Video! Vieze VVD-spindoctor Jan Driessen liegt bij NPO: ‘Theo Hiddema kreeg onterecht KWART MILJOEN!’

vlcsnap-2019-04-26-09h54m04s501
Foto: VVD'er Jan Driessen bij M. Bron: Screenshot KRO-NCRV.

Gisteren was het bij de NPO vermoedelijk weer lekker popcorn eten en genieten van hoe een politieke tegenstander in de problemen is geraakt. Maar in het feestgedruis bij DWDD-vervanger M is er één ding verschrikkelijk verloren gegaan: de waarheid. Men liet een VVD-spindoctor namelijk vrijuit liegen om de toestanden bij FVD allemaal nog wat erger en wat crimineler te maken.

Linkse mensen (dus ook NPO-praattafels) hadden gisteren de tijd van hun leven. Proberen ze al maanden om Forum voor Democratie en Thierry Baudet kapot te maken, en dan gebeurt dat uiteindelijk gewoon door FVD zelf. Plop: de champagne kon ontkurkt. Bij M hadden ze voor de gelegenheid LPF’er Mat Harben uitgenodigd, om nog maar eens te benadrukken dat dit de gevreesde LPF-toestanden zijn (al duidde Herben dit zelf eerder als Leefbaar Nederland- en 50PLUS-toestanden).

Ook Jan Driessen, vermaard spindoctor van de VVD, mocht zijn zegje doen over het politieke “amateurisme” van de partij die zijn club heeft onttroond als grootste partij van het land. En daarbij stikt Driessen heus niet in zijn eerste leugentje. Zo mocht hij vertellen dat Theo Hiddema zo’n kwart miljoen euro onterecht uitgekeerd gekregen zou hebben. Dat is natuurlijk volstrekt bezijden de waarheid. Wat er wel is gebeurd: vanwege onduidelijkheid over welke plaats Hiddema als woonplaats moest opgeven bij de Tweede Kamer, heeft hij Maastricht gezegd terwijl dit in de praktijk eerder Amsterdam is. Dat heeft geleid tot hogere vergoedingen voor het FVD-Kamerlid, in de orde van grootte van vermoedelijk zo’n €20.000. Natuurlijk: dat is een boel geld. Maar één: Hiddema biedt zijn excuses aan en betaalt dit tot de laatste cent terug. En twee: €20.000 is bij lange na geen €250.000. Het is nog geen twaalfde van dat bedrag.

Kortom: Jan Driessen heeft gewoon lekker staan jokken aan tafel bij M. En niemand die hem er op corrigeerde. Nou ja, behalve dan op Twitter, maar dat is natuurlijk toch niet helemaal hetzelfde.

Het is daarbij ook niet de eerste keer dat VVD’er Driessen totaal de mist ingaat rondom de financiën en het Forum voor Democratie: eerder al uitte hij de verdekte beschuldiging dat de partij geld zou aannemen uit duistere bronnen. Destijds heeft Baudet de beschuldiging lachend naar het rijk der fabelen gewezen: “Kost niet zoveel, Jan. Gewoon wat efficiënter werken! Kwestie van DOEN!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

35 reacties

 1.   

  VVD en liegen?

  1.   

   @Stanly2000

   Ik kan het me ook niet voorstellen :D

 2.   

  NOS = FAKE NEWS
  NPO riekt naar riool journalistiek.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 3.   

  “Vieze VVD-spindoctor Jan Driessen ”

  Het vieze knettergekke extreemrechtse blogje DDS :) :) :)

  1.   

   @kongetje
   je hebt 100% gelijk! wat doe je hier nog?

  2.   

   Het vieze trolletje meester kokhals, nog meer pareltjes van wijsheid zielepoot?

 4.   

  De jakhalsen ruiken bloed en likkebaardend bewegen ze zich rondom Thierry Baudet.

 5.   

  Als er iemand als een Judas optrad, is het Otten zelf met zijn interview aan het knetterlinkse, voorheen liberale NRC om daar te pleiten voor een meer verbindend, minder rechtse politiek. Let wel, zonder Baudet en het bestuur hier in te leveren.

  Aan nog meer verbinding en ander policor geneuzel heeft grote delen van de samenleving, gezien de eclatante verkiezingsuitslag, geen behoefte.

  Integendeel, het ietwat rechtse conservatisme van het Forum, met een open oog voor de noden van vandaag en een verstandig kompas voor de koers naar morgen, wordt omarmd.

 6.   

  Jeroen Pauw probeerde onlangs Hiddema in een hoek te zetten haha,dat mislukte volkomen,Hiddema maakte gehakt van zijn vermeende spitsvondige vragen!
  Deze man is niet klem te krijgen met halve argumenten!

  1.   

   @T
   Hiddema vond dat Otten niets verkeerd heeft gedaan.
   Slimme man………….

   1.   

    Pauw moet zijn vraagtechniek herzien,anders gaat het zijn zelfvertrouwen ondermijnen.
    Hij heeft de laatste tijd veel verbale tegenwind haha!

  2.   

   Seniele oude baas. Luistert nergens naar en lult gewoon wezenloos door. Raakt kant noch wal. Zielig oud baasje

 7.   

  Dat bedrag van een kwart miljoen slaat inderdaad nergens op, althans wanneer dat betrekking zou moeten hebben op de reiskostenvergoeding. En ook over die reiskostenvergoeding zou ik Hiddema niet van kwader trouw willen beschuldigen.

  1.   

   Ernst, Hiddema zal blij zijn met je positieve opmerking.
   Voel je je wel goed? Toch niet ziek?

   1.   

    Ik ben altijd eerlijk en objectief, Stanly.

    1.   

     Behalve als je de notoire dwarsligger uithangt met de racistische insteek danwel met een grote hoeveelheid islamofilie.

     Maar misschien is er nog hoop voor u?

     Misschien…

  2.   

   Goedemiddag computer trol heer Noppen, wat een genoegen u voor het eerst op een geheel eerlijke reactie te ‘betrappen’…. Complimenten waar ze thuishoren.

   1.   

    Wat een geluk dat u uw spaarzame vrije tijd wil delen met anderen en u uw verlichte geest wil laten schijnen over deze website.

 8.   

  Alle kamerleden krijgen een vergoeding voor verblijfskosten. De hoogte is afhankelijk van de afstand tussen zijn/haar woonplaats en Den Haag. Zelfs als je op fietsafstand woont krijg je elke maand een riant bedrag. Als Hiddema Amsterdam als woonplaats had opgegeven dan zou hij circa 1400 euro per maand hebben ontvangen. Op basis van Maastricht is dat circa 2000 per maand. Dus hij zou maximaal 600 euro per maand teveel hebben gekregen. Dat kwart miljoen van meneer Driessen is dus eenvoudig te weerleggen.

 9.   

  VVD: Firma list en bedrog.

  1.   

   Vuile
   Vieze
   Dieven

 10.   

  Ik zie rutte nog lachend zeggen ,,ach, de europese parlementsverkiezingen zijn niet zo belangrijk,,. Een paar dagen later zegt baudetdat ze wel heel belangrijk zijn. Omdat daar grote beslissingen genomen worden. Dus mensen, iedereen in mei rechts gaan kiezen he.

  1.   

   Je mag vrezen dat de Europese verkiezingen voor het FvD niet best zullen uitpakken, Heras, en de PVV zat al in de vrije val.

 11.   

  Aan tafel bij M(ongool) kunnen ze liegen wat ze willen, M(ongool) heeft geen idee wat er gezegd wordt en gaat daardoor ook nergens op in. Kan alleen oplezen wat de redactie op de autocue projecteert.
  Ik heb het een paar keer geprobeerd te kijken, maar beide keren geen 2 minuten uit kunnen houden. Ik wordt al misselijk van dat hoofd van die M(ongool) en als ze die dan ook nog open trekt moet ik nog schijten ook.
  Wat een gruwelijk dom, irritant misbaksel is die M(ongool) zeg.

 12.   

  LS…

  Je moet eens goed naar de mimiek en lichaamstaal van Pauw kijken als hij kost wat kost zijn gelijk probeert te halen… Zo kan ik mij veel reaguurders hier ook goed visualiseren. Ha !

  1.   

   Pauw vertegenwoordigd de hele linkse kliek, en kan daardoor goed zijn zakken vullen!
   Op Pauw is de toepassing van kracht, Links lullen en Rechts je zakken vullen!

 13.   

  Tv uitzending terug gekeken.
  Wat mij opvalt is dat dhr. Driessen met name overstemt als dhr. Gerben aan het woord was.
  Ook opmerkelijk …door aandacht in de pers voor fvd kwam vvd goed weg met de uitspraak van de rechter over Vvd senator Duthler.

  1.   

   Gergen is Herben

 14.   

  Deze uiterst linkse spindoctor van de VVD liegt en bedriegt net zo als zijn lijder ( geen type fout) Rutte, de heren zijn met het afwaswater overgoten!

 15.   

  De deugers, de do-gooders, de gutmenschen, ze komen als ratten gekropen uit alle holen, desnoods met list leugens en bedrog, maar rechts zal sterven, hoe dan ook, de beroemde kogel kwam tot nu toe van links,,,,, ben bang dat de deugers reeds contact met volkert hebben,,,,Rutte en consorten zien dat het goed is, krokodillentranen komen later !!!

 16.   

  Alle bagger, alle deug haalt alles uit de kast om heldere politiek die waarheden uitdraagt te blokkeren. En wel door pure manipulatie en verspreiding van leugens (NPO, kranten én Rutte c.s.!)

  En dan die VVD-lul bij M, ach, het geestelijk niveau van een VVD’er is zeer beperkt, dat is de afgelopen jaren wel zeer overduidelijk geworden: hoop leeg gebral en kortzichtigheid met alle ellende van dien! Dus zijn geuite onzin is hem eigenlijk niet aan te rekenen.

 17.   

  Ik roep het al langer de Nederlandse Populistische Omroep moet verdwijnen, al dat dat liegen, demoniseren moet stoppen. En zeker om dat het nog subsidie krijgt ook.
  Miljoenen naar die NPO, hoogste tijd voor een grote bezem door die omroep te halen. Weg met de Nederlandse Populistische Omroep.

 18.   

  Deze stumper(Driessen) doet werkelijk zijn uiterste best om nog weer eens een demoniseer-actie uit te voeren, maar FvD kiezers trappen daar echt niet in….te doorzichtig. FvD kiezers zoeken zelf uit hoe het echt zit en trekken dan hun conclusie…en die zal in dit geval positief zijn en moed geven voor de volgende stem op FvD in mei…en door dit soort acties worden het er alleen maar meer….bedankt Driessen(sukkel)

 19.   

  Stel je voor: u vindt een tas met 250.000 euro op straat. Houden (extraatje voor pensioen, hypotheek) of terugbrengen naar de eigenaar die multimiljonair is geworden door criminaliteit. Hoe correct en keurig zijn we?

 20.   

  Ook van de VVD kunnen we zeggen, smerig links tuig.

  Stem tegen de elite,
  Stem in mei ook op FvD!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!