Zwarte dag voor Erik van Muiswinkel nu PvdD wel wat in FVD ziet… ‘Kiezen tussen De Speld en 1 april!’

Het is een trieste dag in huize Van Muiswinkel vandaag. Want daar hebben ze nog wel zo hun best gedaan om FVD-voorman Thierry Baudet te verslijten voor een uit de Tweede Wereldoorlog weggelopen nazi, en nu blijkt tóch dat er flink wat standpunten zijn waar ook linkse politici – zoals Marianne Thieme (PvdD) – mee uit de voeten kunnen. Arme Erik denkt dat het een 1 aprilgrap is of een bericht uit De Speld… Haha!

muisjeswinkeltje

Het is even schrikken natuurlijk. Erik van Muiswinkel heeft de afgelopen jaren zo vaak Thierry Baudet gebasht, dat hij zo’n beetje zelf in z’n eigen propaganda is gaan geloven. Zo heeft hij sinds het Forum voor Democratie de Tweede Kamer binnendenderde met twee zetels al de ene na de andere lasteruitspraak gedaan.

Hij noemt Thierry Baudet de “verwarde IJzerwaker uit Heemstede” en zou de naamgever van de “Academie voor Malafide Retorica” zijn. In minder literaire buien heeft Van Muiswinkel de FVD-voorman ook uitgemaakt voor “aap” en “antisemiet.” Verder: Baudet als “huisgemaakte fascist” en een potentiële genocidepleger. Het is allemaal weinig fris, maar als je dat soort dingen maar genoeg blijft zeggen, dan ga je er uiteindelijk ook zelf in geloven.

En dan is het ook nog slecht te verkroppen, dat niet álle linkse Nederlanders niet in je demoniserende angstverhaaltje trappen. Zoals bijvoorbeeld Marianne Thieme, die best uitziet naar de politieke samenwerking met het Forum voor Democratie:

,,Forum voor Democratie is een jonge partij met niet-uitgekristalliseerde standpunten over een groot aantal onderwerpen. En de leider is er een van grote woorden, maar ook wel met een losse omgang met betrekking tot de feiten. Dat biedt mogelijkheden.’’

,,Zullen de standpunten van Forum voor Democratie op het gebied van dieren, natuur en milieu die van rechtsfilosoof en dierenbeschermer Paul Cliteur zijn?’’, vraagt Thieme zich af in haar speech tijdens het partijcongres.

En dat kan fascismeroeper Erik van Muiswinkel natuurlijk nauwelijks bevatten. Hij denkt in een boze droom beland te zijn, zo kunnen we opmaken uit een tweet: “En wij moeten nu kiezen tussen De Speld, 1 april, of toch gewoon het AD?!

Toch gewoon het AD?!, Dus Erik: jammer! Ja, de waarheid is hard. Ik weet het.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Meester Kong

  Tim, stop met dat gezeur over die Muiswinkel.
  Coalities worden gesmeed in de provincie en het gaat niet zo goed met het FvD.
  Maar ja wat heeft het Fvd met de provincie ?

  1. Gekko

   Ben je gek Meester, dit is juist een perfect scenario voor FvD. Buitengesloten worden als grootste partij. Bewijs voor het partijkartel wordt zo op een presenteerblaadje geleverd. Dit wordt helemaal een klapper voor Baudet bij de Europese verkiezingen.

  2. Joop Klepzeikert

   FvD heeft heel veel met de provincies. In de provincies wordt heel veel van ons geld verspild. Daar wil FvD een stokje voor steken en dat zint het partijkartel niet.
   Hoe meer FvD in de provincies buitengesloten wordt hoe beter dat voor ze bij de aankomende tweede slaapkamer verkiezingen is.

 2. TD

  ‘flink wat standjes zijn waar ook linkse politici – zoals Marianne Thieme mee uit de voeten kan”

  Welke standjes? oh aha!

 3. Satty

  Als dierenrechten boven mensenrechten gesteld worden, cliteur en thieme is een beschaving aan zijn eigen ondergang begonnen.

  Michael schreef er wat mij betreft een mooi stuk over vanmorgen, laat hem dat eens wat vaker doen ipv dat constant polariseren en hij wordt een Interresant opiniemaker.

  1. DeBruijn

   @ Satty

   Dat denk ik ook, hoewel ik natuurlijk ben om dieren zo goed mogelijk te behandelen. Ben zelf ook vegetariër. Maar we draven door in dit land.

   Ik vind het ook vreemd dat we demonstreren tegen dierproeven en dat vind iedereen nobel, maar als mensen tegen abortus demonstreren, dan zijn het mafketels.

   Een kind in de buik is kennelijk minder waard dan een aap in een testlab.

   1. ZiggyStardust

    Mooie vergelijking. Daar zit wel een kern van waarheid in ja. Persoonlijk ben ik tegen abortus, maar ik vind dat iedereen dit voor zichzelf moet kunnen beslissen. Ik ben zelf ook gelukkig nooit in die situatie terecht gekomen, een keuze te hoeven maken. Ik vind zelf dat het sowieso de keuze van de vrouw moet zijn.

  2. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok!

   1. Dik

    “Zit je hoofddoekje weer te strak?”

    Natuurlijk, zoals altijd.

  3. Punt50

   Want dieren zijn precies als mensen
   Met dezelfde mensen-wensen
   En dezelfde mensen-streken
   Dat staan allemaal in de krant van Fabeltjesland,
   van Fabeltjesland
   De faaabeltjeskrant

 4. Henk Albarda

  Leuke uitspraken van Van Muiswinkel. Samen met de vriendjes die hij hier heeft, alle kans dat dat voor weer meer inwoners van dit land aanleiding is FvD te gaan stemmen en FvD lid te worden. Velen zien in de extreme uitspraken van links politiek correcte vraagtekens reden eens te gaan kijken wat er in het programma van FvD staat en wat voor afspraken FvD’ers volgens de media hebben gedaan. Dat zijn velen nu echt zat, na tenminste 30 jaar linkse indoctrinatie (begin negentiger jaren een rapport in opdracht PvdA Amsterdam waaruit bleek dat marokkanen een excessief aandeel (10 % marokkanen, ruim 40 % aandeel in de misdaad) in Amsterdam hadden. Dat rapport verdween binnen enkele dagen in de diepste bureau lade die de pvda kon vinden…….

 5. Brazil

  Held.

 6. Rien Noppen

  Weer een geestige tweet van van Muiswinkel.

  🙂

  1. ZiggyStardust

   Jazeker! Dit is al de tweede geestige tweet van hem sinds het internet is bedacht. Van Muiswinkel gaat nog een keer groot worden, let op mijn woorden!

  2. biggeorge

   Erik van muiswinkel heeft gesproken nou is het afgelopen hoor met FvD !! pfffff als dat het enige is waar FvD zich druk over moet maken gaan ze een hele mooie toekomst tegemoet.

 7. DeBruijn

  Hij heeft duistere voorouders met zo een naam. Misschien dat hij al die muizen eens schadeloos kan stellen voor al het leed van hun voorouders.

 8. Beukman

  Muiswinkel twittert:
  Iedere democratie krijgt in deze gevaarlijke tijden de Trump die ze verdient. Ik vermoed dat wij nog redelijk goed wegkomen met een verwarde IJzerwaker uit Heemstede.

  Muiswinkel neemt het dus op voor Baudet: het had nog veel erger gekund dan deze grachtengordeldandy.
  Verwarde IJzerwaker uit Heemstede is trouwens een briljante beschrijving van onze elite-boy.

  1. DeBruijn

   Hebben jullie dan liever een Maoïst als Rosenmöler?

 9. Dik

  Ik heb thuis een muizenklem…

  #pats

  1. Beukman

   En ik nog een zak elitehaver voor Thierry “Ezel” Baudetje.

   1. ZiggyStardust

    En Thierry heeft vast nog wel een uil voor van muizenplaag.

    1. Original NL

     Eu kosten gaan over de 1 Biljoen euro…..dus pensionisten zoek de dichtbijzijnste jumbo.
     En stem FVD.
     Nexit nu!!!

   2. Top

    Dat heb je dan zeker gestolen bij de Aldi, want je heb van de honger geen ontlasting, onrendabele!

    1. Dik

     #pats

 10. biggeorge

  Mannetjes als Erik v Muiswinkel kruipen snel in de kont van het FvD als ze zien dat deze partij heel groot gaat worden en wat te vertellen krijgt. Dit soort mannetjes hebben geen karakter helemaal niets een echte nagemaakte kaaskop. Kiezen de winnende partij in de toekomst let maar op.

 11. haha

  even checken: nu blijkt tóch dat er flink wat standpunten zijn waar ook linkse politici mee uit de voeten kunnen

  niet-uitgekristalliseerde standpunten = hebben nog niet echt nagedacht;
  een van grote woorden = loopt te brallen;
  een losse omgang met de feiten = zit er vaak helemaal naast;
  Dat biedt mogelijkheden = dat wordt lachen in debat;

  Zullen de standpunten [….] die van Paul Cliteur zijn? Dit is een onbeantwoorde vraag, kijk maar naar het vraagteken.
  Conclusie: er zijn geen gedeelde standpunten vastgesteld.
  Merk op dat ‘Dat biedt mogelijkheden’ bij de eerste alinea staat; niet bij de tweede.

 12. Niet L niet R

  Aan die malloot, van mij geen woord meer, zo,n zielig figuur!

 13. Florissa

  Geld binnen harken voor al die asielzoekers te onderhouden ,onder het mom klimaatopwarming ,mensen doe je ogen open .
  Ze brengen geen cent mee ,ziektekosten ,huis ,inboedel ,school ,kleding,en maandelijks een fikse toelage ,kinderbijslag ,overal recht op,en dan praten we over 1 gezin ,2-4 kinderen en altijd zwanger .

 14. Ome Wim

  Wat de sneer van Muiskinkel richting Baudet betreft, als ik de foto boven dit artikel zie kan ik me herinneren dat ik in Artis weleens een dier in een hok heb gezien wat aan een tak hing en net zo’n kop had, alleen dat dier, een aap, had meer verstand dan Muiskinkel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.