Video! Thierry Baudet: ‘Wij zijn juist opgericht om het fascistische te doorbreken – het partijkartel!’

In de slotaflevering van de enige rechtse talkshow van Nederland, Jensen, heeft Thierry Baudet gisteren hard uitgehaald naar iedereen die meent hem of het Forum voor Democratie met het fascisme te moeten vergelijken. Sterker nog, Baudet haalt snoeihard uit door de rollen om te draaien: wie zich in het fascisme verdiept, ziet juist dat de vorming van het partijkartel een ‘quasi-fascistische’ zet was. En wie bestrijden er het partijkartel? Precies.

Jensen beleefde gisteren zijn laatste aflevering, en de RTL 5-presentator wilde met een knal de deur achter zich dichtslaan. Dat is volgens mij ook wel gelukt, door met Thierry Baudet de meestbesproken politicus van Nederland te ontvangen. De twee komen op een gegeven moment te spreken over de morele kruistocht die enkele linkse hysterici zijn begonnen. Zij pakken niet de meningen van hun politieke opponenten aan, maar de persoon zelf. Onder anderen door Baudet voor fascist uit te maken.

Die grijsgedraaide plaat kent de FVD-fractievoorzitter inmiddels wel. En daarover had hij dan ook het volgende te zeggen:

“Ik ben me een beetje gaan verdiepen in het fascisme. Het fascisme is een linkse stroming, heb ik ontdekt! Is voortgekomen uit het communisme, Mussolini was ook eerst lid van een communistische partij.

Het fascisme staat een economische orde voor waarin de top van de politiek versmolten is met de top van het bedrijfsleven. Dat is wat partijkartel noemen! Wij zijn opgericht om dat te doorbreken. Wij zijn eigenlijk opgericht om het quasi-fascistische in onze politieke ordening ook te doorbreken. Dus wij hebben daar helemaal niets mee te maken. Het slaat helemaal nergens op, al die vergelijkingen. Totale onzin! We moeten met z’n allen af van dat morele gedoe.”

Ja, daar sta je dan met je goede D66- of PvdA-gedrag. Een beetje mensen fascist te noemen, terwijl – met een klein beetje een historische blik – je eigen handel en wandel minstens zo bruin zijn. Haha. Oeps!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Ries

  Hier heeft Baudet zo gelijk. Door voortdurend fascistisch te schreeuwen, vergeet men even dat het fascisme bij zichzelf de koers is die gevolgd wordt.

  1. Dik

   @Ries: Natuurlijk heeft Baudet gelijk, links praat niet, links schreeuwt en dat doet bij de meerderheid van de kiezers pijn aan de oren. FvD is niet voor niets de grootste!

   1. Joop Klepzeikert

    FvD zou nog veel groter worden als ze elke niet werkende Nederlander nog meer gratis geld dan ze nu al krijgen zouden beloven. Dan krijgen ze gegarandeerd de absolute meerderheid.
    En dan na de verkiezingen zeggen dat ze dat gratis geld pas krijgen als ze 40 jaar gewerkt hebben…

    1. Dik

     @Joop: Of heb je liever de VVD die de gemiddelde lastdruk in 8 jaar met 5% tot 40% heeft verhoogd?

     1. Joop Klepzeikert

      De VVD is net zo fout bezig als CDA en D66. Beloven gouden bergen voor de werkende mensen, maar geven dat aan steeds meer klaplopers.
      Helaas is een best héél groot deel van Nederland alleen maar op gratis geld uit. Slechts 9 van de 17 miljoen mensen vallen onder de noemer beroepsbevolking en daarvan werkt ook nog eens zo’n 2 miljoen mensen om één of andere rede niet.
      Nog eens zo’n 3 miljoen werkende Nederlanders is ook afhankelijk van gratis geld. Blijft dus slechts zo’n 4 miljoen onafhankelijke Nederlanders over.
      Dat zien we ook al decennia bij verkiezingen. Slechts zo’n 4 miljoen mensen stemmen niet op de partijen die nog meer gratis geld beloven.

 2. santiago

  Wat een ontzettend triest kereltje die baudet. En maar blijven drammen over links en rechts. Kom op baudet, zeg eens werkelijk waar de pijn zit. Noem man en paard.

  1. Vit

   Nou, als ik naar links buig doet het zeer in mijn ribben, dat dus.

  2. Jantje

   Hij verwoordt het anders duidelijk: “partijkartel”.

 3. poldi

  Operatie spijker op de linkse rotkoppen.
  Genoten van deze jammergenoeg laatste aflevering van Jensen.

  Vermoed dat de nieuwe directeur van der Vorst (Jensen hater) hier achter zit.

  1. Korporaal Monty

   Met zijn kwaliteiten zal hij zo wel weer een nieuwe baan vinden.
   Veel mensen op stuurboord zullen hem wel een podium gunnen.

   1. Bosche draak

    Zou best eens kunnen, sensatie verzekerd voor de zender die hem aan boord neemt.

 4. Fortiori

  Het is voornamelijk show wat Thierry Baudet laat zien, in mimiek en lichaamstaal. Als je bij Jensen het partijprogramma wil uitdragen laat je zien waarom het gaat. Om niks. Humbug.

 5. Beukman

  Baudet is paranoïde.
  Overigens zou ik het geen talkshow noemen, maar een extra lange aflevering van een uitzending voor politieke partijen.

 6. Rien Noppen

  Ik ben er nog niet uit wat idioter is: Baudet een fascist noemen of het partijkartel fascistisch noemen

  1. santiago

   Rienie. Allebei goed.

 7. Catalaanse kok

  Op diverse media kunnen lezen dat het Otten verhaal binnen het FvD geen heet hangijzer maar een discussiestuk is.
  Las ook ergens dat Baudet voorlopig geen interviews wil geven, een soort persoonlijke mediastilte.
  Op DDS is Otten door diverse redacteuren en reageerders tot zijn enkels afgebrand.
  Ben benieuwd hoe hun mening er nu voor staat.

  1. Beukman

   @Kok
   Misschien doelde Thierry wel op Otten toen hij sprak van de onzalige versmelting van politiek met bedrijfsleven.

   1. Catalaanse kok

    Het probleem is wat Baudet zegt, wou zeggen en/of bedoelt.
    Maar zouden om in DDs termen te blijven, Michael en Teunis ook DIEP DOOR HET STOF gaan en hun dwaling rechtzetten?

    1. Beukman

     NEVER NOOIT!!!

 8. PMG

  Mevrouw Frederica Mogherini in de EU top is ook een ras communiste, dat zou mensen toch eens aan het denken moeten zetten. Hoe komt iemand in Europa met zo’n achtergrond op zo’n positie? Wat is de EU top van plan, behalve anderen de wet voorschrijven, zakkenvullen en zuipen?

  Stem FVD!

  1. Dik

   “Stem FVD!”

   +1

 9. Meriadoc Brandebok

  Het bizarre is dat Baudet de ene na de andere stompzinnige opmerking kan poneren, maar nog steeds serieus wordt genomen door zijn achterban. Of hij nou beweert dat hij zich als premier voortaan gaat onthouden van stemmingen bij de Europese Raad, of hij zwatelt iets over een fascistisch kartel, een boreaal Europa, iedereen schijnt het geweldig te vinden.

  Zou het komen omdat het “geleerd” klinkt? Of heeft hij zijn achterban onder een soort van hypnose gebracht?

 10. santiago

  Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

  1. Bosche draak

   En wat stem jij dan wel?
   Want je niet aflatende gekat is geen van beide.

   1. Dik

    @Draak: Bovendien reageert hij op de zuigtrol.

   2. santiago

    SGP natuurlijk.

   3. edoc431

    Dat knulletje mag nog niet stemmen is nog niet volwassen lol.

 11. Rien Noppen

  Eerlijk gezegd heb nog nooit een serieuze opiniemaker horen beweren dat Baudet een fascist is, laat staan dat er sprake zou zijn van een ‘grijs gedraaide plaat’. Baudet lijkt met Tim deze beschuldiging te koesteren teneinde van deze ‘demonisering’ te kunnen genieten.

 12. Dik

  Doe jullie zelf en anderen een plezier en negeer de zuigtrol (van den beginne).

 13. Dik

  En Jensen gaat verder!

  #jensen.nl

  1. Dik

   Een prachtige quote:

   “links slissende schlemielen”

 14. Joop Klepzeikert

  Links doet weer exact hetzelfde als voor de oorlog; Rechts overal de schuld van geven.
  Joseph Goebbels was er ook heel goed in om alles wat de extreem socialisten fout deden op het bord van rechts af te schuiven. Die zelfde soort propaganda wordt nu door de media en het partijkartel weer gebezigd.
  Goed dat Thierry daar nu eens hard doorheen prikt.
  Socialisme, communisme en fascisme zijn inderdaad, net als nazisme en marxisme, allemaal linkse stromingen. Rechts is conservatief en libertarisch.
  Alleen liberaal kan zowel links als rechts zijn.

  1. Dik

   @Joop: Dat is zeker waar. Martin Bosma schrijft hierover in zijn gratis boek ‘De schijnelite van de valsemunters’. Op bladzijde 245 schrijft hij over Hitler die wel degelijk ultralinks was!

   legacy.gscdn.nl/archives/images/deschijnelitevandevalsemunters.pdf

   1. Beukman

    @Dik
    Onzin.
    Linkse mensen zijn tegen het militair-industrieel complex, zoals dat zo mooi heet, ze doen niet aan rassentheorieën, en zijn internationaal geöriënteerd.

    Maar helemaal zwart-wit is het natuurlijk niet: Adolf (en ook Geert trouwens) had wel een paar puntjes die we nu “socialistisch” zouden noemen, zoals het ziekenfonds en een oudedagsvoorziening.

    1. Joop Klepzeikert

     @Beukman: Door je bericht met ‘Onzin’ te beginnen diskwalificeer je jezelf al volledig. Dat is een extreem socialistische neiging en toont alleen maar aan dat je geen normale discussie aan wilt en kunt gaan.
     Dat jij iets ‘onzin’ vind wil nog niet zeggen dat het dat ook is.
     Er is uitgebreid aangetoond dat Hitler extreem links, ofwel socialistisch was. De naam van zijn partij, de NSDAP (Nationaal SOCIALISTISCHE Duitse Arbeiders Partij) verraad ook al dat hij geen conservatief of libertarian was.

     1. Dik

      @Joop: Je reageert op een zuigtrol, zonde van je tijd!

     2. Beukman

      Ik zie dat @Joop en een paar anderen proberen me een vlieg af te vangen: linksen hebben vaak een wat halfhartige houding richting militair-industrieel complex.
      Dat punt wil ik ze wel geven. Feit is dat links doorgaans niet aan rassentheorieën doet, en internationaal geöriënteerd is.

      Wat de naam NSDAP betreft: ik neem aan dat Joop dan ook meent dat de DDR “democratisch” was?

      En Joop, ouderling Dik en anderen menen dus dat Rutte een leugenaar is, maar A. Hitler de waarheid sprak. Staat genoteerd.

     3. Rien Noppen

      “Er is uitgebreid aangetoond dat Hitler extreem links, ofwel socialistisch was.”

      Dat is nergens aangetoond. Socialisme, zeker in de tijd van Hitler, was internationaal gericht, gericht op collectivisatie van de productiemiddelen, de ontmanteling van het Grootkapitaal en tenminste een herverdeling van inkomens.
      Geen van die elementen is terug te vinden in de politieke beginselen van de NSDAP.

      Hitler is wel ‘links’ op de manier waarop de PVV en het FvD soms links is, namelijk als je populistisch kunt scoren met zaken waar je de kiezer mee kunt paaien. In de uitwerking betekent dat altijd een sterkere rol van de Staat die al die mooie dingen moet regelen: betere gezondheidszorg, meer asfalt, een sterker leger en politie en dat soort leuke dingen voor de mensen. Dat is niet links, dat is populisme.

    2. Vrijedenkert

     #Beukman,

     Complete onzin wat je daar schrijft over militair-industrieel complex!

     Als links niet aan de macht is zijn ze zogenaamd voor ontwapening en pacifistisch ingesteld!
     Zodra er wereldwijd ergens een links regime is gevestigd en wel op het pluche zitten willen deze allemaal een sterk en goed bewapende politiemacht en krijgsmacht oprischten en op de been houden om hun positie te kunnen handhaven, kijk de geschiedenis er maar op na…
     Sovje-Unie: Lenin, Stalin, Brezjnev etc…
     China: Mao Zedong en opvolgers…
     Voormalige comministsche Oostblok-landen: Honecker, Jaruzelski, Ceaușescu…
     Noord-Korea:Kim dynastie.
     Cambodja: Pol Pot.
     Venezuela: Chavez, Maduro.
     Enz, enz…

   2. Dik

    @Joop:

    “Wij zijn socialisten, we zijn de vijanden van het huidige kapitalistischesysteem van uitbuiting van de economisch zwakken. (…) wij zijn vast -besloten dit systeem te vernietigen tot elke prijs.”
    ~Adolf Hitler in zijn 1 meispeech van 1927~

    1. Dik

     @Joop:

     “Hitlers socialisten zijn niet alleen links, maar ook groen. De nationaalsocialisten legden grote sympathie aan de dag voor de islam. Minister Albert Speer, de ‘architect van het Derde Rijk’ en nauw bevriend met Adolf Hitler, beschrijft dat de Führer warme gevoelens voor de islam heeft. ‘Want hun godsdienst is er een die gelooft in de verbreiding van het geloof door het zwaard en het onderwerpen van alle naties.

     (…) Dat was perfect geweest voor het Duitse temperament. (…) Hitler sloot dan meestal af of door te zeggen: “Het is ons ongeluk dat we het verkeerde geloof hebben. (…) De mohammedaanse godsdienst zou ons veel beter passen dan het christendom. Waarom moest het zo nodig het christendom zijn met zijn zachtmoedigheid en meegaandheid?”

     Citaat Martin Bosma ‘De schijn-elite v.d. valsemunters’ blz 251

     1. Dik

      @Joop:

      “De NSDAP is ook op een andere manier groen. Het is een echte ecologische partij. De nazi’s zijn milieufreaks. Het idee van beschermde natuur-gebieden komt van hen. Hitler is vegetariër, niet-roker, geheelonthouder en een aanhanger van homeopathie.

      De nationaal socialistische regering voert campagnes voor het eten van volkorenbrood, streekproducten en groente en fruit. De nazi’s hebben een antirookbeleid. Er is volop steun voor de biologisch-dynamische landbouw. SS-leider Himmler bezit een ecoboerderij. Himmler wil de hele SS laten overschakelen op biologisch voedsel, zoals hij hoopt dat heel Duitsland dit zal doen na de oorlog.

      Heinrich Himmler is een dierenrechtenactivist. Hitler besteedt vele uren aan het vraagstuk of het land moet overgaan op vleesloze voeding. Dachau is ook de vestigingsplaats van ’s werelds grootste alternatieve en organische medicijnenresearchlaboratorium. Himmler, Rudolf Hess, Martin Bormann en wellicht Goebbels zijn vegetariërs of health foodaanbidders. Topprioriteit van de nazi’s bij de machtsovername in 1933 is een dierenrechtenwet. In augustus 1933 verbiedt Hermann Göring de ‘ondraaglijke marteling en lijden bij experimenten op dieren’.”

      Citaat Martin Bosma ‘De schijn-elite v.d. valsemunters’ blz 254

     2. Joop Klepzeikert

      Hitler ging niet voor niets op bezoek bij de Grand Moefti van marokko. Ook liet hij de moslims niet voor niets hun gang gaan in Noord-Afrika, Midden-Oosten en zelfs grote delen van Azië, ondanks dat hij zelf liefst de hele wereld wilde veroveren.
      Helaas wordt dat deel van de oorlog de laatste decennia steeds meer verzwegen, waardoor dom volk ook niet inziet hoeveel landen sinds WWII veroverd zijn door de moslims. Zelfs Syrië, Iran, Irak en Pakistan waren niet islamitisch voor WWII.

     3. Dik

      @Joop: Exact! Islam & Hitler gingen net zo hand in hand als Halsema op woensdag 27 oktober 2010.

    2. Beukman

     Grappig. @Dik noemt Rutte een leugenaar, maar gelooft Hitler op zijn blauwe stuiters.

    3. Rien Noppen

     Van Een ander Israelisch geluid:

     ” Een gekend citaat van Hitler, dat met opvallende gretigheid wordt geciteerd door de meeste rechtse tot extreemrechtse deelnemers op blogs en forums allerhande, is wat een zekere discussiedeelnemer daiwa andermaal op 1 augustus 2008 herhaalde (bron), waarmee hij wilde ‘bewijzen’ dat Hitler een socialist was en alle socialisten sindsdien zich zouden hebben geïnspireerd op de dictator: “En Hitler zei: “We are socialists, we are enemies of today’s capitalistic economic system.” Net alsof een roedel bijtgrage krokodillen plots zouden uitkrijsen: “wij zijn schapen, u heeft niks te vrezen van ons”.

     Een simpele zoekopdracht met Google levert duizenden malen dit citaat op. Opvallend daarbij is dat dit citaat op het internet enkel terug te vinden is in de Engelse taal. Het citaat werd blijkbaar ooit door iemand op het internet geplaatst en tot in den treure toe gekopieerd en herhaald door anti-socialisten en anti-democraten van allerhande slag en politieke origine. Stormfront citeert het, Vlaams Belangers citeren het om hedendaagse socialisten te jennen, Blood & Honour citeert het, en ga zo maar verder. Dat is helemaal geen toeval want Hitler was inderdaad net zoals zijzelf een virulente anti-socialist en anti-democraat, en dat is beslist erg zacht uitgedrukt.

     Uit nieuwsgierigheid heb ik de moeite genomen om de oorsprong van Hitlers citaat “We are socialists” op te sporen. Als oorspronkelijke bron wordt uit het boek ‘Adolf Hitler: The Definitive Biography‘ (blz. 306) uit 1976 van de gekende historicus John Toland geciteerd. Dit boek heb ik in Nederlandse vertaling in huis, boek dat voor het eerst in 1977 onder de Nederlandse titel ‘Adolf Hitler. Het einde van een mythe’ werd uitgegeven. Voor zover ik heb kunnen nagaan, citeert geen enkele andere historicus – die naam waardig – het “We are socialists“-citaat van Hitler. ”

     Het citaat betreft dus een leugen.

     1. Beukman

      @Rien
      Ah, nuttige informatie.
      Inmiddels discussieer ik een kleine 20 jaar op internet. Al een kleine 20 jaar wordt er door bepaalde lieden met dit citaat gestrooid alsof het snoepgoed is.
      Feit is dat Hitler zo’n beetje de enige politicus is aan wiens woorden de strooiers geloof hechten. Dat is veelzeggend.

     2. Rien Noppen

      @Beukman,

      Behalve uiteraard als Hitler op hartstochtelijke wijze getuigt van zijn geloof in en liefde voor Jezus Christus, dan weet iedereen ineens heel zeker dat hij dat allemaal heeft verzonnen.

    4. Joop Klepzeikert

     Socialisten zijn vreselijk dom. Komen in een IQ test meestal niet verder dan 80 punten en beginnen dan te schreeuwen dat EQ ‘veel belangrijker’ is, ondanks dat die door links verzonnen term niet meetbaar en/of aantoonbaar is.
     Die figuren geloven werkelijk dat het extreem socialisme van toen anders is dan het extreem socialisme van nu. Geloven ook, ondanks dat het socialisme overal en altijd voor armoede gezorgd heeft en dat nog doet, dat hun vorm van socialisme wel gaat werken. Best lachwekkend.

   3. Joop Klepzeikert

    Hitler vond zelfs communisten ‘te rechts’. Dat schreef hij al in zijn totaal debiele extreem linkse boek Mein Kampf.
    Ook alle linkse vormen van ‘gratis’ geld, zoals WW, RWW, AOW, WAO en dergelijke komen uit de koker van Hitler. Iedereen zou en moest ook een gelijk inkomen en een VolksWagen hebben als het aan die dwaas lag. Precies wat de socialisten nu ook allemaal willen.
    Ook mijn moeder van 78 en haar zus van 94 weten nog hoe extreem socialistisch Hitler was. Joop den Uyl noemde Hitler zelfs zijn grootste voorbeeld.
    Zelfs in de schoolboeken uit de jaren 70, die ik nog altijd in de kast heb staan, werd Hitler als extreem socialist beschreven.
    Pas eind jaren 90 is de omslag gekomen en wordt hij ‘extreem rechts’ genoemd, doordat het onderwijs steeds verder naar extreem links opgeschoven is.

    1. Rien Noppen

     “Hitler vond zelfs communisten ‘te rechts’. Dat schreef hij al in zijn totaal debiele extreem linkse boek Mein Kampf.”

     Waar staat dat in Mein Kampf? Ik kijk er namelijk nogal van op.

     1. Rien Noppen

      Ik heb het donkerbruine vermoeden dat we tot Sint Juttemis mogen wachten op het citaat uit Mein Kampf van Klepzeikert.

      🙂

     2. Joop Klepzeikert

      Ik ga niet inhoudelijk op zuigtrollen in. Dag Rienepien.

     3. Rien Noppen

      Joop is door het ijs gezakt: hij verzon een uitspraak van Hitler en werd op zijn leugen betrapt.

      🙂

    2. Dik

     @Joop: +1

    3. Fortiori

     “Ook mijn moeder van 78 en haar zus van 94 weten nog hoe extreem socialistisch Hitler was”
     Dan hebben wij het hier over 1941. Wanneer je op die leeftijd (1 jr) al bewust bent
     over het begrip extreem socialistisch is knap ! Niet of nauwelijks uit de luier. Laat staan de naam Hitler kunnen brabbelen.

     1. Joop Klepzeikert

      @Fortiori: Ga eens leren lezen. Dom figuur.

     2. Dik

      @Joop: Fortiori is uit dezelfde stal als zuigtrol. Negeren is het devies.

 15. Rien Noppen

  Wikipedia geeft een bondige definitie van fascisme: “Het fascisme is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel.”

  Geen van deze kenmerken kun je met droge ogen op Baudet plakken. Baudet een fascist noemen is dus totale onzin.

  De redenering dat volksnationalisme, een etiket dat wel op Baudet is te plakken, hetzelfde is als fascisme is onzin. Weliswaar is in fascistische bewegingen altijd een volksnationalistisch (soms doorschietend naar racistisch) sentiment aan te wijzen maar dat wordt pas fascistisch als het ook staatkundig autoritair of totalitair vorm krijgt. Vooralsnog is uit niets op te maken dat Baudet dat beoogt.

 16. Marija

  Vandaag komt de website van jensen in de lucht:

  http://www.jensen.nl

  1. Dik

   @Marija: Ik heb ‘m direct bij m’n favorieten gezet! Al meteen de eerste podcast aan het luisteren, wat een verademing!

 17. Piet51

  Jansen deed met een klap de deur dicht. Vast, alleen jammer dat zo weinig kijkers dat meebeleefd hebben. Hij staat niet eens in de kijkcijfer top-25.
  Verder blijft het vermakelijk, hoewel ook wel een beetje ergerlijk, om steeds van Baudet te moeten horen dat fascisme een uit het communisme voortgekomen linkse stroming is en dat Mussolini een ex-communist was. Baudet zou eens een goed geschiedenisboek moeten lezen in plaats van Donald Duck.

  1. Dik

   @Piet: Zeker, groot is het (nog) niet. Aan de andere kant, en J o o s t N i e m o l l e r heeft gelijk als hij zegt dat links al vanaf 1970 aan het woord is, zij hebben alle tijd gehad om ons te vergiftigen.

   Verandering kost tijd en het tij is écht aan het keren, FvD is de grootste en de nieuwe generatie gaat geen tv meer kijken, de jongeren om mij heen hebben, net als ik, helemaal geen tv. Waar ik vroeger per dag gemiddeld een uur tv keek, kijk ik nu alleen nog wat ik zelf verzamel op Twitter, internet, podcast en Youtube. Dit is het begin!

   1. Beukman

    Waar ik vroeger per dag gemiddeld een uur tv keek, kijk ik nu alleen nog wat ik zelf verzamel op Twitter, internet, podcast en Youtube. Dit is het begin!

    @Dik heeft zijn eigen bubbel gebouwd, en woont daar nu gerieflijk in.

   2. Rien Noppen

    “Waar ik vroeger per dag gemiddeld een uur tv keek, kijk ik nu alleen nog wat ik zelf verzamel op Twitter, internet, podcast en Youtube.”

    Waarmee de onnozelheid van de bijdragen van Dik is verklaard.

 18. Saskia Haan

  Hoe kun je binnen het Fascisme een Parijkartel hebben? Er is maar één partij binnen Fascisme, dus dat kan in feite niet eens.. want bij kartel heb je meerdere partijen nodig om kartel te maken. Noem het dan anders..

  1. Joop Klepzeikert

   Het partijkartel IS maar 1 partij, met alleen maar mensen die het volledig met elkaar eens zijn. Doen alleen voor de bühne net alsof ze verschillend denken, om vervolgens altijd 100% met elkaar mee te stemmen. Altijd tegen PVV en FvD en ook heel anders dan VVD, CDA, D66 en PvdA voor de verkiezingen beloofde. Dat heet wel degelijk fascisme.

   1. Dik

    @Joop: Inderdaad, ze spreken uit één EU-mond.

   2. Piet51

    Weer wat geleerd: fascisme is als je tegen PVV en FvD bent en anders doet dan voor de verkiezingen werd beloofd. Eigenlijk best wel handig, zo’n eenvoudige kijk op de wereld. Jammer, dat verder niemand deze kijk deelt.

   3. Rien Noppen

    Het partijkartel is een hetzerige term van Baudet voor een parlementaire meerderheid in het Parlement waar hij niet bij hoort.

    1. van Urk

     De FvD en PVV kunnen ook mee gaan doen maar dan moeten ze wel eventjes afstand doen van hun principes en standpunten en meedeinen met de meningen van het kabinet. Dat de VVD nog deel uitmaakt aan het kabinet komt door een zwakkeling als premier die ten alle tijden bereidt is zelfs zijn deugden te verloochenen, in geval die aanstoot mochten geven.

     1. Dik

      @Urk: Reageren op een trol is gelijk aan trollen, je houdt hem staande en in leven!

     2. Catalaanse kok

      @Dik.
      Hoe weet u dat terwijl deze reactie door uw script onzichtbaar is?

 19. whatsup

  Ongelooflijke over het paard getilde ijdeltuit, eigenpijper, met z’n semi geleerde, aangeleerde gezwets, en zelfverzonnen jargon.
  Het trucjes om bepaalde woorden en begrippen over en over te herhalen (trump)
  “Partijkartel” kom op man daar trap je toch niet in, en het verheerlijken van rechts nationalistische plutocraten als Trump en Putin en eigenlijk alle dictators ter wereld.
  Het liefs zou hij de (parlementaire) democratie direct afschaffen want iedereen is toch niet zo belezen en/of intelligent als meneer.
  -Klimaat; hij is duidelijk een neoliberaal (met een vleugje libertarisch gedachtegoed) om met de overheid sturing in de klimaat crisis (ook EU en VN) “aan te tonen” dat die organisaties niet deugen want er is volgens hem helemaal geen klimaat crisis. Of we kunnen er toch niets meer aan doen of het is toch veeel te duur, allemaal aangetoond met idiote berekenringetjes gemaakt door een clubje van veelal gepensioneerde (intelligentsia uit een ander vakgebied) klimaat ontkenners die het beter denken te weten dan de klimaat wetenschappers.
  -Fascisme; lees dit maar eens; https://overdemuur.org/baudets-franse-fascistische-connectie/
  Hij ziet voor zichzelf een “historische” taak weg gelegt in de onze toekomst.
  In WNL op Zondag ontkende hij zelf fascist te zijn en noemde hier “links” fascistisch.
  Domme gans, ga dat maar eens uitleggen aan de vooral linkse verzetsstrijders, voor en tijdens de 2de wereldoorlog, die in spanje tegen Franco’s Falangisme, In Italie tegen Musolini’s fascisten en in Hitlers Duitsland tegen het Nazisme streden.
  hier de link naar het “Wakker NederLand” praatje vooral rond 5:18 zit ie een lekker potje in de verongelijkte ontkenning en ondertussen een andere groep te framen. Het artikel uit overdemuur hierboven schetst toch wel een heel ander verhaal.
  https://www.youtube.com/watch?v=wDbCNV5vkoM

  1. van Urk

   Links verzet is een mythe. Het was meer een concurrerende linkse strijd tussen de communisten democratische en nationalistische socialisten.

 20. Godefroy France

  KOM OP FVD EN PVV NAGEL DE BRUINHEMDEN AAN DE SCHANDPAAL,,,,,,,
  VOORAL KLAVER EN Z’N GROENE-KMER DIE HET ANTI – ISRAEL MANIFEST BDS ONDERTEKENDEN
  Geen vrijheid van mening en demonstratie voor antisemieten en bruinhemden !!!
  Mes excuses voor het pleonasme

 21. Rosasolis

  Shakespeare schreef ooit “what’s in a name”? Noem het fascisme, of communisme, extreem links of extreem rechts. Geef het welke beschrijving dan ook. T. Baudet.
  Hitler, Mussolini, Stalin en Franco waren allemaal vreselijke dictators en massa moordenaars. Maar T. Baudet is fout bezig. Hij gebruikt alleen oude regeringen en leiders uit de 20ste eeuw als zijn voorbeeld van corrupt links.
  Maar je hoort nooit van copy-cat Baudet praten over zijn huidige extreem-rechts idool leiders: B. Johnson en N. Farage uit Groot Brittanie, pa en dochter le Pin, Frankrijk,
  en Orban uit Hongarije.
  De laatste nieuws vanuit Hongarije: De nationale opera stichting van Boedapest gaat binnenkort de bekende opera Porgy en Bess uitvoeren. Dit opera van George en Ira
  Gershwin werd voor een cast van kleurling vocalisten. Als een folks-opera om de Amerikaanse kleurlingen te vertegenwoordigen. Dit zeer bekende en geliefde opera woord vaak als springplank voor jonge vocalisten met kleur, naar een toekomstige carriere. Vaak komen deze jonge mensen naar Europa, om in dit opera op te treden…
  Maar dat mag niet van Orban! Porgy en Bess wordt binnenkort uitgevoerd door een
  alleen blanke cast, die zwart worden geschminkt! Porgy en Bess worden ook niet in het engels uitgevoerd, maar in het hongaars! Dus liever hoge kosten van zwarte schmink uitgeven voor een hele cast, dan een bescheiden salaris voor enkele getalenteerde vocalisten met kleur. Kan je nou voorstellen, solisten en koorleden zwart geshminkt
  op gezicht, handen en armen, benen en voeten. Het wordt dagelijks zeker 1 uur douchen om al dat vreselijk troep op je lichaam eraf te kregen, na het uitvoering.
  Veel misbruik van water, om Orbana’s blanke Porgy en Bess uit te voeren!

 22. Michael M

  Het klopt wel. Alles wordt heel snel facisme of racisme of discriminatie genoemd. Je hoeft nog geen scheet te laten of het is al rasistisch. Als je in de kolenmijn werkt en je bent zwart geworden van het vuil, dan moet je al oppassen. Een boterham bruin noemen, of je eigen feesten afschaffen omdat er iets facisme in zit. Efteling welke al meerdere malen verstoord werd. Je kunt zo gek niet bedenken of linkse groepjes verzinnen wel weer iets om te treiteren uit pure verveling. Je vraagt je dan ook af, waar is die volwassenheid gebleven. Invoering van de militaire dienstplicht zouden ze goed doen. Ik heb er zelf nooit iets aan over gehouden dan respect voor jong en oud, discipline normen en waarden. Dat is bij die linkse groepjes ver te zoeken.

 23. Duckday

  Dus stem in mei FvD of PVV die moeten er bij

 24. Roel van de Laak

  Baudet de nieuwe premier van Nederland! Wat een held! Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen!

  1. Rosasolis

   @Roel van de Laak. Baudet is niets anders dan een copy-cat van de bestaande partij leiders van extreem rechts partijen. Omdat de meester Nederlanders nuchtere denkers zijn, en juist geen schappen, zal zij niet op de FvD en guru Baudet gaan stemmen.

 25. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Rutte is dus een schoolvoorbeeld en prototype van een fascist. Komt uit het bedrijfsleven, werkt voor het bedrijfsleven en wordt betaald door het bedrijfsleven. Een soort Trump der Lage Landen !

  1. Rien Noppen

   Een nieuwe definitie van fascisme: als je je brood verdient in het bedrijfsleven ben je een fascist.

   🙂

 26. Ome Wim

  (S)links heeft nog steeds niet door dat ze met hun agressieve geschreeuw en Islam pamperen- en immigrantenbeleid (wan)beleid door de kiezer worden uitgekotst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.