VIDEO! Wilders slaat terug naar fascistenroeper Michael van der Galiën: ‘Te ziek voor woorden!’

Geert Wilders heeft geen goed woord over voor de opmerking van DDS-uitgever Michael van der Galiën dat de PVV-fractie vol “fascisten” zit. Voor onze camera reageert de oppositieleider nu.

Je kan veel over DDS zeggen, maar niet dat we niet aan transparantie doen. Dus als onze uitgever Michael van der Galiën op Twitter in een rompertje online vechten met PVV-leider Wilders zegt dat diens partij ‘fascistisch’ is, dan heeft Geert Wilders natuurlijk een recht om te reageren. Dat deed hij al op Twitter. En nu dus ook voor onze camera, in de Tweede Kamer.

Wilders zegt er niet iedere keer op te reageren, maar kon het afgelopen zondag “toch niet laten” om nog even te reageren. Wilders vond namelijk niet alleen dat Van der Galiën zijn fractiegenoten en hemzelf had weggezet als “de fascisten”, maar ook de 1 miljoen kiezers van de partij. “Erg betreurenswaardig,” besluit de PVV-voorman.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Anticmaster

  Kan Micheal van der Galien niet naar joop oprotten en het stokje doorgeven aan jouw Tim? Dat lijkt mij een enorme vooruitgang voor DDS en bij joop voelt Micheal zich waarschijnlijk wat beter aangezien hij dan werkt met dezelfde soort mensen als hemzelf.

  1. Rien Noppen

   Als je wilt dat DDS alleen de rechtspopulistische boodschap mag uitdragen en andersdenkenden de mond moet worden gesnoerd kun je tot het advies komen Michael te bannen, zoals Anticmaster doet.

   Gek genoeg is dat dan wel weer een fascistische neiging.

  2. toetssteen

   Anticmaster
   Mike moet blijven voor het andere geluid. Het is aan ons dat op beschaafde wijze te kritiseren. Of niet.

 2. Adriaan

  Michael heeft misschien een slechte leerschool gehad? Zijn voorganger ging ook de verkeerde kant op.

 3. Meester Kong

  Prachtig 🙂
  Voor naamsbekendheid haalt Michael alles uit de kast..

 4. umhnz

  Probeerde Tim op 22 maart (We zijn echter geen partijkrant of officieus FVD-medium) als een ware excuustruus de PVV aanhang aan boord te houden, kiepert Michael ze probleemloos overboord.
  Een redactievergadering om alle neuzen een kant op te krijgen lijkt mij wenselijk.

  1. Satty

   Dat is dan iets wat ik aan dds waardeer.

 5. Marija

  M.vd.Galien, ben je nu ook ineens een linkse journalist geworden?
  Met de wolven meehuilen?
  Het valt mij heel erg tegen dat u niet in staat bent Geert Wilders op zijn waarde te schatten. Bent u getrouwd met een moslima en daardoor misschien het verkeerde pad opgegaan?
  Juist u zou kunnen weten dat de Islam ons niets goeds kan brengen, maar inmiddels woont en leeft u te ver van ons vandaan.
  Geert is een van de meest bewonderenswaardige mensen, hij blijft standvastig en benoemen, met in de regel het gelijk aan zijn kant.
  Vindt u het wellicht normaal dat hij al 15 jaar wordt bedreigd door de niet in ons land thuishorende liefhebbende ISLAM?

 6. ikweetwatikwil

  En zo is het Geert Wilders. Ik zou dus een fascist zijn. Nou ja, door de gebruikers van dat woord besef je, dat ze niet weten wat het woord inhoud.
  Als je dus voor je land opkomt, ben je een fascist. Je hebt je mond maar te houden en doen wat links en anderen zeggen. Blind blijven voor massamigratie Blind blijven voor de onrust die dat met zich mee brengt. Blind blijven voor het onderwijs dat met rasse schreden achteruit holt om dat anders nieuwkomers niet mee kunnen komen Blind blijven voor de zorg die achteruit holt om dat nieuwkomers onderhouden moeten worden Michael je bent een fantast. Je bent voor de FVD, die met gladde bewoordingen de zelfde punten heeft als de PVV.
  Geef mij dan maar de PVV . Je weet wat je er aan hebt. Ga door Wilders..

 7. Beukman

  Ik meen me te herinneren dat Michael vóór de komst van santo Thierry il Salvatore wel eens anders heeft gedacht over Geert.
  Was Michael niet een leerling van S. Bannon? Diens gestrekte beenmethode levert in ieder geval veel publiciteit op, én een hoop lol voor de lezers. Aanbevolen!

 8. DidiMadloba

  Ik wil het woord “fascist” niet meer horen, maar om een andere reden: dan krijg je eerst een discussie wat het woord ook weer betekent, voordat je iemand dat etiket op kunt plakken.

  Dat Baudet allerlei opvattingen uit het Derde Rijk recycle-t is veel concreter. De vraag of hij *dus* een nazi is hoeft dan niet meer te worden beantwoord, want dat leidt ook maar tot onvruchtbare discussie – en tot het verwijt verboden woorden te gebruiken.

  Adolf H. was trouwens wel voor een Verenigd Europa, maar dan onder zijn leiding.

  1. DeBruijn

   @ Didi

   Ja dat weten we nu wel, u gaat zover om uw gelijk te bewijzen door halve waarheden te verkondigen.

   Alle mensen die een Volkswagen rijden zijn ook nazi’s, toch? Of die net als Hitler vegetarisch zijn? Of nog erger die de Duitse taal spreken, want dat deed Hitler ook.

   Ja, idd het woord fascist is ontkracht en kan bij het oude vuil, dankzij mensen zoals u.

   1. Satty

    De bruijn.

    Welke halve waarheden? Ik vind juist dat veel mensen wegkijken.

    1. DeBruijn

     @ Satty

     Didimadooba verkondigd halve waarheden om zijn of haar verhaal kloppend te maken. Maar het is me nu wel duidelijk dat hier mensen van bepaalde linkse clubs zitten. Allemaal afgesproken werk.

     1. Satty

      De bruijn

      Ik zie dat verband niet. Ik hoor in ieder geval bij geen enkele club.

      Ik denk dat het eerder zo is dat het iets met bans te maken heeft.

      Ik ben benieuwd naar die halve waarheden. Alles wat ik bv over baudet heb geschreven is online terug te vinden en bewezen.

     2. DeBruijn

      @ Satty

      Je weet hoe ik erover denk, ook kun je mij reacties aan Didimadloba teruglezen. Ik ga het niet weer herhalen, dat heb ik al zo vaak gedaan.

      Baudet is geen fascist of racist dasr blijf ik bij. Ik ga niet af wat er op internet geschreven is, dan doen mensen als Marcia Luyten.

     3. Satty

      De bruijn

      Daarover zullen we van mening blijven verschillen wat gelukkig kan.

      Jij lijkt me een aardige man.

 9. Ritter

  Natuurlijk heeft Geert Wilders volkomen gelijk. De PVV heeft niets met fascisme te maken.

  Integendeel.

  De PVV komt op voor de westerse waarden en probeert die te beschermen tegen de sluipende islamisering van onze samenleving.

  Mensen die beweren dat de PVV fascisten zijn heeft geen kennis met waar fascisme voor staat. (met de ideologie van het fascisme)

  Overigens word ook beweert op DDS dat de PVV zeer links zou zijn. ( een soort verkapte SP)

  1. Satty

   Ik geloof niet dat jij fascisme doorgronden hebt.

   1. Punt50

    @ Satty

    In de eerste plaats moet u ophouden met geloven. In de tweede plaats stel ik dat u zelf niets begrijpt van de term ‘fascisme’. Ten derde zie ik aan uw zin dat u allochtoon bent.

    1. Satty

     Ik begrijp de term fascisme heel erg goed. Ik geloof wat ik wil. Ja ik ben Nederlandse met een andere huidskleur, wat heeft dat er mee te maken.

     1. Punt50

      @ Satty

      Nee, u begrijpt niks van de term ‘fascisme’. Geloof is een aanname, dus niet heel erg slim. Ik schreef netjes allochtoon, en dat heeft inhoudelijk heel erg veel met het onbegrip voor de term ‘fascisme’ te maken.

     2. Siemien

      Nee hoor Satty jij bent verre van Nederlands echt geloof mij, jij heb t niets maar dan ook helemaal niets met mijn land en ook je andere huidskleur heeft niets met mijn Nederland.
      En ga je schamen zo met mijn land om te gaan, het te schofferen tot op het bot en te minachten vervolgens een huidskleur erbij te halen..hoezo niet racistisch?!

   2. DeBruijn

    @ Satty

    doorgrond

  2. Rien Noppen

   beweerd

 10. DeBruijn

  Heel wonderlijk DDS staat altijd op zijn achterste benen als Baudet fascist genoemd wordt, wijdt dat aan de linkse kerk en hoe erg het allemaal is. En nu doen ze hetzelfde bij Wilders.

  En dan klagen over Marcia en anderen?!

  Over objectiviteit gesproken.

 11. Piet Patat

  Die Micheal van der Galien gaat dezelfde verkeerde ( linkse ) kant op als oprichter van DDS Joshua Livestro. Nog zo’n verlinkste druiloor. Hij kan beter bij Joop solliciteren en lekker daar met zijn allen het eens zijn.

  1. Meester Kong

   @PP

   Michael en links, om je te bescheuren.

   1. umhnz

    Sorry Sarko, maar rechts kan ik hem ook niet noemen, hoogstens anarchistisch.

    1. DeBruijn

     Umhnz

     Sarko? Is dat de naam van Meester Kong? Ik had een vermoeden dat de linkse reaguurders elkaar kennen en het afgesproken werk is dat jullie hier met zijn allen reageren.

     Kafka mensen?

     1. Batavia

      DeBruijn,

      Je hebt gelijk er zitten groepen linkse activisten die overal forums infiltreren. Ik heb een neefje die dat ook doet. Kun je niet mee praten met die knul. Zitten ergens in een pand in Amsterdam en lossen elkaar zelfs af.

      Een aantal van onderstaande horen daarbij en een aantal hebben dubbele accounts. Sommige ken ik van alle forums.

      Meester Kong
      Umnhz
      Satty
      Rien Noppen
      Hendrik-Jan
      Regina
      Spaanse kok
      Didmadlob

      Ontkennen alles maar ik weet hoe die lui werken, dankzij dat neefje.

     2. umhnz

      Best Bruijntje.
      Gelukkig ben ik rechts en liberaal.
      Sarko is knetterlinks en een zeer vriendelijk persoon.
      .
      Sarko en ik hebben toch veel gemeenschappelijke ideeën.

     3. DeBruijn

      @ Umhnz

      Maar jullie kennen elkaar dus wel, want ik heb geen idee hoe iemand hier bij zijn of haar voornaam heet.

      Ik kan weinig ontdekken wat rechts aan jou is overigens.

     4. umhnz

      @Bruijntje.
      Een ieder die hier langer dan een jaar ronddwaalt, weet dat Kong eerst de inlog Sarko had.
      Dat ik rechts ben zonder mijn ogen te sluiten voor rechtse tekortkomingen kan verwarrend zijn voor sommigen.
      Ook kijk ik niet weg bij onterechte beschuldigingen aan links.

    2. Satty

     Wat voor anarchisme dan? Anarchisme kan uber rechts en links zijn.

 12. Jumping

  Inderdaad Wilders heeft gelijk.
  DDS is een onderdeel geworden, van de Linkse wegkijkclub.
  De opmerking van een persoon, die de woorden Wilders en zijn volgzame zwijnen, gebruikte was de druppel.

  Ik voel mij op deze DDS, niet meer thuis.
  Mede namens de bezitter van een permanente ban, HendrikJan groet ik U.

  1. Meester Kong

   @Jumping
   Zal je niet missen.

  2. umhnz

   Ik kan wel janken
   #wegmetDDS#
   #wegmetJumping#
   #wegmetkijkmaar#
   #wegmetalles#

 13. Rien Noppen

  Het probleem zit hier mogelijk in de definitie die van Galien hanteert voor de term fascist.
  Ik meen dat Wilders in zijn taal en politieke voorstellen soms in strijd met democratie en rechtsstaat handelt maar dat maakt hem geen fascist. Ik zou de term willen hanteren voor iemand die zijn politieke doelen op een ondemocratische wijze wenst af te dwingen en dat ideologisch ook juist acht. Daar heb ik Wilders nooit op kunnen betrappen dus het lijkt me onjuist hem voor fascist uit te maken.

  Ik geloof ook dat dit soort etiketten meer versluieren dan verhelderen. Het is meestal een dom scheldwoord.
  Van Galien zou beter moeten weten.

  1. Satty

   Hij heeft het anders vaak over nep parlement. Dat is juist de tactiek van de fascist. Het enige wat ik bij zowel pvv en fvd nog niet heb meegekregen van het fascisme is de roep om geweld, iets wat de achterban dan voor een deel wel invult.

   1. Top

    Hoofddoekje? domdomdomdom.

    1. Rien Noppen

     Hoop dat je de pot vaseline bij de hand hebt, Top.

     Sterkte.

   2. Siemien

    Je moet je vieze anti-Nederlandse mondje even houden, jij hebt zo’n haat naar mijn land dat is gewoon eng..

  2. umhnz

   Rien, het is gewoon een verdienmodel.
   Momenteel meer FvD dan PVV aanhangers op dit blog.
   Met slechts een Messias, de rest wordt afgezeken.

  3. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Mee eens, zij werken allemaal binnen de democratische regels. Fascisme is heel wat anders dan sommigen hier beweren.

   Of het fatsoenlijk of zinvol is wat Wilders vaak roept, dat is een ander verhaal.

   1. Satty

    Fascisme is niets anders. Hoe zijn fascisten in het verleden aan de macht gekomen? Het zijn juist die overeenkomsten die de bezorgdheid wekken.

    1. toetssteen

     @Satya
     Even weer eens leren dat socialist Mussolini (jawel, zie Tegenlicht), nou net geen enkele overeenkomst heeft met Baudet.
     Tja, de waarheid is lastig.

   2. Meriadoc Brandebok

    Of het fatsoenlijk, of zinvol – of rechtsstatelijk en democratisch is, dat is inderdaad een ander verhaal, maar geen vraag meer.

  4. Beukman

   Twitter al gelezen, @Rien? Link in stukkie. Ze kennen je daar. 🙂

 14. Rud56

  Michael is moslim én woont in Turkije, het land van die gestoorde Erdogan, ook fervent moslim!
  Tja, aangezien 1+1 2 is …..!

  1. umhnz

   Tja, aangezien 1+1+2 het alarmnummer is.

  2. toetssteen

   @rud
   Nope, terug in Friesland. Maar doet zulks er wat toe?

 15. Vliegenvanger

  Michael van der Galiën, hoe haal je het in je botte kop zoiets te zeggen??
  Een miljoen kiezers wegzetten als fascisten, je hebt wel lef hoor. Dat je een grote linkse drammert bent is hier het bewijs van.
  Je kan beter oprotten naar de Nederlandse Populistische Omroep, daar zitten allemaal van jou soort. Daar voel je je waarschijnlijk beter thuis.

 16. Markie

  Minder

 17. Michael M

  Zo moe van die mensen als Galien. Geen idee wie dat is, ik hoef ze niet te kennen ook, maar als je iets wilt zeggen of schrijven houd het dan netjes. Maak elkaar links of rechts niet uit voor rotte vis of facist. We hebben altijd dom links en dom rechts. Maar we moeten het wel samen doen.

 18. Arie B

  Michaël moeten we zuinig op zijn. Het is de enige pro-Israëlische islamiet in de wereld en omstreken. Entree heffen adviseer ik..

 19. F. Domela Nienhuis

  De reacties op de gewraakte tweet van @MichaelvdGalien al gelezen? Die liegen er niet om. Het is bij de leden en lezers van DDS niet in goede aarde gevallen.

  Weet je wat fascistisch is? Dat maatschappelijke gezwel de Islam!

  Uiterst walgingwekkend en vooral uiterst laf van Michael van der Galien om juist de enige realist met visie en moed die ons al jaren waarschuwt voor de gevaren van het Islam fascisme (en dat moet bekopen met al 14 jaar beveiligd te moeten worden tegen links en Islamitisch fascisme) als fascist(isch) weg te zetten. De woede die je in de reacties aantreft en de luide roep om Michael van der Galien te royeren bij DDS zijn volkomen begrijpelijk en terecht.

  1. Beukman

   @Nieuwenhuis domelt:
   De woede die je in de reacties aantreft en de luide roep om Michael van der Galien te royeren bij DDS zijn volkomen begrijpelijk en terecht.

   Leuk joh, een oproep om de hoofdredacteur van DDS te “royeren”, en wel vanwege het ventileren van zijn mening.
   Misschien een beter idee om jezelf te royeren, @Domela?

   1. umhnz

    Snap ik het goed.
    De langverwachte digitale revolutie breekt uit op DDS.
    Reageerders hebben de macht overgenomen.
    De redacteuren zijn door de revolutionaire raad olv Dompelaar op non-actief gesteld.

    1. Beukman

     Proest!
     Er hangt ook zo’n weeïge lucht van politieke correctheid rond voorstellen als die van Dompelaar.
     Om medegebruikers van DDS te parafriseren: Dompelaar, waarom rot je hier niet op als het je niet bevalt?

 20. Meriadoc Brandebok

  Deheer Van de Galien heeft zijn bewering inmiddels gecorrigeerd. Hij beschouwt de PVV als populistische nationaal-socialisten.

  Dit lijkt me juist, hoewel men hen bester socialistische nationalisten zou kunnen noemen om een Godwin te voorkomen. Men is bij de PVV populistisch, nationalistisch en socialistisch. Baudet mengt populisme met liberalisme.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.