Video! Voorzitter heeft genoeg van drammerige PvdD-plastichater en zet haar voor paal

Tijdens een ‘klimaattafeloverleg’ in de Tweede Kamer dacht PvdD-parlementariër Esther Ouwehand nog even de boel te kunnen misbruiken voor een groot pleidooi tegen plastic mapjes. Voorzitter, VVD-Kamerlid Arno Weverling, had zichtbaar genoeg van dat klimaatactivisme en ontnam haar gewoon het woord.

Een geinig opstootje gisteren in de Tweede Kamer bij de “Klimaattafel Landbouw”, één van de sessies die het kabinet organiseert om zogenaamd tot een nationale consensus te komen over het klimaatbeleid van de toekomst (lees: wij burgers gaan meer betalen, en dit soort karteloverleggen zijn daarvoor het excuus). Diverse woordvoerders uit de agrarische sector gingen om de tafel met Kamerleden, en na een twee uur durende discussie vond voorzitter Arno Weverling (VVD) het wel welletjes geweest.

Zoniet Esther Ouwehand (PvdD). Zij wilde nog wel even door, en besloot dus de gasten in de Kamer te kapittelen voor het feit dat ze hun spreekteksten hadden aangeleverd in plastic mapjes. En ondanks dat het helemaal niets te maken had met landbouw, moest de klimaatparlementariër toch even kwijt dat het voor haar betreft tóch echt niet kon dat er nog plastic wordt gebruikt. Walgelijk, gewoon!

Weverling had echter genoeg gehoord en besloot om de raaskallende Esther Ouwehand af te kappen. Die bleef wild – verbaal – om zich heen meppen, maar het VVD-Kamerlid was onverbiddelijk. Dit was het einde van de klimaattafel landbouw, en de spartelende Ouwehand mag lekker even ergens anders hysterisch gaan doen. Dikke doeg!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Pescador

  En toch is Arno een onbeschofte boer, zij had gelijk de discursie ging over het klimaat en dan is een vermelding van het fijt dat twee velletjes papier in twee velletjes plastic verpakt moeten worden geen rare opmerking, want ookmdat is slecht voor het klimaat. Maar hoe daqn ook als je eerst iemand het woord geeft behoor je hem of haar ook te laten uitspreken die twee minuten doen het ook niet meer. Of had Arno zo´n dorst naar een alcoholische versnapering dat hij daarom niet kon wachten. In iedergeval heeft hij duidelijk laten zien wat zijn afkomst is.

  1. Siemien

   Nee pescodor, het salaat volledig door allemaal, hoeveel plastic tasjes heb jij in de kast? of in je portomoney

   1. Pescador

    Plastic tasjes doen wij allang niks meer aan, mijn vrouw heeft tasjes gehaakt waar zij tomaten en dergelijke in doet in de supermarkt, en ja mijn betaalpasje is van plastic is mijn schuld niet maar ik heb soms wel geld nodig. Maar zoals die dame al zij is het niet nodig om een paar velletjes papier in plastic te verpakken dat kan vrij simpel anders. En spaart ook nog eens kosten

    1. Siemien

     Weet je wat zo’n opmerking kost?

  2. DeBruijn

   Wat een minderwaardig opmerking, laat zien wat zijn afkomst is.

   Een blanke man? Een Westlander?

   Hoe bedoel je racistische opmerking.

   Leer zelf eerst eens dat feit met ei is ipv fijt.

   1. Regina

    Wat heeft dit onderwerp met racisme te maken?

    1. DeBruijn

     Afkomst erbij te betrekken. En daar zijn de anderen toch ook altijd goed in om racisme te roepen, dus ik dacht ik doe het ook dan.

   2. Pescador

    Dit heeft niks met racisme te maken maar de afkomst van de vvd als je dat als racistisch wilt zien vind ik het ook prima 🙂

    1. DeBruijn

     @ Pescador

     Ik dacht dat je zijn echte afkomst bedoelde. Hij komt bij mij uit de buurt.

     Dus geen racisme dan, maar partijcisme?

 2. Rien Noppen

  Ouwehand sluit aan op een groeiend besef in Nederland over de krankzinnige hoeveelheid plastic die we gebruiken. Zo zijn supermarkten en postorderbedrijven heel actief bezig met strategieën om het gebruik van plastic terug te dringen.
  Ouwehand zal hier ook mee scoren: niemand zal het in de Tweede Kamer nog in zijn hoofd halen om rapporten op deze wijze aan te bieden.

  Van hysterie is dus geen sprake.

  1. Henk-Jansen

   Ja het is ook belachelijk dat in de supermarkt eten in 4 lagen plastic verpakt worden en we overal een plastic zakje bij krijgen (al is dat gelukkig al minder geworden de afgelopen jaren). En als je dan die schrijnende beelden voorbij ziet komen van walvissen, zeehonden en andere zeedieren die dood aanspoelen op het strand met kilo’s plastic in hun maag dan denk je echt van, waar zijn we nou eigenlijk mee bezig met zijn allen?

  2. DeBruijn

   @ Rien Noppen en Henk-Jansen

   Ik vind dat al meer dan 40 jaar dat er veel te veel verpakking is. De opkomst van de supermarkt is daar de schuld van. Vroeger kreeg je heel veel in oude kranten gerold. Geen idee of jullie oud genoeg zijn omdat te hebben meegemaakt.

   Ook je stroop of honing kon je bij laten vullen bij de buurtwinkel. Melk zat in flessen of je had een eigen kan, enzovoorts.

   Maar of dit het moment was om over plasticmapjes te beginnen, dat betwijfel ik en daar gaat het natuurlijk over.

   1. Regina

    @DeBruin

    Dit was een discussie dat over klimaat en milieu ging dus haar opmerking over plastic was uiterst relevant. Volgens mij heeft ze erop met succes aangewezen hoe hypocritie in de tweede kamer zijn gang gaat

    1. DeBruijn

     @ Regina

     Volgens mij was dit niet de plaats en de tijd om dat te doen. Ik weet niet hoe het geregeld wordt hoe alles verwerkt wordt en gepresenteerd. Maar daar moeten ze beginnen, niet in de commissie over landbouw.

   2. Catalaanse kok

    Quote: De opkomst van de supermarkt is daar de schuld van.
    .
    Precies.
    Consumenten hebben altijd zelf tassen en kratten bij zich.
    De plastic tasjes worden je gewoon opgedrongen door die supermarkten.
    Evenzo de vele kleine eenpersoons-verpakkingen.
    Geen eenpersoonshuishouden heeft hier om gevraagd.
    Allemaal gereeerd zonder dat de markt erom gevraagd heeft.

    1. Catalaanse kok

     gecreëerd.

    2. DeBruijn

     @ Kok

     Kleine moeite om een goede boodschappen tas te hebben. Wij hebben nooit anders gedaan, ook met kleding.

     Met de komst van supermarkten werden de meeste producten niet meer lokaal gemaakt. Dus moest het langer houdbaar zijn en dus goed verpakt worden.

     De voorgesneden groente is helemaal slecht, is veel minder lang houdbaar, moet gekoeld worden en in plastic worden verpakt. De meeste groente die weggegooid is, dat is voorverpakt en bewerkte groente volgens mij, omdat het veel sneller bederft.

     Daar doel ik op, maar mensen zijn ook schuldig inderdaad door hun gemakszucht.

  3. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

   Zou Esthertje thuis ook de condooms uitwassen en hergebruiken of ze even onder de kraan houden en dan binnenste buiten rollen voor hergebruik???

 3. tomygun

  Yep PvdDrammers voor de export van Nederlands belasting geld
  en voor de inport van de zeer vervuilende buitenlanders.
  Laat het Ouwehands dieren park maar beter voor z,n eigen dieren
  zorgen en terug in je hok zou ik haar mee gegeven hebben .

 4. J.C.

  We zijn zo begaan met de natuur en het klimaat………

  Maar wel allemaal schaamteloos blijven vliegen…….

  Hoezo een geloofwaardigheidsprobleem?????

  1. DeBruijn

   @ J.C.

   Precies, heel veel mensen en studenten die de mond vol hebben over het klimaat en milieu, die gaan een paar keer per jaar met het vliegtuig op vakantie.

   Ik vlieg al niet meer en heb een aantal zaken uit mijn hoofd gezet, zoals een bezoek aan Antartica. Gewoon omdat de natuur te kwetsbaar is en er steeds meer mensen die gebieden bezoeken.

   Er is genoeg te zien en te doen in een straal van een paar honderd kilometer. We hebben prachtige duinen, rivieren, kanalen, meren, bossen, enzovoorts. Maar je ziet er meestal niemand.

 5. Dik

  Plasticfobie!

 6. Regina

  Mevr Ouwehand is een van de meest als niet de meest intelligente kamerlid. Wat ze zegt is helemaal juist. De overvloed van plastic is zeer schadelijk voor het milieu en ook nog eens compleet overbodig. De CO2 issue is wel ingewikkelder en moeilijker om op te lossen. Plastic zouden we zomaar kunnen afschaffen of drastisch reduceren. Dat deze VVD lul daar niets voor voelt is natuurlijk geen verrassing

  1. Joop Klepzeikert

   Dat jij dat domme wicht “een van de meest als niet de meest intelligente kamerlid” noemt zegt héél veel over jou.
   Door blijven drammen over plastic mapjes, wat niets met het onderwerp waar over gesproken wordt te maken heeft, getuigt van gruwelijke domheid.

   1. Regina

    Jij zou blij mogen zijn met 1% van haar in intelligentie die jij nooit zult bezitten al was je leven daarvan afhankelijk

    1. Joop Klepzeikert

     Jij kent mij niet, weet mijn IQ niet en weet ook niet wat ik voor werk doe, dus jouw zwakzinnig linkse oordeel over mij toont alleen jouw domheid maar aan.
     Viswijf Ouwehand toont haar gruwelijke domheid ook elke keer als ze haar slawafel open trekt. Net als jij.

     1. Bosche draak

      Zegt die muts ook alleen maar omdat het een vrouw betreft.
      Was Esther een Ernst dan kon het haar niks schelen…

  2. hansishier

   mevr ouwehand is verblind door haar onhaalbare idealen en leeft in een sprookjeswereld.
   Als ze echt zo intelligent was dan pleitte ze wel voor de onmiddellijke bouw van moderne kerncentrales en schaalvergroting in de Nederlandse landbouw… Nee een beetje laf scroren op plastic mapjes. Stop met je politieke carriere en ga zelf de nurdles/mermaid tears van de stranden rapen. En stop met die groene fabels over windmolens en zonnepanelen. Volgens berekeningen zal er in China in het jaar 2050 20 miljoen ton zonnepaneelafval zijn.
   De productie van zonnepanelen verhoogt aanzienlijk de uitstoot van stikstoftrifluoride (NF3), dat 17.200 maal krachtiger is dan koolstofdioxide (CO2) als een broeikasgas in een tijdsbestek van 100 jaar. NF3-emissies stegen de afgelopen 25 jaar met 1057%. Ter vergelijking: de koolstofdioxide-emissies in de VS zijn in diezelfde periode slechts met ongeveer 5% toegenomen…de groene idiotie maakt zelf het probleem alleen maar groter

 7. Lelygattet

  Offtopic, Tim kan jij reageren op het feit, dat het Maasziekenhuis in Noord-Brabant WEL steun van de Minister krijgt van €10 miljoen en wij in Flevoland konden verrekken

  1. Rien Noppen

   Ziekenhuizen zijn onderhevig aan marktwerking, dat is een rechtse politieke keuze die er toe leidt dat een ziekenhuis in Lelystad onmogelijk rendabel is te exploiteren. Hetzelfde gold voor het Slotervaart die teveel was in de regio.

   Zo zit het.

 8. Joop Klepzeikert

  Het Partij van de Debielen trutje krijgt wel weer aandacht. Daar is het ze om te doen.
  Die idioten zijn te dom om echt iets constructief bij te dragen, dus proberen op zo’n manier de aandacht te trekken. Wat ze nog lukt ook.

  1. Regina

   Dan doet ze het blijkbaar beter dan jij. Jij bent gewoon een ordinaire troll met de intelligentie van een baksteen

   1. Henk-Jansen

    Dat vind ik een belediging voor bakstenen.

    1. Regina

     ++++

 9. DidiMadloba

  Toch zijn er genoeg dwazen die op deze Esther stemmen. Een democratie laat alle volksvertegenwoordigers aan het woord, al is deze mevrouw een dierenvertegenwoordiger, en die hoort grondwettelijk niet in de Kamer.

  1. Rien Noppen

   Tegen wel grondwetsartikel gaat de PvdD in?

   1. tomygun

    Oke je kan de K niet uit je bek krijgen MAAR!
    het zijn volks vertegenwordigers!!!!
    Zefs als denk een varkens kop heeft zijn het nog geen
    dierenvertegenwordigers .
    Ieder mens kan voor het welzijn van dieren zijn
    hoe wel het lijkt dat onze regering ongedierte is
    gaat het nog altijd om mensen het volk niet dieren .

  2. Regina

   Ik ben een van die “dwazen” die op ze stemmen en ik kan je verzekeren dat ik mij in jouw gezelschap erg intelligent en verheven voel

   1. DeBruijn

    @ Regina

    Op hoeveel forums zit je eigenlijk? En waarom steeds een andere naam, Satty, Aytas, Regnia, en welke nog meer?

  3. DeBruijn

   Hoor ik dat goed? Ik had dat niet verwacht van u, ik dacht zeer links en aanhanger van GroenLinks of PVDD.

   Zo zie je maar weer, mensen kunnen je verrassen.

 10. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  Wat doet poesje Ouwehand als ze bij de slager een onsje ham vraagt…geef maar hier dan stop ik het wel zo in de achterzak?

  Over criminele gelukszoekers hoor je de partij voor de poesjes nooit, maar wel lopen zeiken over een plastic bescherm inleg mapje…deze waanzin kan alleen in Nederland

  Net ook weer die mafklapper van een Arnoud van Doorn die begint dat er in Marokko en Dubai halalstranden zijn en dus waarom geen Halalstrand in Den Haag/Scheveningen….waar hebben wij al deze linkse mafklappers aan te danken??

 11. Gekko

  Ik heb Esther Ouwehand wel eens ontmoet. En geloof me, dat dierenpoeskamerlid heeft echt hysterische trekjes.

  Leuk om te weten is dat zij en Marianne Thieme elkaar totaal niet mogen. Op het partijcongres van de PvdD vliegen ze elkaar regelmatigheden in de haren. Helaas zijn die congressen besloten, dus kunnen wij niet mee genieten.

  1. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

   Esther wil een kale poes en Marianne een behaarde poes? Is dat de discussie op het partijcongres.

   Dat het besloten is zegt al voldoende….is gewoon een sekte die poezenpartij

   1. Rien Noppen

    Blanke Sjors lijkt niet alleen met racistische maar ook met seksuele gevoelens te worstelen.

 12. lvdv

  Yep.
  Uit wel ingelichte kringen heb ik het volgende vernomen.

  90 procent van de plastic troep in de oceanen komt via 10 rivieren:
  8 in Azië (de Yangtze; Indus; Gele Rivier; Hai He; Ganges; Pearl; Amur; Mekong)
  en 2 in Afrika (de Nijl en de Niger).

  Bepaalde artikelen, zoals BIO komkommers, worden in plastic verpakt ter onderscheiding.

  Artikelen welke worden geïmporteerd, worden, om bederven tegen te gaan, in plastic verpakt.

  Dit zou men kunnen vervangen door een andere, snel afbreekbare, verpakking,
  maar deze zou of meer laags moeten zijn of dikker. Dat betekend, voor nu, een
  hogere Co2 uitstoot bij de productie van deze verpakking.

  Waar ik me wel over verbaas en irritant vind is:
  Verpakken in plastic, daarna in een doos, welke wordt verpakt in een grotere doos
  en vervolgens wordt plastic materiaal gebruikt ter opvulling.

  Dat is niet dom.
  Dat is onnodig idioot, onnodig duur, onnodig vervuilend.
  Evenals verpakking gebruiken ter onderscheiding.

  Om even terug te komen op mevr. E. Ouwehand:
  Zij heeft voor 100% gelijk, de “verpakking” had in dit geval gewoon uit een enkel
  laags dunne, snel afbreekbaar, materiaal kunnen zijn. Het gros van de leesteksten
  verdwijnt na afloop in de shredder en was al bedorven bij uitreiking.

 13. Ries

  Mevrouw Ouwehand heeft m.i. gelijk. Het moment was echter niet goed gekozen.Overigens is de PvdD een overvloedige partij. Volgens mij is er geen enkele partij die niet begnaan is met het lot van de dieren, ook al wordt daar niet elk mogelijk moment over gezeverd. Overvloedig zijn ook vele andere partijen: D66 of Groen Links? PvdA en SP? 50Plus (er is toch geen partij die iets tegen ouderen heeft)? Het is allemaal overvloedig en teveel. Iemand die het accent op een item wil leggen, begint maar meteen een eigen partij. Zo heeft Nederland vaak genoeg laten zien aandacht te hebben voor negers, andersgelovigen en ga zo maar door. Denk en Bij1 kunnen dus gewoon weg. Als we dan toch bezig zijn met klimaatzuivering, dan kunnen we de politieke zuivering er ook nog wel bij doen.

  1. Catalaanse kok

   Overvloedig of overbodig?
   Best lastig, die Nederlandse taal.

   1. Ries

    Overvloedig. Inderdaad lastig…

  2. Meriadoc Brandebok

   Teveel partijen?

   Het CDA zou CDA/CGU kunnen gaan heten en fuseren met CU/SGP.
   De VVD zou VFP kunnen gaan heten en fuseren met PVV en FvD.
   De PvdA zou PSPA kunnen gaan heten en fuseren met SP.
   D66 zou DGL kunnen gaan heten en fuseren met GroenLinks.

   Als DENK, 50PLUS, PvdD verdwijnen heb je nog vier partijen over. De grootste van de vier kan een coalitie gaan sluiten met een andere partij om een kabinet te vormen.

   De politiek leider kan worden gekozen door de partijleden.

   Zo ben je in een klap af van de politieke versnippering en breng je de politiek terug tot vier volkspartijen. In Duitsland schijnt het ook te lukken.

   1. Isengrijn

    Goed punt, @Merijn Brandebok.

   2. DeBruijn

    @ Meriadoc Brandebok

    Het linkt mooi, maar het wordt dan ook moeilijker om een meerderheid te vormen in sommige gevallen als de partijen te ver van elkaar afstaan. Nu kun je dus wel een meerderheid krijgen, juist dankzij een paar kleine partijen.

    Ik zie het niet perse als een nadeel, te weinig partijen geven weer andere problemen. Twee partijenstelsel is helemaal lastig, moet je kiezen tussen twee partijen, waar je misschien met beide niks hebt.

    Het toont natuurlijk wel dat de samenleving wel meer versnippert raakt en dat we ons niet meer verbonden voelen met de ander. De verzuiling had ook zijn voordelen, het was niet allemaal slecht.

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik ben het met je eens dat een tweepartijenstelsel geen optie is. Bij de laatste verkiezingen in de Verenigde Staten kon men kiezen tussen een clown en een boef. Ziedaar het nadeel van een tweepartijenstelsel.

     Ook aan zo’n vierpartijenstelsel zitten nadelen. Maar ik zie weinig andere oplossingen voor de huidige politieke versnippering. Als de peilingen van vandaag zich in 2021 vertalen in een verkiezingsuitslag wordt het formeren van een stabiel kabinet onmogelijk. Alleen een brede links-rechtse coalitie is dan misschien mogelijk, maar elke partij zal doodsbang zijn te worden afgestraft door de kiezer als zij samenwerkt met een tegenpool.

     Daar zit, zoals je zegt, het probleem dat de samenleving is versnipperd. En daar is de politiek een afspuegeling van.

     1. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Het ontbreek velen aan visie, zowel in de samenleving als politiek. Het is vooral de waan van de dag en bang om een zeteltje te verliezen in de peilingen.

     2. Meriadoc Brandebok

      Eens, DeBruijn.

   3. Fortiori

    100% mee eens. Voor de PvdA en SP zou ik willen voorstellen: PAPS
    Dan gaat het helemaal goedkomen. Een vriendelijke familie partij ! Stem PAPS !

    1. Meriadoc Brandebok

     Partij Arbeiders Partij Socialisten?
     PAS zou ook wel wat zijn: Partij van de Arbeiders en Socialisten.
     PAS, eerlijk en sociaal.

     1. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Eerlijk en sociaal? Er zitten een hoop grootverdieners bij de PVDA, zoals Wim Kok verloochende zij hun afkomst. Een aantal naar Shell, anderen naar banken (die zij eerst bestreden met strengere wetgeving), multinationals.

      Is dat niet gewoon het probleem geweest. De hoogopgeleiden en rijkere medemens die de PVDA leiden. Mensen die niet echt weten wat het is om geen huurhuis te kunnen krijgen, maar zelf in huizen wonen van 5 ton tot een miljoen. Enzovoorts….

     2. Meriadoc Brandebok

      DeBruijn, ik bedoelde de slogan meer als een grapje bij de naam PAS, die ik ook als humor bedoelde.

      Er hoorde natuurlijk een emotico bij.

      🙂

 14. van Urk

  Zeuren over plastic mapjes…Terwijl haar tandenborstel of iPhone ook van plastic is. Tjonge wat een verstand van een vrouw dat zelf ook niet zonder het kunststof plastic kan.

  1. Rien Noppen

   Dat beweert ze ook niet, van Urk. Ze wijst op overbodig en zinloos gebruik van plastic.

   1. van Urk

    Ik vindt plastic mapjes namelijk heel handig en praktisch. Net als plastic zakjes.

    1. DidiMadloba

     Om maar te zwijgen van plastic tieten .

  2. Gekko

   Dat doet de vraag rijzen, van Urk, of in Ouwehands tamelijk fors uitgevallen voorgevel ook niet wat kunststof is verwerkt.

 15. Godefroy France

  HYSTERISCHE LINKSIDIOTISCHE MUPPET

  1. Rien Noppen

   ‘LINKSIDIOTISCHE’

   LEER EENS SPELLEN!

  2. tomygun

   Maakt niet uit wat Ruk Knopje te zeggen heeft
   het is gewoon waar, zou er graag wel SHOW achter zien.
   maar 10 +

   1. Dik

    “Ruk Knopje”

    Negeren is de enige effectieve optie.

 16. DidiMadloba

  Wat een mooi woord “plastichater”. Ik las eerst psychiater.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.