Thierry Baudet vogelvrij verklaard! Slappe taakstraf geëist tegen Baudetdreiger Mila van den B.

Geen categorieapr 09 2019, 19:00
De 21-jarige Mila van den Bosch komt goed weg met de opruiende leuzen die ze tijdens een demonstratie in Amsterdam scandeerde. Daarmee lijkt Thierry Baudet (FVD) welhaast vogelvrij verklaard! De uitspraken van Van den Bosch waren van geheel andere aard dan de onsmakelijke grappen van docent Corné Hanssen. Ze gaf met haar woorden blijk van de intentie om Baudet te willen vermoorden!
De gerechtelijke uitspraak was aanvankelijk gepland voor vandaag, maar is uitgesteld tot 23 april. De 21-jarige Antifa-mevrouw zag vandaag een eis van 180 uur werkstraf tegen haar geëist. Daarmee komt ze er makkelijk van af want haar uitspraken waren niet mals.
Ze gaven overduidelijk blijk van het hebben van een intentie om 'Thierry Baudet dood te schieten'. Maar nu blijkt hoe dom haar uitspraak was krabbelt ze snel terug.
Waar de docent van de Universiteit van Utrecht zich nog kon verschuilen achter de ambiguïteit van taal en wellicht een onsmakelijk grap kan Mila van den B. dat niet. De context was een politieke demonstratie. Daarom staat zij wél voor het hekje en de docent niet. Ze schreeuwde het onderstaande:

'als je Thierry dood wilt schieten zeg dan paf'.

In deze uitspraak herken ik drie aspecten. Ten eerste de voorwaarde waaronder men 'paf' zou moeten roepen, namelijk 'als je Thierry dood wilt schieten'. Naast de gestelde voorwaarde waaronder men 'paf' riep tijdens de demonstratie gaf de uitspraak ook blijk van het hebben van een intentie tot een bepaald gedrag. En dat gedrag is: 'Thierry dood schieten'.
Concreet riep deze Izebel dat iedereen met de intentie om Baudet 'dood te schieten' dus 'paf' moest roepen. Dat het in deze gaat om de intentie tot een bepaald gedrag blijkt duidelijk uit het gebruik van het werkwoord 'willen':

'Als je een snoepje wil vraag dan lief'

Als de leuzen van Van den Bosch geen overduidelijke vorm van opruiing zijn dan weet ik het ook niet meer. Maar waarom staan de overige 'paf'-roepers eigenlijk niet voor het hekje? Zij gaven met hun geschreeuw blijk van eenzelfde intentie, immers zouden zij geen 'paf' roepen als zij niet 'Thierry willen doodschieten'.
Met deze slappe eis van slechts 180 uur werkstraf waaronder 60 uur voorwaardelijk komt de 21-jarige Van den Bosch goed weg en wordt Thierry Baudet welhaast vogelvrij verklaard. Laten we hopen dat het klopt dat Baudet niets te vrezen heeft voor haar en dat het een 'slip of the tongue' betrof.
Maar een onsmakelijke slipper was het dan wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten