Video! Cursus succesvol huwelijk les 1: "Dit is hoe je de vrouw moet slaan ander is het haram!"

Geen categorieapr 03 2019, 15:00
Op Twitter is ophef ontstaan vanwege een video waarin een Arabische man les geeft in hoe je de vrouw moet slaan. Geen idee wat de man in de witte jurk wauwelt, maar het woord 'haram' was te herkennen terwijl hij wat slaande bewegingen maakte. Het is zo'n video waarbij de vraag waarom hij toevallig uit het Midden-Oosten komt naar boven komt. Is dit serieus? Oordeel zelf:
Dat men in sommige delen van de wereld denkt vrouwen te moeten slaan in het geval van ongehoorzaamheid is bekend, maar dat er zelfs cursusmateriaal beschikbaar is op YouTube verbaasd wel. In ieder geval staat de teller op meer dan 50.000 views, dus de video is relatief populair. Ongetwijfeld in het zelfde werelddeel! En de dames spraken er schande van:
Op de beelden zien we een Arabische (?) man die in het kader van de cursus 'succesvol huwelijk les 1' laat zien hoe je de vrouw nu precies moet onderdrukken wanneer ze niet wil koken, wassen of andere zaken nalaat. Zover een leek het Arabisch kan verstaan zien we de man allereerst vertellen hoe het niet moet.
Degenen wiens gedachten nu al afdwalen naar het uitdelen van rake tikken en een cursus kickboxen komt bedrogen uit. Het is dan wel een cursus 'je vrouw slaan', maar net zoals bij het boksspel zijn er wel regels. Op het gezicht slaan is niet de bedoeling: 'dat is zichtbaar en haram'.
Niet doen dus! Andere plaatsen op het vrouwelijke lichaam mag je wel raken aldus de man in de witte jurk, mits fatsoenlijk. De jongen die 'vrouw' speelt staat er wat ongemakkelijk bij terwijl de Arabische man zijn verhaal voortzet. Hoeveel mannen op basis van deze video hun vrouw onderwerpen weten we niet, maar slecht voorbeeld doet natuurlijk slecht volgen.
Of de jongeman die 'vrouw' speelt het leuk vindt staat nog open voor discussie. Hij kijkt met een blik van 'moet dit nu echt?'. Ja, blijkbaar moet dit en kan de gehele wereld via YouTube aanschouwen hoe het er in sommige delen van de wereld aan toe gaat.
We wachten een cursus 'hoe je man te krabben' van de feministen af.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten