‘Thierry Baudet weet wel dat hij onzin zegt!’, aldus EU-liefhebbende CDA-mastodont Balkenende

vlcsnap-2019-04-15-17h30m40s229
Foto: Jan Peter Balkenende in interview met RTL. Bron: Screenshot RTL.

Men begint nu echt paniekerig te worden over de opkomst van Thierry Baudet, en dus worden langvergeten figuren uit de kast getrokken om een statement te maken tegen het Forum voor Democratie en Baudet persoonlijk. Oud-premier Jan Peter Balkenende ging vanochtend even vol op het orgel bij RTL Z.

Aan critici heeft Thierry Baudet de afgelopen maand absoluut geen gebrek. Compleet hysterisch vanwege zijn overwinning bij de Provinciale Statenverkiezingen komen ineens allerlei BN’ers en pseudo-BN’ers uit hun hol gekropen om ons te waarschuwen voor het Grote Gevaar Thierry. Zoals Sanne Wallis de Vries (“Feitvrij!“), maar ook historicus Dirk Jan van Baar (“Déjà vu naar de Eerste Wereldoorlog!“). De eeuwige Sylvana Simons had er ook haar zegje over klaar (“Fascistisch!“) en schrijver Tommy Wieringa (bekend van het bejubelen van de aanslag op De Telegraaf) noemt Baudet “geradicaliseerd“. En zelfs bij de ANP’tjes-doorzetters van Nu.nl hebben ze een uitgesproken negatieve mening over Baudet: “extreem-rechts!

Vermoeiend? Wel een beetje ja. Maar denk maar niet dat deze hausse voorlopig ophoudt, want het partijkartel voelt zich in haar bestaan bedreigt en ook bij allerlei NPO-randfiguren wordt nattigheid gevoeld. Dus dan krijg je die totaal kolderieke teksten over Thierry Baudet, die zich zogenaamd kan meten met artsen uit het nazi-imperium en fascisten uit het Italië van weleer.

Maar gezien de peilingen werkt het allemaal nog niet, dus is politiek Den Haag driftig allerlei dino’s aan het opgraven. In de hoop dat zij dan maar het fenomeen-Baudet kunnen stoppen. Want was het niet Jan Peter Balkenende die uiteindelijk groter werd dan Pim Fortuyn? Nou, ook maar eens proberen bij Baudet dan.

En hoppa, daar zien we de afgedankte CDA’er bij RTL lekker brabbelen over het Forum voor Democratie. Thierry Baudet kraamt onzin uit over Europa, en hij weet dat ook, aldus de man die van 2002 tot 2010 aan het bewind stond van een serie kabinetten die zichzelf lekker hebben uitgeleverd aan de EU. Lissabon-verdragen er zó doorgeramd en allerlei bevoegdheden cadeau gedaan aan Brussel. Nederland was het slaafse onderdeurtje van de EU onder Balkenende, en zo werden we dan ook ingezet.

Thierry Baudet staat een wat ‘assertievere’ koers voor, en dat is natuurlijk eng en onbestaanbaar voor doorgewinterde eurofielen zoals JPB. Hoe hilarisch, trouwens, dat de man ook nog beweert dat hij hem “niet aan zijn kant” vindt als Baudet afkoerst op een Nexit. Beste Jan-Peter, wie zegt dat FVD jou überhaupt nodig heeft? Jij bent yesterday’s news. Het renaissanceschip gaat zich echt niets aantrekken van een gepensioneerde kapitein van een zinkend EU-vlot, dus maak je echt maar geen illusies!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

56 reacties

 1.   

  Het verontrustende van Baudet is inderdaad dat hij heel goed weet dat zijn beweringen over het klimaat en de Nexit onzinnig zijn. Hij kraamt deze bewuste leugens echter met droge ogen uit omdat hij weet dat hij een minder snugger volksdeel ermee om de tuin lan leiden.
  Dat is het handelsmerk van populisme.

  1.   

   En dit was ook helemaal niet de kant kiezen van het FvD in dit artikel.

  2.   

   Dan val je toch wel voor het Dunning–Kruger effect, mocht je daadwerkelijk meedoen in de wetenschap dan weet je dat het één en ander niet klopt. Het opvangen van fotonen uit de atmosfeer is logisch en milieuverontreiniging bestaan zeker, maar de schadelijkheid van CO2 en milieuverandering is niet op scheikundig of natuurkundig niveau aangetoond. NOx en SOx e.d. kunnen we beter aanpakken maar dat is voor de miljardenindustrieën moeilijker te verwerken, daarom leggen ze graag de focus op vrij nutteloze CO2 doelen omdat die op micro niveau vrij makkelijk te behalen zijn. Wil je het milieu echt ontlasten zal je toch moeten kijken naar de scheepvaart, waarom doet deze wetenschap en de politici dat niet? Omdat daar een deel van het geld zit.

   Veel echte natuurkundige verzetten ze dus ook tegen deze hysterie en de enige die echt met bevestigende onderzoeken en consensus komen zijn de klimaatwetenschappers zelf. Dat schept niet heel veel vertrouwen aangezien dit net zo geloofwaardig is als alle medici verbonden aan tabaksfabrikanten van de jaren 40 tot 80 die de medicinale eigenschappen van tabak aanprezen. In onderzoek zit nou eenmaal een grote politieke laag ( dankzij het peer-review concept uit de 20e en 21e eeuw ) en daar wordt je je pas echt bewust van als je zelf onderzoek doet. Mensen moeten kritiek kijken naar onderzoek met politiek motief of direct economisch belang voor de onderzoeker, blind vertrouwen is het laatste dat onderzoek nodig heeft.

   Het zijn vooral de mensen die denken dat ze slim zijn, maar niet slim genoeg zijn om zelf te promoveren in een wetenschap die er naast grijpen.

   1.   

    @ Augustus

    Hou maar op, voor Rientje is CO2 het GROTE KWAAD. Hij wil het gewoon niet weten dat het anders in elkaar steekt. Rien praat graag na wat GL uitbraakt aan onzin.

   2.   

    @augustus , helemaal juist twee van die oceaanstomers produceren evenveel co2 als alle luxe wagens op de wereld , er wordt van allerhande rotzooi door die schepen verstookt zo komen ze mooi goedkoop aan brandstof, en dan weten we nog niet eens wat ze allemaal over boord gooien in de oceaan.
    Het gaat om geld en niks anders.
    Huizen isoleren leverd geld op voor bedrijven en werk voor personeel die dat loon vervolgens ook weer aan die bedrijven kan geven vanwegenhun isolatie , ook het leveren en bouwen van die kachels die niet werken levert geld op voor bedrijven.
    Het minder betaalde volk moet dus een hypotheek afsluiten om dat te kunnen betalen dus dat levert weer bakken vol geld op voor de banken
    Enz. Enz. Enz.
    We worden gewoon genaait door links.

  3.   

   Jij ben al net zo stom als Balkenende en die landverader Timmermans.

  4.   

   Gelukkig heeft de linkse Gutmensch de gestoorde ‘wijsheid’ in pacht, zodat ze nobele morele waarden van de Islam en het anti-zionisme blijven promoten.

 2.   

  Deze Balkenende is de eerste geweest, aangaande de EU, die de Nederlandse bevolking heeft belazerd.
  Hij ondertekende in 2007 in Lissabon, het hervormingsverdrag aangaande de EU.
  Terwijl in 2005, de Nederlandse bevolking massaal tegen deze aanpassing had gestemd.

 3.   

  Steve Bannon,Trump,Putin en Hans Wiegel vinden Baudet ok!
  En er zijn nog meer fans!

 4.   

  Het was ook gelul. Wie beweert tijdens het EU-lidmaatschap geen bijeenkomsten van de Europese Raad te gaan bijwonen kraamt de grootste onzin uit.

  Waarom trappen mensen hier in?

  1.   

   @ Meriadoc Brandebok

   Waarom? Ik ga ook niet en volgens mij ben jij er ook nooit geweest,

   1.   

    Baudet wil zijn partij wel parkeren in het Europees parlement, maar acht het noodzakelijk dat de besluitvorming in de Europese Raad in het vervolg zonder een Nederlandse delegatie plaatsvindt. Ook al moet men het unaniem eens zijn over de besluiten en beslist men niet bij afwezigheid van een lidstaat.

    Hoe gaat hij Nederland dan vertegenwoordigen? Migratietoppen, Brexittoppen, en de Nederlandse regering schittert als afwezige?

    De man die de virtuele grootste partij aanvoert is het spoor volkomen bijster. Maar het klinkt lekker geleerd wat hij zegt en daarom vinden we hem allemaal reuze goed. En Balkenende is toch maar van de elite.

    1.   

     Een partij kan Nederland vertegenwoordigen binnen Nederland, daar hoeft men niet naar de EU toe. Wil men een ander migratiebeleid dan hoeft men niet de toestemming aan de EU te vragen, dan doet men dat gewoon. Wij zijn uiteindelijk netto betaler binnen de EU, dus wij hebben sterkere handelspositie waar niet gebruikt van wordt gemaakt doordat politici niet hun toekomstige EU carrière op het spel willen zetten.

     Het heeft nooit zo ver mogen kunnen komen dat de wet en wil van de EU zwaarder weegt dan de wet en wil van het Nederlandse volk. Dan praat je niet meer over een unie, maar praat je over Nederlands als staat van Brussel.

     1.   

      Augustus schreef: “Een partij kan Nederland vertegenwoordigen binnen Nederland, daar hoeft men niet naar de EU toe.”

      Wat een onzin. De Europese Raad bestaat niet uit partijen, maar uit de regeringsleiders van de lidstaten en wordt voorgezeten door Donald Tusk. Belangrijke besluitvorming, zoals laatst over het uitstel van de Brexit, vindt in die Raad plaats. Het is van groot belang dat Nederlandse regeringsleiders er aanschuiven om te stemmen en ook om hun stem te laten horen.

      Deze instelling is nog belangrijker dan het Europees parlement, waar Baudet kennelijk wel heenwil.

      Baudet loopt uit zijn nek te lullen en jij trapt er in.

 5.   

  HAhahahaha

  Kijk eens aan! Blotebillengezicht GEGRILD door deze prominente staatsman

 6.   

  Er zijn allerlei verdienmodellen en grote financiële belangen ontstaan door het klimaatakkoord,waarom anders is niemand behalve Nederland tegen beter weten in zo fanatiek en irreëel bezig?
  De onversaagde co2 fighter en wereldredder Pays Bas,pays the bill!

 7.   

  Over een breed front is er bij de eurofielen en klimaatneuroten een flinke paniek uitgebroken door de flinke opmars van FVD.

  Een prima ontwikkeling en dat zij slapeloze nachten mogen ervaren.

 8.   

  Hoe durft deze slemiel en volksverlakker zich nog van zich te laten horen?
  Dit heerschap stond aan de geboorte van het volksbedrog.
  Her volk dat negatief koos voor het verdrag van Lissabon werd met smerige juridische spelletjes domweg aan de kant gezet.
  Wil deze arrogante bal gehakt nog wat zeggen, man zout op, want alleen al door die achterbakse en misselijkmakende kop moet ik al naar het toilet!

  1.   

   Jv, je hebt gelijk…
   Deze man hoort in het gevang thuis !
   Na het zuur komt het zoet, en we kregen drie dubbel zuur met meer europa !

 9.   

  Je mag eerst het zuur en dan het zoet het voorwoord nemen , als je uit een tijd komt dat de gemachtigde uit de kerken. Je kinderen misbruikten of zelfs verkrachten, je dat met de liefde voor het geloof moest verdedigen , de notabelen van goed gedrag zijn uit die tijd op een hand te tellen , en je moet baudet weg zetten als een gevaar voor de volksgezondheid , moeten we eerst de misdaden uit de kerken gewoon uitlichten , en het ontkennen , Balkenende komt uit die tijd , toen was het geloof in de dorpen en de ontkenning nog hevig aanwezig , maar dat iemand uit die tijd nog op de voorgrond wil treden , is te hopen dat het zijn kind bespaard is gebleven , baudet is een verrijking voor de samenleving , die hoeft God met zijn zondaars niet in een hoekje te verdedigen , die kan ook die volgelingen recht in de9gen kijken

 10.   

  het is door diverse lieden op dit forum gezegd en ik herhaal het nog eens. Balkenende, de man van normen en waarden, de man van gristelijke huize, heeft inderdaad het NLse volk belazerd tot op het bot. ik vraag mij af, hoeveel Brussel hem betaald heeft om dit hoogverraad te plegen.

 11.   

  Het lieverdje Banken ende die ons meer dan de helft liet
  inleveren met de belofte wij het Allemaal beter zouden krijgen
  Was ook keihard liegen en bedriegen.

 12.   

  No shit :)

 13.   

  Rien Noppen

  Je probeert het zo goed, en wordt nog niet eens als opper azijnzeiker genoemd :D

  1.   

   Als je een script voert heb je er geen last van, en gaan ze nog veel harder schreeuwen want het zijn allemaal kansloze..

  2.   

   “Rien Noppen”

   Die kun je beter links laten liggen, negeren is de beste optie.

 14.   

  Pfffff, JPB weet wel dat hij onzin zegt, uit zijn nek kletst, toch…

 15.   

  Aldus onze “met de kennis van nu” oud president

  1.   

   Zou hij er spijt van hebben, denk het niet.

   1.   

    Nope, die slaapt er geen minuut minder om..

 16.   

  Baudet veegt de vloer aan met de linkse kliek, het mooie is dat ze steeds harder gaan schreeuwen

  1.   

   Baudet veegt vooral zijn eigen straatje schoon.

  2.   

   Ik vind het prachtig, die linkse paniek. Links is ‘m aan het billen knijpen, want ze weten dat de afstraffing er aan komt.

 17.   

  Als er eentje is die onzin vertelde was het wel Balkenende. Eentje van de vele is, na het zure komt het zoete, ik zit nog steeds te wachten.

  1.   

   Sommige wensen wachten daar hun hele leven op.

   In de wachtkamer van het leven stemmen ze op de PVV of het FvD.

   1.   

    Rien, waar slaat dit antwoord nu weer op?

   2.   

    Ik zit niet in de wachtkamer , ik ben lekker op dreef. Met mijn VOC mentaliteit wil ik geenszins gehinderd worden door fossiele politici die Nederland constant in de uitverkoop doen.
    Ik wil niet gehinderd worden door hogere belastingen,klimaatdoelen en een zich als een gezwel uitbreidende overheid.
    En al helemaal niet door moreel superieure linkse azijnpissers me laten vertellen wat wel of niet oorbaar is.
    Denk dat ik binnenkort met mn boten de schelde maar opvaar om Brussel te temmen!
    Viva la hollandia

 18.   

  Rien rekent zich tot het snuggere deel van de bevolking.
  Iemand die alleen maar leest, wat overeenkomt met zijn eigen mening, leert niets meer en denkt alles al te weten en te snappen.
  Hoe stom kun je zijn?

  1.   

   “Rien rekent zich tot het snuggere deel van de bevolking.”

   Dat zal ik niet ontkennen.

 19.   

  Die Jan Peter Balke ellende heeft toch zelf beslist dat we in de rotte EU zitten.Premier Jan Peter Balke ellende tekende samen met de regeringsleiders en staatshoofden van de andere 24 EU-lidstaten de tekst van de Europese grondwet in oktober 2004 in Rome. hij moest toch zo nodig zijn handtekening zetten voor de ellende waar we nu in zitten.
  Bedankt Balke ellende. En nu demoniseren kijk wat er geworden is van een opgepepte Harry Potter. Hij is de bron van de ellende.

 20.   

  Balkenende misbruikte begrippen en de media namen deze misvattingen klakkeloos over.
  Respect= eerbied uit hoogachting of uit angst. ( ik heb respect voor een pitbull )
  Tolerantie= angst voor escalatie ( laat ik maar niets zeggen anders.. )
  Verder kan ik me van de goede man niets herinneren maar zijn onzin besmet nog steeds.

 21.   

  Premier van toen en nu, een weergaloze oorlog die de plank volledig mis sloeg. En dan onzin roepen, die man heeft ook totaal geen schaamte.

 22.   

  Totaal kolderiek die Kartel paniek!

 23.   

  Dit is nu ook framen. Het artikel legt de nadruk op de paniek.

  Maar de essentie is dat Baudet inderdaad welbewust foute informatie geeft, als gewetenloze ultra-populist.

  1.   

   “Maar de essentie is dat Baudet inderdaad welbewust foute informatie geeft, als gewetenloze ultra-populist.”

   Kun je een paar voorbeelden geven?

  2.   

   Fear Sells……Goed gelukt bij jou. Last van het overbekende “Mannetjemetsnorretjesyndroom? Hou dat vooral in stand.

 24.   

  Weet je dat dit echt wel overeenkomsten vertoont met pakweg 80 jaar geleden. Eerst wordt de ongewelvallige media constant met een stofkam bewerkt en vergroot men elk mogelijk foutje uit. Een constante aanval op media die ‘gevaarlijk en kritisch’ is… van Nieuwkerk is sowieso waar men van beeft. Met een ongekend grote aanhang kijkers waar Jensen nachtmerries van krijgt… in een woord triest!

 25.   

  Dag in dag uit wordt Thierry Baudet voor rotte vis uitgemaakt door zogenaamde fatsoenlijke mensen. Baudet is niet begonnen met het uitschelden van politici van andere partijen. Het is beschamend om te zien dat een hol vat als Frans Timmermans en nu Jan BAKELLENDE zich zo laat gaan. Noch in Nederland noch in de EU heeft de burger iets te vertellen.

  1.   

   Die rotte vis valt wel mee, Baudet wordt vooral uitgelachen.
   Het probleem van Baudet is niet demonisering maar veeleer ridiculisering.

   1.   

    Als er één ridicuul is, dan bij jij het wel !

 26.   

  Ze mogen balkenende wel weer terug duwen in zijn eigen berg stront, laat hij dat eerst maar een recht zetten voor hij over anderen begind.
  Baudet heeft gelijk wat de EU betreft en ook wat het klimaat betreft, de afbraak van onze bossen mag gewoon door gaan want het is een verdien model, idiote natuur beheerders vinden het belangrijk om bossen te kappen voor al die lieve insecten die daarin leven, de mensen mogen wel doodgaan das niet belangrijk want naast het feit datbde insecten het zo goed hebben op een heide levert dat hout ook weer mooi wat op.

  En het meest stomme daarvan is die linkse sukkels hebben een grote mond over het klimaat we moeten van het gas af en we moeten aan elektrische auto´s en dure niet werkende kachels om dat er te veel co2 is ik heb nog niet een van die sukkels gehoort over bos kap en de kap van bomen in dorpen en steden en de boomwallen die door de boeren gekapt worden en alles wat gekapt moet worden vanwege G5. dus links lult alleen maar uit zijn nek

  Baudet zou extreem rechts zijn? Ik ben niet links en niet rechts maar ik kan wel duidelijk zien dat Baudet ons meer gaat brengen als het huidige stelletje sukkels

 27.   

  En dat zegt een man die onze souvereiniteit heeft weggeven, tegen de zin van het volk in. En als er mensen voor hun rechten opkomen dan schiet hij ze gewoon overhoop. Zie opdracht depunt en wijster

 28.   

  Balkenende,,, Van Agt deze “hoge heren” zijn van de christelijke naastenliefde,
  Van Agt is nu openlijk, zonder schroom vaandeldrager van het bruine legioen!!!
  Gezien zaterdag ;;;; hij denkt in treinen en wagons! keep them roling!!!

 29.   

  Men heeft nog een aanhanger van de V.O.C. in beeld gebracht. U weet wel dat mannetje dat ons Zuur bezorgde en zelf met het Zoet – een dikke Porsche Panamera- vandoor ging. Uiteraard van streng gereformeerde huize. Zelfde bevolkingsgroepje dat iedereen uitmoordde in Indonesie, vanwege hun zakelijke belangen aldaar met de familie van Buren. (J)an (P)iersz.Coen ) – geen familie- vermoorde de gehele bevolking van de Molukken, omdat zij de noodmuskaat niet voor een lage prijs wilde verkopen. JP zou in het Boek toch nog ff het hoofdstuk van de Fariezeers moeten doorlezen; wellicht kent hij het uit zijn hoofd.

 30.   

  Na zoveel jaren compleet politiek wanbeheer hebben de vertegenwoordigers van de oude machten nog nooit de zelfreflectie opgebracht, die nodig is om hun eigen daden te betreuren. De vertegenwoordigers zijn onbenoemde uitverkorenen van de bazen van elders, die over ons willen heersen en daar ook voor een groot deel in slagen. Zij genieten wat lijkt op stilzwijgende instemming.

 31.   

  Bakellende, de grootste EU softie tot Rutte opdook. Deze man heeft ons de EU in geramd en ons referendum volkomen genegeerd. Dat deze smerige leugenaar iets over Thierry Baudet durft te zeggen is godgeklaagd! Bakellende, blijf beter op de achtergrond dan nog meer domme uitspraken te doen dan je in de 8 jaar als PM al gedaan hebt!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!