Video! Geert Wilders als held onthaald in Praag: ‘Hij is de redder van Europa!’

Ver weg van al het gedonder in Den Haag is PVV-voorman Geert Wilders. Hij is momenteel in Praag om een manifestatie bij te wonen van diverse eurosceptische partijen. Behalve hijzelf zijn ook Marine Le Pen (Rassemblement National) en Gerolf Annemans (Vlaams Belang) van de partij. Eurokritische Tsjechen zien wel wat in Wilders, die hem zelfs aanduiden als de “redder van Europa.”

Het was vanmiddag een mooie zonnige middag in Praag, de hoofdstad van EU-lidstaat Tsjechië. Daar timmert ook Tomio Okamura hard aan de weg met zijn steeds populairder wordende partij Vrijheid en Directe Democratie. Wilders en enkele anderen vierden het feestje mee, en dat werd een vrolijke bedoening:

Alle stokpaardjes passeerden de revue, van het “stoppen van de islam” tot het “terugpakken van de controle uit Brussel”. Pro-EU-demonstranten waren het er niet mee eens, maar er waren ook fans van Wilders en zijn vrienden. Via borden maakten zij duidelijk dat zij heel wat verwachten van de populistische politicus uit Nederland:

Maar, eerlijk is eerlijk, de verwachtingen van eurosceptische Tsjechen omtrent de PVV zijn natuurlijk veel te overspannen. De PVV gaat Europa niet ‘redden’, al is het alleen maar omdat deze club niet meer dan één, twee of hooguit drie zeteltjes gaat scoren met de Europese Parlementsverkiezingen volgende maand. Daarmee is het lastig een heel continent redden, lijkt me. Daarnaast doen PVV-europarlementariërs zo goed als niets: ze hangen rond in Straatsburg en Brussel en kopen van hun dikke salarissen lekkere cocktails en pakken terrasjes. Echt werken om de EU een betere plaats te maken, of de grond te effenen voor een Nexit? Ho maar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Rien Noppen

  Tim hijst Geert maar weer op het schild.

  🙂

 2. Politiek Profeet

  Tim ohhh Tim,nog heeeeeeeeeeeeel eeeeeeeeven wachten, en dan gloort het licht aan den horizon…….de burgers gaan inzien dat ze al decennialang zijn belogen,bedrogen,voorgelogen,beroofd
  en vooral zijn misacht door hun zogenaamde politieke idolen.
  Het Volk komt eraan..ff Apeldoorn bellen als kakkert.

 3. DeBruijn

  Volgens mij waren het de pro-EU demonstranten die op rotzooi uit waren. Want de politie dreef hen weg.

  Geeft je te denken, altijd wordt gezegd dat juist uit de andere hoek geweld komt. Maar keer op keer is het juist de linkse kant.

 4. Mars020

  In Tsjechië doen ze tegenwoordig ook mee aan de opvang van kansparels. Ze zijn daar zo gek op de islam, dat ze zelfs kopschoppers een gratis en lang verblijf aanbieden in Praag.
  Dus nu niet meer zeuren, dat Oost Europese landen geen kansparels op willen nemen. Ze moesten daar namelijk even wennen aan het idee, maar zijn nu helemaal overtuigd van de voordelen, van dit soort volk. Volgend jaar gaan ze in Praag beginnen met de bouw van een hele grote moskee, midden in het centrum van de stad. Winkeliers slaan massaal bontkraagjassen in en damestasjes voor de heren. Vespa gaat de scooters leveren en Audi de plofkraakauto’s. Polen is nu ook helemaal om en vraagt de EU om de dobberaars, die Italië niet op kan of wil opnemen, door te sturen naar Polen. Wat zullen de deugers van links blij zijn, met zoveel empathie.

 5. Jumping

  Wilders heeft altijd gelijk.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 6. Tman

  “redder van Europa.”
  Vooral de Tsjechen weten een ras politicus te waarderen,hij is trouwens bij alle eurosceptische partijen geliefd als spreker en politicus.
  Ja onze Geert is een keiharde volhouder!

 7. NoDoubt

  De enige die aangeeft dat de islam een totalitaire ideolgie is, vol van haat en massale slachtpartijen. Geen islamitisch land die democratisch is en waar feministen, homo’ christenen en anderen niet worden geaccepteerd. We hebben alles te verliezen en niets te winnen door de islam toe te laten. Ik zou zeggen, ga eens onderzoek doen. Dan weet je dat hij gelijk heeft. U wilt kennelijk niet in vrijheid leven. Als u onderzoek had gedaan, had u niet zo achterlijk gereageerd. Moslims zijn verboden te integreren en een gematigde Koran is door Mohammed verboden.

 8. Benny

  No doubt +1 no doubt!

 9. Jantje

  Geen profeet is in eigen land geëerd.
  Dit geldt ook voor Geert Wilders, die omdat hij van mening is dat de islam, zo’n beetje, de wortel van het kwaad is, niet vrij rond kan lopen.
  De tegenstanders van Geert Wilders vinden dat maar normaal in dit land en werken zo dus mee aan hun eigen toekomstige repressie.
  Tot en met hun eigen genocide aan toe.
  Alleen zo werkt de islam.

 10. Godefroy France

  GEERT IS AL HEEL LANG EEN HELD!
  weliswaar kaltgestelt door het antisemitisch bruinhemden gezelschap,, u weet wel, de sekte Van Agt en z’n Gretta!
  EEN HELD MET GEVAAR VOOR EIGEN LEVEN
  Samen met de FVD voor een beter Nederland!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.