Video! EU-opengrenzenfetisjist Verhofstadt: ‘Onzin om te zeggen: oh, migranten komen er niet in!’

vlcsnap-2019-04-30-09h40m02s995
Foto: Guy Verhofstadt in het EU-debat in Maastricht. Bron: Screenshot Eickhout / Twitter.

Een stem op de VVD of D66 is een stem op wagenwijde open grenzen, verplichte migrantenquota en meer dwingende Europese regels om de grensbewaking buiten spel te zetten. Dat heeft Guy Verhofstadt gisteren wel duidelijk gemaakt tijdens een verkiezingsdebat in het kader van de Europese Parlementsverkiezingen van 23 mei aanstaande.

Als het aan Guy Verhofstadt ligt, rukt de EU het laatste beetje gezag dat lidstaten hebben over hun eigen landsgrenzen ook uit hun handen. Dankzij falend EU-beleid sterven er al duizenden mensen per jaar op zee, maar volgens de liberale EU-leider komt dit eigenlijk door de lidstaten en moeten die gestraft worden door helemaal niet meer over migratie te gaan. Alleen de hoge heren in Brussel mogen straks nog bepalen tot in hoeverre de grenzen opengaan.

En hoe ver dat is? Heel ver. Bijna helemaal, zelfs. Verhofstadt wil dat niemand meer zegt dat er geen migranten meer in komen. Want dat zijn “nonsens”. Dat verkondigde hij gisteren tijdens een verkiezingsdebat tussen de EU-spitzenkandidaten in Maastricht ter ere van de aankomende Europese Parlementsverkiezingen. Het zal zijn “eerste prioriteit” zijn om de slagbomen helemaal open te gooien. Wat zeg ik? Gewoon helemaal weg te laten halen. Want ‘nationalisten en populisten’. Lees maar:

“Het zijn de lidstaten die niet bereid zijn om dit probleem [omtrent asiel en migratie] op te lossen. Om een Europese Grens- en Kustwacht in te stellen. Om Europese asielregels op te stellen […].

Omdat het onzin is om te praten over migratie en te zeggen: “Oh, ze mogen niet naar binnen!” Het gebrek aan Europees migratiebeleid brengt de nationalisten en de populisten hun geluk.”

En nationalisten en populisten? Dat moeten we natuurlijk niet hebben met z’n allen. Dus snel met z’n allen maar op gekke Guy (/Mark/Rob/Sophie) stemmen! Oh, wacht…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

52 reacties

 1.   

  Voor de twijfelaars onder de Nederlandse kiezers, dit is de EU in de huidige vorm.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1.   

   De man heeft geen hersens in de schedel, maar iets dat uit een koeienkont komt.

 2.   

  Guy Verhofstadt en Timmermans zijn gevaarlijker dan IS strijders,meer hoef en kan ik er niet over te zeggen!

  1.   

   Guy Verhofstadt en Timmermans zijn gevaarlijker dan IS strijders.
   Zo is het !

  2.   

   Stem in Mei een anti EU partij.
   Stem PVV of FvD, weg met die onnozelen.

 3.   

  “EU-opengrenzenfetisjist ”

  :)

 4.   

  Wij mogen trots zijn op Timmermans. Een landgenoot met zoveel invloed in Europa. Het is een eigenaardig verschijnsel om deze man zo af te kraken en een bolknak als Orbán, provocateur, veren in zijn bilnaad te pluggen.

  1.   

   Aan zijn omvang kan je zien dat het een socialist is , en dat zijn opvreters

 5.   

  Het is nog erger dan ik dacht. Deze megalomane führer vindt dat het onze schuld is dat er kansloze, economische migranten, via door de Postcodeloterij gesponsorde NGO watertaxi’s, naar Europa komen.

  Zorg dat de grenzen van Europa dicht gaan voor profiteurs a.k.a. netto ontvangers.

  https://twitter.com/demo_demo_nl/status/1042515661354872834

 6.   

  Waarschijnlijk zat de hele zaal vol met lieden die op de paylist van de EU staan. U weet wel…Wij van de WC-eend…

 7.   

  Yep er zijn er een hoop die het ratten tegengif moeten krijgen.

 8.   

  En dan zeggen dat het klimaat gevaar op levert Om de aandacht van het werkelijke gevaar af te leiden.
  Over een aantal jaren kunnen we alleen nog kiezen , Geen Mark , geen Piet of Klaas.
  Dan zijn het islamitische namen die ik niet door mijn strot kan krijgen. Maar wat kan dat timmerhans of die andere gasten in Brussel het schelen.

  Dit weet ik wel, er zal nooit een straat naam naar hen genoemd worden als het aan mij licht. Ik wil ook geen hitlerstraat.

  1.   

   Sorry. als het aan mij ligt.

 9.   

  Guy Verhofstadt en Timmermansleiders van de VIJFDE COLONNE !

 10.   

  Verraders van het volk. Zo kunnen we ze wel typeren. In de geschiedenisboeken is te lezen dat er voor heel wat minder voor verraad zijn omgebracht.

 11.   

  Slechts een hel klein deel van het debat ging over migratie. In het anderhalf uur durende debat tussen de “spitskandidaten” kwamen alle andere minstens zo belangrijke kwesties heel prominent aan bod. Boeiend genoeg om terug te kijken, of je nu voor- of tegenstander van de EU bent. Weber, de EVP-trekker, had overigens een andere keuze gemaakt. Dat is jammer, want hij wordt als de grote kanshebber voor de opvolging van Juncker gezien.
  Toch ook wel leuk: Frans Timmermans werd als winnaar uitgeroepen en Bas Eickhout als tweede.

  1.   

   Dat over die winnaars is erg makkelijk, er waren uitsluitend Brusselse ambtenaren, groen links communisten en d66 anti-semieten aanwezig. Goed van Weber (die er mogelijk geen tijd voor had, Maastricht is een vriendelijk Nederlands provincieplaatsje) dat die niet aan deze onzin meedeed.
   Zelfde als 75 % van de ‘debatten’ in onze TK, vrijwel uitsluitend muggezifterij over niets. Rutte krijgt een naief idee, belt communist klaver of het mag, en het wordt uitgevoerd.

   1.   

    Ik hoop, dat je jezelf nog wel serieus neemt.

 12.   

  Je wordt in Europa geleefd , door de waanzin van een handvol gekken , die op een plein in kiev gaan staan te roepen , dat ze moeten gaan schijten in de achtertuin van Rusland, de enige remedie is het populisme te omarmen, anders wordt je geleefd , in Frankrijk kom je met bepaalde postbus code,s niet meer aan het werk , zijn ze mooi voorzien, hier kom je met de namen jan kees arie makkelijker aan een baan , deze tweedeling bestaat en kijken deze heren gewoon weg, je moet er wel van houden als je s,middags je boterham met lekkere ham op zit te peuzelen , en je heb een collega die stinkt van de knoflook uit zijn bek , of op een matje gaat knielen , laat maar komen zeg Verhofstadt , scheidingen is schering en inslag in Europa , omdat twee mensen niet met elkaar door een deur kunnen , Verhofstadt zeg kom maar met boten tegelijk, grenzen open het zou mij tijd wel duren

  1.   

   @Cootje
   Tip! Ik zou dat debat eerst eens gaan bekijken en dan pas een mening laten horen. Nu ga je af op de selectie en het oordeel van Engelbart.

   1.   

    Is een reactie op dit artikel , en bij voorbaat geen Verhofstadt fan , lid van een ondemocratisch gedrocht

 13.   

  Het beginnen van een eigen zaak is mogelijk.
  Het hoofdkantor EU rattenbestreiding (stichting zonder winstoogmerk)
  zou ZZPers plaatselijk kunnen aanstellen in geheel de EU.
  Denkend aan een hoofdkantor in Brussel?

 14.   

  De bevolking in Nederland groeit in hoog tempo:

  – Asielzoekers
  – Oost Europeanen
  – Gezinshereniging.

  Dit gaat de verkeerde kant op!

  1.   

   En de originele, echte blanke Nederlandse bevolking krimpt, doordat er zo’n 150.000 per jaar het land uit vluchten en wie wel blijven haast geen kinderen meer fokken. Vooral omdat ze het kinderen niet meer aan willen doen om in dit zwaar verziekte land op te moeten groeien.

 15.   

  Die Sorostrekpoppen maar overslaan de komende verkiezingen.

 16.   

  “Et or door”…. In zun goeiste Englies uitgespreekt.
  Godsamme wat een ongelofelijke kneus is dat zeg.
  Ik ben opgehouden na “a teip of a bloe kart”. Van Gaal zou zich nog schamen voor zo’n beroerde uitspraak van de Engelse taal.
  D66 is al decennia net zo gruwelijk totaalgestoord als Guy, maar VVD, wat ooit een zeer fatsoenlijke partij met verstandige mensen was, zou zich heel diep in een hoekje moeten gaan zitten schamen dat ze met zo’n dwaas samenwerken.

  1.   

   @Joop Klepzeikert
   Je hebt groot gelijk. Politici moeten de correcte uitspraak hanteren. Daarom heb ik ook zo de pest aan Wilders, die maar niet van zijn Zuid Nederlandse accent af kan komen. Om maar niet te spreken van Baudet met zijn bekakte accent. Vreselijk. Dan ontgaat je de inhoud van de boodschap al gauw, net als jij nu kennelijk de inhoud van de speech ven Verhofstadt mist en dat is jammer. Misschien heb je ook de bijdragen van de andere deelnemers gehoord. Dan zult je je ook blauw geërgerd hebben aan Bas Eickhout (de Groenen), Violeta Tomic (Europees Links) en Jan Zahradil (Europese Conservatieven en Hervormers). Eigenlijk sprak alleen, zoals altijd, Timmermans vrijwel accentloos Engels, dus hij zal je aangesproken hebben.

   1.   

    @ Piet51

    Een beetje accent is niet erg, maar Verhofstadt maakt er een potje van. Helemaal niet erg vind ik als Nederlanders politici met accent praten in het Nederlands.

    Is toch niets mis mee, zolang we ze goed kunnen verstaan?

    Ik praat ook Westlands, pas me wel wat aan als ik tegen niet-Westlanders praat. Maar ik schaam me er niet voor.

    1.   

     @DeBruijn
     Dat Westlands herken ik nog uit de tijd dat ik daar werkte. Dat is een heel fraai taaltje en hoor ik nog steeds graag. Maar als mensen na hun jeugd nog een vreemde taal proberen te leren, lukt dat bijna nooit zonder vreselijk accent, enkele uitzonderingen daargelaten. Ik woon en werk de helft van het jaar in Italië, nog steeds bij de bloemen, maar mijn Italiaans moet voor de lokalen hier niet om aan te horen zijn. Gelukkig zijn zij zo vriendelijk en positief om daar niets van te laten merken. Dat zou Joop Klepzeikert ook moeten doen. Het gaat om de inhoud, toch?

     1.   

      De inhoud is ook al net zo beroerd als zijn Engels ,dat is het probleem ,geschifter als deze idioot kun je niet lullen .

    2.   

     +1

   2.   

    Timmerfrans ‘accentloos Engels’ spreken? Bedankt voor het lachen.

    1.   

     Dat schreef ik niet, want ik schreef “vrijwel” accentloos Engels. Misschien overdrijf ik een beetje. Het lukt hem vooral bij voorbereide stukken tekst en misschien buit hij het ook wel wat overdreven uit. Ik begrijp, dat het niet je geholpen heeft om zijn optreden te waarderen. Maar wat ik natuurlijk bedoelde is het afserveren van mensen, dus ook politici, omdat ze niet accentloos een vreemde taal spreken. Verhofstadt drukte zich heel duidelijk en behendig uit in het Engels.

     1.   

      Je overdrijft niet een beetje, je overdrijft heel erg. Timmermans spreekt ook verre van ‘vrijwel accentloos Engels’.

     2.   

      Nog nooit in Engeland geweest? Daar wemelt het van de lokale dialecten, kortom zelfs Engelsen spreken meestal geen perfect Engels.

    2.   

     Hij spreekt beter Engels dan Engelsen!

     1.   

      Bullshit.

   3.   

    Wat Wilders betreft zou een “Lexit” een zegen zijn: een afscheiding van Limburg. Limburgers voelen zich sowieso geen Nederlanders.

 17.   

  In de jaren 90 waren het de VVD en het CDA die migratie aangemoedigd hebben. Het was de SP die hier tegen was

  Dat wil men op dit zogenaamde “rechts” blogje nog wel eens vergeten

 18.   

  Laten we dan bij verhofstadt ook het recht om mensen in zijn eigen huis toe te laten afnemen. Dus moet hij verplicht iedereen toelaten die naar binnen wil en die mogen op zijn kosten onbeperkt blijven.

 19.   

  Stop die gasten die ons leeg komen vreten !
  We hebben ze niet nodig.
  Schiet de boten lek en breng de “vluchtelingen ” terug naar Afrika.

  Probleem opgelost .

 20.   

  guy.verhofstadt apestaart europarl.europa.eu !!

 21.   

  Verhofstadt is net zo’n slappe zak als Rutte. Twee narcisten die op macht uit zijn over de rug van Nederlandse inwoners. Mensen we laten ons niet in de luren leggen door Brussel. Brussel We gaan in verzet,Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 22.   

  verhofstadt is niks te beroerd om WO III hier te beginnen hoor .
  Zet hem op vent mijn zegen heb je .
  Het zal alleen anders aflopen dan jij denkt vent .

  1.   

   Hij hoeft alleen zijn snor maar te laten groeien!

 23.   

  quote: Dankzij falend EU-beleid sterven er al duizenden mensen per jaar op zee

  Dat krijg je als je valse hoop naar die landen uitzet.
  Alles gratis, vooral in Nederland.

 24.   

  Verhofstadt is een van de gevaarlijkste personen voor Nederland van deze tijd!
  Nederland een provincie van de EU of anders gezegd van Duitsland maken,want die maakt in de EU de dienst uit!

 25.   

  VOOR ALLE TWIJFELAARS OVER DE TOEKOMST VAN DE EU
  Deze bruinhemden gaan binnenkort vaandelzwaaiend door het leven,
  maw. ook in uw theater!!!!!!

  PVV EN FVD REDDERS VAN ONS MOOIE VADERLAND !!!
  Nu het nog kan

 26.   

  De ongekozen debiele loopjongen van Soros,er komt niks zinnigs uit ,kijk waar hij mee omgaat en je weet wie hij is .

 27.   

  Dit verhaal kan niet waar zijn.
  Migranten uit de derde wereld mogen zich niet zomaar vestigen in de EU. Evenmin als omgekeerd trouwens.

 28.   

  Wat een paniek! Ik dacht dat we het er wel over eens waren dat migranten van buiten de EU alleen moeten worden toegelaten als het echte vluchtelingen zijn. en dat de echte vluchtelingen eerlijk verdeeld moeten worden over de landen.
  Vluchtelingenverdragen stammen uit de tijd dat vluchtende Joden nergens anders welkom waren dan in Auschwitz. De Zwitsers hebben destijds met name de grenzen gesloten voor Joden.
  DDS gaat toch niet zo ver te zeggen dat de Joden toen een probleem waren als de moslims nu, dat een definitieve oplossing vraagt, een Endlösung?

 29.   

  Toch zullen figuren als Rutte of Verhofstad straks weer aan het langste eind trekken.
  Ieder weldenkend, vredelievend mens is tegen dat soort lui, toch komen ze via vriendjes steeds weer aan de macht.
  In de Franse revolutie gingen ze naar het schavot en was men eraf. Daar zijn we nu, via zacht heelmeesterschap te beschaafd voor, daarom blijven we met hun rotzooi zitten.
  Maar wat moet je dan er mee.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!