VOC Café zwicht voor extreem-linkse terreur: gaat naam veranderen om SJW-terroristen te paaien

De uitbater van het Amsterdamse VOC Café in de Schreierstoren gaat zijn onderneming een andere naam geven. Extreem-linkse terroristen dreigen zijn café plat te branden als hij niet snel de letters “VOC” uit de naam verwijderd. Om weer rustig te kunnen slapen, steekt Sebastiaan Povsé “veel geld” in een naamswijziging.

Ben je in Nederland radicaal-links en wil je vooral je zin krijgen? Nou, dan moet je er op los gaan dreigen. Dat blijkt wel weer, nu Het Parool bericht dat het hoofdstedelijk etablissement VOC Café in de Schreierstoren onder de dreiging van geweld en vernieling z’n naam gaat veranderen naar simpelweg “Café in de Schreierstoren.”

Eigenaar Sebastiaan Povsé is geen verheerlijker van slavernij, maar wil er slechts op wijzen dat zijn pand ooit een belangrijke functie vervulde: vanaf die plek voer VOC-kapitein Henry Hudson naar New York, waar één van de belangrijkste rivieren naar hem vernoemd werd.

Maar nuance is niet besteed aan radicaal-links tuig, bij wie het begrip “agree to disagree” niet voorkomt in het vocabulaire. Ze kennen alleen schreeuwpartijen, geweld en dreigen met geweld. En zo hebben ze Povsé gedwongen z’n dranklokaal een andere naam te geven:

“Vooral via de mail, maar ook via Facebook [ontvingen wij veel bedreigingen]. Burn the place down werd er onder meer geschreven. Daar zijn we nogal van geschrokken.” Op de Facebookpagina van het café wordt ook melding gemaakt van ‘discussies op de werkvloer’.

De naamsverandering gaat Povsé geld kosten. “Al onze reclame en marketing moet worden aangepast. Dat kost wat, ja, maar ik heb het er voor over om weer rustig te kunnen slapen.”

Hopelijk kan Povsé dat geld ooit nog verhalen op de halvezolen die menen dat een verwijzing naar de geschiedenis voldoende is om iemands toko plat te branden. Maar realistisch gezien: die centen ziet hij natuurlijk nooit meer terug – met dank aan de destructieve kracht van radicaal links.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Brazil

  En terecht, VOC was zo fout.

  1. Satty

   Nee. De voc was in die tijd een fase in de ontwikkeling van de beschaving. De reisverslagen van Jacob haafner zijn bv al vol besef van hoe slecht uitbuiting en racisme zijn. De voc heeft ook kanten die best positief hebben uitgepakt, bv bijdrage aan kennis. Bedrijfsvoering. Techniek.

   Het verleden, zeker zolang geleden als de voc, moet je niet zo zwart wit beoordelen. In die tijd waren er overigens ook genoeg Nederlanders die onder verschrikkelijke omstandigheden leefden. Het leven van een matroos bijvoorbeeld.

   Dit is een domme beslissing. Ik vind geschiedenis iets dat je niet moet verdoezelen, proberen objectief te beoordelen, positieve kanten benoemen maar zeker de negatieve niet vergeten.

   1. DeBruijn

    @ Satty

    Wat een weloverwogen reactie, mijn complimenten! Helemaal mee eens. De VOC heeft veel fout gedaan, maar ook veel goed. Laten we beiden niet onder het vloerkleed vegen, maar laten leren van het verleden.

    Doet mij denken aan een verhaal van een moeder, haar dochter lag in een scheiding, want zij had een verschrikkelijk vent. Waarop zij zei ‘had zij hem maar nooit leren kennen, was dit allemaal niet gebeurd’. Waarop de andere persoon antwoordde ‘dan had je ook je kleinkinderen niet gehad of wil je die wel missen’. ‘Nou echt niet, hen zou ik nooit willen missen’.

    Het leven zit vol paradoxen en we moeten zeker niet alles goed praten, maar we moeten ook nuchter bekijken wat er van kunnen leren.

   2. Mariposa78

    Satty een van de weinige reactie’s waar ik mee kan leven slechts een deeltje.
    “Dit is een domme beslissing. Ik vind geschiedenis iets dat je niet moet verdoezelen, proberen objectief te beoordelen, positieve kanten benoemen maar zeker de negatieve niet vergeten.”

 2. santiago

  Dat gezeik over een paar honderd jaar geleden. Gek van. Ben trouwens benieuwd wanneer die gouden koets klaar is en wat ze daar nog op de zijkant hebben geschilderd.

 3. Satty

  Ik vind dit dus echt gewoon belachelijk. Zwart of negerin doet me niks maar nikkertjes, gadverdarrie man. Dat is gewoon goor. Dat is de taal die mn oma te horen kreeg voor haar verkrachtingen. Dit is werkelijk kleinerend en schofferend. Een beetje sarren en dollen prima maar ik hoop dat je dit niet weer doet, dit kwetst me echt, als dat het doel is gefeliciteerd.

  1. Siemien

   Nou weet je ook even hoe jij soms overkomt als je Nederland en haar burgers schoffeert en kleineert.
   En als Satty een beetje gekwetst wordt moet er even rekening mee worden gehouden.

   NOT

   1. Satty

    Nederland en haar burgers kleineert. Hoe durf je zulke onzin uit te kramen. Ik reageer op extreem rechts. De gemiddelde Nederlander, wat ik al heel vaak heb geschreven is een zeer fatsoenlijk mens. Die zijn misschien inmiddels kritisch over migratie maar vinden wel dat er op fatsoenlijke manieren een einde aan gemaakt moet worden. Ik heb het tegen de mensen die van toeslagen bij elkaar worden gehouden en die andere mensen verwijten maken zonder ooit op Schiphol of doc data of dachser te zijn geweest. De ongeinformeerde roeptoers van dds.

    1. Satty

     Td

     Fascist is een aanhanger van een politiek systeem. Dat is een keus. Ik probeer juist nazi’s zo min mogelijk te gebruiken dat is een stap verder als politiek systeem.

     Mijn huidskleur is geen keus.

     Ik blijf het woord fascist gebruiken als ik denk dat daar een politieke onderbouwing voor te geven valt. Ik doe het niet bij een overtuigend democraat os communist, ook politiek systemen. Afrikaanse, negerin prima en zwarte is geen pijn maar nikker is echt erg. Ik zou jou nooit minderwaardig noemen. Welke politiek je ook aanhangt, doe dat mij alsjeblieft ook niet met het woord nikker.

    2. Siemien

     Onzin Satty! je doet niet anders, je noemt Nederlanders extreem, de enige die hier extreem is ben jij, maar dat zie je niet natuurlijk.
     Je weet precies wat je moet zeggen als het om jezelf indekken gaat, zodat jij kunt zeggen, “ja maar ik heb gezegd dat”, jij praat helemaal niet fatsoenlijk integendeel zelfs, je maakt iedereen uit, die niet in jouwstraatje past, voor fascist, laag opgeleide, dom, etc etc.
     En een paar bedrijfjes opnoemen zegt helemaal geen drol natuurlijk, je praat een bepaalde richting in en die gaat steeds dezelfde richting in én als je de kans krijgt wordt Afrika erbij gehaald met een schuld vraag naar Nederland.
     En als dat niet genoeg is, ga je in een slachtofferrol zitten al wijzend naar anderen..
     Bijna iedereen irriteert zich mateloos aan jouw manier van denigreren en dan gaan piepen als iemand het woord nikker schrijft.

     Je bent een simpel zielig figuur.

    3. Arie B

     In jouw ogen is iemand al snel bruin of facist. Ook ik heb het een aantal keren opgeplakt gekregen van je. Ik voel me daarin niet aangesproken omdat ik weet dat ik het niet ben.
     Al die stickers op elkaar heeft weinig zin. Links Nederland heeft altijd de neiging om iemand met een andere mening te moeten stickeren/ in een overzichtelijk hokje te plaatsen. Dan is het voorkeurswoord facist of racist. Zelfs uiterst dubieuze figuren als Rosenmuller durven dat in de mond te nemen. Waarschijnlijk om de aandacht af te leiden van hun eigen verdorven sympathisanten..

    4. Bosche draak

     Jij noemt iedereen extreem rechts randdebiel!
     En nou ben je van de leg vanwege een woord?

     Zwakkeling

  2. marco1

   Mee eens Satty, al doet het mij niet hetzelfde zeer.

   1. Satty

    Wat dan marco?

    1. marco1

     Nikkertjes vind ik een denigrerend woord daarmee zeg je dat je als blanke meer bent dan een gekleurde. Dat doet mij niet dezelfde pijn als dat een donker iemand h et zou horen of lezen maar vind het niet prettig.

    2. Satty

     Ik begrijp wat je bedoeld.

   2. TD

    marco1:
    Baudet en Wilders uitmaken voor fascist en racist vindt je niet pijnlijk?

    1. marco1

     Ook en dat heb ik dacht ik ook weleens kenbaar gemaakt. Zo niet bij deze dan.

    2. Satty

     Marco1 en td

     Daar zijn redenen voor politiek gezien. Heb ik baudet of wilders ooit minderwaardig mens genoemd? Dat is wat nikker is. Met fascist zeg je niet dat iemand minderwaardig is anders moeten jullie het woordenboek erbij pakken. Ik vind dit een redenering naar het beperken van vrijheid van meningsuiting terwijl ik vraag me niet te kwetsen door woorden te gebruiken die mijn ras welk ik niet gekozen heb als minderwaardig te benoemen. Iets wat ik met geen van jullie doe dat gaat om politiek en keuzes

    3. marco1

     Ik gebruik het woord nikker nooit de rest is een onoverbrugbaar meningsverschil tussen jou en mij.

  3. Vit

   @Satty

   Ik noem mijn vriendin wel eens bruintje bobbejok (lief bedoeld), vind ze niet erg.

   1. Vit

    Vind ik ook, en dan te bedenken dat er geen rassen bestaan want blank of zwart we hebben hetzelfde DNA, het enige verschil zit in de genen afhankelijk waar de wieg heeft gestaan.

   2. Satty

    Vit

    Uiteindelijk willen we ook hetzelfde. Een beetje tevredenheid.

  4. toetssteen

   @satya
   U verzint uw achtergrond naarmate uw duim dik is. Vertelt u op Joop dat ue ouders zijn geadopteerd door ren half joods gezin en hoppa u stuift via andere babbels naadloos door naar dit!
   Mevrouw, u bent niet meer serieus te nemen.

   1. Original NL

    Quote…….Mevrouw, u bent niet meer serieus te nemen…….
    Ach heeft u dat ooit wel gedaan dan????? Merkwaardig.

   2. koeiepoep

    oei, hoe maak ik mezelf eindeloos belachelijk? Van harte, toetssteen, het is u zojuist gelukt.

    1. Bosche draak

     Oei, hoe kan ik praten zonder ook maar iets te zeggen?

     (Gier) spuit elf moet ook z’n ei kwijt in de hoop op een suckjob van Salty

     Op een dag zal het je lukken menneke, vooral blijven witnichten!

   3. Satty

    Toets

    Jij vuile leugenbek. Mijn ouders zijn als tieners geadopteerd en ik heb gewoon Keniaanse familie of denk je dat mijn ouders geen contact meer mochten hebben met hun ouders. Of kun jij op joop alleen selectief lezen, dit verhaal van mijn oma staat er ook.

    Jij hebt een obsessie met mij. Stalk je in het echt ook?

    Nou stumpertje ga maar weer op joop lezen en breng het hier in de discussie. Eigen inbreng hoeven we van stalking toetsteen niet te verwachten daar is hij niet intelligent genoeg voor.

    Stalking toetsteen get a life you creep. Gadverdamme.

    1. Punt50

     @ Satty

     Toets doet gewoon zijn huiswerk zoals we van hem gewoon zijn, en u valt lelijk door de mand. Adviesje? Stil zitten als je geschoren wordt…

    2. koeiepoep

     @punt50: dat doet toets dus niet. toets kwaakt totale onzin uit. En Satty hoeft totaal niet stil te zitten. Ze wordt namelijk niet geschoren, ze wordt valselijk beticht van liegen. En toets is een kwalijke leugenaar. En dat jij daar denigrerend in meegaat en oordeelt naar Satty, maakt jou een trieste meeloper. bah.

    3. Bosche draak

     Nou Salty wat een taal!
     Indien je wat kalmeert, dan
     Kan je eens openstaan en
     Kijken naar wat nederland
     En zijn bewoners op je te
     Reageren hebben…

   4. Satty

    Stalking toetsteen

    Waarom stuur je me niet gewoon een mail! Op joop staat gewoon hoe in mn naam of snap je het niet.

    Ik had natuurlijk ook achterbaks als jij kunnen doen voor ieder forum een naam. Engerd

   5. F. Domela Nienhuis

    Zeg ik iets teveel met de kwalificatie de liegende trollita?

  5. Hartenheer

   Satty. ik snap helemaal wat je bedoeld.
   Had vroeger een collega die zei altijd, discriminatie zit tussen je oren.
   Neger, zwarte vond hij totaal niet erg. Hij noemde mij ook altijd roze panter. 😀
   Maar het woord nikker is uiterst beledigend, en schofterig.

   En zei altijd met een gekke bek.
   Die roze panters gaan altijd op het strand liggen om net zo mooi te worden als Romeo.
   Maar dat gaat ze niet lukken, het worden rode kreeften.
   Zo kan je ook met verschillende huidskleuren om gaan.

 4. koeiepoep

  Altijd dat gemekker over de voc. Terwijl dat, zeker voor die tijd, een best fatsoenlijke organisatie was. De wic daarentegen, díé grossierde in slaven transporten. Die hebben er prachtige panden aan over gehouden. Nooit gehoord van onderzoek naar de wic. De voc is vooral rijk geworden, dankzij patenten op peper, noodmuskaat en nog wat specerijen.

  1. marco1

   Iedereen die er nu over zeurt profiteert net zo goed van de welvaart die het heeft gebracht.

   1. koeiepoep

    En uiteindelijk ging de voc, door gebrek aan innovatie èn doordat de engelsen alles van ons afpikten, failliet met een miljoenenschuld. Dus eigenlijk, zouden die engelsen ons onze koloniale gelden moeten teruggeven en die geven wij dan weer aan Afrika terug en is iedereen weer vrienden. Hoe ver zullen we terug gaan?

 5. NoDoubt

  En op deze manier wordt de spanning tussen de patriotten en andersdenkenden groter. Het is nu nog maar een kwestie van tijd. De hele cultuur en erfgoed waarop NL is gebouwd wordt afgebroken. En Europa zal in de brand staan. Het einde van een beschaving is in aantocht.

 6. Veteraan

  Waarom worden deze figuren niet net zo hard of harder aangepakt als Wilders.
  Die mag niet zeggen dat hij minder Marokkanen wil terwijl half NL ze zat is.
  Maar iemand bedreigen [en je kan er op wachten tot ze het uitvoeren] kan allemaal hoor, daar wordt geen aangifte van gedaan of behandeld.
  Doe mij maar een hele kudde van die Antifa lui op een kluitje terwijl ik in mijn camper rij.
  Last van verkeerd bloedsuikerspiegel dus ben niet verantwoordelijk dan.

 7. Nuts

  Waarom doet de OM en politie hier niks tegen?
  Ohja….kartelvorming Deep State….het levert ze geen geld op.

  Beter bekeuringen schrijven.

  Bertus

 8. Dik

  De dictatuur van de schreeuwende minderheid.

  1. Siemien

   Precies

 9. Pescador

  Op de scholen wordt tegenwoordig geleerd dat extreem rechts slecht is en geweldadig, maar in werkelijkheid zijn het de extreem linksen die het gevaarlijkst zijn, waarschijnlijk is dat begonnen op school en later in de kroeg verder doorgezet.
  Links in niet fout en rechts ook niet , extreem wel, en ook is het mij opgevallen dat de laatste jaren het gewone links steeds meer naar het extreme trekt, en owee als ze geen gelijk krijgen.
  Wat dat betreft alleen al is het goed als rechts eens wat meer aan de macht komt om de ballans wat te herstellen

 10. DeBruijn

  @ TD

  ‘We hebben’? Volgens mij heb je helemaal niets gedaan, alleen een beetje minderwaardig zitten doen hier.

 11. Punt50

  Henry Hudson, zou hij zwichten voor dreigementen? Verander maar snel de naam, jullie zijn de VOC naam niet waard!

 12. DidiMadloba

  De VOC was ’s werelds eerste multinational, een handelsonderneming met een eigen militaire afdeling, die onderhandelingen zo nodig letterlijk kracht bijzette.
  Toen Indonesische inboorlingen weigerden om de VOC een monopolie te geven omdat dit niet paste in hun eeuwenoude cultuur, moordde de VOC ze “gewoon” uit. Business first!

  Sinds Balkenende riep om terugkeer van de “VOC mentaliteit” is men zich gaan verdiepen in deze club, en werd pijnlijk duidelijk dat die streken heeft uitgehaald waar je niet trots op kunt zijn.

  Enfin, naar de maatstaven van DDS zal ik wel “extreem links” zijn als ik me een tegenstander betoon van moord als middel in een handelsconflict.

  1. Willem Alexander

   Wat een knullige en onbenullige “analyse” en nog fout ook.
   Naar je naam is jouw land van herkomst zo’n niets presterend shithole met een geschiedenis die in een regel samentevatten is: zero.

 13. Heras

  Dit soort bedreigingen moet gewoon strafbaar worden gemaakt. Door de handel van het VOC zijn wij rijk geworden. Dat er toen mensensmokkel was, is te betreuren. Maar nu is er nog steeds mensensmokkel met alle risico’s van dien. Ik hoop echt dat er sterke leiders opstaan die deze acties een halt toeroepen. Het zou mij niets verbazen als er zo’n antifageval achter zit.
  Laten we weer trots zijn op nederland; trots op onze geschiedenis.

 14. F. Domela Nienhuis

  Laten we een daad stellen tegen deze links-fascistische terreur en dus hun apolegeten de linkse trollen hier op dit blog van dit blog verwijderen.

  1. Dik

   @F. Domela Nienhuis: Ik heb ze al via mijn script verwijderd.

 15. Willem Alexander

  NIET DOEN!!!
  Als we hieraan toegeven is het hek van de dam.
  Het wordt tijd dat we “links” van eenzelfde repliek dienen.

  Draag MAGA “Make Amsterdam Great Again”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.