Walgelijk! Radicale kansenparels moeten allemaal hartelijk lachen om verwoestende brand in Notre Dame

Nu de vlammen in de Notre Dame eindelijk gedoofd zijn, wordt het tijd de balans op te maken en de schade te inventariseren. Tenzij je een Westenhatende sneue kansenparel bent, natuurlijk. Dan vind je het allemaal maar machtig mooi en laat je het hele internet weten hoe blij je bent.

Het viel te verwachten, maar het is daarom niet minder sneu of triest. Maar op Facebook en andere social media ontvangen video’s van de Notre Dame in lichterlaaie een hoop lachende reacties van lieden met een Arabische naam. We kunnen natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat Yusuf Mohammedzai, Meghouche Aziz, Mehdi Derbal en anderen allemaal aanhangers zijn van het geloof van de hemelse vrede, maar zelf hebben ze in ieder geval wel vrede met het afbranden van één van de beroemdste gebouwen van heel Europa.

De reacties zijn overigens niet alleen op de bovenstaande video. Ook bij Al-Jazeera, de staatszender van Qatar is het vrolijkheid troef in de reacties:

https://twitter.com/dsuurland/status/1117891023345111040

Ook de valse slangen van ISIS dansen de horlepiep vanwege de gebeurtenissen in Parijs: op geheime chatkanalen van de beweging schrijft men dat “zelfs als het niet één van onze broeders is geweest die het vuur heeft aangestoken,” aldus ISIS-lid Abu Muqatil, “dan is het alsnog de wil van Allah om de kuffar (ongelovigen) te straffen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

158 reacties

 1. Suidland

  Wat moet je hier nou van zeggen. Ik doe een poging. Islam is gif!

  1. Punt50

   Zo is dat.

  2. Gewoonomdathetkan

   Islam is zeker gif.

   1. Dik

    Dodelijk gif!

 2. Jumping

  Wilders heeft vaak gelijk.

  1. TheresaGeissler

   Hééft hij ook, zonder meer! Als hij, GVD, de mensen, die het met hem eens zijn, er maar wat meer bij betrok en niet zo ondubbelzinnig liet blijken, dat hij ze niet vertrouwt!
   Het is zó eeuwig zonde, zó jammer…!

 3. Ritter

  Is er nog iemand verrast?

  Geeft weer aan waar hun sympathie en loyaliteit ligt………………en dat is niet bij onze westerse samenleving.

  Waarom willen de meeste illegale migranten naar Noord/West Europa reizen onder het mom van “vluchteling”?

  Niet vanwege onze westerse waarden/normen/levenswijze die ze omarmen…………..maar omdat het financieel/economisch het gunstigst voor hun is ( ons sociaal stelsel)

  1. Beukman

   Kijk eens naar de reacties die gisteravond op DDS verschenen, @Ritter. Dan ontdek je dat degenen die onze westerse samenleving haten gewoon onder ons zijn: roomblanke Nederlanders voor wie die die brand van gisteren een soort van paasvuur is.

 4. Tman

  Ik denk dat de Christelijke God wraak neemt op de woestijn Allah en een raket op Mekka in het programma heeft staan,Gods wegen zijn ook ondoorgrondelijk!

 5. Beukman

  Tja. Sommige (cultuur)barbaren schreven gisteravond triomfantelijk op DDS:

  “Het is maar een gebouw.”

  “Paasvuur. :-)”

  “Laat die kudt kerk maar afbranden.”

  “Het is maar een gebouw”

  “Het vaticaan stikt van het geld. Laten ze hun eigen clubhuis maar weer opmetselen. Ik draag geen centime bij aan die pedo club.”

  Triest.

  1. Rien Noppen

   En dan zwijgen we nog over de dombo’s die menen te weten dat de moslims de brand hebben aangestoken.

   1. TheresaGeissler

    Jij schijnt er wel bijzónder zeker van te zijn, dat dat níet het geval is…
    De moslimlover aan het woord! (ah nee, eerder de multikul-lover, natuurlijk.)

   2. edoc431

    De rioolrat is al weer vroeg aanwezig de strontlucht komt vroeg vandag negeren graag

   3. Meriadoc Brandebok

    Islamofoben gebruiken de moslims als zondebok, vanwege hun blinde haat.

    1. Vabis

     Nee hoor niks blinde haat, de weerzin tegen moslims is gestoeld op aantoonbare feiten gepleegd door dat smerige ongedierte.

     1. Original NL

      En daar is geen woord spaans bij!!

    2. tomygun

     MB dat is waar de islam is blinde haat zo ook hun
     linkse lovers .

    3. TheresaGeissler

     Klets niet Man! Niemand gebruikt ze als zondebok en hier zeker niet. De vraag is hier alleen, hoe multikul-roeptoeter Noppen zo zeker schijnt te weten, dat juist ZIJ het níet gedaan zouden hebben; dat is nog wel even iets anders dan ‘beschuldigen’.

     1. Beukman

      Rien leest de krant, @Theresa. Daarin staat heel duidelijk dat het zeer waarschijnlijk een ongeluk is, dus niet aangestoken.

      Halve garen als jij en andere complotketels zien achter iedere boom en moslim met een kromzwaard staan. DDS bedient lieden als jij met liefde. Vandaar dat ze gisteren al nepnieuws potsten over Jezuieten die hadden gezien dat moslims de boel hadden aangestoken. Koren op jullie molen.

      Als je verstand hebt, Theresa, gebruik het dan eens een keer.
      Heb je géén verstand? Dan ben je reddeloos verloren, en kan ook ik niks meer voor je doen.

     2. Punt50

      Zit jij ook niet op E.J.Bron?

     3. Punt50

      @ Beukman

      Er waren bijna 50 aanvallen en daden van vandalisme tegen religieuze sites in Frankrijk gedocumenteerd in de maand februari, volgens Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe.

    4. DeBruijn

     @ Meriadoc Brandebok

     Van alle kanten reageren er -foben op. Zo gaat er helaas gejuich op onder bepaalde moslims, maar ook anderen die Europa de schuld geven wat er in Afrika en Syrië is gebeurd.

     En natuurlijk, wat Beukman ook al aanhaalde, de Joden krijgen de schuld. Net zoals zij dat kregen met 09/11 en IS. Echt onzin allemaal, maar het is schering en inslag die complottheorieën.

   4. Tguard

    Noppen je bent te triest voor woorden en alleen maar uit op confrontatie. Ik vind je echt een triest geval die naar alle waarschijnlijkheid op de been wordt gehouden door allerlei voorgeschreven pilletjes die het gemoed enigszins dragelijk houden. Ga iets nuttigs doen voor de maatschappij of lukt dat je niet?

    1. Top

     Kan een narcist (nopper, dopper of welke nick dan ook van deze strontvlieg) leren zien wat hij teweegbrengt en veranderen?
     ,,Ja en nee. Nee, want een narcist heeft zeer gebrekkig zelfinzicht, en dat inzicht is een van de voorwaarden voor positieve verandering. Een narcist wordt nooit de empathisch, liefdevolle persoon die je graag zou willen zien. Vooral ook omdat Narcisten van zichzelf niet vinden dat ze iets verkeerd doen en zelden in therapie gaan. En ja, hij ziet wat hij teweegbrengt, want al wordt zijn gedrag gedreven door een stoornis, een narcist weet wat hij doet. Hij leert zijn gedrag steeds beter afstemmen en is daarmee een meester-manipulator. Het punt is dat het hem niets kan schelen welke schade hij veroorzaakt. Dat is het grootste probleem: het liefdeloze gedrag.’’

     1. Rien Noppen

      Ik zie dat Top weer nare jeuk aan zijn cornucootje heeft. Gelukkig heeft hij altijd een pot vaseline binnen handbereik.

      Deze tragische loser verdient ons aller mededogen.

     2. Dik

      @Top: +1

     3. Top

      Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje. Heeft het dan ook altijd over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid..

     4. Peter Oudshoorn

      Ja Top, je slaat raak, dat is duidelijk. Noppen is op dit moment verdacht stil, de oppositie wordt waarschijnlijk wat te heftig. Dan heeft hij de neiging zich in zijn schuttersputje terug te trekken en te wachten tot het overwaait.

    2. Dik

     “Noppen je bent te triest voor woorden…”

     Het maakt de zuiger niet uit hoe je reageert, áls je maar reageert. Dat heeft hij het liefst, daar maak je hem blij mee.

     Waarom zou je zijn spelletje meespelen? Negeren is de beste optie, daar heeft hij een hekel aan, zo ontneem je hem zijn spelplezier.

     #negeren

   5. Joop Klepzeikert

    Tja, want dat doen moslims anders nooit hè? Is de afgelopen maanden ook geen tientallen keren gebeurd in Frankrijk hè? Want dat heb jij nergens gelezen, doordat je niet kunt lezen, dus dan gebeurt het niet, volgens jouw verzopen en versnoven ‘hersentjes’.

   6. Piet Patat

    Nee Noppen, ik plempte dat het mij niet zou verbazen als het een (IS)moslim met een lucifer zou zijn geweest. Ik heb de schuld nog niet bij ze neergelegd.
    De oorzaak naar de brand is nu gaande en gelet op de aanslagen van de afgelopen jaren in onder andere Frankrijk/Parijs is het helemaal geen dwarsstraat om te denken dat een van die zuurstofverspillers er achter zouden zitten. Maar ja, Noppen 🙁

  2. Gekko

   Naming and shaming, Beukman. Die barbaren schrijven onder de namen Brazil, Regina en Santiago. Met de aantekening dat Regina later een soort van verontschuldiging heeft gemaakt.

   1. santiago

    Gekko/Beukman. Ik maak dus geen verontschuldiging. Als ik iets zeg sta ik er ook achter en je kan me altijd vragen waarom ik zeg wat ik zeg. Of je het daar mee eens bent zal me worst wezen, want het is mijn mening. Als jullie met een goed tegenargument komen zal ik mijn ongelijk erkennen en zelfs excuses maken.
    Monumentaal gebouw afgebrand, zonde om allerlei redenen, maar niet omdat het een kudtkerk is. Ik ben zeer gelovig, maar heb niets met religies en kerken. Haathuizen die door de eeuwen heen voor ellende en oorlogen hebben gezorgd om dan nog maar te zwijgen over pedofilie. Geld om de boel te herstellen hebben ze in het vaticaan vboldoende dus laat die het maar regelen. Er zijn geen doden of gewonden voor zover ik weet dus voor mij is het klaar.

    1. DeBruijn

     @ Santiago

     Diepgelovig, welke richting? Als christen en Jood mag je niet juichen als je vijand iets overkomt. Ook moeten we op ons taalgebruik letten. (ga ik ook regelmatig in de fout, maar ik probeer het).

     de R.K. heeft veel fouten gemaakt, dat ontken ik niet. Maar de gewone mensen kunnen daar weinig aan doen en die kerk was ook van hen.

     Dus ik vind het erg jammer.

     1. santiago

      De Bruijn.
      Ik geloof in het goede van de mens en in eerlijkheid en openheid. Allemaal dingen die je in religies niet vindt.
      Ieder mens weet dondersgoed wat fout en goed is, daar heb ik de tien geboden niet voor nodig.

      Ik probeer gewoon zo goed mogelijk te leven en dat heeft me mooie vriendschappen en een prettig leven opgeleverd.

     2. DeBruijn

      @ santiago

      ‘Ieder mens weet dondersgoed wat fout en goed is, daar heb ik de tien geboden niet voor nodig.’

      Ik zeg niet dat jij die nodig hebt, maar ik heb weinig vertrouwen in de mens. Al kijk je wat wij elkaar aan doen, dan vraag ik me hard op af of sommigen wel weten wat goed of slecht is. Vergeet niet dat vele mensen een plaat voor hun kop hebben, zoals zelfmoordterroristen. Die denken dat zij goed bezig zijn.

      ‘Ik probeer gewoon zo goed mogelijk te leven en dat heeft me mooie vriendschappen en een prettig leven opgeleverd.’

      Dat is een goede gedachte, ik probeer het ook en vanzelf zie je dan wie ‘echt’ is en wie niet. Als je iets vervelends meemaakt, dan weet je meestal snel wie je vrienden zijn.

   2. Beukman

    Ik vergeef het ze, @Gekko, want ze hebben geen idee van wat er werkelijk is afgebrand en waar het hier werkelijk om gaat. Ze begrijpen niet waarom ze in Parijs en in Frankrijk ziek zijn van wat er gisteravond gebeurd is. Ze hebben geen sjoege van de waarde en de betekenis van de Notre Dame.

    1. Regina

     Het was ook een smakeloze grap die ik met de kennis van nu ook echt niet zou hebben gemaakt. Ik dacht echt dat dit maar een kleine brand was dat snel zou worden opgelost

     1. Beukman

      Ok @Regina, zand erover.

     2. santiago

      Beukman. Wat ben je toch mild als je gelijk krijgt.
      Je valt me tegen. Beetje slap als je eens een keertje aangepakt wordt met je grote mond. De moraalridder spelen en denken dat jij het altijd bij het rechte end hebt. Bah.

  3. santiago

   Welk monumentaal gebouw er ook afbrandt, altijd zonde en jammer, want het komt niet meer terug.
   Maar om nu zo’n stampij te maken omdat het toevallig een kudt kerk is waar ik niets mee heb, verandert daar niets aan.

  4. santiago

   Beuk. Ouwe moraalridder. Denk eerst eens na voordat je mensen triest noemt. Misschien ben je zelf wel een beetje triest.

   1. santiago

    Beukman. Ik wil nog wel een streep verder gaan. Als ze morgen het vaticaan opheffen zal de wereld er een stuk mooier van worden.

  5. DeBruijn

   @ Beukman

   Inderdaad heel triest. Maar je weet niet wat hun achtergrond is, eentje is in ieder geval een bekende met een dubbel account die altijd over Afrika zeurt.

   1. marco1

    Het begint erop te lijken u dat Afrika gezeur een beetje mist.

    1. DeBruijn

     @ Marco

     Af en toe hadden we wel een goed gesprek, maar dat fanatieke gedoe en ons beschuldigen voor moordenaars of het steunen van massamoordenaars mis ik als kiespijn.

  6. bejaarde

   Hoe zou er door deze groep gereageerd worden als er ook maar iets met dat zwarte gevaarte in Mek ka aan de hand was. Een aard beving of Zo?
   Ik erken geen enkele religie, maar dat de Notre Dame niet meer is, zoals hij/zij was, zo jammer. Dit zal nooit meer worden, zoals het was, ondanks de vele honderden miljoenen voor de wederopbouw. Oud/Nieuw= fake

 6. TheresaGeissler

  Nou….Alle Arabieren er uit sodemieteren, denk ik.
  En: Já: Ná die paar uitspraken, die door sómmigen van hen zijn gedaan, já!
  Dat zal de rest léren om elke keer te zwijgen en de andere kant uit te kijken, als een páár zulke dingen zeggen!
  En het kan niet verdómmen, hoeveel generaties ze al hier zijn: Al die arrogantie en aanmatiging moeten ze eens ingepeperd krijgen, zó denk ik er over!

 7. Vit

  Ik zou bijna zeggen dat ik hoop dat de Aya Sophia ook afbrand maar nee ook dat zou een ramp zijn.

  1. Rien Noppen

   Waarom zou je dat hopen, Vit?

   Dit is toch geen wapenfeit in een godsdienstoorlog?

   1. Vit

    Lees even goed pik.

    1. Joop Klepzeikert

     Rien kan niet lezen. Herkent slechts enkele woorden, bedenkt daar zijn eigen verhaal omheen en reageert daarop.
     Woorden die hij helemaal niet kent ziet hij als schrijffout en schreeuwt daar dan ook steeds moord en brand over.
     Best zielig dat soort figuren.

  2. santiago

   Vitje. Ik heb het extra goed doorgelezen. Ik vind het ook een vreemde opmerking. Trouwens afbrandt is met dt.

   1. santiago

    Pik.

    1. Vit

     Dat jij het niet begrijp ik met jouw IQ, maar dat Rien het niet snapt had ik niet verwacht. Pik

    2. Vit

     Tussen niet en begrijp moet ‘snapt’ staan.

     Sorry ik had haast, prettige dag verder met Bea.

     1. santiago

      Rustig schrijven Vitje en jij ook een hele fijne Koninginnedag.

 8. Tman

  Orthodoxe moslims hebben niets met kunst,oude gebouwen,in Irak(de bakermat van de beschaving) heeft de IS immers alles met hamers,bijlen en bommen vernield!
  Prachtige kunstwerken die niet te herstellen zijn,verpulverd!

  1. Lambieck

   Een soort 2e beeldenstorm?

 9. Heras

  Je zou toch denken Europa nu wakker gaat worden.
  Al die branden van de afgelopen tijd is voor 90 % veroorzaakt door brandstichting, om chaos te scheppen of de verzekering op te lichten.
  Wat natuurlijk weer niet in de media niet bekendgemaakt is, is dat er ook in Duitsland zoveel kerken vernield/beschadigd zijn. De relikwieën, de Christusbeelden kapotgemaakt vaak door moslims. Hoe kan het ook anders. Daarom houd ik er echt rekening mee dat die brand niet veroorzaakt is door kortsluiting maar gewoon brandstichting.

 10. Robert75

  Ach dit is nog niks in de nabije toekomst zullen veel meer kerken en kathedralen branden in Europa. En synagoge’s niet te vergeten.

  1. Rien Noppen

   Waarom denk je dat?

   1. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    In Frankrijk is het al jaren aan de gang dat kerken aangevallen worden. Helaas komt het weinig in het nieuws, maar er is steeds meer vandalisme in kerken aldaar. Het is op te zoeken op internet en het loopt knap uit de hand.

    Wie het doet? Geen idee, maar het is wel aan de gang. Notre Dame weet ik natuurlijk niet wat of wie de oorzaak is.

    1. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Je bent een minderwaardig mannetje.

     1. Dik

      @DeBruijn: “Je bent een minderwaardig mannetje.”

      Niet zeuren, je faciliteert een zuigtrol.

   2. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    Alleen al 10 kerken in februari.
    catholicherald.co.uk/news/2019/02/15/eucharist-desecrated-and-statues-smashed-in-series-of-french-church-attacks/

    barnabasfund.org/en/news/vandals-cause-thousands-of-euros-of-damage-in-latest-attack-on-a-french-church

    1. Rien Noppen

     Met dit soort info suggereer je dat de brand in de Notre Dame is aangestoken. Daarvoor staat geen enkele grond en daarom is het misleidende informatie.

     1. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Waarom leg je altijd woorden in mijn mond? Pas al dat ik iemand steunde die vond dat die scooterrijder neergeknald moesten worden, wat ik nooit gezegd heb.

      Is dit nu een linkse afwijking of zo, altijd maar als een rechts iemand iets zegt er gelijk er alles bij verzinnen? Of doe je dat expres? Volgens mij klopt er iets niet hoe jij denk.

      Robert zegt dat hij denkt dat het vaker zal gaan gebeuren. Dus jij vraagt waarom dat. Dus daarom haal ik die artikelen erbij, omdat er veel aanvallen zijn,.

      Ik heb toch duidelijk gezegd dat ik niet weet wat de oorzaak van de brand is. Alleen gaf ik antwoord waar Robert op doelt, dat veel kerken aangevallen worden.

      Heb je nou echt een plaat voor je kop of hoe zit dat?!

     2. DeBruijn

      denkt

     3. Rien Noppen

      “Ik heb toch duidelijk gezegd dat ik niet weet wat de oorzaak van de brand is”
      Je suggereert wat anders. Dat is niet erg kies.

     4. DeBruijn

      @ Rien Nioppen

      Dat suggereer ik niet!

      Zie je daar ben je goed in demoniseren en expres mensen in een hoek duwen. Mensen hebben gelijk over jou, een links-extremistische zelf hater.

      Volgens mij ben jij een van de typetjes van Keek op de week.

      JIJ en ALLEEN JIJ suggereert iets wat er niet staat meneer de trol.

      Dat zegt meer van jou dan van mij.

     5. Peter Oudshoorn

      DeBruijn, je moet weten dat Rien Noppen een sadistische psychopaat is die er groot genoegen in schept om anderen te kleineren, sarren en op de kast te jagen: hij heeft al onder talloze nicks hier op DDS gefigureerd.

      Er was een reaguurder, Floris genaamd, die hem fantastisch in de hoek kon zetten, de vloer met hem aanveegde en monddood kon maken. Helaas heeft deze enige maanden geleden afgehaakt.

      Noppen heeft aan aantal doorzichtige tactieken: iets met grote stelligheid beweren en dit tot het oneindige herhalen, woorden van een reaguurder omdraaien of hem in de mond leggen en regelrechte leugens verkopen.

      Als u uw goede humeur wilt bewaren volg dan het advies van Dik: negeer die zuigtrol volledig.

     6. Rien Noppen

      @DeBruijn,

      Wat is de relevantie van het noemen van beschadigingen in andere kerken als we geen enkel idee hebben hoe de brand in de Notre Dame is ontstaan, anders dan, zoals meerderen in deze draad doen, dat moslims hier achter zitten?

      Ik begrijp dat je dat echter niet bedoelde. Dat neem ik dan maar aan.

     7. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Dat heb ik al uitgelegd, ik legde nergens een verband, dat heb je echt zelf gedaan.

      Nogmaals ik ging op iets wat Robert zei in en jij vroeg waarom hij dat dacht dat het vaker zal gaan gebeuren. Hij bedoelde daarmee niet op de Notre Dame, maar gewoon dat het vaker zal gaan gebeuren. Ik neem aan dat hij bedoeld door de strijd tussen de bevolkingsgroepen en eindtijdgedachte. Ik ging alleen op in wat Robert zei en haalde voorbeelden aan dat er al veel loos is. Maar ik zei ook DUIDELIJK dat de Notre Dame daar los van staat, want niemand weet nog wat de oorzaak is of dat er iemand achter zit.

      Maar dat er kerken aangevallen worden, dat is een feit, helaas. Iets wat je zelden hoort in Nederland, gek genoeg.

      Maar nogmaals ik weet niets van de brand bij de Notre Dame en dat zei ik ook DUIDELIJK. Ook heb ik nergens moslims genoemd. Dus waarom lees je er zoveel in?!

      Je moet geen dingen ergens in gaan zien die er niet staan.

     8. Peter Oudshoorn

      DeBruijn, je hebt je in de verdediging laten drukken door Noppen en put je nu uit in verklaringen en verontschuldigingen. Hij heeft je dus precies waar hij je wil hebben. Geloof me, het is verspilde tijd: nutteloos en zinloos.

      Ik kom hier sinds 2009, het jaar dat DDS werd opgericht. Velen hebben geprobeerd met de hufter Noppen te debatteren. Ze probeerden het aardig, deden het vriendelijk, probeerden het vilein en sarcastisch, met overvloedig feitenmateriaal of kort door de bocht. Uiteindelijk haakten ze allemaal af. Noppen trekt zijn hele arsenaal leugens, verdachtmakingen en verdraaiingen open om te winnen. Want dat is zijn enige doel. Een psychopaat, ik zei het al.

      Doe verstandig en negeer de rat. Het scheelt je een hoop frustratie en kwaadheid.

     9. Beukman

      @DeBruijn
      Er worden de laatste tijd inderdaad kerken en moskeeën aangevallen. So what?

     10. Meriadoc Brandebok

      Peter

      Het kan ook zijn dat Floris is geband, maar doordat hij stellig heeft toegezegd na een ban niet te zullen terugkeren louter nog mee kan lezen.

      Ik kan me niet voorstellen dat hij ineens, zonder aankondiging, is afgehaakt. Ondanks de verschillen hoop ik dat hij in een goede gezondheid verkeert.

     11. Peter Oudshoorn

      Ja Meriadoc, dat door jou genoemde scenario inzake Floris had ik ook al overwogen. De kans bestaat inderdaad dat hij een ban heeft gekregen. DDS gaat daar nogal onvoorspelbaar mee om. Jammer, want Floris was een exceptionele reaguurder die op een onnavolgbare krachtige wijze tot de kern van de zaak kon doordringen of valse argumenten kon ontmaskeren. En zeker de aard van trol Noppen glashelder kon etaleren.

     12. Meriadoc Brandebok

      Met dat eerste ben ik het volledig eens: het banbeleid is onnavolgbaar. Bij de meest futiele overtreding kun je al een ban hebben, terwijl het prediken van en dreigen met geweld soms gewoon wordt toegestaan. Er lijkt maar geen goede moderatie van de grond te komen – ondanks de huisregels.

      Ik vind het uiteraard altijd treurig als anderen op zwart gaan. In dit geval niet om dat conflict tussen de twee, want dat was, geloof ik, al tien jaar gaande.

     13. Peter Oudshoorn

      Meriadoc, wat vind je overigens van de linkvideo die ik in mijn reactie (geheel onderaan deze pagina) heb gegeven?

     14. DeBruijn

      @ Peter Oudshoorn

      Het lijkt erop of hij het expres doet onze woorden verdraaien en dan later weer doen of hij het toch begrepen heeft.

      Er zijn mensen die heel de dag, dag in dag uit, op allerlei website expres met tegendraadse reacties op de proppen komen, gewoon om mensen te pesten. Ik vraag me af of dit georganiseerd is. Van een aantal weet ik dat het in groepsverband van bepaalde linkse groepering gebeurd. Maar niet iedereen valt daar onder. Eentje die hier op DDS zit, die zit op zeker 10 andere websites. Die bepaalde persoon die liegt alles aan elkaar.

      Als bepaalde mensen de zin van hun bestaan puur en alleen ontlenen van mensen zitten jennen op internet, dan heb ik alleen maar medelijden. Kennelijk hebben veel mensen echt niets anders te doen met hun leven.

      Dit zegt Wikipedia over trollen:

      – De trol zaait onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Zo zal een trol op een niet-rokers-forum telkens weer beginnen over hoe prettig roken is.
      – Ook zal een trol een bepaalde beroemdheid afkraken op de fansite van de betreffende persoon, of op een politiek forum een mening geven die conflicteert met de mening van de meerderheid van de gebruikers daar.
      – Materiaal of meningen geven die als schokkend of confronterend ervaren kunnen worden, is ook een veelvoorkomende methode.
      – Meningen geven die niet van toepassing zijn op het werkelijke gedachtegoed van de poster
      – Ook is een gevolgde methode het uitlokken van reacties of discussies over niet ter zake doende onderwerpen.
      – Schijnargumenten geven, enkel en alleen om de gebruikers binnen de gemeenschap opzettelijk en bewust te frustreren.
      – Het komt ook voor dat iemand iets beweert alsof het om een feit gaat, terwijl het in werkelijkheid een mening betreft. Dit is niet per definitie negatief, maar hoe provocerend dit kan zijn blijkt uit een voorbeeld als “AIDS is Gods straf voor homoseksuelen”. Ingebracht als slogan zonder verdere nuancering, is het vrij voorspelbaar dat forumdeelnemers zich dan ergeren aan de uitgesponnen “threads” (conversatielijnen) die daarop volgen en de conversatie amper verrijken.

     15. Meriadoc Brandebok

      De kwaliteit is poor, maar men kan er evengoed een man in zien met een geel reflecterend hesje en een zilverkleurige helm.

      h.t.t.p.s://twitter.com/DoctaBeak/status/1118152060250329088

     16. Peter Oudshoorn

      Ja DeBruijn, wat je zegt klopt helemaal. Ik bewonder (al een tijdje) dat je zo beleefd en vriendelijk blijft tegenover Noppen, die jou vaak op zijn trollenmanier probeert weg te zetten.

      Het is inderdaad bekend dat deze huistrol op meerdere sites zijn kwalijke werk doet. Als het hem te heet onder de voeten wordt, verdwijnt hij voor eventjes om de volgende dag met dezelfde leugens en verdraaiingen op de proppen te komen. Zo gaat het bijvoorbeeld met het klimaatverhaal/de energietransitie. Op dit gebied is hij een totale leek en dus alle vele malen overklast en onderuit gehaald door een deskundige reaguurder als RPML die duidelijk van de hoed en de rand weet. De volgende dag komt hij met precies dezelfde onzin alsof er niets over gezegd is.

      Vermoeiend is het wel.

     17. Dik

      “Het lijkt erop of hij het expres doet onze woorden verdraaien…”

      Niet zeuren, je faciliteert een trol. Als je niet reageert doe je ook niet mee aan zijn spelletjes.

      #negeren

     18. DeBruijn

      @ Peter Oudshoorn,

      Bedankt! Ik probeer altijd netjes te blijven, al lukt het me niet altijd. Maar je hebt gelijk, ik trapte er weer eens in. Hij legt mensen gewoon woorden in de mond, gewoon om te vervelen.

      Hij probeert ook net te doen of hij netjes is, maar ondertussen heeft hij het vaak achter zijn ellebogen, dan ineens verdraait hij je woorden en zet je weg als malloot of iemand die geweld acceptabel vindt. Hij weet natuurlijk donders goed dat ik dat nooit gezegd heb, maar dat zieken als een klein kind, dat vindt hij kennelijk erg leuk.

      Als volwassen mensen zo een dag willen besteden om anderen onderuit te halen, dan heb ik medelijden. Zij vinden zichzelf vaak heel wat, maar ja, als je je niets verbeeld, dan ben je niets zei een kennis altijd.

    2. Dik

     @DeBruijn: Je faciliteert een zuigtrol.

    3. Punt50

     @ DeBruijn

     Rientje is een moslim maar ligt nu even buiten westen (of oosten in zijn geval..) want hij heeft net een forse snuif CO2 te pakken.

    4. Stanly2000

     Beukman

     @DeBruijn
     Er worden de laatste tijd inderdaad kerken en moskeeën aangevallen. So what?
     Ja het is de gewoonste zaak van de wereld dat er kerken en moskeeën worden aangevallen. Hoe diep kan men vallen dat men het schijnbaar normaal vindt.

    5. DeBruijn

     @ Beukman

     Lees eerst mijn reactie voor je iets zegt aub, dan wordt het wel duidelijk.

     Maar wat met je ‘So what’.

     Dus niet erg dat die aanvallen gebeuren?

     1. Dik

      @DeBruijn: Je faciliteert twee zuigtrollen.

     2. Peter Oudshoorn

      Oneens Dik. Beukman kan een ontzettend vervelende doordrammer zijn en hij is ook rabiaat links, maar hij is geen trol – hij probeert altijd de discussie aan te gaan.

     3. Dik

      @Peter: Nee hoor, het zijn twee handen op één zuigtrollenbuik.

     4. Peter Oudshoorn

      Dik, je bent absoluut abuis. Beukman is geen trol en is niet Noppen. Ik ken Beuk al een flink aantal jaren en er is een moment geweest dat we samen een biertje zouden gaan drinken.

      Noppen is een rat. Beukman is een linkse dramkop. Maar geen trol.

     5. Dik

      @Peter: Akkoord Peter, maar hij legt wel zijn warme arm om de trollennek.

  2. HierBenIk

   @Robert75: Helaas, ik denk het ook dat je gelijk hebt. Lange leve de multiculturele samenleving, het ideaal onze Frans Timmermans c.s.

  3. Veteraan

   @robert 75
   Ja, dat gaat gebeuren, de oorlog is net begonnen en een voortzetting van wat al eeuwenlang gebeurd.
   Goed dat jij niet reageert op Rien hopeloos die probeerde om via een vraag op jouw statement te zieken.
   Als iedereen dit nu doet heeft hij een hele slechte dag.

   1. Dik

    “Rien hopeloos”

    Negeren is beter… 😉

  4. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Zie je dat met veel linkse mensen geen discussie te voeren is. Jij beschuldigd dat anderen er van alle bijverzinnen, maar dat doe jij ook naar hartenlust.

   1. Dik

    “@ Rien Noppen”

    Je faciliteert een zuigtrol, waarom zou je hem dat plezier gunnen?

 11. Eric 1

  Lach maar in nieuw zeeland konden wij lachen. En als er een haat paleis in de fik staat niet ik ook lachen

 12. Vit

  Hier in Den Haag staat de Al Madinah moskee een werkelijk spuuglelijk gebouw, als er geen woonhuizen vlak naast zouden staan mag bij deze de rode haan kraaien, wel eerst iedereen er uit natuurlijk.

  1. Lambieck

   Mag aannemen dat u zich moreel ver verheven voelt boven de juichende moslims.

   1. Vit

    Van Eiges.

 13. Dik

  Islam is nooit vrijblijvend!

  Islam is levensgevaarlijk.

 14. tomygun

  De islam heeft geen cultuur daarom leven zij in een zandbak.
  Een doods cultuur is geen cultuur maar simpel haat
  tegen over een ander die wel iets kon opbouwen.
  En zeker de gedachte die zij hebben bij het zien wat een
  ander heeft dat moet en zal van hun worden.
  Maar een mailtje aan Kim sturen of hij nog wat lucht afweer geschut
  over heeft met amo , en aan de Nederlandse regering een schenking
  van 1000 Hummers om dit geschut optebouwen.
  De gehele islam is niks en zal ook nooit iets worden .

 15. Jumping

  DDS geeft de Linkse wegkijkers/ moslimknuffelaars, ruimschoots de ruimte om in 2 uur tijd, het item naar hun hand te zetten.
  Van de kop Walgelijk.! Radicale kansenparels.
  Is niets meer terug te vinden, ik wacht nog op de aanval van Demoniserend Links, op Baudet.

  1. Dik

   @Jumping: Geen last van, al die zuigers bevinden zich in mijn script, dat betekent dat die reacties niet in beeld zijn. 🙂

 16. JohanD

  Macron is goed bezig, haal nog meer van deze Europa profiteurs binnen man!

 17. Hartenheer

  Wat verwacht je nu van extremisten.
  Ze hebben ook staan juichen toen die vliegtuigen in die torens vlogen.

  Wat ze in het buitenland doen moeten ze zelf weten, maar laten we in Nederland harder optreden tegen extremisten.

 18. marco1

  Het is walgelijk maar idd te verwachten. Er zouden waarschijnlijk ook kansloze parels lachen als het een moskee betrof. Het laat vooral zien dat 1 mensheid nog heel ver weg is als dat er al ooit van komt.

  1. Top

   Hee,onze ziekten toe wenser, is weer wakker. Hoe is het nu met je moedertje? Al afscheid genomen?

 19. Marija

  Iedere keer opnieuw geven die vredelievende moslims blijk van hun onbenul, laten zich zien als haters van het westen en onze cultuur.
  In alle opzichten barbaren, zie wat ze hebben aangericht in de afgelopen jaren, er is geen “geloof” dat het evenaart.
  Het is toch buitengewoon logisch dat wij dit volk niet kunnen accepteren als gelijken. Ze geven steeds opnieuw blijk van niet zelfstandig kunnen denken, alleen na-apen en haatgevoelens, daar zijn ze goed in.
  Zolang hun zwijgende meer- of minderheid de bek houdt en toejuicht wat er in naam van mohammed aan rotzooi wordt getrapt zijn die wat mij betreft met hetzelfde sop overgoten als de daders van aanslagen tegen anders denkenden.
  Wilders heeft het altijd goed geziene gewaarschuwd.
  Stem 23 mei op PVV of FvD.
  Stem NIET OP KARTEL PARTIJEN.

  1. Marija

   Wilders, goed gezien en gewaarschuwd.

 20. Ries

  Opnieuw is duidelijk dat er onder de moslims weinigen met verstand zitten. Ze zijn zo dom, dat ze niet eens in de gaten hebben dat ze met hun gedrag als stupids beoordeeld worden.

 21. fusilier

  Dat zoiets vroeger kon gebeuren is te begrijpen. Maar nu met alle moderne snufjes op allerlei gebied ,is dit onverklaarbaar. Hier moet op zijn minst toch een Bou watch aanwezig die alles en iedereen controleert die daar aan het werk is , zeker ook na werktijd dag en nacht.

 22. Lex51

  Duidelijk dat Allah, wiens werk dit zou zijn maar een slap godje is: anders had hij dit al 850 jaar geleden voor elkaar gekregen. Met of zonder knechtje Mohammed

 23. Joop Klepzeikert

  Ook dit toont de foute agenda van de ‘sociale’ media weer aan. Een blanke die vergelijkbaar zou reageren op een afgebrande islamitische haathut krijgt een ban for life, dit tuig mag gewoon door blijven gaan.

 24. Ome Wim

  Er zijn maar twee dingen die de burgers tegen elkaar ophitsen en over de hele wereld ellende, dood en verderf veroorzaken, politiek en religie.

 25. Kapitein Haddock

  Maar,…… zo redeneert de Linkse Gutmensch met de dooddoener: “niet alle Moslims zijn slecht!”
  Deze “Gutmenschen”:
  “Kielhalen!”

 26. Jantje

  Allah is de duivel.

  1. santiago

   Jantje. Hahaha, dat zal ze leren.

  2. Dik

   +1

 27. DutchOutlaw

  Nou,wat een verrassing! Je kon wachten op dit soort reacties van die malloten!
  Maar ja…Wilders waarschuwt er al jaren voor dat dit soort uitschot natuurlijk niet
  in onze Westerse samenleving is te integreren. Dus wat nou “Wilders lult uit z’n nek”?

  Ik hoop toch echt dat mensen die slecht over Wilders spreken nu eens hun ogen en oren
  gaan openen. Want dit probleem (wat meestal onder het tapijt wordt geveegd) speelt in heel Europa. En voor diegene met (klein)kinderen zou ik toch maar twee keer zo hard nadenken want je (klein)kinderen (en hun kinderen) zitten straks met al die klerezooi en zullen zich afvragen wat hebben opa/oma of papa/mama hier nou tegen gedaan. Ik heb het antwoord: Die hebben zitten slapen!

 28. Punt50

  Dit was toch echt niet op de 8 uur Wochenschau..

  > Arrestaties na rellen bij extreem-rechtse demonstratie Kopenhagen
  Tegendemonstranten vielen agenten aan na een toespraak van Rasmus Paludan, oprichter van anti-immigratiepartij Stram Kurs. Daarbij zou hij met een Koran hebben gegooid. <

 29. Caro

  Ik vind de reacties op dit artikel alsmede de brand nogal , tja hoe moet ik dit zeggen, nogal uit een vliegen.

 30. koeiepoep

  Dat is hun goed recht. En een prima bewijs, van hoe tolerant ze zijn. Een fijne uiting, van hoe mooi Multicuur ze zijn.

 31. Indigo Child

  Met een traan zie ik dit gebeuren…..Ik zag het later. Ben nog steeds beduusd

 32. Scaldis

  Inteelt, heel normaal in de islamitischewereld, heeft negatieve invloed op het verstand. Dat blijkt wel. Meer dan dat is het niet en wordt het niet.

 33. Peter Oudshoorn

  Natuurlijk kan deze video bewerkt en/of gefingeerd zijn, maar toch roept hij vraagtekens op: wat doet een moslim in de brandende Notre Dame?

  h.t.t.ps://vk.com/video516205560_456239024

  1. Peter Oudshoorn

   Niemand neemt blijkbaar de moeite om even te kijken. Doen: erg interessant!

   1. marco1

    Nou ik kan het niet aanklikken maar moet overtypen. Zodra ik http typ is het scherm verder verdwenen en eerst je link opschrijven is me net iets te veel moeite,sorry.

    1. Peter Oudshoorn

     Klopt Marco, het is kolossaal veel moeite om de hele link te kopieren, te plakken in je URL-balk en de puntjes even weg te halen. Sorry dat ik je zo overbelast.

     1. marco1

      Nou tis meer mijn eigen falen in het niet willen opschrijven van de link.

     2. Peter Oudshoorn

      Marco, jij was vanochtend een degenen die verontwaardigd reageerde toen verondersteld werd dat de Notre Dame aangestoken zou zijn door moslims. Een aanslag dus.

      Dit merkwaardige filmpje lijkt evenwel een andere richting uit te wijzen. Maar nogmaals, het kan fake zijn. Maar dan wel verdomd knappe fake.

     3. Beukman

      Verrek @Peter, als dat Osama Bin Laden niet is! Ik herken hem duidelijk aan die soepele tred en die grijns op zijn smoel. Wat een ontdekking! En iedereen maar denken dat ie dood op de bodem van de oceaan lag, in opdracht van Obama afgemaakt door Americaanse soldaten!
      Zou die dexelse Barack Hoessein Obama achter de fik in Parijs zitten?

     4. marco1

      Ik was er niet verontwaardigd over maar vond het een voorbarige conclusie. Ik ben heel toevallig nu in Frankrijk en volgens de nieuwsberichten hier is het toch een ongeluk door de bouwwerkzaamheden ik denk ook zeker dat moslims in staat kunnen zijn zoiets te dien en ben tegen islam in het westen. Verder ben ik ook van plan om op FvD te gaan stemmen en vind Groenlinks de meest gevaarlijke p artij voor Nederland en die staat boven DENk all een omdat due p artij nooit echt groot zal worden.

    2. marco1

     O en moet ik u er ook bij vermelden ik een digibeet ben en dat knippen en plakken niet voor elkaar krijg. Die moderne wereld is niet voor mij gemaakt.

  2. Meriadoc Brandebok

   Het mysterie is al opgelost.

   .liberation.fr/checknews/2019/04/16/notre-dame-qui-est-cette-personne-en-gilet-jaune-sur-une-tour-qui-affole-les-reseaux-sociaux-etrange_1721670

   1. Beukman

    @Meriadoc
    Laten we hopen dat Peter Eekhoorn al naar bed is. Met zo’n desillusie zou niemand de slaap kunnen vatten.
    Check in je link ook de link naar buzzfeed, voor een lijstje met andere bezopen theorietjes, waarvan sommige hier inmiddels zijn langsgekomen. Geeft een aardig beeld van het spinneweb van nepnieuws dat er onmiddellijk na een ramp als die van gisteren wordt geweven en verspreid.

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik kwam het beeld tegen, omdat het was geretweet door Baudet en iemand opperde Baudets accountje eens te bekijken. Op Twitter is te zien hoe rechtse accounts er de ene na de andere anti-moslim-complottheorie uitgooien.

     Een trieste bedoening.

     1. Beukman

      @Meriadoc
      Het is inmiddels zo voorspelbaar van de lui die achter xelfs de dikste boom nog een moslim ontwaren. Zelfs van Baudet valt het me tegen dat hij dergelijke valse propaganda helpt te verspreiden. Rechtzetten zal ie het nooit.

     2. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad. Het doet me denken aan de aanrijding van Centraal waar men direct een moslimradicaal meende te zien.

     3. Peter Oudshoorn

      Niet zo overdrijven Beukman. Na Bataclan en Nice was het in de fik steken van een christelijke kathedraal een fluitje van een cent en geheel passend binnen de moraal en jihad-bedoelingen van extremistische moslims. Dus zo quasi onbenullig hoef je ook weer niet te doen. Overacting werkt nooit.

     4. Beukman

      Ik overdrijf niet, @Peter, deed ik het maar. Het valt me eerlijk gezegd een beetje van je tegen dat jij hierin bent gestonken.
      Had je al op die link van Meriadoc geklikt (liberation.fr)? Op die pagina vind je een link naar een buzzfeed-pagina, die een hele serie nepnieuws over le Notre Dame op een rij zet. Uiteraard zijn in de meeste verhalen moslims de lul.

      Binnen 1 dag, minstens 10 verzonnen berichtjes!

      Vraag je eens af hoe dat in zijn werk gaat, en hoe deze boerelulkoek DDS bereikt, inclusaief Tim, want zijn stukkie hierboven is dus ook nepnieuws, zo blijkt.

     5. Peter Oudshoorn

      Beuk, het ging niet om geschreven tekst (daarin kan de grootste gek verzinnen wat hij wil) maar om een filmpje waar je het gebodene met eigen ogen kon kijken en beoordelen. Dat is andere koek dan jij suggereert.

      En ik tuin nergens in: vanaf het begin heb ik gesteld dat dit fake kan zijn, bewerkt of gefingeerd. Daarbij heb ik de verklaring van Meriadoc geaccepteerd. Dus even dimmen met je grote muil, cultuurmarxist.

   2. Peter Oudshoorn

    Het zou kunnen Meriadoc. En uiteraard wordt dit als verklaring gegeven, anders breekt de burgeroorlog stante pede uit. En ik ga er ook maar van uit dat het de correcte informatie is.

    Maar toch: ik heb het filmpje beeld voor beeld bekeken en het blijft een beetje vreemd. Ik zie helemaal geen geel hesje, maar een lang wit gewaad met donkere romp en een wit mutsje op ’s mans hoofd – echt te klein voor een pompeurs helm.

    1. Beukman

     Nou @Peter, ik zie toch duidelijk iets dat de vorm heeft van zo’n hesje. En het ding op zijn kop lijkt warempel op een bouwhelm.

     1. marco1

      Volgens het nieuws hier zou het naar alle waarschijnlijkheid gaan om falen van een bouwvakker. Alle betrokkenen van de chantier worden verhoord.

    2. Meriadoc Brandebok

     De overige omstandigheden wijzen evenmin op een aanslag. Een terrorist die een kathedraal in de hens steekt en vervolgens doodgemoedereerd door de toren gaat wandelen, zonder zijn actie bekend te maken of zelfmoord te plegen? Ik geloof het niet.

     1. marco1

      Ik ook niet.

 34. F. Domela Nienhuis

  Hoe komt het dat ik na vandaag de Moslims meer veracht dan gisteren? En hoe meer je links leert kennen, hoe rechtser je wordt.

  1. Beukman

   @Domela
   Natuurlijk druiloor, het vuur kwam van links. Dat jij moslims steeds meer veracht, komt omdat je van binnen verzuurd bent. Je haat koekt steeds verder aan, als een dichtslibbende zwanenhals.

 35. F. Domela Nienhuis

  Op 11 September, de dag dat die Moslims onze torens binnen vlogen, gingen wereldwijd die Moslims toch ook overal massaal luidkeels feest vieren op straat? What else is new? Geen verachterlijke kutgodsdienst dan de Islam.

 36. Siemien

  Nou vergis je niet hoor hier zitten er ook een paar die het van harte met onze nieuwe kansparels eens zijn, je vist ze er zo uit namelijk..

  1. Dik

   @Siemien: Ik zie ze niet hoor… 🙂

 37. PMG

  Dit gedrag is inderdaad ronduit walgelijk en gaat niet zonder gevolgen blijven.

  Aan de andere kant hebben we de achterlijken die menen hun geld aan deze flauwekul te moeten geven om zo een wit voetje bij de rest van de wereld te halen, om van te kotsen, laat het vaticaan die kerk herbouw bekostigen, die zwemmen in het geld, en anders verdwijnt hij maar, shit happens, het is te gek voor woorden dat er nu al 850 miljoen is gedoneerd, blijkbaar weet men zich geen raad met geld en zit men op zoiets te wachten!

 38. Pescador

  Die kerk doet me niks, maar dan hoef je toch nog niet te gaan staan lachen

 39. Bolkestein

  DEUGEN

  EBRU UMAR

  23 APR 2019

  Ja, toen er een moskee werd gebombardeerd in Nieuw-Zeeland, zweeg ik.

  Twee keer geweest; vredig land waar iedereen elkaar kent.

  Dus er wonen moslims in Nieuw-Zeeland. Waarschijnlijk kende iedereen wel een dode. Heftig.

  Hun leed, hun verdriet – wat moet ik zeggen? BN’ers die over elkaar heen tuimelen om hun afschuw uit te spreken. Tja. Deugpunten scoren ging nog nooit zo makkelijk.

  Toen de Notre-Dame afbrandde, zweeg ik ook.

  Opnieuw tuimelden BN’ers over elkaar heen om te benadrukken hoe dicht het allemaal wel niet komt nu. De deugpuntenverdubbelaar werd ingezet. Chazia Mourali is er geboren (Chazia wie? Een knappe vrouw van weet ik wat voor afkomst die bekend werd van radio en tv omdat ze 1. knap was 2. een bitch speelde).

  Afschuwelijk zo’n brand, dat ’ie niet blusbaar leek, een gegeven. Rest de vraag hoe die brand is ontstaan. Zolang daar niet helder over gecommuniceerd wordt (’een computerstoring’ – #hoedan?) hebben ’de moslims’ het gedaan. Het onderschatten van intellect en onderbuik van burgers neemt inmiddels groteske vormen aan in de media.

  Maar het absolute hoogtepunt van de deugpuntenmaximizer vond afgelopen weekend plaats. Bombardementen op Sri Lanka. Zeven zelfmoordterroristen van de islamitische persuasie vonden het nodig om niet alleen zichzelf maar ook honderden onschuldigen van het leven te beroven. Welk weldenkend mens vindt dat niet erg? Waarom is het zo nodig om publiekelijk te moeten melden hoe afschuwelijk het wel niet is, hoe dichtbij het wel niet komt? Welke gek denkt dat zwijgen instemmen betekent? Het is hún leed, waarom lijkenpikken over de rug van onschuldigen ver weg? En waarom – waarom NOS?! – moet dagenlang vermeden worden om te melden dat de criminelen moslims zijn? En dat dit een aanslag is, een oorlogsverklaring zo je wilt?

  Deug je meer als je publiekelijk laat weten dat geweld afschuwelijk is?

  Er is maar een handjevol mensen dat geweld toejuicht: criminele moslims en Holleederwannabe’s m/v, homo/hetero, gelovig/ongelovig. Je mag best publiekelijk zwijgen over terroristische aanslagen in het buitenland waar je niets mee te maken hebt, die je niet persoonlijk raken en die ook écht niet dichtbij komen – al ben je er geboren. Niemand denkt dat je staat te juichen omdat onschuldige mensen vermoord zijn door gestoorde terroristen, al dan niet van de islamitische persuasie. Het enige waar het om gaat is dat we dat soort toestanden in Nederland voorkomen. En het enige wat dan wél helpt, is om je uit te spreken tegen geweld in Nederland, om eerlijk te zijn over geweldenaars (terroristen, vrouwenmishandelaars, vrijheidontkenners, haatpredikers, vul maar in) en om te deugen wanneer het ertoe doet.

  Wanneer het ertoe doet is persoonlijk – uiteraard.

  Maar dát het ertoe doet wanneer Wilders bedreigd wordt, Baudet gedemoniseerd wordt, Erasmusbrug en Mercatorplein bezet worden, haatimams vrouwenmishandeling en verwerping van onze vrijheden prediken, is een feit. Degenen die dan zwijgen, deugen het hardst wanneer de ellende plaatsvindt in een land ver, ver weg van hier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.