen ende wa nuttigs gaan doen met uw eigen.
     Nondemiljaar!!

 8. Joop Klepzeikert

  Het is hoog tijd dat we minimale IQ, opleiding en werkervaring eisen aan politici gaan stellen. Dit soort idioten met een IQ<80, geen opleiding of hooguit een pretstudie en al helemaal geen werkervaring, laat staan relevante werkervaring, verzieken de sfeer enkel en dragen niets bij.

 9. ikweetwatikwil

  Deze mensen kun je niet serieus nemen. Ze staan in Nederland bekent als de bonte hond en van uit hun hok blaffen ze wat. Dat ze hun kleurgenoten hiermee veel te kort doen , hebben ze niet door. Het gaat alleen om hen zelf.
  Illegaal??? Er uit. Weg wezen en rap. Dubbele paspoort?? Geen overheid functie.

 10. Dik

  Sylvana wie?

  1. Siemien

   Silvana schepje sjus en dan vooral even het geluid van een scheppie sjus

 11. Piet Patat

  En hoeveel van die “ongedocumenteerden” heeft madam Simons al in haar EIGEN stulpje opgevangen ? Of is het slechts het gepeupel dat met de ongeneugten van deze uitzuigers opgescheept dient te worden ?

 12. Hartenheer

  Verrek loopt Sylvana Simons nog wel los na artikel 1 van de wet geschonden te hebben met haar oproep voor personeel?

  Wij hadden allang bij de rechtbank gestaan.

 13. Cootje

  In Afrika gebruiken ze vaak een boom om tegen te schijten. Dat noemen ze de schijtboom , niet bepaald reukloos en geurloos , staat er vaak eenzaam bij .

 14. Punt50

  Als illegaal geen probleem is in Nederland, wil ik meteen als illegaal worden aangemerkt. Lekker geen last van de fiscus enzo.. Toe maar.

 15. Brazil

  Ja daar heeft ze natuurlijk wel gelijk in.

 16. Moh de pedo

  HET DSB, Dagelijkse Simons Bericht. Zo wil ik deze site willen noemen. Dat mens en haar aanhangers hebben elke dag wel wat te zeiken. Geen aandacht meer geven.

 17. Meriadoc Brandebok

  Leuk, weer eens een nieuw onderwerp.

 18. Godefroy France

  Deze rascistische MULAT persona non grata, daar waar de weldenkenden beslissingen nemen,,,,,,,,,,,, Bouterse zoekt nog een lekker neuki!

 19. nienke

  Dat mens kletst uit haar nek laat haar toch lullen geen aandacht aan schenken.

 20. shidaian

  sssssssst de SS partij slaat weer door

 21. koeiepoep

  Misschien moet ss maar s luisteren, naar die Afrikaanse bisschop. Of weet zij het , vanuit haar geriefelijke stoeltje in IJdorp beter, dan de Afrikaners zelf?

 22. Noah

  Natuurlijk is opvang van illegalen geen probleem. Dan heb je ze bij elkaar en kunnen ze het land uitgezet worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.